Προς το περιεχόμενο

HTPC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.. Λοιπόν σκέφτομαι την αγορά ενός htpc το οποίο θα ενσωματωθεί στο home theatre μου.

Δεν έχω ψαχτεί καθόλου εκτός απο μια φορά που πήγα ψάχνωντας στο πλαίσιο του the mall αλλα εκεί μου δώσανε την εντύπωση ότι δεν ξέρανε τη τυφλά τους αφού έπρεπε να τους εξηγήσω τι εστι htpc..

Δε με ενδιαφέρει να εχει blu ray drive πάνω γιατι έχω ps4. Θέλω όμως να εχει ssd παράλληλα με hdd για ταχύτητα εκκίνησης.

Επισης θέλω να παίζω 3d και να μπορώ να αναπαράγω και 4k ταινίες.

Τι χρήματα να υπολογίζω;

Υπάρχουν καθόλου έτοιμες λύσεις για στραφω προς τα κει;

Επίσης πιο πρόγραμμα θα με βοηθήσει να χω μέσα για αναπαραγωγή 3d ταινιών με 3d υπό τίτλους;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

<p>Δεν νομιζω να υπαρχουν 4k ταινίες</p>

Ενώ έχουν βγει τηλεοράσεις και players λες να μην χεί βγει υλικό για να παίξουνε; Έστω ψηφιακό τουλάχιστον;

Δημοσ.

<p>Εξαιρετικό <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/21-Home-Theater-PC'>forum</a>...καλό διάβασμα.</p>

Φίλε μου σε ευχαριστώ για το link αλλα η γνώμη των μελών ειναι σημαντική για μένα. Γι αυτο και πρόσφατα εδώ.

Αν έχεις καμμια πρόταση να μου κανεις θα με βοηθούσε πολυ..

Δημοσ.

<p>Χρήματα που θα ήθελες να διαθέσεις?</p>

Μέχρι 700 ας πούμε..

Δημοσ.

Λίγες πληροφορίες δίνεις.

Τον ήχο θα τον παίρνεις από hdmi; Θες μεγάλο σκληρό για αποθήκη; Προσανατολίζεσαι προς mini itx; Θα είναι καθαρά htpc η σκέφτεσαι και για κανένα παιχνιδάκι; Σε ενδιαφέρει το remote control; Με τι front end λογισμικό θα το στήσεις ..xbmc η τι;

Ασύρματο πληκτρολόγιο ποντίκι θα χρειαστείς;

Και άλλες πολλές ερωτήσεις που θα έρχονται στην πορεία ,ανάλογα το τι έχεις κατα νου να φτιάξεις.

Δημοσ.

Λίγες πληροφορίες δίνεις. <br> Τον ήχο θα τον παίρνεις από hdmi; Θες μεγάλο σκληρό για αποθήκη; Προσανατολίζεσαι προς mini itx; Θα είναι καθαρά htpc η σκέφτεσαι και για κανένα παιχνιδάκι; Σε ενδιαφέρει το remote control; Με τι front end λογισμικό θα το στήσεις ..xbmc η τι;<br> Ασύρματο πληκτρολόγιο ποντίκι θα χρειαστείς; <br> Και άλλες πολλές ερωτήσεις που θα έρχονται στην πορεία ,ανάλογα το τι έχεις κατα νου να φτιάξεις.

Τον ηχο λέω να τον παίρνω απο οπτική ίνα στον ενισχυτη..

Ο σκληρός δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αφού δουλεύω με εξωτερικούς..

Θα ειναι καθαρά htpc χωρίς παιχνιδακια..

Ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο θα ήταν η ιδανική λύση έτσι όπως το σκέφτομαι για το χειρισμό του..

Απο λογισμικό που λες έχω μαύρα μεσάνυχτα καθώς δεν έχω επαφή με htpc καθόλου στο παρελθόν αλλα και στα μαγαζιά απ ότι φαίνεται έχουν μαύρα μεσάνυχτα..

Θέλω 3d ταινίες με 3d υπό τίτλους και browsing σαν χρήση.

Τα υπόλοιπα δε με νοιαζουν ιδιαίτερα αρκεί να παίρνει άριστα στο τομέα του player όπου και προορίζεται.

Δεν πάω σε media player Γτ με έχουν κουράσει αφάνταστα αυτά και οι ελλείψεις τους..

Δε πρόκειται να γίνεται άλλη χρήση πέρα των ταινιών και του browsing.

Δε με ενδιαφέρει καν αν θα εχει οδηγό cd ή DVD..

Μονο ψηφιακό περιεχόμενο θα διαβάζει.

Όπως είπα και στην αρχή ψάχνω για μια dedicated, αξιόπιστη και ποιοτική λύση για να προστεθεί στο home theatre μου..

Έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο;

Δημοσ.

Ο flyer μιλησε πολυ σωστα δειχνοντας το avclub.gr  . Γενικα τα προγραμματα που τρεχουν οσοι εχουν htpc ειναι τα εξης

1. xbmc, το πιο δημοφιλες με διαφορα

2. plex home theatre. Βασιζεται στο xbmc, αλλα κανει μερικα εξτρα πραγματα (π.χ. realtime transcoding), που δεν κανει το xbmc. Λιγοτερο παραμετροποιησιμο και νομιζω δεν παιζει 3d (δεν παιρνω ορκο ομως). Απαιτει ομως να τρεχει και σερβερ. Γινεται να τρεχει ο client και ο σερβερ στο ιδιο μηχανημα, αλλα δεν φτιαχτηκε με αυτο το σκεπτικο.

