Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με την δημιουργια ιστοσελίδων,το θέμα είναι ότι,δεν θέλω να φτιάξω δικιά μου εταιρεία ,θέλω να δουλεύω ως freelancer( να τσιμπάω αγγελίες (εξωτερικό) και να τους τα φτιάχνω)( ασχολούμαι απο 14 χρονών με δημιουργία προγραμμάτων-ιστοσελίδων,λέω καιρός να τ εκμεταλευτώ τώρα που είμαι φοιτητής και στα 20 μου).Τα λεφτά που θα μου βάζουν θα μπαίνουν σε λογαριασμό Paypal.Τι θα πρέπει να κάνω σχετικά με την εφορία? Χρειάζεται να κάνω κάποια ενέργεια(χαρτια κτλπ)?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν κανεις εναρξη επαγγελματος θα εχεις και τεβε...=220ευρω το μηνα για τα πρωτα 3 χρονια...Οποτε αποψη μου ειναι να μην ασχοληθεις με εφορια κλπ, να βρεις καπου να δουλεψεις.:P

• Like 1
Δημοσ.

Απ'οσο γνωριζω ενας freelancer πληρωνεται απο καποιον εργοδοτη. Οποτε ψαξτο...Σε καμια περιπτωση παντως δε μιλαμε για αφορολητες εισφορες.

Δημοσ.

Freelancer == Ελεύθερος επαγγελματίας.

Άρα, αναλαμβάνεις επί πληρωμή (όχι με μισθό) να παρέχεις υπηρεσίες σε τρίτους. Εφ όσον μιλάμε για υπηρεσία, κατά την νομοθεσία υποχρεούσαι να εκδίδεις το αντίστοιχο παραστατικό (απόδειξη παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο). Αν οι πελάτες σου είναι από το εξωτερικό (ας υποθέσουμε ότι πουλάς templates στο Themeforest) τότε ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεται ο κάθε πελάτης σου να εκδίδεις τιμολόγιο με ή χωρίς τον ανάλογο φόρο.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν να έχεις κανει έναρξη επαγγέλματος και να ασφαλίζεσαι στον ΟΑΕΕ ή, αν δουλεύεις και σε εταιρία ως μισθωτός, να πάρεις απαλλαγή από το ένα εκ των δύο ασφαλιστικών ταμείων.

• Like 1
Δημοσ.

Απ'οσο γνωριζω ενας freelancer πληρωνεται απο καποιον εργοδοτη. Οποτε ψαξτο...Σε καμια περιπτωση παντως δε μιλαμε για αφορολητες εισφορες.

Πάντως ακόμα και οι επαγγελματίες που έχουν κάνει έναρξη, ένα μεγάλο ποσοστό  δεν κόβουν αποδείξεις.

Μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς να κάνεις έναρξη κλπ και χωρίς να τα δηλώνεις στην εφορία και αν βρεθείς σε μια θέση που θα βγάζεις αρκετά για να βγάλεις τα έξοδα σου και να μένουν για σένα τότε κάνε και την κίνηση να κάνεις έναρξη.

Δημοσ.

Πως μπορώ να γραφτώ σε μια εταιρέια umbrela? και πως ακριβώς δουλέυει αυτό το σύστημα?

Γιατί θέλεις να μπλέξεις με τέτοια; Άσε που αυτοί παίρνουν ποσοστά και υπάρχουν μάλλον μόνο στην Αγγλία που υπάρχει προφανώς το κατάλληλο φορολογικό πλαίσιο που το επιτρέπει. Δεν φαντάζομαι ότι θα βρεις τόσο μεγάλες δουλειές εξ αρχής που θα πρέπει να κόψεις απόδειξη για μεγάλα ποσά. Ή δεν κόβεις στην αρχή καθόλου ή βρίσκεις έναν δικό σου άνθρωπο και κόβει αυτός για εσένα, αν ο πελάτης την απαιτήσει, ενώ εσύ του δικού σου πληρώνεις μόνο το Φ.Π.Α. εισοδήματός του που αναλογεί στο ποσό.

Δημοσ.

Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος.Έχω γραφτεί σε ένα site,μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και site αγγελιών,όπου ζητάνε αρκετοί να φτιάξεις ιστοσελίδα και σου βάζουν τα λεφτά σε paypal λογαριασμό.Απο τον paypal λογαριασμό,τα λεφτά μπαίνουν στον τραπεζικό μου λογαριασμό.Η ερωτηση μου είναι η εξής: Η τράπεζα θα βλέπει μεγάλη κίνηση χρημάτων (σαφώς και η Εφορία),μιλάμε για ποσό 450 $+ ανά site που φτιάχνω. Δεν θα  έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό? δεν μιλάω για το αν μου ζητήσει απόδειξη ο πελάτης,μιλάω για την κίνηση των χρημάτων που θα βλέπουν οτι μπαινουν στο λογαριασμό μου "καθε εβδομαδα"(σχετικό είναι αυτό),μπορεί να μπαίνουν και κάθε μέρα.

Δημοσ.

Αν θέλουν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα, μπορούν να το κάνουν. Το PayPal θα σου ζητήσει φωτοτυπία ταυτότητας και λογαριασμό που φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας σου, οπότε, μόλις θελήσουν να σε βρουν, δε θα προσπαθήσουν καν.

Δηλαδή πιστεύεις πως θα βγάζεις κατ ελάχιστο $1800 το μήνα και δε θες να πληρώσεις εφορία; Ζητάς να μάθεις τρόπους να φοροδιαφύγεις; Ωραία αρχή. 

Μαζί τα φάγαμε.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε ξεκινα χωρις εφορια.οσο μπορουμε πρεπει να την αποφευγουμε.οταν βγαλεις αρκετα χρηματα και ζοριστεις κανεις εναρξη επαγγελματος και φοροτεχνικο γιατι η εφορια γενικα εχει σκοπο να σου παρει οσα περισσοτερα μπορει.γενικα δεν ασχολουμαστε με εφορια απο μονοι μας εφοσον δεν μας ενοχλει.την αποφευγουμε οπως ο διαολος το λιβανι.

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδη τι ακουσες φιλε μου?προτεινεις να στηλουμε το παλικαρι στην αχορταγη εφορια?πως θα σταθει στους ανταγωνιστες του με χαμηλες τιμες οταν δεν πληρωνουνε μια.ειμαι δεκα χρονια στην αγορα και κατα τα την γνωμη μου πρεπει οχι μονο να μην κανει εναρξη αλλα και να την αποφευγει γενικα οσο μπορει.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή σοβαρά; Η πρώτη συμβουλή που έχουμε να δώσουμε σ έναν νέο επαγγελματία στη χώρα είναι να παρανομεί;

Για να καταλάβω επίσης, εμείς που πληρώνουμε και ΟΑΕΕ και εφορία, κόβουμε τιμολόγια και ό,τι άλλο χρειαστεί ως νόμιμοι πολίτες, είμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ, έτσι; Αυτό λέμε εδώ κι εσείς οι έξυπνοι. 

Μαζί τα φάγαμε.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...