Προς το περιεχόμενο

Partition & Ubuntu

Fuel7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,έχω ένα partition στο  λάπτοπ μου  γύρω στα 45 giga και  θέλω να βάλω Ubuntu εκει  ώστε να  έχω  διπλό λειτουργικό!Ξέρει  κανεις  τι  προυποθέσεις πρέπει  να  έχει  το  κομμάτι  αυτό,και  τι  προετοιμασία πρέπει  να  κάνω για  να  προχωρίσω σε installation εκει;ΠΧ το file  system  του πρεπει  να  ειναι Fat,NTFS;;;Πρέπει να είναι Logical ή Primary;;Το κομμάτι  αυτο  που έχω ειναι κοντα 45giga, NTFS,primary!

Περιμένω τις  απόψεις  σας!Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το λινουξ δεν εχει θεμα με το αν θα ειναι primary ή logical το partition στο οποιο θα μπει, καντο καλυτερα primary. Μεσα σε αυτο θα αφησεις τον installer να σου κανει ακομα 2 partition που θελει, απλα επειδη δεν γινεται να ειναι σε ntfs, σβηστο απο τωρα να γινει unallocated space και μετα πες στον installer να κανει την εγκατασταση σε αυτο το χωρο. Θα τον φορμαρει σε ext4 και θα συνεχισει μονος του.

Γεια  σου φίλε!
ευχαριστώ πολύ!Ωστε κάνει  2 επιμέρους  τμηματοποιήσεις!Νόμιζα, ο τι ένα  αρκούσε!

Νομίζω ότι θα κάνει αυτόματα ένα μεγάλο διαμέρισμα (στα αγγλικά: partition) για το λίνουξ (linux) και ακόμα ένα μικρό για σουάπ (swap). Το σουάπ θα είναι ας πούμε 1 ή 2 γκιγκαμπάιτ (οκ οκ σταματώ εδώ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...