doryforika2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 ψαχνω να αγορασω μια κεραια για μεγαλη εμβελεια εξωτερικη.εχω δει κατι tplink καλα οπως TP-LINK TL-WA7510N και wa5210g και μερικα ubiquiti.τι προτεινετε?
jkoukos Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Προσωπικά Ubiquity. Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις, σε τι απόσταση και το περιβάλλον λειτουργίας, υπάρχουν διάφορες συσκευές για επιλογή. Υπόψη ότι η μακρά εμβέλεια που αναφέρουν, ισχύει για σύνδεση 2 ή περισσότερων ίδιων συσκευών. 1
doryforika2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Η θεση που ειναι το σπιτι μου ειναι ψηλα.θελω να βρω μια πολυ δυνατη κεραια Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App
jkoukos Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Η θεση που ειναι το σπιτι μου ειναι ψηλα.θελω να βρω μια πολυ δυνατη κεραια Αυτό δεν λέει κάτι με την απόσταση και τα υπόλοιπα απαιτούμενα μιας ζεύξης. Θέλεις να κάνεις σύνδεση στα 100, στα 500, στα 1000 ή στα 10000 μέτρα; Είναι άλλο πράγμα να συνδεθείς κοντά και άλλο μακρυά. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχουν πολλά γειτονικά ασύρματα δίκτυα και άλλο ελάχιστα ή κανένα..
doryforika2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 στην περιοχη που ειμαι υπαρχουν πολλα δικτυα που μπορω να συνδεθω.θελω να βγαλω μια κεραια πανω στο σπιτι που βλεπω σχεδον ολο το χωριο και να πιανω οσο το δυνατον περισσοτερα δικτυα.ετσι θελω οσο πιο δυνατη κεραια μπορν να εχω.η αποσταση γυρω απο το σπιτι μου ειναι 2-3 χιλιομετρα το πολυ
jkoukos Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Σου κάνουν και οι 2 TP-Link που έγραψες αλλά και το Ubiquiti NanoStation Loco 2. Όμως άλλο πράγμα να λαμβάνεις εσύ και άλλο να μπορείς να συνδεθείς μαζί τους. Για να επιτευχθεί η ασύρματη ζεύξη και καθώς οι επικοινωνία είναι αμφίδρομη, πρέπει να μπορεί να σε δει και η άλλη συσκευή, πράγμα που με τα εσωτερικά router σε τέτοιες αποστάσεις δεν γίνεται. Αυτά που διαβάζεις για συνδέσεις μεγάλης απόστασης προϋποθέτουν 2 ή παραπάνω εξωτερικές συσκευές ίδιων χαρακτηριστικών.
"nikos" Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 μια που χρησιμοποιώ εγώ και δουλεύει τώρα είναι για απόσταση 100χλμ +Ubiquiti RocketDish RD-3G26
doryforika2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Μπορεις να μου πεις περισσοτερα για τη κεραια αυτη? Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μπορεις να μου πεις περισσοτερα για τη κεραια αυτη? Αποστολή από το SM-N9005 με τη χρήση Insomnia App http://dl.ubnt.com/datasheets/rocketdish/rd_ds_web.pdf υπερβολη για 2-3 Km που θες εσυ. επισης οταν μιλαμε ειτε για 1 χιλιομετρο ειτε για 30 μιλαμε παντα για οπτικη επαφη χωρις εμποδια.
jkoukos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Επιπλέον αυτή είναι μόνο κεραία και μάλιστα έχει διπλή σύνδεση RF. Θέλει και το κατάλληλο Access Point που από την εταιρεία προτείνεται το Rocket M. Τέλος στα 100 χλμ σύνδεση γίνεται μόνο με 2 ίδια συστήματα και υπό πολλές προϋποθέσεις.
doryforika2012 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 ενταξει δεν θα χρειαστω και για 100 κμ.απλα επειδη θελω να παρω καλο εργαλειο θελω να ειναι δυνατο.επειδη ειμαι σε σημειο σαν φρουριο ψηλα να μπορω να πιανω αρκετα ασυρματα δικτυα
jkoukos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Σου έγραψα και παραπάνω ποια κάνουν. Οτιδήποτε παραπάνω είναι άχρηστος πλεονασμός, μιας και από την άλλη μεριά δεν υπάρχουν ίδιες συσκευές. Δε πα να έχεις το δυνατότερο ΑΡ μεγάλης εμβέλειας, αν από την άλλη μεριά δουλεύει ένα απλό ασύρματο router, πάνω από 300 μέτρα δεν πρόκειται να δουλέψει τίποτα.
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 ενταξει δεν θα χρειαστω και για 100 κμ.απλα επειδη θελω να παρω καλο εργαλειο θελω να ειναι δυνατο.επειδη ειμαι σε σημειο σαν φρουριο ψηλα να μπορω να πιανω αρκετα ασυρματα δικτυα στο εχει ξαναγραψει πιο πανω ο Jkoukos και ξαναλες το ιδιο.το να παρεις κατι για πολλα χιλιομετρα δεν θα σε βοηθησει σε τιποτα παραπανω.γιατι ναι μεν εσυ θα στελνεις το σημα σου ανετα και 1 και 2 και 5 km αλλα απο την αλλη πλευρα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ στις περισσοτερες περιπτωσεις ,δεν θα μπορεις να λαβεις το σημα σε ικανοποιητικο βαθμο.οποτε αυτα που ειναι στα 2-3 km δεν θα τα βλεπεις καν εκτος αν καποιο απο αυτα σημαδευει προς τα εσενα που το κοβω δυσκολο γιατι τοτε θα ειναι link.εκτος αν καποιος εχει σηκωσει κανα access point στην ταρατσα για να μοιραζει ιντερνετ και ειτε εχει βαλει κατευθυντικες κεραιες ειτε παιζει πιο πανω απο το νομιμο.οποτε ενα ubiquiti ειναι και κατι αξιοπιστο και παραπανω απο καλο.το tp link ειναι απλα κατι φτηνο.επισης θα πρεπει να εχειςοπτικη επαφη με τον αλλον.ενα ρουτερ που ειναι μεσα σε ενα δωματιο στα 300 μετρα δεν μας λεει κατι.δηλαδη και omni κεραια και εμποδια.ευαισθησια σε νοιαζει να εχει αυτο που θα βαλεις(στα ubiquiti Νομιζω υπαρχει μια ρυθμιση για sensitivity threshold)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα