MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Καταλαβα , θα το σκεφτω και τωρα μεσα στο σ/κ και θα εχω καταληξει περιπου με αυτο το budget σε καποιο συμπερασμα ,θα σας ενημερωσω μεχρι τοτε και οποιος εχει να προτεινει κατι θα ηταν καλο Θελω να υπολογιζω να καταφερω μεσα στην αλλη βδομαδα να τα εχω αγορασει ολα οτι ειναι και να καταφερω να τα εχω ολα καπως ετοιμα
TheELF Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Αλλα θα ελεγα οτι θα ηταν το τελευταιο που θα με απασχολουσε , παραδειγμα θα εβαζα τον δισκο σε αλλον υπολογιστη με σκοπο απλα να περασω τα windows και απο κει και περα , στον υπολογιστη δεν θα μου χρειαζοταν καν το οπτικο μεσο για παραδειγμα. Θα φας μεγάλη ήτα έτσι,δεν γίνεται να περαστούν windows με driver για άλλον Η/Υ και να δουλέψουν σε άλλον. Ένα usb των 4gb και πάνω να έχεις κάνεις εγκατάσταση με αυτόν τον τρόπο.
Millennium Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 κουτι και οπτικο εχεις οποτε σου εβγαλα αυτο λιγο εκτος budget αλλα αξιζει ,αν θες να παει στα 250 απλα βαζεις μια 4αρα οσο για την συναρμολογηση δες εδω http://www.insomnia.gr/topic/401729-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ Δεν αξίζει στα λεφτά η σύνθεση.Παίρνει fm2+ με καλύτερη μητρική-chipset,ξεκλείδωτο επεξεργαστή κλπ
TheELF Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Στα λεφτά που δίνει παίρνει fm2 επεξεργαστή με ένα μόνο module!!! Που είναι ποιο ακριβός και πρέπει να τον κάνει κάρβουνο στο oc για να φτάσει ακόμα και τον celleron.
Millennium Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Φτιάχνει καλύτερο συνολικά σύστημα με αυτά τα χρήματα.Τόσα λεφτά για αυτά τα parts δεν αξίζουν εκτός και αμα θέλει να λέει απλά οτι έχει intel.
AMD Expert Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Θα φας μεγάλη ήτα έτσι,δεν γίνεται να περαστούν windows με driver για άλλον Η/Υ και να δουλέψουν σε άλλον. Ένα usb των 4gb και πάνω να έχεις κάνεις εγκατάσταση με αυτόν τον τρόπο. Μην το λες. Εγώ άλλαξα μητρική + επεξεργαστή και πήγα από AMD FM1 σε Intel s1150 χωρίς καν να κάνω ούτε μια ρύθμιση. Απλά μόλις άνοιξε μετά την αναβάθμιση τα Windows πέρασαν driver Intel Core i5 4570.
MetronAriston Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 καλημερα παιδια εγω κοιταζα σε amd γιατι θεωρω (ετσι εχω ακουσει δηλαδη) οτι σε λιγα χρηματα σε amd περνεις περισσοτερο πραγματα απο οτι Intel . τωρα εγω με αυτα ταχρηματα σε 1 καλο συστημα με 2πυρηνες θα ειμαι ενταξει σαν μηχανημα, αλλα τωρα που ειδα για τον intel τον celeron που προτεινετε το σκεφτομαι σοβαρα (το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι celeron εχω ακουσει σαν κατηγορια δεν ειναι και η καλυτερη της ιντελ), αλλα αν ειμαι ενταξει και βγω καπου στα <= 250 τοτε θα βγει κατι καλο. οποτε μεχρι στιγμης θα λεγαμε celeron , επεξαργαστη (τον asrock?) ή για παραδειγμα την gigabyte που προτεινει ο φιλος με τον καλυτερο (ι3) επεξεργαστη ? (θα ελεγα στο συνολο θα βγαιναν το ιδιο οι 2 λυσεις. μετα μνημες λογικα θα βγω με 2 4αρες . και 1 τερα δισκο και απο κει και περα σιγουρα και 1 καινουργιο τροφοδοτικο (το corsair στα 45 που σιγουρα θα ειναι εξαιρετικο ή παραδειγμα ενα φθηνο με 30 ευρω?) γενικοτερα θα ελεγα πως μπορει να βγει κατι αξιοπρεπες στα 250 ευρω με τις παραπανω λυσεις που προτεινετε (edit) για παραδειγμα σκεφτομουν να δωσω τα περισσοτερα χρηματα σε μνημες μιας και το ζητημα ειναι να μην κολλαει στο προγραμμα επεξεργασιας μουσικης , και εβλεπα οτι η giga byte δεν υποστηριζει 1600mhz μνημες που εβλεπα οι μνημες που θα αγορασω θα ειναι τετοιας ρυθμισης) theelf , σωστα κατι που δεν ειχα σκεφτει ειναι το καλυτερο να περασω με στικακι τα windows για να μην μπλεξω με περαιτερω λυσεις
MetronAriston Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Update , μεχρι στιγμης εχω καταληξει σε αυτα εδω Η τιμη βγηκε στα 265 ευρω και δεν εχω βαλει μεσα το κουτι το τροφοδοτικο και τα ανεμιστηρακια (γιατι αυτα ολα εχω υπολογισει πως θα χρησιμοποιησω τα παλια μου εξαρτηματα) καθως και οπτικο μεσο (δεν θα το χρειαστω σιγουρα αργοτερα , μονο για την εγκατασταση των windows την οποια θα μπορουσα να την περασω και με 1 usb stick) μητρικη - Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 επεξεργαστης - AMD A8 5600K 3.6GHZ BLACK EDITION BOX μνημες ραμ - CRUCIAL BLS2C4G3D169DS3CEU 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ BALLISTIX SPORT XT DUAL CHANNEL KIT σκληρος δισκος - SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 ποια η γνωμη σας? ενας φιλος προτεινε με τον ιδιο εξοπλισμο να προτιμησω προσωρινα να κινηθω σε 1 ραμ 4αρα στα 1866 mhz και μετα να επενδυσω σε μια 2η ιδια , και αλλος ενας φιλος προτεινε να στησω μονος μου τα εξαρτηματα στο κουτι μου με την ενδειξη καποιου βιντεο ή καποιου οδηγου , και μου ειπε πως ισως υπαρχει καποιος πληρης οδηγος και στο ινσομνια , γνωριζει κανεις πως να το παλεψω αυτο το θεμα? ή (επειδη τα εξαρτηματα ισως να μην μπορεσω να τα βρω ολα απο 1 καταστημα και ακομα και αν τα βρω δεν ξερω αν θα γινει η συμφωνια στο να μου τα συναρμολογησουν μιας και θα εχω και μερικα απο τα δικα μου εξαρτηματα) , ή τελος παντων καποιον που να ειχε την ορεξη να με βοηθησει σε αυτο (συναρμολογηση) με διαφορα εξαρτηματα απο παλιο (ddr2 συστημα υπολογιστη ραμ και μητρικες) ή μερικα χρηματα ? ή καποιο καταστημα αλλα με προυποθεση να μην με "σφαξει" (χρηματικα?) ευχαριστω πολυ για το χρονο σας
mckaibomber Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 τι λες γι αυτο; PER.526953GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 RETAIL 57.48 € Αλλαγή 57.48 € PER.550878 KINGSTON HX318C10F/4 4GB DDR3 1866MHZ HYPERX FURY BLUE SERIES 39.90 € Αλλαγή 39.90 € PER.559638 AMD A6 5400K 3.6GHZ BLACK EDITION BOX 49.48 € Αλλαγή 49.48 € PER.651152 COOLERMASTER RC-335-KKPJ ELITE 335 PSU 72.95 € Αλλαγή 72.95 € PER.345374 KINGSTON SV300S37A/60G V300 SSD 60GB SATA3 2.5'' RETAIL 45.55 € Αλλαγή 45.55 € Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 265.36 €
TheELF Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 καλημερα παιδια εγω κοιταζα σε amd γιατι θεωρω (ετσι εχω ακουσει δηλαδη) οτι σε λιγα χρηματα σε amd περνεις περισσοτερο πραγματα απο οτι Intel . Μύθος από την εποχή που βγήκαν οι πρώτοι FX,τότε τους αγόραζαν κατά κόρων οι φωτογράφοι γιατί όντως για αυτούς με λιγότερα λεφτά έβγαζαν περισσότερη δουλειά αφού τα προγράμματα μετατροπής βίντεο δουλεύουν όλους τους πυρήνες,οπότε τους αγόραζαν για δεύτερο(3-4-5) Η/Υ για να βγάζουν τα dvd τους. Από τότε το γενίκευσαν και νομίζουν κάποιοι αυτό που λες. (το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι ειναι celeron εχω ακουσει σαν κατηγορια δεν ειναι και η καλυτερη της ιντελ),Ναι δεν είναι το καλύτερο της Intel,και με 30€ τι περιμένεις,αλλά δεν έχει καμία σχέση με τους celleron που είχαν χαλάσει το όνομα των celleron,αυτοί οι καινούργιοι έχουν από όλα και quicksyck και εντολές virtualization και ότι θες απλά έχουν λίγο μικρότερη cache που όμως δεν θα κάνει διαφορά. http://ark.intel.com/compare/80817,78955 Μόνο AES και AVX δεν έχει που πίστεψε με δεν θα σου λείψουν. μητρικη - Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 επεξεργαστης - AMD A8 5600K 3.6GHZ BLACK EDITION BOX μνημες ραμ - CRUCIAL BLS2C4G3D169DS3CEU 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ BALLISTIX SPORT XT DUAL CHANNEL KIT σκληρος δισκος - SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3 ποια η γνωμη σας? ενας φιλος προτεινε με τον ιδιο εξοπλισμο να προτιμησω προσωρινα να κινηθω σε 1 ραμ 4αρα στα 1866 mhz και μετα να επενδυσω σε μια 2η ιδια Αυτή είναι κλασσική σύνθεση για ελαφρύ gaming σύστημα(όπως και του φίλου ποιο πάνω)αφού έχει αρκετά καλά γραφικά η cpu και θέλει γρήγορες μνήμες για να αποδώσει.Όχι μόνο είναι πολύ ποιο ακριβός από τον celleron αλλά έχει μόνο γραφικά παραπάνω που για την δουλειά σου δεν θα προσφέρουν τίποτα σαν cpu είναι στα ίδια ίσως και λίγο παραπάνω αλλά στα τριπλά λεφτά, μπορείς να πάρεις cpu που να είναι πολύ ποιο δυνατή αν πάρεις μια που έχει ποιο αδύναμα γραφικά.
MetronAriston Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 καλησπερα παιδια , επικοινωνησα σημερα με το eshop και επιβεβαιωσα τελικα πως αν αγορασω ολα τα εξαρτηματα απο εκει τοτε μπορουν να μου το συναρμολογησουν δωρεαν σε 2 με 3 εργασημες , ετσι σκεφτομαι σιγουρα να τους προτιμησω γιατι θα με διευκολυνει το θεμα αυτο. σας στελνω σε φωτογραφια τα εξαρτηματα που εχω σκεφτει μεχρι στιγμης (τελικα βγηκαν στα +60 ευρω η αγορα προσθετου κουτιου και τροφοδοτικου). ειναι στο συνολο στα 180 ευρω αυτη τη στιγμη , και αν δεν κανω λαθος με (επεξεργαστη και μητρικη) θα ανεβω στα 100 ευρω συνολο το οποιο ειναι και το μεγιστο τελικα που μπορω να δωσω (280 ευρω - μαζι με το τροφοδοτικ και το κουτι καινουργιο) ετσι ωστε να μου το συναρμολογιζουν και τον υπολογιστη. τροφοδοτικο κοιταξα αυτο καθως και κουτι το ιδιο (γιατι ειναι οικονομικα) τωρα αν προτεινεται αλλο τροφοδοτικο ή κουτι το συζηταμε , καθως θα ηθελα φυσικα και την γνωμη σας για επεξεργαστη - μητρικη. ειμαι αναμεσα σε celeron αλλα και σε amd (στην αγορα της μητρικης και του επεξεργαστη δεν με απασχολει τοσο το θεμα των γραφικων γιατι υπαρχει και ενδεχομενο αργοτερα να μου χαριζει 1 φιλος μια καρτα γραφικων οποτε θα χρησιμοποιω αργοτερα αποκλειστικα αυτην), οπως ειχα πει θα το χρησιμοποιησω το pc για καποια προγραμμα παραγωγης μουσικης περισσοτερο , γιαυτο δεν με απασχολουν τα παιχνιδια στον υπολογιστη Τελος δεν σκεφτομαι αργοτερα να αναβαθμισω τον υπολογιστη (περαν τις καρτας γραφικων που θα ειναι δωρεαν απο φιλο),γιαυτο προσπαθω να καταλαηξω σε κατι που να ειναι οσο το δυνατον γινεται vfm και να εχει οσο το δυνατον καλα χαρακτηριστικα (για να κανω την δουλεια μου) καλο απογευμα (edit) : σας παραθετω και πανω στα εξαρτηματα τα link απο το eshop ετσι ωστε να εχετε γρηγορη προσβαση πανω στα εξαρτηματα (ισως δεν βοηθαει η ιδιεταιρα το print screen) κουτι , τροφοδοτικο , σκληρος , μνημες ram - η οικονομικη διαφορα που κοιταξα στους ssd σκληρους ειναι αισθητη γιαυτο σκεφτηκα να παω στα 50 ευρω στον παραπανω που μου φενεται οικονομικοτερος , απο κει και περα αν εχω ξεχασει κατι που κρινεται απαραιτητο , αν θελετε προσθεστε το (ισως καποιο ανεμιστηρακι αν δεν παρεχεται για την παραγγελια μου) , και τελος σκεφτομαι μολις καταληξω καπου μεσα στην επομενη εβδομαδα να επικοινωνησω παλι με το e-shop και να προχωρησω και στην παραγγελια μου.
dimitrisOP Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 μητρικη και cpu http://www.e-shop.gr/amd-a6-5400k-36ghz-black-edition-box-p-PER.559638 http://www.e-shop.gr/asus-a55bm-e-retail-p-PER.523158 104€ η http://www.e-shop.gr/intel-pentium-dual-core-g3220-300ghz-lga1150-box-p-PER.558433 http://www.e-shop.gr/asrock-b85m-pro4-retail-p-PER.528683 111€
Millennium Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Τροφοδοτικό δεν χρειάζεσαι κάτι φοβερό σε αυτά,και το δικό σου μπορεί να έκανε.Θα κερδίσεις σε πλατφόρμα για τα χρήματα που δίνεις αν πας σε fm2+.Ο Α8 δε συγκρίνεται με celeron πόσω μάλλον αν κάνεις χρήση τέτοιων προγραμμάτων που πες.Αν βρεις κάρτα μπορείς να κοιτάξεις και τον 750Κ για οικονομία.
MetronAriston Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 ναι ισχυει αυτο . το κουτι και το τροφοδοτικο αν τα αξιοποιησω θα γλιτωσω 55 ευρω απο την αγορα τους σε καινουργια. Αλλα σκεφτηκα οτι το τροφοδοτικο ειναι αρκετα παλιο και γενικοτερα δεν ειμαι σιγουρος αν θα το εμπιστευομουν και για το καινουργιο pc.(ισως να ειναι καποιο κινεζικο δεν ειναι κατι καλο) και το κουτι σιγουρα θα εκανε (αλλα εδω ειναι τα 20 ευρω που μπορει παραδειγμα να ζητουσε καποιος για να μου κανει την συνδεσμολογια για τον η/υ οποτε καλυτερα να αγορασω ενα καινουργιο και να ειναι ολο ετοιμο να μην εχω καποιο προβλημα οποτε σκεφτομαι να κοιταξω τωρα για επεξεργαστη/μητρικη , αλλα δυστυχως λογικα θα κινηθω στα 100 αφου δεν μπορω να γλιτωσω τα 55 απο κουτι , τροφοδοτικο (ετσι σκεφτομουν πως θα ηταν το καλυτερο και πιο σιγουρο , αλλα με αυτο το budget εδω θα ειναι λιγο δυσκολο να βρω κατι καλο ). τωρα (αναγκαστικα?)θα βρω ενα 2 πυρηνο αξιοπρεπες με αυτα τα χρηματα ετσι? σε οτι αγορασω απο αυτα θα ειμαι ενταξει ετσι? (θελω να πω μην μου ζητηθει να αγορασω και καποιο εξτρα cool cpu fan και δεν το εχω υπολογησει , διαβασα λιγο σε καποια προιοντα απο eshop εγραφαν πως παρεχονται καποια fans αν δεν κανω λαθος Ναι δεν εχω προβλημα αν μπορω να γλιτωσω λιγα χρηματα να παω σε επεξεργαστη χωρις πολυ καλα γραφικα μιας και αργοτερα θα μου δωθει απο φιλο μια καρτα γραφικων Καλημερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα