Προς το περιεχόμενο

Συγχρονισμός ήχου/εικόνας σε DivX από ελαττωματικό DVD

The_Seeker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω ένα μουσικό DVD των Dream Theater, το οποίο όμως ήταν από τις πρώτες παρτίδες που κυκλοφόρησαν (είναι από Αγγλία), οι οποίες αποσύρθηκαν λίγο αργότερα. Στο DVD αυτό λοιπόν, υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση στον ήχο (μπορεί και να προηγείται της εικόνας, αλλά η ουσία είναι η ίδια). Θέλω λοιπόν να το κάνω DivX για να διορθώσω και το πρόβλημα αυτό. Το θέμα όμως είναι, πώς; Με το AviMux; Το θέμα είναι, πως θα καταφέρω να έχω ένα preview, έτσι ώστε να μπορώ να παίξω με τα ms και να βρω ακριβώς πόση είναι η καθυστέρηση; Ίσως θα πρέπει να φτιάξω μόνο ένα μικρό κομμάτι από το DVD και έτσι να βρω την καθυστέρηση, εφαρμόζοντάς τη μετά σε ολόκληρη την ταινία. Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι μεταβλητή η καθυστέρηση αυτή, πχ. άλλη στο 1ο λεπτό και άλλη στο 100'; Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται; Σας παρακαλώ να είστε λεπτομερείς όσο γίνεται, γιατί δεν έχω και πολλή πείρα πάνω σ'αυτά τα θέματα!

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα αφιερώσουν λίγο χρόνο να μου εξηγήσουν! :D

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν έχω εμπειρία αλλά εχω "παιδευτεί" αρκετά οπότε νομίζω οτι:

ΝΑΙ με τον οδηγό του trustfm - κοίτα την υπογραφή του για link - μπορείς.

Η διαδικασία εφ΄όσον φτάσεις σε αυτό το σημείο (AviMux) είναι γρήγορη 3-4 λεπτά το πολύ - ανάλογα το PC και το μήκος της ταινίας-, και μπορείς με τον BSplayer να δείς άμεσα το αποτέλεσμα.

Οπότε αν δεν είναι σωστό το πολύ πολύ να επαναλάβεις το τελευταίο βήμα, δηλαδή ελάχιστη καθυστέρηση.

Σε βοήθησα καθόλου??? :wink:

Δημοσ.

Μπορείς να καθηστερίσεις ή να τρέξεις τον ήχο ενός DivX με ένα φίλτρο του VirtualDub. Πατάς στο VirtualDub Ctrl-I και αλλάζεις το νούμερο στην επιλογή Delay Audio Track. Αν βάλεις - ο ήχος πάει πίσω, αν βάλεις σκέτο νούμερο πάει μπροστά.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Μπορείς να καθηστερίσεις ή να τρέξεις τον ήχο ενός DivX με ένα φίλτρο του VirtualDub.

Άμα δεν έβρισκα αυτό το ποστ, ακόμη θα παιδευόμουνα... Thanx, robas! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...