Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 καλπσέρα σας, θα ηθελα να δω τους κωδικες στις ετοιμες συναρτησεις που εχουν οι βιβλιοθηκες της C, οπως η malloc(), realloc(), calloc(), printf(), scanf() κτλ.Ποιο πολυ θελω για καθαρα διδακτικους λογους για να καταλαβω πως ακριβως λειτουργουν, π.χ. καποιες συναρτησεις οι οποιες ειναι στην βιβλιοθηκη <math.h> , μπορουν να γινουν με απλα for κτλ. Αλλα καποιες αλλες συναρτησεις οι οποιες ειναι στην βιβλιοθηκη <dirent.h> εχουν πιστευω ποιο περιπλοκη δομη. που ακριβως μπορω να βρω τους κωδικες τους, μεσω καποιου site που ισως γνωριζετε, εχω το προγραμμα codeblocks για να κανω compile μιπως μπορω να βρω απο αυτο. οτιδηποτε γνωριζετε θα ηταν χρησιμο. 1
H_ANARXIA_EINAI_PSEMA Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Υπάρχει και το Plan9 libc, και ένα που λέει ότι είναι για διδακτικούς σκοπούς, minilibc. Ψάξε και στο google για libc. Ακόμα, υπάρχει το βιβλίο του P.J. Plauger, The Standard C Library. Σου λέει πως να γράψεις ένα C library. 2
Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 καλησπερα και ξανα, το βιβλιο που κατεβασα ειναι στα αγγλικα, οχι οτι δεν το καταλαβαινω απλα το θεμα ειναι πως καποιες μπορει να μου ξεφυγουν αρκετες λεπτομεριες οι οποιες πιστευω οτι θα ειναι σημαντικες, εαν γνωριζει κανεις καποαι ελληνικη εκδοση καλος, αλλιως θα συνχισω με αυτην στα αγγλικα. Κατι επιπλεον για να αρχισω να καταλαβαινω τις βιβλιοθηκες της C πρεπει να εχω καποιο υποβαθρο, το θεμα ειναι πως γνωριζω αρκετα καλα την γλωσσα C, αλλα δεν θελω ακομα να παω σε C++, πριν ξεκαθαρησω καποια πραγματα και εξοικιωθω αρκετα καλα με την C, δεν λεω να μαθω απ'εξω ολες τις βιβλιοθηκες γιατι το θεωρω χασιμο χρονου, το σημαντικο για μενα ειναι να μαθω το τι κριβεται πισω απο αυτες τις βιβλιοθηκες.Επιπλεον καποιο αρκετα καλο tutorial οπως αυτη εδω http://c.learncodethehardway.org/book/, στο οποιο προτινει να δοκιμασω σε λειτουργικο συστημα της Linux και οχι της Windows. Τι λετε? Υ.Σ. Συγνωμη εαν δολοφονησα την ελληνικη γλωσσα με τα λαθη μου !!!
gon1332 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2014 στις 1:34 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε καλησπερα και ξανα, το βιβλιο που κατεβασα ειναι στα αγγλικα, οχι οτι δεν το καταλαβαινω απλα το θεμα ειναι πως καποιες μπορει να μου ξεφυγουν αρκετες λεπτομεριες οι οποιες πιστευω οτι θα ειναι σημαντικες, εαν γνωριζει κανεις καποαι ελληνικη εκδοση καλος, αλλιως θα συνχισω με αυτην στα αγγλικα. Κατι επιπλεον για να αρχισω να καταλαβαινω τις βιβλιοθηκες της C πρεπει να εχω καποιο υποβαθρο, το θεμα ειναι πως γνωριζω αρκετα καλα την γλωσσα C, αλλα δεν θελω ακομα να παω σε C++, πριν ξεκαθαρησω καποια πραγματα και εξοικιωθω αρκετα καλα με την C, δεν λεω να μαθω απ'εξω ολες τις βιβλιοθηκες γιατι το θεωρω χασιμο χρονου, το σημαντικο για μενα ειναι να μαθω το τι κριβεται πισω απο αυτες τις βιβλιοθηκες. Επιπλεον καποιο αρκετα καλο tutorial οπως αυτη εδω http://c.learncodethehardway.org/book/, στο οποιο προτινει να δοκιμασω σε λειτουργικο συστημα της Linux και οχι της Windows. Τι λετε? Υ.Σ. Συγνωμη εαν δολοφονησα την ελληνικη γλωσσα με τα λαθη μου !!! Σου προτείνω να συνεχίσεις με αγγλικά. Καλό είναι να παιδευτείς να μάθεις και αυτά που σου διαφεύγουν για να συνηθίσεις. Υπάρχουν πολλά διαμάντια εκεί έξω και ελάχιστα είναι μεταφρασμένα. (Ας μη μιλήσουμε για τη μετάφραση. Όποτε γίνεται, δεν γίνεται και σωστά). Ποια βιβλία έχεις διαβάσει μέχρι τώρα; Πόση εμπειρία έχεις σε προγραμματισμό C; Πόσο τη δουλεύεις μέσα σε μία βδομάδα και για πόσο χρόνο (-νια) από τότε που ξεκίνησες να μαθαίνεις; Ποιο είναι το πιο δύσκολο πρόγραμμα που έχεις φτιάξει; Πόσο βαθιά θέλεις να βουτήξεις στη C; Έχει πολύ βάθος. Αν απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. EDIT: Όσον αφορά τον προγραμματισμό σε Linux ή Windows, θα έλεγα ότι σε Linux θα ήταν πιο φυσικός. Είναι σα να μιλάς τη μητρική του γλώσσα. Και σε windows μπορείς, αλλά προσωπικά δεν το προτιμώ. Το linux μπορεί να σου λύσει τα χέρια, στις καθημερινές σου δουλειές αν μάθεις να χρησιμοποιείς καλά την κονσόλα. Αυτή είναι εντελώς προσωπική μου άποψη...θα ακολουθήσουν κι άλλες...be prepared. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2014 από gon1332
Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Καλησπέρα φιλε μου, αρχησα με αυτο το βιβλιο http://c.bytes.gr/ διαβασα γυρω στο 1/3 (+ οτι εκανα αρκετα παραδειγματα στο compiler) και ηταν αρκετα μα αρκετα καλο. Το αφησα ομως και πηρα αλλο βιβλιο που ηταν ποιο ευνοικο για αρχαριους η οποια λεγεται "Η γλωσσα C σε βαθος", 4η εκδοση η οποια ειναι ποιο ευκολη, σχεδον εκανα ολες τις ασκησεις σε αυτο το βιβλιο και εφτασα στην δυναμικη χρηση της μνημης και στα αρχεια, σε συναρτησεις malloc, calloc fopen κτλ. Αυτες οι συναρτησεις ηταν η αφορμη που με εκανε να αναρωτηθω για τους κωδικες τους, π.χ. πως ανοιγαν ενα αρχειο ή ή εφτιχναν ενα αρχειο κτλ. Σχεδον τελιοσα το δευτερο βιβλιο πηρα απο την σχολη ενα αλλο βιβλιο "C προγραμματισμος" εβδομη εκδοση του Paul Deitel - Harvey Deitel το οποιο δεν ειχε τιποτε παραπανω παρα μονο λιγο ποιο δυσκολες ασκησεις(στο οποιο απλα εκανα ασκησεις μονο γιατι απο θεωρια ελεγε τα ιδια σχεδον). Πρωσοπικα πριν ενα χρονο τον ιδιο μηνα δεν ηξερα απολιτως τιποτα σχετικα για τον προγραμματισμο. Το πρωτο βιβλιο που δανειστηκα ηταν μετα το Σεπτεμβρη του 2014 και απο τοτε μεχρι τωρα εμαθα 1 γλωσσα γενικου σκοπου την C, το html και CSS που html και CSS τα τελιοσα υποθετω . Τωρα παιδευομαι σε javascript και την C. Που λογω της C, η Javascript μου φανηκε παιχνιδακι Σχετικα στην C εκανα αρκετα μικρα προγραμματακια, δυσκολια βρηκα μονο σε αλγορηθμους κτλ. Εχω κανει δομες, δυναμικη χρηση μνημης ολα σχεδον και σταματησα στα αρχεια, στην δημιουργεια αρχειων στην εγγραφη κτλ. Υστερα απο τα αρχεια αρχισα να ψαχνομαι τωρα με της πειρπλοκες συναρτησεις τους. Αυτος ηταν και ο λογος που αρχισα να ψαχνω και κωδικες ιων γραμμενη στην C, αν και καταλαβα τις συναρτησεις σε διαφορες κωδικες δεν καταλαβα πισω απο αυτες τις συναρτησεις τι ειδους κωδικα λειτουργει.Ποιο περιπλοκο προγραμμα δεν εχω φτιαξει ακομα, το μονο που εφτιαξα και μου αρεσε ηταν δυο προγραμματακια. Το πρωτο ηταν το coder στο οποιο εγραφες ενα κειμενο και το κειμενο αυτο το κωδικοποιουσε(στην ουσια επεζα με ASCII) και το εκανε εγγραφη σε ενα .txt αρχειο, και το αλλο λεγοταν coder key το οποιο ο χρηστης εδινε την διαδρομη ή το ονομα του αρχειου και αποκωδικοποιουσε το .txt αρχειο. Υ.Σ. Συγνωμη που τα εγραψα σαν σαλατα ολα, ελπιζω να βρειτε ακρη Υ.Σ. Το βιβλιο http://c.bytes.gr/ λογικα θα ξαναπαρω Υ.Σ. (3) Ας παρουμε παραδειγμα την fopen(), ή την malloc(), που στα βιβλια μας λενε τι παραμαετρους και τι κανουν ( ολα καλα ) ΑΛΛΑ δεν λενε τιποτα για το εσωτερικο τους. Το να με λενε πως η calloc() δεσμευει τοσες θεσεις μνημης χαιρω πολυ, πανευκολο, αλλα το να με εξηγησουν των κωδικα τους εκει πιστευω κρυβεται ολο το ζουμι.
defacer Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Στις 30/5/2014 στις 1:34 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε γνωριζω αρκετα καλα την γλωσσα C, αλλα δεν θελω ακομα να παω σε C++, πριν ξεκαθαρησω καποια πραγματα και εξοικιωθω αρκετα καλα με την C Χωρίς παρεξήγηση, δε γνωρίζεις τίποτα από C παρά τα βασικά. Στο λέω αυτό γιατί το να νομίζεις ότι ξέρεις είναι επικίνδυνο και σου βάζει και φραγμό στο να μάθεις περισσότερα. Ήδη εδώ λες ότι δεν έχεις εξοικειωθεί αρκετά. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζεις χωρίς να έχεις εξοικειωθεί; Αυτά έρχονται με την ανάποδη σειρά. Εσύ μπορεί π.χ. να είσαι εξοικειωμένος με τη C (να τη βλέπεις και να λες ΟΚ, καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ) αλλά αυτός που γνωρίζει είναι θεωρητικά ο καθηγητής (όχι απλά καταλαβαίνει τι γίνεται, αλλά το καταλαβαίνει σε βαθμό που μπορεί να το διδάξει κιόλας). Στις 30/5/2014 στις 1:34 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε δεν λεω να μαθω απ'εξω ολες τις βιβλιοθηκες γιατι το θεωρω χασιμο χρονου, το σημαντικο για μενα ειναι να μαθω το τι κριβεται πισω απο αυτες τις βιβλιοθηκες. Πίσω από πολλές το μόνο που κρύβεται είναι το λειτουργικό σύστημα. Δες παρακάτω. Στις 30/5/2014 στις 1:40 ΜΜ, gon1332 είπε Σου προτείνω να συνεχίσεις με αγγλικά. Καλό είναι να παιδευτείς να μάθεις και αυτά που σου διαφεύγουν για να συνηθίσεις. Υπάρχουν πολλά διαμάντια εκεί έξω και ελάχιστα είναι μεταφρασμένα. (Ας μη μιλήσουμε για τη μετάφραση. Όποτε γίνεται, δεν γίνεται και σωστά). +1 Στις 30/5/2014 στις 1:40 ΜΜ, gon1332 είπε Όσον αφορά τον προγραμματισμό σε Linux ή Windows, θα έλεγα ότι σε Linux θα ήταν πιο φυσικός. Είναι σα να μιλάς τη μητρική του γλώσσα. Καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείς αλλά δε νομίζω πως ο gcc ή ο clang σε Linux έχει κάποια διαφορά με τον ίδιο σε Windows... Στις 30/5/2014 στις 2:14 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε Που λογω της C, η Javascript μου φανηκε παιχνιδακι Και πάλι χωρίς παρεξήγηση, αυτό συμβαίνει επειδή στη JavaScript δεν έχεις μάθει ακόμα τίποτα παραπάνω από το 1+1=2. Στις 30/5/2014 στις 2:14 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε Ας παρουμε παραδειγμα την fopen(), ή την malloc(), που στα βιβλια μας λενε τι παραμαετρους και τι κανουν ( ολα καλα ) ΑΛΛΑ δεν λενε τιποτα για το εσωτερικο τους. Το να με λενε πως η calloc() δεσμευει τοσες θεσεις μνημης χαιρω πολυ, πανευκολο, αλλα το να με εξηγησουν των κωδικα τους εκει πιστευω κρυβεται ολο το ζουμι. Δεν υπάρχει αυτός ο κώδικας στον οποίο αναφέρεσαι (ή πιο σωστά, δεν υπάρχει με τη μορφή που τον φαντάζεσαι). Όλες αυτές οι συναρτήσεις καλούν αντίστοιχες συναρτήσεις του λειτουργικού συστήματος που υλοποιούνται στον πυρήνα (kernel), κι αυτό είναι που τελικά κάνει κάτι με τη μνήμη ή με το αρχείο για λογαριασμό σου. Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα (δηλαδή μπορούσες με οποιοδήποτε τρόπο να μην περάσεις από τον kernel) τότε θα συνέβαιναν πολλά τραγελαφικά, όπως π.χ. δε θα υπήρχε και τρόπος να επιβάλλει το λειτουργικό πολιτικές ασφαλείας (ξερωγώ αν δεν έχεις πρόσβαση στο τάδε αρχείο δε μπορείς να το ανοίξεις). Παλιότερα τα πράγματα ήταν ακριβώς έτσι, αλλά πάνε πολλά χρόνια από τότε (DOS, real mode windows, κλπ). 2
gon1332 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Θα σου απαντήσω με λίγα λόγια. Όταν βρω περισσότερο χρόνο θα επανέλθω. Είναι αρχή ακόμη γι' αυτά. Κι εγώ μία από τα ίδια τότε. Όλα αυτά που αναφέρεις για να προγραμματιστούν, υπήρξε ένας ολόκληρος σχεδιασμός από πίσω. Για να διαβάσεις κώδικα και να καταλάβεις τι κάνει στην ουσία, πρέπει να ξέρεις πως το σκέφτηκαν οι δημιουργοί του. Για malloc κλπ, πρέπει να κατανοήσεις πως δουλεύει η heap. Το βιβλίο που σου πρότεινε ο/η H_ANARXIA_EINAI_PSEMA είναι πάρα πολύ καλό (βασικά είναι συνέχεια του βιβλίου των K&R). Είναι όμως προχωρημένο για κάποιο νέο. Καλό είναι να κάνεις ασκήσεις και να είσαι ενεργό μέλος σε κάποιο forum ή κάτι τέτοιο σχετικό με προγραμματισμό (καλή ώρα). Επίσης καλό είναι να μάθεις να διαβάζεις κώδικα - καλά γραμμένο κώδικα - ώστε να εντοπίσεις και γιατί όχι να υιοθετήσεις κάποιο στυλ. Πρέπει να μάθεις πως να σχεδιάζεις τον κώδικά σου. Πρέπει να γνωρίζεις για τις δομές δεδομένων και ποια είναι πιο χρήσιμη για τη δουλειά σου και γιατί! Εφόσον πιστεύεις πως τα βιβλία για αρχάριους δε σου μαθαίνουν κάτι καινούργιο, θα σου πρότεινα αυτό το βιβλίο. Θα τα πούμε αργότερα. 1
imitheos Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Στις 30/5/2014 στις 1:34 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε το θεμα ειναι πως γνωριζω αρκετα καλα την γλωσσα C, αλλα δεν θελω ακομα να παω σε C++, πριν ξεκαθαρησω καποια πραγματα και εξοικιωθω αρκετα καλα με την C Όπως σου είπε και ο defacer πως γίνεται να θέλεις να εξοικειωθείς με την C (δηλαδή δεν σου είναι οικεία ακόμη) αλλά παρόλα αυτά να γνωρίζεις καλά τη γλώσσα ? Στις 30/5/2014 στις 2:14 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε Καλησπέρα φιλε μου, αρχησα με αυτο το βιβλιο http://c.bytes.gr/ διαβασα γυρω στο 1/3 (+ οτι εκανα αρκετα παραδειγματα στο compiler) και ηταν αρκετα μα αρκετα καλο. Το αφησα ομως και πηρα αλλο βιβλιο που ηταν ποιο ευνοικο για αρχαριους η οποια λεγεται "Η γλωσσα C σε βαθος", 4η εκδοση η οποια ειναι ποιο ευκολη, Πήρες το βιβλίο c.bytes.gr αλλά το άλλαξες για το "Η γλώσσα C σε βάθος" που ήταν πιο καλό για αρχάριους ? Το site αυτό μιλάει για το ίδιο βιβλίο. Στις 30/5/2014 στις 2:14 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε Σχεδον τελιοσα το δευτερο βιβλιο πηρα απο την σχολη ενα αλλο βιβλιο "C προγραμματισμος" εβδομη εκδοση του Paul Deitel - Harvey Deitel το οποιο δεν ειχε τιποτε παραπανω παρα μονο λιγο ποιο δυσκολες ασκησεις(στο οποιο απλα εκανα ασκησεις μονο γιατι απο θεωρια ελεγε τα ιδια σχεδον). Συνήθως ένας αρχάριος χρειάζεται να αφιερώσει κάποιο χρόνο σε κάθε κεφάλαιο ώστε να αφομοιώσει τις έννοιες και τον τρόπο σκέψης. Εσύ σε πόσο διάστημα τελείωσες δύο βιβλία ? Τα ξεφύλλιζες ? Στις 30/5/2014 στις 2:14 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε Το πρωτο βιβλιο που δανειστηκα ηταν μετα το Σεπτεμβρη του 2014 και απο τοτε μεχρι τωρα εμαθα 1 γλωσσα γενικου σκοπου την C, το html και CSS που html και CSS τα τελιοσα υποθετω . Τωρα παιδευομαι σε javascript και την C. Που λογω της C, η Javascript μου φανηκε παιχνιδακι Σε ένα χρόνο "έμαθες" C, html, CSS ? Εκτός αν εννοείς ότι έμαθες την σύνταξη τους γιατί κάτι παραπάνω χλωμό το βλέπω. Στις 30/5/2014 στις 2:14 ΜΜ, Εγω ειμαι ρε είπε Υ.Σ. (3) Ας παρουμε παραδειγμα την fopen(), ή την malloc(), που στα βιβλια μας λενε τι παραμαετρους και τι κανουν ( ολα καλα ) ΑΛΛΑ δεν λενε τιποτα για το εσωτερικο τους. Το να με λενε πως η calloc() δεσμευει τοσες θεσεις μνημης χαιρω πολυ, πανευκολο, αλλα το να με εξηγησουν των κωδικα τους εκει πιστευω κρυβεται ολο το ζουμι. Το πρώτο βιβλίο το άλλαξες γιατί ήθελες κάποιο που να απευθύνεται σε αρχάριους (οπότε υποθέτω ήταν σχετικά δύσκολο βιβλίο) αλλά δεν σου αρέσει που το βιβλίο δεν αναλύει το πως δουλεύει σε χαμηλό επίπεδο η malloc ? Θέλω να είμαι καλόπιστος και να μην πω ότι είναι blatant trolling αλλά με δυσκολεύεις να το κάνω. 1
migf1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Όλα τα open-source unixo-ειδή λειτουργικά έχουν ελεύθερο τον κώδικα της libc (π.χ. NetBSD, FreeBSD, κλπ) αν και το βιβλίο που σου έχει προταθεί ήδη μάλλον είναι καλύτερη επιλογή. Από εκεί και πέρα, αν όντως γνωρίζεις αρκετά καλά τη γλώσσα και θες να κάνεις ένα βήμα παραπέρα, εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό εδώ το βιβλίο: http://www.amazon.com/Interfaces-Implementations-Techniques-Creating-Reusable/dp/0201498413 (παλιό αλλά εν πολλοίς ακόμα επίκαιρο).
gon1332 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Στις 30/5/2014 στις 8:52 ΜΜ, migf1 είπε Όλα τα open-source unixo-ειδή λειτουργικά έχουν ελεύθερο τον κώδικα της libc (π.χ. NetBSD, FreeBSD, κλπ) αν και το βιβλίο που σου έχει προταθεί ήδη μάλλον είναι καλύτερη επιλογή. Από εκεί και πέρα, αν όντως γνωρίζεις αρκετά καλά τη γλώσσα και θες να κάνεις ένα βήμα παραπέρα, εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις αυτό εδώ το βιβλίο: http://www.amazon.com/Interfaces-Implementations-Techniques-Creating-Reusable/dp/0201498413(παλιό αλλά εν πολλοίς ακόμα επίκαιρο). Αδιάβαστος μας ήρθες. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Στις 30/5/2014 στις 3:46 ΜΜ, gon1332 είπε Εφόσον πιστεύεις πως τα βιβλία για αρχάριους δε σου μαθαίνουν κάτι καινούργιο, θα σου πρότεινα αυτό το βιβλίο. Καταπληκτικό βιβλίο!
migf1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 EDIT: Μόλις τώρα είδα πως είναι το ίδιο βιβλίο που πρότεινε ο gon32 (ακόμα καλύτερα, κάναμε πιο εμφατική τη χρησιμότητά του!). EDIT: Ταυτόχρονα γράφουμε
Εγω ειμαι ρε Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 οκ οσο και να απογοητευτηκα απο τα λεγομενα, καλυτερα μια φαπα τωρα παρα ποτε. θα το εχω υποψιν μου ολο αυτο το κραξιμο με την καλη εννοια βεβαια, καλυτερα αυτη η εκρηξη απαντησεων παρα σε ψευτικες ελπιδες. σαφως δεν ξεφιλιζα τα κεφαλαια ετσι απλα, σε καθε κεφαλαιο αφιερωνα αρκετο απο το χρονο μου στην επιλυση των ασκησεων μεχρι που εφτασα στο κεφαλαιο με την διαχειρηση των αρχειων!!! απο αυτο το κεφαλαιο και περα ας πουμε μου γεννηθηκαν αυτες οι αποριες και οι τροποι λειτουργιας τους. Παραδειγμα οι συναρτησεις στο κεφαλαιο των strings (αυτες που ειχε το βιβλιο) θα μπορουσα να τις κατασκευαζω γιατι ειχε μια λογικη, ενω οι συναρτησεις στα αρχεια (αυτες που εχει το βιβλιο) ναι μεν καταλαβαινω τι κανει η καθε μια αλλα δυσκολευομαι στην κατανοηση. Βεβαιος καποιος ανεφερ μερικα πραγματα για αυτες τις συναρτησεις οι οποιες μπορω να πως καπως με βοηθησαν. Υ.Σ.Το βιβλιο "η γλωσσα C σε βαθος" μην σας ξεγελαει ο τιτλος αναφερεται σε beginners, ηταν και το πρωτο προτεινομενο βιβλιο του 1ου εξαμηνου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα