MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Καλησπερα παιδια , Χάλασε ο σταθερος Η/Υ μου (παλιος) και θελω να αγορασω (κομματι κομματι) εναν καινουργιο οικονομικο Η/Υ με budget στα 250 ευρω. ( την λυση κομματι κομματι επειδη πιστευω πως θα μπορεσω να βρω τοσο φθηνο η/υ ετοιμο και επειδη εχω ηδη μερικα εξαρτηματα που λογικα θα φανουν χρησιμα στην εξοικονομηση χρηματων) Εδω να σας αναφερω πως σκεφτομουν οτι δεν θα χρειαστω στις αγορες μου την καρτα γραφικων , το τροφοδοτικο , και τα ανεμιστηρακια καθως τα εχω τα παραπανω εκτος απο την καρτα γραφικων την οποια σκεφτομαι προς το παρων πως δεν θα μου χρειαστει γιατι το pc δεν το θελω για gaming χρηση. Εγω σκεφτομαι να σας στειλω εδω τα μεχρι τωρα εξαρτηματα που εχω βρει και πιστευω πως ειναι ενταξει για τα χρηματα τους και επισης πιστευω πως ειναι της ιδια αρχιτεκτονικης και οτι "κουμπωνουν" δηλαδη ολα μεταξυ τους Εδω θα ηθελα και την γνωμη σας για την αλλαγη καποιου αν εχετε να μου προτεινεται κατι Σας παραθετω την λιστα που εχω στο μυαλο μου. - Κουτι (ενα απλο οικονομικο κουτι για να χωρεσω τα εξαρτηματα μου) (επισης εδω να σας αναφερω οτι εχω ηδη 2 κουτια μεταχειρισμενα παλια τα οποια ισως και να μπορω να αξιοποιησω το ενα απο αυτα). ( http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/pc-cases-koutia/Fazn-A18-Piano-Black-Midi-A1008-A1008.htm ) - Τροφοδοτικο (επισης εχω το μεταχειρισμενο ειναι στα 400 watt , γιαυτο και δεν σκεφτομαι κατι στην αγορα αυτου , αλλιως λογικα θα επελεγα ενα οικονομικο της κατηγοριας 30 με 40 ευρω ( http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psu-trofodotiko/Turbo-X-400W-Value-Series-ATX-0300_VALUE.htm ) - Επεξεργαστης http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/AMD-A4-5300-FM2-3-4GHz-1MB-AD5300OKHJBOX.htm -ανεμιστηρακια (εχω fan και cpu cooler fan γιαυτο και δεν σκεφτομαι στην αγορα αυτων) - μητρικη Asus A55BM-E http://www.skroutz.gr/s/4067363/Asus-A55BM-E.html - μνημες ραμ 2 μνημες (Kingston HyperX Fury Red 4GB DDR3-1600MHz) http://www.skroutz.gr/s/4719026/Kingston-HyperX-Fury-Red-4GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FR-4.html -καρτα γραφικων (δεν θα χρειαστω λογω budget και λογω του οτι θεωρω πως δεν θα μου χρειαστει αμεσα αυτη τη στιγμη) -σκληρος δισκος Seagate Barracuda 1TB SATA HDD ή Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ (αν μπορεσω να επιλεξω ssd τοτε θα το προτιμουσα αλλα δεν ξερω αν θα μπορεσω λογω των χρηματων) http://www.skroutz.gr/s/397946/Seagate-Barracuda-1TB-SATA-HDD.html http://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html - οπρικα μεσα (εχω ηδη απο παλιους Η/Υ 2 cd/dvd roms οποτε σκεφτομουν να χρησιμοποιηθει καποιο απο αυτα) καθως θα μου ηταν μονο χρησιμο για την εγκατασταση του λογισμικου αποκλειστικα. Περιφερειακα οπως οθονη πληκτρολογιο ποντικι τα εχω. ------ Οσον αφορα τα εξαρτηματα που εχω επιλεξει παραπανω ειμαι ενταξει ? ή για την συναρμολογηση αυτων θα χρειαστω κατι προσθετο οπως π.χ. μια παστα για την μητρικη και τον επεξεργαστη?(περιεχει παστα μηπως ο επεξεργαστης και δεν θα χρειαστω καποια περαιτερω αγορα σε αυτο ? ). Τελος , η αρχιτεκτονικη των εξαρτηματων που επελεξα παραπανω ειναι συμβατη μεταξυ τους? Επιλεγοντας τα θεωρω πως ναι , αλλα θα ηθελα να μου το επαληθευσει και καποιος που γνωριζει τα εξαρτηματα καλυτερα παρακαλω. Επισης, σαν συνολο υπολογισα πως δεν θα ξεπερασω τα 250 ευρω και ιδιεταιρα αν αξιοποιησω μερικα απο τα εξαρτηματα τα παλια μου (οπως το κουτι, τροφοδοτικο , τα ανεμιστηρακια και το cd rom ) τοτε θα μπορω να συμβαδισω και στο budget Μου το οικονομικο για να αγορασω τα εξαρτηματα και να προχωρησω και στην συναρμολογηση και την λειτουργια του Η/Υ. --- (EDIT) να σας πω οτι το θελω για χρηση παραγωγης μουσικης και εχω ξεχωριστη επαγγελματικη καρτα ηχου και απλως θα ηθελα τον αποθηκευτικο χωρο (γιαυτο και η επιλογη 1 tb σκληρου δισκου) και μια ικανοποιητικη μεταφορα των δεδομενων (επελεξα 2 4αρες μνημες ) ετσι ωστε να μην χρειαστω πολυ αργοτερα να αλλαξω τελειως τον υπολογιστη μου . Με το οικονομικο προβλημα ξερω πως δεν θα ειναι οτι καλυτερο σαν επιλογη αλλα θα μπορεσω να δουλεψω χωρις ιδιεταιρο προβλημα τα προβλημα που θελω (σαν συνολο Επεξεργαστης-μητρικη -μνημες ραμ-σκληρος δισκος ) υπολογισα πως θα μου βγει στα 210 ευρω --Φυσικα αν μπορω να αγορασω κατι καλυτερο με μια μικρη ομως χρηματικη διαφορα τοτε θα μπορουσα να το ξανασκεφτω ! --- βγαζω απο τα παραπανω το (Κουτι-Τροφοδοτικο -ανεμιστηρακια-οπρικα μεσα και λογισμικο), ωπου πιστευω πως θα καλυφθω με αυτα που εχω ηδη και ειμαι σιγουρος οτι ειναι λειτουργικα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να τα συνδιασω με την αγορα των καινουργιων εξαρτηματων). Οποια συμβουλη εχετε υποψην για την κατασκευη του υπολογιστη μου θα ηταν ευπροσδεκτη και θα βοηθουσε πολυ. Ευχαριστω.
forgotten Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 η δικη μου συνθεση ειναι amd a8 5600k black edition μια motherboard με hdmi+usb 3 4gb ram Κουτι με το τροφοδοτικο του απο μαμα και 320gb σκληρο μου κοστισε απο αμαζον γυρω στα 210ε 2
MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 η αληθεια ειναι πως (ξεχασα να αναφερω παραπανω) σκεφτομουν να παω να αγορασω τα εξαρτηματα απο την Αθηνα γιατι ηθελα να προσπαθησω να ετοιμασω τον η/υ απο την επομενη βδομαδα γι'αυτο και θα ηθελα να τα παρω και να μπορεσω μεσα στις επομενες μερες του νεου μηνα να εχω υπολογιστη. (Πολυ πιθανο παντως οι τιμες του εξωτερικου να ειναι καλυτερες απο Ελλαδα) αλλα δυστυχως επειγει λιγακι το θεμα
dimitrisOP Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 τροφοδοτικο παρε ενα corsair cx430 στα 35€ πετα το τουβλο χ 1
MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Ευχαριστω Δημητρη για την προταση σου στο τροφοδοτικο. Σκεφτομαι οντως να το αλλαξω γιατι θελω να μην εχω προβλημα αργοτερα στο συστημα μου και ιδιεταιρα στο τροφοδοτικο που εκει θα συνδεδουν και ολα τα καλωδια στον η/υ Να σε ρωτησω και κατι αλλο επι την ευκαιρια, cpu cooler fan ειναι εντελως απαραιτητο σωστα?(Επισης θα χρειαστω και εξτρα την παστα για την συνδεσμολογια ή με τα εξαρτηματα θα μου παραχεται και αυτη?) εγω εχω ενα μεταχειρισμενο , και σκεφτομαι (και ελπιζω) πως δεν θα χρειαστω καποιο αλλο , μιας και θα ανεβουν τα χρηματα. και με τα ανεμιστηρακια , εχω αρκετα φαν πλαστικα (που ειναι λειτουργικα) και εχω και 2 cpu cooler fan στα οποια σιγουρα το 1 δουλευει μιας και το ειχε πανω πριν ο παλιος η/υ
dimitrisOP Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 ψυκτρα θα εχει ο επεξεργαστης + παστα αν δεν κανεις oc δεν χρειαζεται να βαλεις καποια αλλη εκτος αν κανει θορυβο το συστημα στο δευτερο post ειναι αρκετα καλο + το corsair psu
MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση , σιγουρα δεν θα ασχοληθω με oc εδω με προβληματιζει και ολας η συναρμολογηση των εξαρτηματων του. Θα με ενδιεφερε σιγουρα ενα ετοιμο pc στημενο αλλα στην Ελλαδα δεν ξερω αν υπαρχει κατι ενδιαφερον και στο αμαζον ισως μου παρει κανενα μηνα για να ερθει και αυτο ειναι και ο λογος που θα το απεφευγα. btw , forgotten εχει καποιο λινκ για αμαζον να κοιταξω και εγω κατι τετοιο σαν λυση μηπως αξιζει πραγματικα? Παντως , θα χρειαστω αν το φτιαξω κομματι κομματι να παρω ολα τα εξαρτηματα που θα χρειαστει και επισης να βρω καποιον να με βοηθησει στην συναρμολογηση αυτων , αν και ολο αυτο με προβληματιζει φυσικα και δεν ειμαι σιγουρος για το τι να αποφασισω τελικα EDIT* γνωριζει καποιος καποιον που θα τον ενδιεφερε να συναρμολογησει τον υπολογιστη μου αν αγοραζα τα κομματια που θα χρειαστω για τον Η?Υ και με ανταλλαγμα μερικα εξαρτηματα που εχω σιγουρα απο τον παλιο Η/Υ ή και μερικα χρηματα
dimitrisOP Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 ετοιμα συστηματα δεν αξιζουν μπορεις να τα παρεις απο ενα καταστημα και να τους πεις να το συναρμολογησουν μπορει να σε χρεωσουν μπορει και οχι π.χ. e-shop
TheELF Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Στα ίδια λεφτά με τον A4-5300 έπαιρνες τον G1820 που είναι αρκετά ποιο δυνατός επεξεργαστής,τώρα που βγήκαν οι νέοι έπεσε κιόλα η τιμή του στα 32€ Χώρια που παίρνει αναβάθμιση μέχρι και σε i7 (λέμε τώρα) ενώ για την FM2 το μέγιστο είναι 4core σχετικά χαμηλών δυνατοτήτων.
MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Ωραια παιδια , ευχαριστω πολυ για τις προτασεις , τοτε ισως να ειναι πολυ καλυτερο να αλλαξω επεξεργαστη , TheELF προτεινεις τον επεξεργαστη αυτον σε συνδιασμο με την παραπανω μητρικη που εχω ? Επισης παιδια σκεφτηκα πως αν παω σε καποιο μαγαζι (για να τους πω και για την συναρμολογηση) σιγουρα θα υπαρχει η προυποθεση να αγορασω απο αυτους ομως και τα περαιτερω εξαρτηματα σωστα? ενω εγω σκεφτομουν για εξοικονομηση να εκμεταλλευτω μερικα απο τα εξαρτηματα που ηδη εχω (tower , (ισως τροφοδοτικο) , και τα ανεμιστηρακια). οποτε μεχρι τωρα ισως και να εχω καταληξει στα εξαρτηματα που θα αγορασω αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι οντως ευκολο (με μερικα βιντεο η manual) να μπορεσω να το συναρμολογησω εγω? Εχω ασχημη εμπειρια απο τον προηγουμενο υπολογιστη που χαλασε διοτι με δυσκολεψε στην αλλαγη των εξαρτηματων αλλα τωρα ισως να ειναι διαφορετικα τα πραγματα μιας και θα ειναι (σχεδον ολα) καινουργια. Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας
dimitrisOP Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 κουτι και οπτικο εχεις οποτε σου εβγαλα αυτο λιγο εκτος budget αλλα αξιζει ,αν θες να παει στα 250 απλα βαζεις μια 4αρα οσο για την συναρμολογηση δες εδω http://www.insomnia.gr/topic/401729-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ 1
MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 ειναι μια χαρα η προταση σου . Ενα απο αυτα που σκεφτομαι (πανω στο στησιμο αυτων) ειναι οτι αν τα παρω και εχω και το cd rom για παραδειγμα και θελω να τα συνδεσω δεν ξερω λογικα πως θατο κανω μιας και το cd rom ειναι με ide απο οσο θυμαμαι (παλιο) ενω ο δισκος θαναι σιγουρα sata. Σιγουρα θα με δυσκολεψει σε αυτο το σημειο η συνδεσμολογια τους στην μητρικη πλακετα
dimitrisOP Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 ωχ οποτε θες και οπτικο http://www.e-shop.gr/samsung-dvd-rw-sh-224db-bebe-sata-black-bulk-p-PER.321046 μπορεις να δεις κανενα tutorial για την συναρμολογηση η αν δεν μπορεις ζητα να στο κανει καποιος για σενα η το καταστημα που θα τα παρεις
Teojesper Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Θα μπορούσες να πας σε αυτήν την Site: μητρική και να πας για i3 στα 50 ευρώ!!! Site: http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=54758&pcode=SHOW_PROD54758
MetronAriston Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Αλλα θα ελεγα οτι θα ηταν το τελευταιο που θα με απασχολουσε , παραδειγμα θα εβαζα τον δισκο σε αλλον υπολογιστη με σκοπο απλα να περασω τα windows και απο κει και περα , στον υπολογιστη δεν θα μου χρειαζοταν καν το οπτικο μεσο για παραδειγμα. Εσεις πιστευετε παιδια πως αν μπορεσω να τα παρω τα εξαρτηματα απο 1 καταστημα (πλην τα ανεμιστηρακια και το tower ) να εκαναν και την συναρμολογηση για αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα