Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην περιμενετε με 20 ευρω να βρειτε σοβαρο τροφοδοτικο παιδες

40 εχει κανονικά υποτιθεται... Με ειδοποιησαν για παραλαβη μάλλον για αυριο αλλα αν δεν αξίζει σε σχέση με τη μουφιά που εχω θα το ακυρώσω. Για να δώσω πάνω απο 30 για αυτο το σύστημα δεν υπάρχει λόγος κατα τη γνώμη μου, απλα θέλω κατι ασφαλές-επώνυμο!

Δεν ξερω τι εχεις αυτην την στιγμη, ουτε κ το συστημα σου, γιατι απο την εφαρμογη δεν βλεπω υπογραφεςΚαπου πιο πανω ανεφερθηκε ενα hantol νομιζω ομωςΣε σχεση με το hantol μαλλον θα ειναι καπως καλυτερο, αλλα και παλι δεν θα σου προσφερει φοβερη προστασια το ενα εναντι ρου αλλουΓια παραδειγμα, αυτο το ,CM δεν εχει active PFC και ενα σωρο αλλα πρωτοκολλα λειτουργιας και προστασιας.Εγω προσωπικα δεν θα εδεινα 20 για αυτο το τροφοδοτικο, ποσο δε μαλλον 40Θα εδεινα 45€ και θα επαιρνα κατι πιο ποιοτικοΑλλιως το αφηνεις ως εχει και αν καει, καηκε :,PSent from my Mobile using Insomnia
  • Like 1
Δημοσ.

CoolerMaster Elite Power 400W vs INTER-TECH ;

διαβαζω πολυ καλες κριτικες INTER-TECH..ποια ειναι η γνωμη σου;

Τα ιτνερτεκ ειναι τροφοδοτικα της πλακας

Δεν εχω δουλεψει ποτε κανενα (και ουτε σκοπευω)

Οπως καταλαβαινεις, αν δεν αναφερεις για τι συστημα το προοριζεις, δεν μπορω να σου τι εγω θεωρω καλυτερο ομως :P

Εαν δεν το προοριζεις για κανα παλιο συστημα (και οταν λεω παλιο εννοω πολυ παλιο και που δεν το χρησιμοποιεις για καθημερινο σου πισι), τοτε μην παιρνεις κανενα απο τα 2

Δωσε 40-50 ευρω και παρε ενα σοβαρο τροφοδοτικο

Σαν γενικη αρχη παντως, στο τροφοδοτικο δωστε μερικα χρηματα παραπανω....Ειναι  καρδια του υπολογιστη σας και αυτο που δινει ρευματακι σε ολα τα υπολοιπα πραγματα

• Like 1
Δημοσ.

Ο προλαλήσαντας έδωσα μια πολύ σοβαρή προσέγγιση στο θέμα. Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους να στήνουν PC με +1000€ και να κολλάνε στα +30-40 ευρώ για ένα σοβαρό τροφοδοτικό.

Από το Hantol πάντως, είναι μερικά κλικ παραπάνω :-D

Δημοσ.

Πάντως παιδιά αυτά τα rs της coolermaster, τα τελευταία χρόνια τα έχω τοποθετήσει σε πάνω από 50 υπολογιστές και μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα απ'όσο ξέρω. Φυσικά και προορίζονται για υπολογιστές με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις... Είναι βασικά το τροφοδοτικό που χρησιμοποιώ όταν ξέρω οτι ο άλλος δεν ειναι διατεθειμένος να δώσει αρκετά χρήματα για τροφοδοτικό είτε σε παλιά συστήματα κλπ.

Δημοσ.

Τελευταία ερώτηση-διευκρινηση μιας και το εχω παραγγείλει αλλα αμφιταλαντεύομαι αν αξίζει, δεν εχει cable management, σωστα;

Δημοσ.

Τελευταία ερώτηση-διευκρινηση μιας και το εχω παραγγείλει αλλα αμφιταλαντεύομαι αν αξίζει, δεν εχει cable management, σωστα;

Cable management εννοεις modular?

Δημοσ.

αυτο που βάζεις οσα θέλεις/χρειάζεσαι...

Modular λεγεται και οχι δεν ειναι το συγκεκριμενο.

Γενικοτερα, καποιο αξιολογο modular psu κοστιζει αρκετα πιο πάνω απο 25 ευρω και εφοσον μιλαμε για οικονομικη συνθεση, τοτε ειναι ασυμφορο!

• Like 1
Δημοσ.

Ένα κριτήριο ποιότητας των τροφοδοτικών ήταν ανέκαθεν το βάρος τους. Ακόμα και πριν από 10 χρόνια, τα ποιοτικά τροφοδοτικά ζύγιζαν 2 ή και 3 φορές περισσότερο από τα φθηνά τροφοδοτικά. Τα ποιοτικά τροφοδοτικά ζύγιζαν σαν βαράκια γυμναστικής, ενώ τα τροφοδοτικά χαμηλής ποιότητας ζύγιζαν σαν ένα περιοδικό. Η διαφορά βάρους ιδίως τότε ήταν εμφανέστατη.

Πολλοί είχαν την απορία γιατί δεν γέμιζαν τα τροφοδοτικά χαμηλής ποιότητας με ένα κομμάτι σίδερο ώστε να φαίνονται πιο βαριά. Επειδή προφανώς ήθελαν να κατεβάσουν το κόστος κατασκευής όσο το δυνατόν περισσότερο, εάν ήταν να χρησιμοποιήσουν σιδερένια βαρίδια, που θα είχαν κάποιο εργοστασιακό κόστος κατασκευής, με το ίδιο υλικό ή το ίδιο επιπρόσθετο κόστος μπορούσαν να φτιάξουν πηνία και καλώδια καλύτερης ποιότητας και να πουλήσουν τα προϊόντα πιο ακριβά.

Τα τροφοδοτικά χαμηλής ποιότητας, έχουν όντως περισσότερες πιθανότητες να καούν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και τα τροφοδοτικά υψηλής ποιότητας δεν καίγονται. Οπότε, εάν η πιθανότητα καψίματος είναι διπλάσια, ενώ η τιμή το 1/4, πολλοί μπορεί να σκεφτούν ότι αξίζουν τα φθηνά τροφοδοτικά. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι, είναι ότι στην περίπτωση που καεί ένα ποιοτικό τροφοδοτικό, κατά 99% η βλάβη περιορίζεται στο τροφοδοτικό, ενώ εάν καεί ένα τροφοδοτικό χαμηλής ποιότητας, υπάρχει κίνδυνος να πάρει στο λαιμό του και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή.

Εάν το ποσοστό προστασίας είναι 99% έναντι 90%, ποσοστά που στο μάτι φαίνονται παραπλήσια, σημαίνει ότι στην πρώτη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα 1/100 να καούν άλλα εξαρτήματα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση πιθανότητα 1/10. Εάν λοιπόν θέλεις να ρισκάρεις να σου καεί όλος ο υπολογιστής με πιθανότητα δεκαπλάσια, ας αγοράσεις φθηνό τροφοδοτικό στο 1/4 της τιμής του ποιοτικού.

Έχω χρησιμοποιήσει τροφοδοτικά του πεντοχίλιαρου που άντεξαν πάνω από 10 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού τη δεκαετία του 90 δεν υπήρχε ούτε καν η έννοια επιλογής τροφοδοτικού στην Ελλάδα. Πάντα όμως άκουγα ιστορίες από γνωστούς για κάψιμο ολόκληρου του υπολογιστή τους. Από τη στιγμή που εδώ και δέκα χρόνια υπάρχει και στην Ελλάδα η δυνατότητα επιλογής τροφοδοτικού, είμαι υπέρ της χρήσης ποιοτικών τροφοδοτικών αξίας 100 ευρώ. Σίγουρα πολλοί θα διαφωνήσουν, αλλά προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω 1000 ευρώ στις πιθανότητες, για να κερδίσω ένα πενηντάρικο.

Και κάτι τελευταίο... ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ... Εάν σας καεί το τροφοδοτικό, ανοίξτε το παράθυρο, βγείτε από το χώρο, και κλείστε την πόρτα. Οι καπνοί του τροφοδοτικού είναι σκέτη μαστούρα, ανθυγιεινοί και καρκινογόνοι. Ούτε για πλάκα μην καθίσετε έστω και ένα λεπτό να εισπνεύσετε τους καπνούς. Το ίδιο ισχύει γενικότερα για οποιαδήποτε καμένα ηλεκτρονικά.

• Like 3
Δημοσ.

...είμαι υπέρ της χρήσης ποιοτικών τροφοδοτικών αξίας 100 ευρώ....

συμφωνω με τον πυρηνα των οσων γραφεις, αλλα θα διαφωνησω στο κατοσταρικο

Οχι για το ποσο αυτο καθ'εαυτο, αλλα γιατι το 100ρικο αφορα τροφοδοτικα συγκεκριμενου wattage και απαιτησεων και ειναι εντελως αοριστο σαν ποσο προς αποδοση (αλλο 100 ευρω για 450αρι και αλλο 100 ευρω για 800αρι τροφοδοτικο ;) )

Κοινως, δεν ειναι απαραιτητο να σκασει καποιος 100 ευρια για να τροφοδοτησει ενα χαμηλων ενεργιακων απαιτησεων συστημα, εχοντας παραλληλα ενα ποιοτικο τροφοδοτικο με καλης ποιοτητας παροχη ρευμάτων

Τα τροφοδοτικα που εχω αναφερει για παραδειγμα ειναι πολυ ποιοτικα και η τιμη τους δεν τα κανει χειροτερα απο ακριβοτερα

Απλα ειναι λιγα Watt, οποτε εχουν και αναλογη πτωση τιμης

Στα αντιστοιχα watt, τα τροφοδοτικα των 100+ ευρω, συνηθως ειναι σειρας Platinum,Gold,Silver Efficiency

Πολυ καλα μεν, αλλα ειναι αγορα premium σε καθε περιπτωση

Και για να τα συγκρινω σε watt ενος πιο απαιτητικου συστηματος.

Με 100 ευρω για παραδειγμα δεν παιρνεις GOLD και Platinum Efficiency τροφοδοτικο των 650W-700W ++,

Οποτε το συμπερασμα ειναι

Μην λυπαστε τα χρηματα στο τροφοδοτικο.Κοψτε απο καπου αλλου

Την ιδια στιγμη ομως μην κανετε υπερβολες στα Watt

Εγω με ενα i3 3200, 2 δισκους,2 ντιμακια μνημης και 3 ανεμηστηρες, δεν καταναλωνω σε πληρες φoρτιο πανω απο 220-240 W ουτε κατα διανοια ;)

Οποτε το xfx 450 Pro που εχω με καλυπτει και εχω εξασφαλισει και την δυνατοτητα να μπορω να βαλλω και μια mid-range καρτα γραφικων που max θα καταναλωνει 130-150W

Δημοσ.

Έχω ακούσει πολλά αρνητικά και φοβάμαι μη μου καψεί τίποτα... Λέτε δεν αξίζει αυτό της προσφοράς ε; Ποσα βατ αποδίδει κανονικα;

Δεν το ειχα ξανακουσει και με μια αναζητηση βρηκα αυτο.. ελπιζω να το εχεις ξαναδει :P

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω με τον πυρηνα των οσων γραφεις, αλλα θα διαφωνησω στο κατοσταρικο

Οχι για το ποσο αυτο καθ'εαυτο, αλλα γιατι το 100ρικο αφορα τροφοδοτικα συγκεκριμενου wattage και απαιτησεων και ειναι εντελως αοριστο σαν ποσο προς αποδοση (αλλο 100 ευρω για 450αρι και αλλο 100 ευρω για 800αρι τροφοδοτικο ;) )

Κοινως, δεν ειναι απαραιτητο να σκασει καποιος 100 ευρια για να τροφοδοτησει ενα χαμηλων ενεργιακων απαιτησεων συστημα, εχοντας παραλληλα ενα ποιοτικο τροφοδοτικο με καλης ποιοτητας παροχη ρευμάτων

Συμφωνώ απόλυτα, ένα αρκετά καλό τροφοδοτικό κοστίζει περίπου 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Τα 200 και 300 ευρώ είναι για συνήθεις χρήσεις υπερβολικά, εκτός και εάν μιλάμε για υπολογιστή αξίας 2000 ευρώ. Ανέφερα λοιπόν πολύ γενικευμένα 100 ευρώ ως τάξη μεγέθους, για να διαχωρίσω τη θέση μου από τα τροφοδοτικά των 20 ευρώ. Όχι ότι εννοούσα ότι σώνει και καλά πρέπει να δώσεις 100 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...