apostol1s Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 φιλε μου εαν μπορουσες να αποφυγεις την εφορια θα το ειχες ηδη κανει.τωρα για το μαζι τα φαγαμε καλα κανεις και πληρωνεις την τροικα και τους μισθους των υπουργων.εγω προσωπικα δεν θελω να πληρωνω ουτε ενα ευρο για την κυβερνηση.δεν νοιωθω καλα οταν πληρωνω.γινομαι χαλια ψυχολογικα.αλλα μην βγαινουμε εκτος θεματος.εσυ θελεις να στηλεις το παλικαρι στην εφορια γιατι εχεις την λογικη του μαζι τα φαγαμε.μπραβο σου. 1
angmar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Γίνεσαι γραφικός, δε συνεχίζω άλλο. Αν δε μπορείς να καταλάβεις καν τι γράφεις, δεν έχει κανένα νόημα. 2
defacer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Πιο γραφικός πεθαίνεις.Τα λεφτά που πληρώνεις στην εφορία είναι οι μισθοί των υπουργών επειδή πρόλαβες και το είπες πρώτος; Εγώ λέω ότι είναι αυτά που πηγαίνουν για να καλύψουν τα έξοδα περίθαλψης καρκινοπαθών στο νοσοκομείο. Επίσης λεφτά για την κυβέρνηση δε θέλεις να πληρώνεις, όμως σχολείο για τα παιδιά σου, δρόμο για το αυτοκίνητό σου και γιατρό για τον κάλο σου δεν έχεις πρόβλημα να σου παρέχουν ε; Ο κάθε καραγκιόζης ο,τι τον βολεύει. 5
ParhsG Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Πιο γραφικός πεθαίνεις. Τα λεφτά που πληρώνεις στην εφορία είναι οι μισθοί των υπουργών επειδή πρόλαβες και το είπες πρώτος; Εγώ λέω ότι είναι αυτά που πηγαίνουν για να καλύψουν τα έξοδα περίθαλψης καρκινοπαθών στο νοσοκομείο. Επίσης λεφτά για την κυβέρνηση δε θέλεις να πληρώνεις, όμως σχολείο για τα παιδιά σου, δρόμο για το αυτοκίνητό σου και γιατρό για τον κάλο σου δεν έχεις πρόβλημα να σου παρέχουν ε; Ο κάθε καραγκιόζης ο,τι τον βολεύει. Το θέμα είναι πως τρώγονται πολλα στη πορεία..
defacer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, κι επίσης δε σημαίνει τίποτα από μόνο του. Και σε μια εταιρία που πληρώνει π.χ. manager για να "τρέχει" μια ομάδα, ο manager θα ήταν ανούσια δαπάνη σε έναν υποθετικό κόσμο όπου η ομάδα μανατζέρεται μόνη της. Αλλά επειδή αυτός ο κόσμος δεν υπάρχει, η εταιρία πληρώνει τον manager και αποδέχεται τη δαπάνη ως την καλύτερη πρακτικά εφαρμόσιμη λύση για να γίνει η δουλειά της. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και με αυτούς που είναι "στην πορεία". Αν εσύ ξέρεις κάποιο σύστημα με το οποίο δε θα είναι δυνατόν να τα φάει κανείς στην πορεία, έχεις την ψήφο μου. Αλλά επειδή τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει, η λύση αναγκαστικά είναι να "διορθώνεται" η κατάσταση εκ των υστέρων. Για παράδειγμα, όταν κάποιος πιάνεται με το χέρι μέσα στο βάζο να τελειώνει επιτόπου και δια παντός η σχέση του με το βάζο. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να υπάρχει κοινωνική ηθική. Η οποία ηθική όπως βλέπεις κατα τόπους μας τρέχει απ' τα μπατζάκια. 2
apostol1s Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 το παλικαρι ρωτησε εαν πρεπει να κανει εναρξη και να κοβει αποδειξεις στην εφορια.και του απαντησα οτι για αρχη οχι,με την καμια, μεχρι να βγαλει αρκετα χρηματα.
angmar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Η σωστή απάντηση λοιπόν είναι οτι φυσικά και πρέπει. Πρέπει να γραφτεί στον ΟΑΕΕ, στο επαγγελματικό επιμελητήριο και να κάνει έναρξη ατομικής επιχείρησης στην ΔΟΥ της περιοχής του. Όλα τα υπόλοιπα είναι παράνομα και λαμογιές του ελληνάρα.
Mr.Etherium Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Πιο γραφικός πεθαίνεις. Τα λεφτά που πληρώνεις στην εφορία είναι οι μισθοί των υπουργών επειδή πρόλαβες και το είπες πρώτος; Εγώ λέω ότι είναι αυτά που πηγαίνουν για να καλύψουν τα έξοδα περίθαλψης καρκινοπαθών στο νοσοκομείο. Επίσης λεφτά για την κυβέρνηση δε θέλεις να πληρώνεις, όμως σχολείο για τα παιδιά σου, δρόμο για το αυτοκίνητό σου και γιατρό για τον κάλο σου δεν έχεις πρόβλημα να σου παρέχουν ε; Ο κάθε καραγκιόζης ο,τι τον βολεύει. χαχαχαχα τι λες ρε παλικάρι... Ποια σχολεία και ποιους γιατρούς??? Σε ποια χώρα ζεις??????
defacer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Σ' αυτά τα σχολεία που πήγες εσύ και στους γιατρούς που σ' εξετάζανε και σου έκαναν εμβόλια όταν ήσουν μικρός. Εκτός αν εσύ ζεις στο Σουδάν και μας τρολάρεις διηπειρωτικά. 3
slevinkelevra Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Παιδια μη τρωγεστε. Το παιδι ρωτησε πως να ειναι νομιμο. Αντι να χαρουμε δηλαδη που βρεθηκε ενας 20αρης κ ειπε "θελω να ειμαι νομιμος", τρωγωμαστε? Αν κανεις εναρξη επαγγελματος θα εχεις και τεβε...=220ευρω το μηνα για τα πρωτα 3 χρονια...Οποτε αποψη μου ειναι να μην ασχοληθεις με εφορια κλπ, να βρεις καπου να δουλεψεις. Freelancer == Ελεύθερος επαγγελματίας. Άρα, αναλαμβάνεις επί πληρωμή (όχι με μισθό) να παρέχεις υπηρεσίες σε τρίτους. Εφ όσον μιλάμε για υπηρεσία, κατά την νομοθεσία υποχρεούσαι να εκδίδεις το αντίστοιχο παραστατικό (απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο). Αν οι πελάτες σου είναι από το εξωτερικό (ας υποθέσουμε ότι πουλάς templates στο Themeforest) τότε ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεται ο κάθε πελάτης σου να εκδίδεις τιμολόγιο με ή χωρίς τον ανάλογο φόρο. Και φυσικά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να έχεις κανει έναρξη επαγγέλματος και να ασφαλίζεσαι στον ΟΑΕΕ ή, αν δουλεύεις και σε εταιρία ως μισθωτός, να πάρεις απαλλαγή από το ένα εκ των δύο ασφαλιστικών ταμείων. Νομιζω οτι τα παλικαρια ειναι τα πιο σωστα, σ οτι αφορα το νομιμο του θεματος. Δε θυμαμαι τι φαση παιζει αν βγαλεις κατω απο 5000 ευρω το χρονο. Σιγουρα δεν φορολογουνται. Δε θυμαμαι αν μπορεις να πεις "βγαζω κατω απο 5000 - δεν ειμαι υποχρεωμενος να ανοιξω ΟΑΕΕ". Καποιος να με διορθωσει?
bikey77 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Παιδια μη τρωγεστε. Το παιδι ρωτησε πως να ειναι νομιμο. Αντι να χαρουμε δηλαδη που βρεθηκε ενας 20αρης κ ειπε "θελω να ειμαι νομιμος", τρωγωμαστε? Νομιζω οτι τα παλικαρια ειναι τα πιο σωστα, σ οτι αφορα το νομιμο του θεματος. Δε θυμαμαι τι φαση παιζει αν βγαλεις κατω απο 5000 ευρω το χρονο. Σιγουρα δεν φορολογουνται. Δε θυμαμαι αν μπορεις να πεις "βγαζω κατω απο 5000 - δεν ειμαι υποχρεωμενος να ανοιξω ΟΑΕΕ". Καποιος να με διορθωσει? Πλέον ισχύει φορολόγηση από το πρωτο ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 26% (δηλ αν δηλώσω 10.000 πρέπει να δώσω 2.600 στην εφορία (μειον τις όποιες, αστείες πλέον, φοροαπαλλαγές). Επίσης κάθε ελ. επαγγελματίας αποδίδει τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ κάθε ετος. Τέλος, κάποτε ίσχυε ότι από το φόρο που υποχρεούσαι να καταβάλλεις αφαιρούνται οι καταβολές στου στο ταμείο (δηλ στο παραπάνω παράδειγμα θα έδινα 2.600 μείον 6 x 550 (ΟΑΕΕ) -> θα είχα και επιστροφή 700 ευρώ. Πλέον σου εκπίπτει μόνο το 10%, δηλ 350 ευρώ. Όπως και να το πάρεις, η εφορία σε βιάζει ανελέητα.
stikos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Πλέον ισχύει φορολόγηση από το πρωτο ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 26% (δηλ αν δηλώσω 10.000 πρέπει να δώσω 2.600 στην εφορία (μειον τις όποιες, αστείες πλέον, φοροαπαλλαγές). Επίσης κάθε ελ. επαγγελματίας αποδίδει τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ κάθε ετος. Τέλος, κάποτε ίσχυε ότι από το φόρο που υποχρεούσαι να καταβάλλεις αφαιρούνται οι καταβολές στου στο ταμείο (δηλ στο παραπάνω παράδειγμα θα έδινα 2.600 μείον 6 x 550 (ΟΑΕΕ) -> θα είχα και επιστροφή 700 ευρώ. Πλέον σου εκπίπτει μόνο το 10%, δηλ 350 ευρώ. Όπως και να το πάρεις, η εφορία σε βιάζει ανελέητα. Συμφωνώ για τους υψηλούς φόρους αλλά στο παράδειγμα που αναφέρεις κάνεις ένα λάθος. Οι εισφορές αφαιρούνται από τα έσοδα που είναι 10000 και έτσι φορολογείσαι επί των κερδών που θα είναι 6700 και θα πληρώσεις φόρο 1742 αντί 2600. Επίσης ως ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνεις και έξοδα που σημαίνει ότι μειώνεις κι αλλό τα κέρδη. Επίσης απ' όσο γνωρίζω οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν πλήρως απο τις ατομικές επιχειρίσεις. Τέλος για το ερώτημα του φίλου που άρχισε το θέμα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα κάνεις έναρξη ατομικής επιχείρισης αλλά σε ποιόν θα κόβεις αποδείξεις. Διοτί αν δουλεύεις με εξωτερικό δεν νομίζω ότι θα έχεις τα απαραίτητα στοιχεία και ίσως να μην τα αναγνωρίζει ούτε η εφορία. Αν γνωρίζεις τις λεπτομέριες που απαιτούνται για να κόψεις απόδειξη τότε πας σε έναρξη. Επίσης ένα πράγμα που δεν αναφέρθηκε είναι πως δηλώνωντας τα χρήματα στην εφορία αποκτάς και εισόδημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον για να δικαιολογήσεις αγορά σπιτίου, αυτοκινήτου κλπ.
Zein Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Παιδια μη τρωγεστε. Το παιδι ρωτησε πως να ειναι νομιμο. Αντι να χαρουμε δηλαδη που βρεθηκε ενας 20αρης κ ειπε "θελω να ειμαι νομιμος", τρωγωμαστε? Eιναι η ιδια ιστορια ξανα και ξανα. Στα 17-18 μου οταν ειχα κανει μια παρομοια ερωτηση σε μια ιστοσελιδα με "ειδικους" του επαγγελματος, αρχισαν ολοι να μου λενε να παω στην εφορια επειγοντως να κανω εναρξη, να ανοιξω γραφειο(!!!) και δε ξερω τι αλλο ενω καλα καλα με το ζορι ειχα κανει εγγραφη στην σχολη μου. Ενας μαλιστα θυμαμαι με απειλησε κιολας πως θα με καταγγειλει αμα δεν το κανω χαρ χαρ χαρ , ωραιες εποχες
defacer Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Κάτσε να καταλάβω. Ήσουν 17-18, δηλαδή δεν ήξερες όσον αφορά τα επαγγελματικά αν τα παιδάκια τα φέρνουν οι μέλισσες ή ο πελαργός. Οι "ειδικοί" του επαγγέλματος σου είπαν να κάνεις έναρξη (αφήνω κατα μέρος την περίπτωση να σου έδωσαν τη σωστή απάντηση στη λάθος ερώτηση μιας και φανερά εγώ προσωπικά δεν κάνω ποτέ λάθος κλπ). Ήταν όλοι άσχετοι εκτός απο σένα που ήξερες ποιό είναι το σωστό. Makes sense. PS: Η εφορία όχι απλά σε βιάζει αλλά βάζει και δαχτυλάκι για τα γούστα. Και παρόλα αυτά, "πρέπει" να πας. Περίεργο πράγμα αυτό, να είναι πρακτικά ή έστω ηθικά απαραίτητο να κάνεις στη ζωή πράγματα που δε θα έκανες αν ήσουν ζώο. Εγώ ας πούμε χθες στο σπίτι του κολλητού μου είδα ένα πενηντάρικο πάνω στο τραπέζι και δεν το πήρα. Ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει.
slevinkelevra Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Πλακα πλακα , 2 πλακες, χωρις πλακα = 1 πλακα (λογικα μαθηματικα) Σοβαρευω!!!! Πλακα πλακα ο γενικος κανονας φιλε topic starter ειναι οτι οσα βγαλεις, στο τελος του χρονου θα σου μεινουν περιπου τα μισα. Το καλο ειναι οτι μαλλον το παλικαρι ηδη τρομαξε μ αυτα που του ειπαμε και ηδη την εχει κανει για εξω. Το επομενο ποστ θα το κανει μαλλον απο καμια Αγγλια ή Αμερικη. Το κανες παλι το θαυμα σου Ελλαδα!!! Good job!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα