Nomad13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Φίλοι μου καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες γενικές ερωτήσεις. Αρχικά έχω φτιάξει 3 site με joomla και ένα e-shop χρησιμοποιώντας joomla + virtuemart. Προσπαθώ να μάθω αρκετά καλά html-css-javascript-php και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: Εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ένα CMS που να μην κάνει χρήση php-mysql αλλά να δημιουργεί σελίδες που παράγουν δυναμικά το περιεχόμενό τους μέσω asp.net - MSsql έχει τη δυνατότητα? Με joomla - wordpress - drupal δεν την έχει καθώς αυτά δημιουργούν δυναμικά site με χρήση php-mysql σωστά? Επίσης αν κάποιος θέλει να δημιουργήσει ένα dynamic website με asp.net μέσω microsoft visual studio. Σου δίνει τη δυνατότητα το visual studio να κάνεις connect τον aspx κωδικά με μια βάση δεδομένων? Επίσης περί visual studio. Ας πούμε ότι δημιουργούμε ένα site μέσω visual studio. Αν μετά θέλουμε να ανανεώσουμε το περιεχόμενο του πρέπει να επέμβουμε απευθείας στον πηγαίο κώδικα ε? Δεν έχουμε εδώ administrator page (βλ joomla) που να μας επιτρέπει να κάνουμε αλλαγές απευθείας στο περιεχόμενο? Και τέλος ένα site που έχει δημιουργηθεί στο adobe flash και περιέχει την τεχνολογία flash θεωρείται δυναμικό ή στατικό? Δηλαδή μπορούμε να έχουμε βάση δεδομένων και να αντλεί από εκεί, η php ας πούμε, στοιχεία, και να σχηματίζει δυναμικά το περιεχόμενο?
XPHSTOS_ Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 1) Σωστά υποθέτεις... τα γνωστά Drupal Joomla! WordPress είναι php based CMS και με .net δεν κολλάνε...2) Αν θέλεις να δημιουργήσεις δυναμικό site με .net μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντίστοιχα CMS για .net όπως το BetterCMS.3) Αν το site σου με .net δεν είναι με κάποιο CMS θα είναι ένα απλό Custom site HTML site όπου ναι, για αλλαγές θα πρέπει να επεμβαίνεις στον κώδικα.4) Έχω την εντύπωση ότι μπορείς με το Flash να δημιουργήσεις δυναμικό περιεχόμενο στο site.
Nomad13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Ευχαριστώ φίλε μου. Στην 3 προφανώς αν δεν έχει δημιουργηθεί μέσω CMS (δυναμικά παραγόμενο) θα είναι ένα custom html και θα πρέπει να γίνει επέμβαση στον πηγαίο κώδικα. Το visual studio όμως, που δεν είναι CMS, δίνει την δυνατότητα την asp.net να την κάνουμε connect με βάση δεδομένων, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε δυναμικό site?
ParhsG Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 εχω απορία γιατι asp.net ειδικα οταν δε ξερεις αν κανει connect σε βαση.
Nomad13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Φιλε μου πληροφοριακες ειναι οι ερωτησεις απλα για περαιτερω ενημερωση μου και τπτ αλλο ρωταω. Anyway προφανως οσο διαβαζω βλεπω πως η asp.net ειναι τεχνολογια της microsoft που σε συνδυασμο με προγραμματιστικες γλωσσες high level οπως c# visual basic μπορεις να δημιουργησεις δυναμικες σελλιδες. Θεωρω πως καποιος πρεπει να εχει σφαιρικη γνωση ολων των τεχνολογιων ακομα και αν δεν ασχοληθει ποτε μαζι τους.
ParhsG Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Απο τη στιγμη που το cms ειναι γραμμένο σε asp.net οτι μπορεις να κανεις με αυτο μπορεις και χωρις αυτο αλλα πρεπει να το φτιαξεις.Και το Joomla ειναι σε php αλλα για να φτιαξεις κατι σαν το Joomla θες χρονια μονος σου εκτος αν ειναι υποσύνολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα