Προς το περιεχόμενο

Intel HD4600 Hardware Acceleration

vaiosgtr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καταρχας δεν ξερω αν γραφω στην σωστη ενοτητα. ισως θα επρεπε να μεταφερθει στο Hardware

Είμαι σε linux και νομιζω οτι ειναι disable το hardware acceleration.στη βικιπαιδεια βρηκα πως τα γραφικά μου το υποστηριζουν αρα μαλλον ειναι disabled. εχει ξαναντιμετωπίσει καποιος απο εσας κατι τέτοιο ?

Πως μπορω να ενεργοποιησω το hardware acceleration ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Debian. κοιταξα και για αυτον τον driver. η εντολη apt-get install xf86-video-intel δεν κανει τιποτα. μετα πηγα στη προσθαφαιρεση προγραμματων. εκει δειχνει ενα πακετο που η αναζητηση ταιριαζει στην περιγραφη του αλλα ειναι ηδη εγκατεστημένο.

να πω και καποια πραγματα ακόμα.
στην σελιδα της debian εχει επιλογες να κατεβάσεις ενα μικρό cd που κανει εγκατασταση απο το internet ή μπορεις να κατεβασεις κανονικα cd. αλλα επειδη δεν υπαρχει ενα αλλα οχτω cd και δεν ηξερα πιο απο αυτα επρεπε να κατεβασω ή αν χρειαζοταν ολλα προτιμησα να κατεβασω το μικροτερο και να κανω εγκατασταση απο το internet. επειδη ομως εμφανισε αυτο το θεμα τα εσβησα ολα (format) και εβαλα linux mint 17. απο κουραση μαλλον που ειχα εκεινη την ημερα δεν διαβασα στην σελιδα αυτη πως το πρωτο cd ειναι το μονο απαραιτητο για να τρεξει το συστημα. οποτε κατέβασα το πρωτο cd και το εγκατεστησα αυτη τη φορα σε virtual box. και ξαναπαρουσιασε το ιδιο προβλημα. τωρα ολα αυτα που μου λετε να δοκιμασω τα ψαχνω και στο debian που ειναι σε virtual box αλλα και στο mint.
και η ερωτηση ειναι: τι περιέχουν τα υπολοιπα cd ? μηπως ειναι ειδικές λειτουργίες για servers ? μηπως μπορουν να διορθωσουν το προβλημα ? ξερει κανεις ?

Αν εδω σου λεει "yes" εχεις 3d acceleration.

$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes
Επισης, βαλε το πακετο firmware-linux-nonfree.

λοιπον στο linux mint μου δινει αυτο ακριβως που γραφεις. (δεν ξερω εαν παιζει ρολο που η λεξη direct ειναι με κόκκινα γραμματα). στο debian μου εμφανιζει:
OpenGL Warning: Failed to connect to host. Make sure 3D acceleration is enabled for this VM.
direct rendering: Yes (εδω το direct ειναι με κανονικα μαυρα γραμματα)

ομως δεν μπορω να ενεργοποιησω το 3D acceleration. οι επιλογες ειναι γκρι που σημαινει οτι ή δεν υπάρχουν ή δεν εχω προσβαση. σωστά ?

(δυστυχως δεν μπορω να ανεβασω φωτογραφια απο το debian)

post-251572-0-34144700-1401511858_thumb.png

Κατσε κατσε. Σε virtual machine την ειχες την εγκατασταση ή κανονικα native στο pc? Γιατι αν ειναι μεσα στο virtualbox, τοτε δεν εχεις intel για gpu αλλα αυτη του vbox. Και για να εχεις gpu acceleration, αυτο το υποτυπωδες που μπορει να εχει τελος παντων, πρεπει να εγκαταστησεις τα virtualbox guest additions με τα πακετο virtualbox-guest-* (και να αυξησεοις λιγο και τη video memory εκει).

Το grep εμφανιζει με κοκκινα γραμματα οτι του πεις γιατι στο ubuntu/mint τρεχει απο default με την παραμετρο --color. Τα υπολοιπα iso του debian περιεχουν τα υπολοιπα πακετα του repo, σε περιπτωση που χρειαστει να κανεις εγκατασταση σε καποιο pc με αργο ή χωρις ιντερνετ. Το τι περιεχει το καθε iso θα το βρεις εδω, στους φακελους list-*.

http://cdimage.debian.org/debian-cd/current/amd64/

edit:

Eγκατεστησα τα guest additions και τωρα ειναι οπως πρεπει. ομως οταν το ειχα δοκιμάσει σε κανονικη εγκατασταση στον υπολογιστη(οχι virtual box) ειχε παρουσιασει ακριβως αυτο το προβλημα. και αφου στο virtual box διορθωθηκε με τα guest additions μηπως στην πραγματικοτητα χρειαζεται να γινει εγκατασταση καποιος driver?

Για να ενεργοποιήσεις το hardware accelaration στο vlc δες αυτές τις οδηγίες στο τμήμα 5. Configure VLC. Τα πιο πάνω ξέχνα τα, είναι για nvidia!

http://confoundedtech.blogspot.gr/2011/12/ubuntu-playing-1080i-hd-content-with.html

K.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...