Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, θέλει ένας φίλος μου να φτιάξει pc (tower μόνο) για παιχνίδια κυρίως με budget 500-600 το πολύ.

Αμφιταλαντευόμαστε ανάμεσα σε AMD fx63000 και i5... καθώς και ανάμεσα σε R9 270X και Nvidia 760...

Τι θα μας προτείνατε;

Ως τώρα κοιτώντας στο eshop έχουμε δει αυτά:

Link.png Site: Case

Link.png Site: PSU 1  Link.png Site: PSU 2  Link.png Site: PSU 3

Link.png Site: CPU 1  Link.png Site: CPU 2

Link.png Site: GPU 1  Link.png Site: GPU 2

Ram κάτι από αυτά:

Link.png Site: RAM 1  Link.png Site: RAM 2  Link.png Site: RAM 3

Δεν ξέρω αν έχουν διαφορά, είναι οι πιο φτηνές με 1600MHz και CL9.

Μητρική δεν ξέρω...

Σκληρό έχει έναν 500ρι.

SSD δε νομίζω καθώς προτιμά να επενδύσει σε GPU...

Μάλλον δεν θα πάρει ψύχτρα αν διαλέξει τον i5, ενώ με τον AMD μάλλον θα πρέπει να πάρει αν αποφασίσει να ασχοληθεί στο μέλλον με OC...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

O8NORnZ.png

Η σύνθεση είναι δοκιμασμένη!

Το κουτί :

Για την τιμή του είναι απίθανα στιβαρό κι έχει πάρα πολλές δυνατότητες επέκτασης & εξαερισμού. Θα πρότεινα ν'αγοράσετε και aftermarket fans καθώς αυτά που έχει είναι απίθανα ήσυχα και..αδύναμα (800 στροφές). Είναι πανέμορφο,ειλικρινά,έχω κάνει build και ζήλεψα τόσο πολύ,αλλά εγώ έχω ATX μητρική!

Το τροφοδοτικό :

Αν και δεν το'χω δοκιμάσει προσωπικά,υπάρχουν πολλοί λόγοι να σου το προτείνω : Έχει 5 χρόνια εγγύηση,είναι κατασκευασμένο από την Seasonic (πολύ καλή εταιρία) το έχουν πολλοί στο insomnia και έλαβε καλές κριτικές σε reviews

Η μητρική :

Φίλος έχει την B85 έκδοσή της. Άψογη σχέση τιμής-απόδοσης με πλήρες UEFI BIOS που έχει ένα κάρο επιλογές. Όμορφη επίσης. Έχει ακόμη διάφορες ρυθμίσεις ευνοϊκές για ssd,θα σου πω παρακάτω

Επεξεργαστής :

Άψογος. Είναι σχετικά κρύος (60 βαθμοί με Arctic Freezer 11 LP)

RAM :

Πανέμορφη,lifetime εγγύηση και δεν εμφάνισε προβλήματα στο build φίλου

Κάρτα Γραφικών :

Είναι αθόρυβη,κρύα και δέχεται αρκετό OC,καθώς είναι μια r9 270x με χαμηλωμένα ρολόγια. Το 90% των παιχνιδιών τα τρέχει σε max ρυθμίσεις @1080p (δοκιμασμένο,έχω 270x). Είναι υπερ-αρκετή για όλα τα σημερινά παιχνίδια. Εάν σε 2 χρόνια δεν του αρκεί,μπορεί να την πουλήσει και να βάλει μια άλλη,καλύτερη.

SSD :

Τον πήραμε για φίλο. Ενεργοποιώντας ρυθμίσεις fast boot από το bios φορτώνει τα windows 7 σε 5 δευτερόλεπτα. Αλήθεια λέω. 5 δεύτερα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ανοίγει πολλά βαριά προγράμματα (Photoshop,Sims 3) πολύ γρήγορα σε σχέση με σκληρό δίσκο. Εφ'όσον χωρά στο budget,είναι μια πολύ καλή επένδυση. Εγώ έχω μόνο παραδοσιακούς σκληρούς και τον ζηλεύω. Αλλά κάποια στιγμή θα βάλω,που θα πάει :P

Αν προσθέσεις 2 τέτοια fans το build θα'ναι έτοιμο : http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f12-pwm-rev2-fan-120mm-p-PER.811355

Αυτά που σου λέω είναι αλήθεια. Είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις στα λεφτά. Είναι και πανέμορφο,και compact,καθώς είναι micro atx

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα AMD FX6300 σε 990FXA με όσο πιό γρήγορους χρονισμούς στη μνήμη γίνεται, νομίζω πως σηκώνει μέχρι 2400MHz. Η R9 270x είναι τρελή κάρτα. Έρχεσαι just στο budget αν όχι λίγο παραπάνω. Αν το θέλει μόνο για gaming, να πάει εξ'ολοκλήρου AMD. 

Σε Intel από core i3 ας ξεκινήσει να σκέφτεται (τίμιοι επεξεργαστές με πολύ καλή απόδοση single/dual και υποστηρίζουν HT) και NVIDIA GTX760. 

Το τροφοδοτικό της XFX το δουλέυω αυτή τη στιγμή και είναι πολύ αποδοτικό με υπεραρκετή παροχή ρεύματος. 

Τρανό κόλημα για μένα οι μητρικές της Gigabyte, οποιοδήποτε σύστημα φτιάξεις καλό θα είναι να κοιτάξεις κατά κει. 

Δημοσ.

Γιατί βρε παιδιά amd? Δεν είπε 500 ο άνθρωπος 600 είπε. Για gaming το θέλει,και ο i5 είναι ο καλύτερος gaming cpu μετά τον i7

Δημοσ.

Γιατί βρε παιδιά amd? Δεν είπε 500 ο άνθρωπος 600 είπε. Για gaming το θέλει,και ο i5 είναι ο καλύτερος gaming cpu μετά τον i7

Γιατί θα δώσει ένα κάρο λεφτά για πράγματα που δεν θα χρειαστεί. Ποιός i5 συγκεκριμένα; Ένας 6300 έχει 50% φθηνότερα από τον φθηνότερο i5 και κάνει ακριβώς αυτά που ζητάει. 

Δημοσ.

Με FX 6300 χωράει R9 280,8gb ram,καλό κουτάκι,ψύκτρα (που γενικά καλό είναι να μπει οτι και αν πάρει τέτοια εποχή) και μένει μέσα στο budget.

• Like 1
Δημοσ.

Core i5 + ASRock H87M Pro 4 : 237.9
FX-6300 + Hyper 212 Evo + Gigabyte 990XA-UD3 : 233.31€ (αν βάλει 970A πάει 210€)

Αλλά και πάλι,ο Core i5 είναι αρκετά καλύτερο. Το κουτάκι είναι αρκετά καλό,πάρα πολύ καλό,και σε ποιότητα και σε ομορφιά και σε ψύξη. Αμάν πια. Asus και Corsair

Δημοσ.

προτεινω τη συνθεση με amd..κουτι δες και το zalman z3 plus στα 52 ε..ψηκτρα αν δεν κανεις oc βρισκεισ κ με 20ε..

Δημοσ.

Core i5 + ASRock H87M Pro 4 : 237.9

FX-6300 + Hyper 212 Evo + Gigabyte 990XA-UD3 : 233.31€ (αν βάλει 970A πάει 210€)

Αλλά και πάλι,ο Core i5 είναι αρκετά καλύτερο. Το κουτάκι είναι αρκετά καλό,πάρα πολύ καλό,και σε ποιότητα και σε ομορφιά και σε ψύξη. Αμάν πια. Asus και Corsair

η μητρική του i5 δεν είναι τόσο καλή + ότι ο fx 6300 κάνει 94 ευρώ στο visionstudio + 84 ευρώ την 970 μητρική πάει 178 ευρώ χωρίς ψύκτρα, και στον i5 δεν βάζεις ψύκτρα οπότε είναι amd(178 ευρώ) και i5(238) + ότι τον amd μπορεί να τον κλοκάρει... amd μονόδρομος φίλε...

Δημοσ.

η μητρική του i5 δεν είναι τόσο καλή + ότι ο fx 6300 κάνει 94 ευρώ στο visionstudio + 84 ευρώ την 970 μητρική πάει 178 ευρώ χωρίς ψύκτρα, και στον i5 δεν βάζεις ψύκτρα οπότε είναι amd(178 ευρώ) και i5(238) + ότι τον amd μπορεί να τον κλοκάρει... amd μονόδρομος φίλε...

Ο FX είναι θερμάστρα,καλοκαίρι χωρίς ψύκτρα δεν γίνεται,θα νομίζεις απογειώνεται αεροπλάνο.

Γιατί δεν είναι η μητρική του i5 καλή; Επειδή δεν είναι ASUS ή Gigabyte? 

Δημοσ.

Ο FX είναι θερμάστρα,καλοκαίρι χωρίς ψύκτρα δεν γίνεται,θα νομίζεις απογειώνεται αεροπλάνο.

Γιατί δεν είναι η μητρική του i5 καλή; Επειδή δεν είναι ASUS ή Gigabyte? 

όχι δεν εννοούσα ότι δεν είναι καλή απλά σε σχέση με τη 970 δεν είναι άριστη, επίσης και ο i5 είναι 84w εκτός άμα πάρει τον "S" ο οποίος θα είναι γύρω στα 60 αλλά θα χάνει από επίδοση, θα χρειάζεται και αυτός ψύκτρα... δεν γίνεται να συγκρίνεις τιμές εάν βάζεις στη μία περίπτωση ψύκτρα και στην άλλη όχι... 

Με FX 6300 χωράει R9 280,8gb ram,καλό κουτάκι,ψύκτρα (που γενικά καλό είναι να μπει οτι και αν πάρει τέτοια εποχή) και μένει μέσα στο budget.

εγώ έκανα δοκιμές πάντως, με 4gb ram βγαίνει αυτό που λες, αλλά με 8gb περνάει το budget αρκετά

Δημοσ.

Σχετικά με το κόστος μπορεί αντί για R9 280 να πάει στη 80 ευρώ φθηνότερη r9270x, και μερικούς μήνες μετά να πάρει και μία δεύτερη για CF. 

Δημοσ.

Η σύνθεση του Amd Expert με τον i5 (τι ειρωνεία :P) είναι καλή εφόσον πάει για καμία αναβάθμιση σε gpu και RAM σε 1-1μιση χρόνο πιστεύω... Όμως το παιδί μου έχει πει πως όταν θέλει να αγοράζει pc θέλει να παίρνει κάτι καλό για τώρα και όσο του κρατήσει 2-3 χρόνια μέχρι να πάρει το επόμενο.. Οπότε πιστεύω πως για το σκοπό αυτό είναι καλύτερα να πάει στον fx6300, κλοκάροντάς τον σε κανένα χρόνο για παραπάνω επιδόσεις.. Τώρα κόβοντας από κάθε κομμάτι και ακόμη και τον SSD ποιά είναι η καλύτερη gpu που μπορεί να βάλει. Αξίζει η 760 με τον AMD, ή πρέπει να πάει σε r9 280 για να δει διαφορά;

Επίσης το CF τι προσφέρει; Ξέρω πως δεν αυξάνει τη συνολική μνήμη για τα γραφικά...

Δημοσ.

Η σύνθεση του Amd Expert με τον i5 (τι ειρωνεία :P) είναι καλή εφόσον πάει για καμία αναβάθμιση σε gpu και RAM σε 1-1μιση χρόνο πιστεύω... Όμως το παιδί μου έχει πει πως όταν θέλει να αγοράζει pc θέλει να παίρνει κάτι καλό για τώρα και όσο του κρατήσει 2-3 χρόνια μέχρι να πάρει το επόμενο.. Οπότε πιστεύω πως για το σκοπό αυτό είναι καλύτερα να πάει στον fx6300, κλοκάροντάς τον σε κανένα χρόνο για παραπάνω επιδόσεις.. Τώρα κόβοντας από κάθε κομμάτι και ακόμη και τον SSD ποιά είναι η καλύτερη gpu που μπορεί να βάλει. Αξίζει η 760 με τον AMD, ή πρέπει να πάει σε r9 280 για να δει διαφορά;

Επίσης το CF τι προσφέρει; Ξέρω πως δεν αυξάνει τη συνολική μνήμη για τα γραφικά...

Πρέπει να πάει σε r9 280 για να δει διαφορά. GTX760=R9 270=HD7870         R9 280=HD7950>HD7870

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...