3. windows media center. Αν εχεις σκοπο να βαλεις και dvb-s ή dvb-t tuner πανω στο htpc ειναι η πιο ευκολη λυση, αλλα δεν κανει πολλα αλλα πραγματα που κανει το xbmc.

4. mediabrowser3. Παραμφερων δυνατοτητων με το Plex, αλλα βασιστηκε πανω στa windows media center, αν και πλεον εχει εντελως δικο του software.

Αφου τα ειπα αυτα, ωστε να ξερεις γενικως τι γινεται, δινω και μια φιλικη συμβουλη, κατεβασε το xbmc και βαλτο σε ενα pc που εχεις ηδη, ωστε να δεις πως τρεχει και τι δυνατοτητες εχει. Τα 700 ευρω που δινεις ειναι υπεραρκετα για htpc, οποτε απο εκει δεν εχεις θεμα. Αφου παιζεις με εξωτερικους σκληρους, η υπαρξη spinning drive δεν εχει νοημα. Του βαζεις πανω ενα ssd και εισαι κομπλε.

Ετοιμες λυσεις στην ελλαδα δεν υπαρχουν. Στο εξωτερικο υπαρχουν μαγαζια που φτιαχνουν custom built htpc μηχανακια. Το μοναδικο που σκεφτομαι οτι ισως να σε καλυπτει (δεν ξερω ομως για 3d) ειναι το intel nuc i3 ή το i5.

Επισης πρεπει να σκεφτεις πως θα ενσωματωθει στο ηδη υπαρχων οπτικοακουστικο συστημα σου. Εχεις av receiver? Αν ναι, τι εισοδους εχει; εχει μονο optical in ή εχει και hdmi in?

Να σκεφτεσαι για 4Κ απο τωρα το θεωρω μαλλον προωρο. Απο οτι ξερω οι μοναδικες ταινιες που υπαρχουν αυτην τη στιγμη σε 4Κ πωλουνται απο εταιρεια (νομιζω sony) παρεα με τις 4Κ τηλεορασεις της σε μορφη προγεμισμενου σκληρου δισκου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολυ για την ολοκληρωμένη απάντηση σου καταρχήν.

Εννοείται ότι θα μπω και στο avclub να δω τι παίζει..

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου σαν υποδοχές έχω και hdmi in αλλα και optical in. Οπότε θα διαλέξω. Μέχρι τώρα συνήθιζα να περνάω με hdmi την εικόνα στην τηλεόραση και με οπτική τον ήχο στον ενισχυτη.

Νομίζω παιδιά πως το 4k δεν ειναι πρόωρο. Ήδη έχουν αρχίσει και πέφτουν οι τιμές. Ήδη υπάρχουν player. Σε 1-2 χρόνια θα γεμίζουμε ταινίες.

Σε ψηφιακό παντως βρίσκεις. Μεμονωμένες αλλα βρίσκεις. Πχ gravity..

Τέλος πάντων απλά δε θέλω να αλλάζω κάθε τρεις και λιγο μηχάνημα γι αυτο το λέω. Τώρα ένα δε γίνεται αλλιώς θα το σκεφτώ καλύτερα!

Δημοσ.

Δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι θα ερθει τοσο γρηγορα στο ευρυ κοινο. Σκεψου μονο, ποσο καιρο χρειαστηκε το blue ray σαν φορματ για να εξαπλωθει. Επισης η ποιοτητα εικονας μεταξυ 1080p (ή ακομα και 720) ειναι χαοτικη απο τις παλιες crt. Δεν ειμαι σιγουρος οτι η διαφορα 1080 με 4Κ ειναι τοσο προφανης στα μεγεθη panel εως 50ιντσες που ειναι αυτα που πουλανε πιο πολυ. Τεσπα, θα δουμε....

Για τον ηχο απλα να επισημανω οτι το πιο σωστο ειναι το σημα να περναει μεσω hdmi.  Δηλαδη απο την καρτα γραφικων του htpc σου --> hdmi in του ενισχυτη -> hdmi out του ενισχυτη σε hdmi in της τηλεορασης. HD format ηχου (π.χ. dts-hd ma) μπορουν να περασουν μονο μεσω hdmi και οχι μεσω οπτικης, γιατι δεν εχει το απαραιτητο bandwidth.

Παντως αν χρειαστει να αναβαθμιστει το οπτικοακουστικο σου συστημα, το htpc θα ειναι το κομματι που ειναι το πιο επεκτασιμο. Στην χειροτερη δηλαδη να δωσεις 100-200 ευρω μετα απο 2-3 χρονια και να αλλαξεις καρτα γραφικων. Βλεπω ακομα htpc με επεξεργαστες core2duo που παιζουν 1080 ανετα. Πιο πολυ θα με αγχωνε ο ενισχυτης και αν θα υποστηριζει την τελευταια εκδοση του hdmi πρωτοκολλου, παρα τιποτα αλλο.

Ελπιζω να βοηθησαμε και καλες αγορες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...