Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Roger Lee Easton, ο πατέρας του GPS και πρωτοπόρος της σύγχρονης πλοήγησης, άφησε τη τελευταία του πνοή στις 8 Μαΐου, στο σπίτι του στο New Hampshire, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ηλικία 93 ετών.Ο Roger Lee Easton φοίτησε στο κολέγιο του Middlebury και στο Πανεπιστήμιο του Michigan, προτού ξεκινήσει να εργάζεται ως φυσικός το 1943, στο ερευνητικό κέντρο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στη Washington, όπου ολοκλήρωσε και την 37χρονη καριέρα του.

 

Το 1955, ανέλαβε ενεργό ρόλο στη συγγραφή της πρότασης για το Vanguard Project, το οποίο ήταν ένα δορυφορικό πρόγραμμα για το Διεθνές Γεωφυσικό Έτος. Ο Easton είχε επίσης ενεργό ρόλο στην ομάδα σχεδιασμού του ίδιου του δορυφόρου. Στη συνέχεια σχεδίασε ένα σύστημα, με την ονομασία Minitrack, το οποίο μπορούσε να ανιχνεύει διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Διαπίστωσε ωστόσο την ύπαρξη ενός εμποδίου: οι διάφοροι σταθμοί ανίχνευσης δεν ήταν συγχρονισμένοι, οδηγώντας σε ανακρίβειες και προβλήματα κατά την ανίχνευση.

 

Οπότε ο Easton, είχε την ιδέα να τοποθετήσει υψηλής ακρίβειας ρολόγια σε πολλαπλούς δορυφόρους, που στη συνέχεια θα μπορούσαν να καθορίζουν με ακρίβεια τη θέση κάποιου στο έδαφος. Αρχικά, ονόμασε το σύστημα Timation, μία συντόμευση του Time-Navigation. Τελικά το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, υϊοθέτησε κάποια χαρακτηριστικά από το βασισμένο στο χρόνο σύστημα πλοήγησης και το μετονόμασε σε Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System, GPS) στις αρχές της δεκαετίας του 70.

 

O Easton ήταν κάτοχος 11 ευρεσιτεχνιών, εξελέγη μέλος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, κέρδισε το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας το 2004 ενώ έγινε μέλος του Hall Of Fame των Εθνικών Εφευρετών το 2010. Ο Easton αποσύρθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο του Ναυτικού, όπου διετέλεσε Προϊστάμενος του Κλάδου Διαστημικών Εφαρμογών το 1980, και μετακόμισε στο Canaan, στο New Hampshire, συνεχίζοντας τις εργασίες του για τη βελτίωση της τεχνολογίας GPS.

 

Ο Easton είναι υπεύθυνος για πολλές από τις μοντέρνες ευκολίες που απολαμβάνουμε σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής να μην διατηρείται καμία γεωγραφική πληροφορία.

 

Link.png Site: TechCrunch

Δημοσ.

Ενας συγχρονος εφευρετης....κριμα που για να μαθουμε που οφειλουμε ολες αυτες τις τεχνολογικες ευκολιες επρεπε να ενημερωθουμε για τον θανατο του..

  • Like 18
Δημοσ.

Εκ μέρους όλων των τοπογράφων μηχανικών, που καρπωνόμαστε τα οφέλη της δουλειάς του, εύγε και καλό ταξίδι.

  • Like 4
Δημοσ.

Εύγε, χάρις αυτόν οι αμερικανοι γνωρίζουν την ακριβή τοποθεσία όλον αυτόν που χρησιμοποιούν το gps

 

 

είμαι και εγώ ένας από αυτούς :P

  • Like 1
Δημοσ.

Σιγουρα πολυ χρησιμο το gps αλλα μην ξεχναμε οτι φτιαχτηκε για τον στρατο οπως και πολλες αλλες εφευρεσεις.

Δημοσ.

Καλά το gps ως σύστημα σίγουρα δεν ήταν δική του μόνο εφεύρεση.

Μεγάλος επιστήμονας σίγουρα,αλλά μην παραβλέπουμε ότι μόνο το αμερικάνικο ναυτικό είχε μια πλειάδα επιστημόνων που προσπαθούσαν να λύσουν το θέμα της εύρεσης θέσης για τα SSBN πέραν των παράκτιων LORAN και το reset της αδρανειακής ναυτιλίας των ICBM των.Εάν παραβλέψουμε αυτό είναι σαν να μειώνουμε την συνεισφορά των λοιπών που έθεσαν την βάση για να γίνει επιχειρησιακό το σύστημα τόσο γρήγορα και τόσο επιτυχημένα.

Σιγουρα πολυ χρησιμο το gps αλλα μην ξεχναμε οτι φτιαχτηκε για τον στρατο οπως και πολλες αλλες εφευρεσεις.

USN.

  • Like 1
Δημοσ.

R.I.P.

Σε διαβεβαιώνω ότι δεν απευθύνεσαι σε αγγλόφωνους.

Να αναπαυθεί εν ειρήνη, στα ελληνικά.

  • Like 3
Δημοσ.

@daimon, το κινητο σου εχει ΜΟΝΟ δεκτη gps, τωρα, αν οι εφαρμογες που χρησιμοποιουν το gps στελνουν τη τοποθεσια ή την αποθηκευουν καπου, ειναι αλλο θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...