Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους, εχω ενα δισκο toshiba 320g, και το hds μου γραφει υγεια ικανοποιητικη 49% υπαρχουν 5 αδυναμοι τομεις στην επιφανεια του δισκου. να τον εμπιστευτω η να παω για αλλαγη.

Δημοσ.

Μην τον χρησιμοποιείς. Υγεία "ικανοποιητική" στο 49%?!

καλησπερα σε ολους, εχω ενα δισκο toshiba 320g, και το hds μου γραφει υγεια ικανοποιητικη 49% υπαρχουν 5 αδυναμοι τομεις στην επιφανεια του δισκου. να τον εμπιστευτω η να παω για αλλαγη.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε ένα write-read test ή disk surface reinitialization αν σε παίρνει να διαγράψεις το δίσκο και δες σε τι κατάσταση θα έρθει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν γενικά δεν παρουσιάζει πρόβλημα ο δίσκος τον κρατάς ακομα και οσο αντέξει , σε καθε περίπτωση ομως κρατάς πάντα backup τα αρχεία σου καπου αλλου γιατι δεν ξέρεις ποτε θα ψοφήσει και θα σε κρεμάσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε ένα write-read test ή disk surface reinitialization αν σε παίρνει να διαγράψεις το δίσκο και δες σε τι κατάσταση θα έρθει.

εκανα disk surface reinitialization τωρα λεει 59% υγεια καλη αυτα.

Αν γενικά δεν παρουσιάζει πρόβλημα ο δίσκος τον κρατάς ακομα και οσο αντέξει , σε καθε περίπτωση ομως κρατάς πάντα backup τα αρχεία σου καπου αλλου γιατι δεν ξέρεις ποτε θα ψοφήσει και θα σε κρεμάσει

ok.

Επεξ/σία από gtr
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα μιας που βρήκα αυτό το πρόσφατο που είναι πάνω στο θέμα μου ας κάνω μία γρήγορη ερώτηση.

Έχω στα χέρια μου έναν WD από λάπτοπ (750αρι) και έλεγε 0% υγεία. Το έβαλα να κάνει surface write test στο HDSentinel αλλά λέει ότι θα τελειώσει σε 20 ώρες. Ήδη έχει κάνει 4,5 ώρες και είναι στο 23%.

Αξίζει να το αφήσω να τελειώσει ή τσάμπα κόπος; Τα κουτάκια που βλέπω μέχρι στιγμής είναι πράσινα σκούρα...

post-121105-0-98263500-1405704011_thumb.png

Δημοσ.

Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει στο τέλος. Για αυτό θέλω να το αφήσω, αλλιώς σιγά λες και θα φτιάξει ο δίσκος...

Αλλά το πρόβλημα είναι πως κανονικά τα κουτάκια θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό πράσινο όπως τα πρώτα πρώτα. Κάπου είχα διαβάσει ότι τα σκούρα σημαίνουν ότι είναι πιο αργά για κάποιο λόγο. (το performance του δίσκου όμως ήταν 100%) άρα δε καταλαβαίνω γιατί σέρνεται αλλά τα βρίσκει πράσινα... Κάτι δε συμβαδίζει.

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις - ο δίσκος είναι αναξιόπιστος. Μη χανεις το χρόνο σου τσάμπα.

Είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει στο τέλος. Για αυτό θέλω να το αφήσω, αλλιώς σιγά λες και θα φτιάξει ο δίσκος...

Αλλά το πρόβλημα είναι πως κανονικά τα κουτάκια θα έπρεπε να ήταν ανοιχτό πράσινο όπως τα πρώτα πρώτα. Κάπου είχα διαβάσει ότι τα σκούρα σημαίνουν ότι είναι πιο αργά για κάποιο λόγο. (το performance του δίσκου όμως ήταν 100%) άρα δε καταλαβαίνω γιατί σέρνεται αλλά τα βρίσκει πράσινα... Κάτι δε συμβαδίζει.

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις - ο δίσκος είναι αναξιόπιστος. Μη χανεις το χρόνο σου τσάμπα.

Μόνο που διαφέρει το "αναξιόπιστος" με το "άχρηστος". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου που δε μας νοιάζει η αξιοπιστία. Εξάλλου τον έχω αφήσει από το μεσημέρι που ούτως η άλλως θα ήταν ανοιχτό το PC οπότε προς το παρόν δε χάνω χρόνο. Μόνο αργότερα που θα πέσω για ύπνο ίσως με ενοχλήσει λίγο, αλλά δε βαριέσαι, θα το αφήσω αφου έχει φτάσει 44%. Να μου φύγει και η περιέργεια. :P 

Θα ποστάρω αποτελέσματα αύριο.

Δημοσ.

Ένας από τους δίσκους μου από την στιγμή που τον πήρα είχε 23 bad sectors.

Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από τότε και ο δίσκος ζει και βασιλεύει.

miDzDit.jpg

Εσύ κάνε ένα backup να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και απλά άσε το sentinel να τρέχει για να παρακολουθεί το δίσκο.

Αν δεις ότι τα bad sectors αυξάνονται τότε άρχισε να ανησυχείς.

Δημοσ.

Ο δίσκος σερνόταν κυρίως. Δεν ηταν δικός μου όμως οποτε δε με νοιάζει. Έχει αντικατασταθεί ηδη και αυτός βρίσκεται στα χερια μου γιατί τον κάτοχο του απλα δεν τον ενδιαφέρει. Οποτε εγώ πειραματιζομαι :P

Σε λίγο τελείωνει το τεστ. 97%

Δημοσ.

Ο δίσκος δε δουλεύει καθόλου σωστά μιας και ισχύει αυτό που διάβασες.

Πλην ελαχίστων αρχικών blocks όπως φαίνεται στην εικόνα όλα τα υπόλοιπα διαβάζονται με δυσκολία. Γι'αυτό είναι με σκούρο πράσινο αντί ανοιχτό.

Εξ'άλλου είναι προφανές απ'το χρόνο ολοκλήρωσης του τεστ και τη ταχύτητα εγγραφής (9.8MB/s) που δεν είναι φυσιολογικά.

Το performance που αναφέρεις έχει να κάνει με άλλους παράγοντες απόδοσης.

Δημοσ.

Ναι θυμάμαι που το είχαμε ξαναπεί αυτό με το performance, αλλά δε μπορώ να το χωνέψω το ότι πιάνει τόσο χαμηλή ταχύτητα, ενώ το performance το δείχνει μια χαρά :P

Πάντως μετά το write test δεν έγινε τιποτε... Όμως σε αντιγραφή αρχείων προς τον δίσκο πάντως πιάνει κανονική ταχύτητα και όχι μόνο 9ΜΒ/s που έπιανε το τεστ  :wacko:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...