Sanuna Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Γεια σας παιδιά, μιας και ο παλιός μου υπογιστής χάλασε,ήρθε η ώρα να πάρω ένα καινούργιο. Η αγορά θα γίνει περίπου στις 20 Ιουνίου.Άμα αξίζει να περιμένω(Καμιά βδομάδα το πολύ) μήπως βγει κάτι που χρειαζόμαστε,δεν υπάρχει πρόβλημα. Φόρμα Αγοράς υπολογιστήΠοσό που διαθέτουμε :1800 Ευρώ Χρήση υπολογιστή : Gaming Παιχνίδια τελευταίας γενιάς,video editing,stream(να αντέχει FULL HD ανάλυση χαλαρά)Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Adobe After Effects,Sony Vegas Pro,Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.Έχουμε ήδη την Samsung T24C300,στο μέλλον θα αγοράσουμε μια άλλη.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Δεν χρειαζόμαστε τίποτα από αυτάΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).ΘεσσαλονίκηΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Μόνο άμα αξίζει σαν κέρδος+ Μεταφορικά(Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Μάλλον θα το στήσω εγώ.Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Δεν χρειάζεται. Επίσης,μάλλον θα κάνω overclocking(Μέχρι να αγοράσω τον υπολογιστή θα διαβάζω κανα οδηγό να δω τι παίζει )οπότε προτείνετε μου συστήματα. Thanks
Teojesper Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Site: Case Site: PSU Site: M/B Site: CPU Site: GPU Site: RAM Site: HDD Site: SSD Site: CPU Cooler Στα 1793 ευρώ!!!
Ακραίος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 + http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28135&cat=6&sub=12&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined = ~1.832 Αν έχεις σκοπό να παίξεις σε ανάλυση πάνω από 1920x1080 μπορείς να δεις και αυτήν την κάρτα γραφικών. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=38589&cat=5&sub=136&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=4 1
Sanuna Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ερώτηση.Αξίζει να πάω σε 1 16 GB Ram ή να πάρω 2 8αρες? Επίσης στο μέλλον άμα θέλω να προσθέσω κάρτα ήχου θα έχω την δυνατόητα έτσι? Ευχαριστώ!
Teojesper Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Καλύτερα να πας σε 2x8 για να εκμεταλλευτής το dual channel! Εννοείτε ότι μπορείς !
Ακραίος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Καλύτερα να πας σε 2x8 για να εκμεταλλευτής το dual channel! Εννοείτε ότι μπορείς ! Όπως τα λέει ο φίλος από πάνω!
Sanuna Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Επίσης ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτών των δυο build?
Ακραίος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Η σύνθεση του Teojesper είναι για πολύ o/c αφού έχει βάλει πολύ ακριβή μητρική και υδρόψυξη. Αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην πας σε καινούριο Z97 chipset στην mobo. Επίσης έχει βάλει αρκετά καλύτερο κουτί. Από την άλλη εγώ έβαλα καινούριο chipset μητρικής, καλύτερη κάρτα γραφικών, καλύτερο ssd και μεγαλύτερο όπως επίσης και μεγαλύτερο σκληρό. Αν βάλεις στην σύνθεση μου το κουτί και την υδρόψυξη του Teojesper νομίζω θα είναι ό,τι καλύτερο απλά θα βγεις 100-150 εκτός budget.
Teojesper Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 έχεις βάλει μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ssd και hdd! σε ταχύτητες είναι ίδιο... αυτό εξαρτάται από τον sanura τη χωρητικότητα θέλει και κατά πόσο τον καλύπτει.. Όσο αναφορά για την GPU οι απόψεις διίστανται...
Ακραίος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 έχεις βάλει μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ssd και hdd! σε ταχύτητες είναι ίδιο... αυτό εξαρτάται από τον sanura τη χωρητικότητα θέλει και κατά πόσο τον καλύπτει.. Όσο αναφορά για την GPU οι απόψεις διίστανται... Ναι συγνώμη νόμιζα έβαλες την απλή 290... Ε και εγώ του έβαλα 290X Lighting αν θέλει αντί για 780ti. Νομίζω και οι 2 συνθέσεις χωράνε αλλαγές το θέμα είναι τι θέλει ο TS.
Millennium Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Η 290Χ του κάνει καλύτερα και για τα προγράμματα που θα χρησιμοποιεί,και τη βρίσκει με παιχνίδια δώρο σε amd never settle bundle ή με το BF4.Η lightning είναι η ακριβότερη και σχετικά ασύμφορη (σε σύγκριση με άλλες 290Χ υλοποιήσεις).
Sanuna Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Όσο αφορά το κουτί,αξίζει να πάω σε αυτό Site: Link ή γενικώς κάτι σε Thermaltake? Η σύνθεση του Teojesper είναι για πολύ o/c αφού έχει βάλει πολύ ακριβή μητρική και υδρόψυξη. Αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μην πας σε καινούριο Z97 chipset στην mobo. Επίσης έχει βάλει αρκετά καλύτερο κουτί. Από την άλλη εγώ έβαλα καινούριο chipset μητρικής, καλύτερη κάρτα γραφικών, καλύτερο ssd και μεγαλύτερο όπως επίσης και μεγαλύτερο σκληρό. Αν βάλεις στην σύνθεση μου το κουτί και την υδρόψυξη του Teojesper νομίζω θα είναι ό,τι καλύτερο απλά θα βγεις 100-150 εκτός budget. Μάλλον αυτό θα κάνω,μιας και δεν πειράζει τόσο η διαφορά 100-150 ευρώ.Όσο αφορά την κάρτα γραφικών δεν ξέρω.Από την μια είναι η Radeon η οποία έχει καλύτερο/περισσότερο clock speed,memory και pixel rate,ενώ η Titan έχει περισσότερο texture rate,memory clock speed. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2014 από Sanuna
Sanuna Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Παιδιά πως σας φένεται αυτό το build? 1. SSD : SAMSUNG SSD 840EVO MZ-7TE250BW, 250GB 2. Ram : ? ( Μάλλον θα βάλω ή δυο 16άρες ή 1 16άρα,θα το σκεφτώ) 3. Motherboard : ASUS Motherboard Z97-K 4. Storage : Ένα 2ΤΒ 5. GPU : 2X ASUS VGA R9 290X 6.CPU : Intel Core i7 4470k 7. Case : Thermatlake Urban T81 8. Power Supply : ? 9. CPU Cooler: Noctua-D15 Όσα είναι κενά θα τα βάλω πιο μετα τις επόμενες μέρες! Επεξ/σία 30 Μαΐου 2014 από Sanuna
Millennium Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 \Όσο αφορά την κάρτα γραφικών δεν ξέρω.Από την μια είναι η Radeon η οποία έχει καλύτερο/περισσότερο clock speed,memory και pixel rate,ενώ η Titan έχει περισσότερο texture rate,memory clock speed. Μη κοιτάς αυτά τα (θεωρητικά) νούμερα που σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές δε μπορούν να συγκριθούν άμεσα.Η Titan είναι για άλλη χρήση (και αν).
rowain Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 oc στην cpu σκέφτεσαι να κάνεις σε μεγάλο μέγεθος? Ή απλώς να τον ανεβάσεις λίγο? δηλ ένα μέτριο oc. Η Z97-k δεν αξίζει για ένα τέτοιο σύστημα ακόμη και για το λίγο oc που θες να κάνεις (και παραπάνω να θες με αυτήν δεν γίνεται) και δεν είναι κατάλληλη για να υλοποιήσει πλήρως ένα crossfire αν τελικά θα κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα