epp Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Πληρωνω για τις δημοσιευσεις, αρα τι, τελικα μου λες οτι αγοραζω impact factor? Δηλαδη εσυ αμα βγαλεις κατι καλυτερο απο το δικο μου και δεν εχεις 250 ή 500 ευρα η ακαδημαικη κοινοτητα δε θα το μαθει ποτε. Αυτο μου κανει πολυ εντυπωση , σχεδον ολοι οσοι ξερω που καναν διδακτορικα δεν πληρωναν απτην τσεπη τους και ειναι λογικο γιατι το 500αρι+ που κανει η συμμετοχη και τα αεροπορικα ειναι πολυ μεγαλο μερος του μισθου. Απο οσους ξερω που καναν διδακτορικα (και σε μεγαλα πανεπιστημια και σε μικρα ) ολοι ειχαν χρηματοδοτηση για τετοια εξοδα... και αναφερομαι και σε διδακτορικα σε ελληνικα πανεπιστημια... και για την ακριβεια μερικοι απο αυτους πιαναν ενα ενα τα συνεδρια για να κανουν και την τσαμπα βολτα τους βεβαια ναι ξερω και κανα δυο τυπους που το βγαλαν το διδακτορικο χωρις χρηματοδοτηση απτη σχολη ουτε καν απο καποιο project.. if thats the case το προβλημα ειναι μαλλον το project που εχεις αναλαβει ειτε ο υπευθυνος καθηγητης σου
FilipposMD Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Ο μόνος λόγος να είναι μοναχική εμπειρία το PhD είναι να ανήκει κανείς σε νέο εργαστήριο ή και σε καθόλου εργαστήριο. Αλλιώς, μπορεί το "διπλανό γραφείο" να μην κάνει ακριβώς τα ίδια... αλλά 5 - 10 πράματα μπορείς να συζητήσεις. Τα οποία, πολλές φορές, είναι πάνω στον τομέα σου. Οπότε, παρέα έχεις. Δεν εννοώ ότι δεν έχεις άνθρωπο να μιλήσεις! Οι διδακτορικοί από δίπλα παρόμοιες δυσκολίες και ενδιαφέροντα θα έχουν και προφανώς μπορείς να τα συζητήσεις. Και η έρευνα γίνεται μέσα σε μια ερευνητική ομάδα. Αλλά ο καθένας έχει το δικό του αντικείμενο και οι υπόλοιποι δεν έχουν εξίσου καλή γνώση της πορείας του διδακτορικού του. Όταν είσαι σε μια σχολή, το ίδιο μάθημα δίνουν μαζί σου 10 ή 100 άλλοι και προηγουμένως το έχουν δώσει ακόμα περισσότεροι. Ξέρεις ότι αν κάτσεις και διαβάσεις το Α και το Β, θα το περάσεις το μάθημα, γιατί το ίδιο έχει γίνει 100 φορές για το συγκεκριμένο μάθημα. Αντίθετα, στο διδακτορικό δεν μπορεί να σε βεβαιώσει κανείς ότι αν κάνεις το Α και το Β θα σου βγει το αποτέλεσμα που θέλεις, τη στιγμή που το υπολογίζεις. Μερικά πράγματα είναι στάνταρ και εκεί μια χαρά κουβέντα μπορείς να κάνεις με τους άλλους, αλλά σε άλλοτε άλλο βαθμό, μερικά πράγματα τα καταλαβαίνεις μόνο εσύ και τραβάς το ζόρι μόνος σου. Με αυτή την έννοια το είπα. 1
partblah1990 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 η αγορα εργασιας στην Ελλαδα δεν ειναι συνυφασμένη με τις σπουδες... 1
BritGreek Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Αυτο μου κανει πολυ εντυπωση , σχεδον ολοι οσοι ξερω που καναν διδακτορικα δεν πληρωναν απτην τσεπη τους και ειναι λογικο γιατι το 500αρι+ που κανει η συμμετοχη και τα αεροπορικα ειναι πολυ μεγαλο μερος του μισθου. Απο οσους ξερω που καναν διδακτορικα (και σε μεγαλα πανεπιστημια και σε μικρα ) ολοι ειχαν χρηματοδοτηση για τετοια εξοδα... και αναφερομαι και σε διδακτορικα σε ελληνικα πανεπιστημια... και για την ακριβεια μερικοι απο αυτους πιαναν ενα ενα τα συνεδρια για να κανουν και την τσαμπα βολτα τους βεβαια ναι ξερω και κανα δυο τυπους που το βγαλαν το διδακτορικο χωρις χρηματοδοτηση απτη σχολη ουτε καν απο καποιο project.. if thats the case το προβλημα ειναι μαλλον το project που εχεις αναλαβει ειτε ο υπευθυνος καθηγητης σου +1000 Αν έπρεπε να πληρώνω για τα συνέδρια και τις δημοσιεύσεις, θα έπρεπε να ζητιανεύω στο δρόμο για να πάρω τυρόπιτα (με κρεμμύδι στην Αγγλία). Δεν έχω πληρώσει ποτέ αεροπορικό εισιτήριο για συνέδριο (κανείς από όσους ξέρω) ως φοιτητής PhD, και εννοείται ότι δεν έχω πληρώσει για απολύτως καμία δημοσίευση + ότι είχαμε και υποτροφία. Πάντως σε εμάς, πολλές δημοσιεύσεις ήταν ομαδικές εργασίες, τις οποίες συνυπογράφαμε. Ήμασταν team 5 ατόμων σε funded research project. Εγώ, μια Αγγλίδα, μια Ισπανίδα, ένας Κύπριος και μια Ιταλίδα και η έρευνα είχε σχέση με τις χώρες της Μεσογείου.
whodatinsomniaK Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Έλα ρε μαν, Πόντιο δεν είχατε;!; Σοβαρά τώρα, το διδακτορικό το μοναδικό που αποδεικνύει ειναι ότι έχεις την υπομονή, επιμονή, πάθος να καταπιαστείς με κάποιο (για το ευρύ κοινό, βαρετό) θέμα για κάποια χρόνια και να έχεις αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, ελάχιστοι ειναι αυτοί που έχουν κάποιο εμπορικό προϊόν στο τέλος του.
defacer Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Topic starter, απ' αυτά που διαβάζω αποκτώ την εντύπωση ότι είσαι άνθρωπος που θέλει να φτιάχνει πράγματα, όχι να κάνει έρευνα (με την ακαδημαϊκή έννοια, όχι "έρευνα" = παίρνω αυτά που ήδη έχουν κοινοποιηθεί και κάνω R&D για να παράξω κάποιο αποτέλεσμα, αυτό το βάζω στην κατηγορία φτιάχνω πράγματα). Ολα αυτα , μαζι με τυπικοτητες και τυπολατρειες του διδακτορικου μου στερουν χρονο απο το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ νοημα του διδακτορικου μου να ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΩΔΙΚΑ. Έχω άδικο; Αν ισχύει αυτό τότε πραγματικά έκανες μεγάλο λάθος να πας για διδακτορικό και θα συμφωνήσω με τον alex σχετικά με event horizon. Αυτό από κάποιον που όταν ήρθε η στιγμή για αποφάσεις κοιτάχτηκε καλά στον καθρέφτη και αποφάσισε ότι θέλει να φτιάχνει πράγματα. 3
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Το ξέρω ότι θα ακουστεί θεοστραβα, αλλά διακρίνω μία νοοτροπία Τάμηλου ρε ts. Χρησιμοθηρία ένα πράμα Δεν το λέω για να σε μειώσω, απλά αγαπάς κώδικα και επίλυση προβλημάτων και μισείς τα επιστημονικά "συμπαρομαρτούντα" της κατάκτησης ενός doctorate τίτλου. Μόνο που το phd σου είναι και αυτά τα συμπαρομαρτούντα σε μεγάλο βαθμό και αν δεν το κάνεις με το 101% της θέλησης σου, μην το παρατήσεις αύριο, παράτα το χθες. Μην σε πιάνει το "δεν είμαι quiter" - δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς πόρους (χρόνο, χρήμα, προσπάθεια) σε μία κατεύθυνση που δεν θα σου δώσει αυτά που θέλεις. Δώσε τον χρόνο σου σε αυτά που σου αρέσουν, γίνε το καλύτερο code monkey, απέκτησε μερικές καλές δουλειές για το βιογραφικό σου και αμολήσου για δουλειά. Αν είσαι καλός, σε 20 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται αν πήρες ή όχι phd. Ούτε και εσύ καν... 1
Voziniotis-3 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Να κανω μια παρατηρηση εγω ενας 21χρονος σπυριαρης που ακομα μαθαινει Linux? Γιατι εχετε την απαιτηση να παιρνετε περισσοτερα λεφτα σε μια δουλεια μονο και μονο επειδη εχετε αυτο το χαρτι? Και μετα γκρινιαζετε για καθαρες γνωσεις χωρις χαρτουρες, φρου φρου και αρωματα? Το πως λειτουργει ο καπιταλισμος, εσας τους ερευνητες δεν σας το εμαθαν?
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 ^ Να κάνω και εγώ μια ερώτηση; Γιατί αναλώνεσαι να ρωτήσεις κάτι με τόσο εξυπνάκικο τρόπο;Στον καπιταλισμό λοιπόν, μιας και το ρωτάς, τα μέσα παραγωγής κατέχονται από ιδιώτες. Το κεφάλαιο δηλαδή. Κεφάλαιο για μια παραγωγή είναι τα χρήματα, οι πρώτες ύλες, οι γνώσεις κτλ. Αν εσύ με τις βασικές σου linuxάρικες γνώσεις δουλέψεις μαζί με έναν phd CSα για 8ώρες each για να φτιάξετε ένα project - μάντεψε ποιος θα πληρωθεί καλύτερα. Σύμφωνα με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς εργασίας, ο πιο σπάνιος a.k.a. o CSας. Το ότι στην Ελλάδα αυτό δεν είναι αυτονόητο, είναι αποτέλεσμα του ότι όταν τρέχεις με 45% ανεργία, κανείς δεν είναι σπάνιος στην αγορά. Υπάρχει εξίσου αφθονία σε κομμώτριες όσο και σε ειδικούς στην κβαντική μηχανική.
Voziniotis-3 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Γιατι δεν εχω σε μεγαλη εκτιμηση τους διδακτορικους. Τους ζηλευω για διαφορους προσωπικους λογους και μου την σπανε για καποιους αλλους. Παντα στο μικρο υποβαθρο των εμπειριων μου. Αν θελω να φτιαξω μια εφαρμογη, δεν με ενδιαφερουν οι ειδικες σου γνωσεις που απεκτησες στο διδακτορικο ουτε τα skills που εχεις. Θελω συγκεκριμενα πραγματα, αν μπορει να τα καταφερει και ενας με απολυτηριο λυκειου, τοτε σαφως θα διαλεξω αυτον αφου θα μου βγει φθηνοτερος. Και επειδη το 90% των εταιριων (λαθος το ποσοστο?) ουτε που ασχολουνται με R&D, για αυτο και η ερωτηση-απορια μου. 1
kordoni Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Το τμημα ειναι καπως γεωγραφικα απομονομενο και σχετικα νεο, οποτε δεν εχω κ πολυ επαφη εκ των πραγματων με αλλους phdαδες. Εκει να δεις ορισμο της μοναξιας. Σχετικα με το αν τα σκαω για δημοσιευσεις, πηρα καποια λεφτα στην αρχη, αλλα οπως παμε, θα τα χαλασω ολα στα συνεδρια. Γενικα τα οικονομικα των σχολων ειναι χαλια. Εδω πανε να τους διωξουν διοικιτηκους υπαλληλους, εμας θα δινουν λεφτα? Πικρα... @defacer, @caution, @alex_000 Νομιζω καταφερατε να με νιωσετε μεσα σε 5 γραμμες! ΟΚ ρε συ. Ερωτηση-παγιδα. Πως αντιμετωπιζεις τον φοβο που σου ερχεται, μολις τα παρατησεις ολα? Γιατι λες, οκ,τα παρατησα, αυτο ηθελα, αλλα κατι πρεπει να κανω, γιατι ηρθα παλι στο μηδεν. Δεν ειπα οτι φοβαμαι να τα παρατησω. Αν αυτο αποφασισω, αυτο θα κανω. Μιλαω για τον κλασικο φοβο που εχεις σε καθε κρισιμη καμπη. Οταν εδινες πανελληνιες, οταν πηγες 1η μερα στη δουλεια, οταν εδωσες πρωτο μαθημα οταν την ειπες πρωτη φορα σε καθηγητη, οταν οταν οταν. πχ, defacer, οταν αποφασισες οτι θες να φτιαχνεις πραγματα, μετα πως οργανωθηκες? Δευτερη ερωτηση παγιδα. πχ, caution πανω κατω μιλαμε την ιδια γλωσσα και καταλαβα τι εννοεις με το code monkey. Πως θα εξηγησω και στους γυρω μου την επιλογη μου? Που ολοι οι φιλοι μου (δεν εχουν phd) θα με τρελανουν στο βρισιδι που τα παρατησα? Που οι δικοι μου, ειδικα ο πατερας μου, θα παθει ανευρισμα? Δεν μπορω να τους δωσω να καταλαβουν οτι απλα δεν ειναι αυτο που θελω. Οτι μ αρεσει μονο η μιση διαδικασια κ τα υπολοιπα δε μου βγαζουν νοημα πια. Αυτοι νομιζουν οτι "απειλω" επειδη απλα κουραστηκα.
caution Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Μπορείς να τους έχει όλους ευτυχισμένους, και οι φίλοι σου να λένε όλοι wow για τις επιλογές σου και ο πατέρας σου να μην πάθει ούτε ρυτίδες και να είσαι το καλύτερο παιδί για όλους και και και... αλλά όλα αυτά είναι κοσμολογικά απίθανο να ταυτίζονται με το ότι πραγματικά θέλεις να κάνεις. Κοντολογίς & πεζά, στο πα-πά-ρι σου. 100 χρονάκια είναι λίγα για να έχεις πρώτο κριτήριο το να ικανοποιείς τους άλλους. Και όχι, δεν είναι εγωκεντρισμός - είναι η ζωή σου. Και όσοι σε γουστάρουν θα το σεβαστούν αργά η γρήγορα, ακόμα και αν αποφασίσεις να γίνεις ψαράς. Μην σκαλώνεις σε τέτοιους ρόλους ικανοποίησης των άλλων*... *that what he said, I know Επεξ/σία 31 Μαΐου 2014 από caution 3
kfoynt Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Απο περιεργεια, αν επαιρνες καποια υποτροφια και σου πληρωναν τα συνεδρια θα ειχες αλλη αποψη?? 2
kordoni Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Οχι. Ακομα και αν λυθει το οικονομικο, παλι θα μου τη δινουν οι τυπικοτητες κτλ κτλ. Παλι θα θεωρω overkill τις δημοσιευσεις ως μεσο επικοινωνιας της δουλειας μου. Τεσπα, οτι ειπα στο αρχικο ποστ -πλην το οικονομικο. Δεν ειναι οτι μου λυνεις το οικονομικο και ολα εγιναν ροδινα ξαφνικα για μενα. Απλα ξεφορτωνομαι ενα προβλημα, μου μενουν τα αλλα...
kfoynt Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Τότε μάλλον είναι όντως ώρα για να κοιταχτεις σοβαρά στον καθρεπτη που είπε και ο φίλος και να αφιερώσεις τον εαυτό σου σε άλλα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα