Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις παλιές εποχές για να ανοίξεις τα κουτάκια των αναψυκτικών έπρεπε να τραβήξεις το δαχτυλίδι και να το βγάλεις τελείως.

Βέβαια αυτό είχε και τα τρωτά του όπως:

Να το τραβήξεις με φόρα κα να πιτσιλιστείς από την πχ πορτοκαλάδα.

Πολλοί πετούσαν τα "δαχτυλίδια" όπου να 'ναι με αποτέλεσμα σκουπίδια αλλά και κοψίματα όταν τα πάταγες πχ στην παραλία.

Σίγουρα υπήρχε απώλεια ανακυκλώσιμου υλικού αφού τα δαχτυλίδια γενικά χάνονταν.

Όλα αυτά τα θέματα λύθηκαν με τα νέα κουτάκια όπου το "πώμα" παραμένει πάνω στον κουτί (για την ακρίβεια μέσα στο κουτί).

Τί γίνεται όμως με όλα τα σ...τά τα οποία ενδεχομένως βρίσκονται πάνω στο κουτάκι κατά τις διαδικασίες μεταφοράς/αποθήκευσης και τα οποία κυριολεκτικά εμβαπτίζονται μέσα στο αναψυκτικό μας (και βέβαια τα πίνουμε κανονικά);

Αρκεί ένα γρήγορο σκουπισματάκι με το δάχτυλο (που μάλλον δεν κάνουμε) για να τα καθαρίσει;

Ή πρέπει να το δούμε σαν μια προσπάθεια να μας απομακρύνουν από την κατανάλωση αναψυκτικών μέσω της αύξησης των κινδύνων που αυτά περικλύουν;

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ψυχαναγκασμός λέγεται....

Μου θυμίζει τον λαϊκό βάρδο Τζέκο,που έπαιρνε τις ταβέρνες σβάρνα (δεκαετία '80) και ρώταγε γιατί τα μακαρόνια έχουν τρύπες...

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά, στα σοβαρά τώρα, πότε ήταν η τελευταία φορά που κολλήσατε/πάθατε κάτι επειδή βάλατε κάτι βρώμικο στο στόμα σας;

• Like 17
Δημοσ.

Προσωπικά δεν το έχω πρόβλημα.

Για να είμαι ειλικρινής πολλές φορές κάνω κέφι να πίνω το αναψυκτικό μου κατευθείαν από το κουτί (όταν είναι παγωμένο) χωρίς καλαμάκι.

Αλλά δεν είναι λίγο υποκριτικό να βλέπουμε στα ντοκυμαντέρ τους μασκοφόρους (για λόγους υγιεινής) εργαζόμενους να επιβλεπουν μηχανήματα πόσο καλά πλένουν κουτάκια και μπουκάλια και μετά ο σχεδιασμός του κουτιού κυριολεκτικά να επιβάλει όποιο ποντικοκουρ...δο έχει αγγίξει την επιφάνεια να ξεπλένεται μέσα στο αναψυκτικό;

Εκτός πια αν ποντάρουμε στις καθαριστικές (και ίσως απολυμαντικές) ιδιότητες διάσημου αναψυκτικού (σκοτώνει/αποστειρώνει ότι πέσει μέσα) ;)

Δημοσ.

Ρε παιδιά, στα σοβαρά τώρα, πότε ήταν η τελευταία φορά που κολλήσατε/πάθατε κάτι επειδή βάλατε κάτι βρώμικο στο στόμα σας;

original.jpg

• Like 26
Δημοσ.

Ε άλλο όμως να πέσει μέσα κάποια χημική ουσία εργοστασιακής χρήσης και να πεθάνει κόσμος από γαστρεντερίτιδα και άλλο να πέσουν 15 αερόβια μικρόβια μέσα. Ακόμα και αν επιβιώσουν σε συνθήκες πίεσης και χωρίς οξυγόνο (αν δε τα σκοτώσει η κοκακόλα, όντως) θα τα μοντάρει η λυσοζύμη στο σάλιο. Εξάλλου το στόμα δεν είναι άσηπτο περιβάλλον.

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα και αν επιβιώσουν σε συνθήκες πίεσης και χωρίς οξυγόνο (αν δε τα σκοτώσει η κοκακόλα, όντως) θα τα μοντάρει η λυσοζύμη στο σάλιο. Εξάλλου το στόμα δεν είναι άσηπτο περιβάλλον.

f976d20e9cc7af73ed1720abaed8b366.jpg

• Like 5
Δημοσ.

Ενώ το πιτογυράδικο της γειτονιάς που πάει ο άλλος και πιάνει το σουβλάκι με γυμνά χέρια που ποιος ξέρει τι έχει πιάσει πριν (κολλάει και με το σχόλιο του andreapaog328 αν το καλοσκεφτούμε :P) δεν σε ενοχλεί ε? ή τα φρούτα που τρως που να ξεπλένουν με χημικά ούτε αυτό σε ενοχλεί?

Έλα ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές... Δεν θα πάθεις κάτι αν πιεις από κουτάκι το αναψυκτικό σου ή την μπύρα σου...

Ψάξε λίγο το μικρόβια μεταφέρουν τα σκυλιά πάνω τους και τα έχουμε και μέσα στο σπίτι. Απλά αντισώματα λέγονται... Καλό είναι να τα αναπτύξουμε και αυτά ;)... Γιατί λένε πως τα μωρά αν μεγαλώσουν με σκυλιά θα είναι πολύ ποιο ανθεκτικά στις αρρώστιες από ένα μωρό που μεγάλωσε με την κλασική υπερασφάλεια..!

Επεκτάθηκα αρκετά νομίζω αλλά ελπίζω να σε έπεισα :P

• Like 2
Δημοσ.

if-you-know-what-i-mean.png

bonus

• Like 3
Δημοσ.

Στο γυμνάσιο είχα τη συνήθεια να πίνω καθημερινά από το απέναντι ψιλικατζίδικο Lipton κουτάκι χωρίς καλαμάκι. Ε, δεν έπαθα και τπτ. Δεν λέω οτι είναι το καλύτερο πράγμα στο κόσμο και πλέον πολύ σπάνια να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά δεν έχει να κάνει. Πολεμήστε τις φοβίες σας. Αν και πιο λογικό το βρίσκω σε σύγκριση με τη φοβία που έχουν ορισμένοι με το γάλα σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει στο μπλα-μπλα.

Δημοσ.

Πολλές και πάντα.

Αν έχεις ευαισθησία στα χείλια σου και βγάζεις με το παραμικρό ερπη είναι μεγάλο θέμα..

Δημοσ.

Ενώ το ..............

Ίσως να μην με κατάλαβες/τε.

Προσωπικά δεν το έχω θέμα. Όπως είπα και από κουτάκι πίνω, και σκύλο έχω και τα "βρώμικα" δεν με χαλάνε.

Στην σκέψη που οδήγησε σε αυτή την εφεύρεση κολλάω.

Αν δεις στο wikipedia λέει ότι το πρόβλημα που έλυσε είχε να κάνει με litter (σκουπίδια).

Οκ, κατανοητό.

Το γεγονός όμως της εμβάπτισης της εξωτερικής συσκευασίας (με ότι αυτό σημαίνει) στο εσωτερικό, πραγματικά δεν ενόχλησε/προβλημα΄τισε κανένα παγκοσμίως;

Δημοσ.

Το γεγονός όμως της εμβάπτισης της εξωτερικής συσκευασίας (με ότι αυτό σημαίνει) στο εσωτερικό, πραγματικά δεν ενόχλησε/προβλημα΄τισε κανένα παγκοσμίως;

Eσένα και αυτόν

monk.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...