Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ : Fiat Punto 1200 vs Seat Ibiza 1200

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σιγουρα θα εβρισκες...Δεν ξερω κατά ποσο εχει την δυνατοτητα να ερχοσουν 2-3 μερες εδώ

Δεν καταλαβα γιατι αν είναι από 2003 και μετα θα πληρωσεις 200 ευρω φορο .Αλλαξε κατι ?

Για τα micra και yaris συμφωνω από αποψη αισθητικης αλλα είναι ...σκυλια .

ειμαι φοιτητης και δεν κανω φορολογικη δηλωση οποτε για να μν χρεωθω φορο το αμαξι θα ειναι στο ονομα τς μητερας μου η οποια και εχει πολυ χαμηλο εισοδημα 6200 ευρω , αρχικα επειδη κοιτουσα για 1600αρι του 2003 το τεκμηριο γι αυτο ηταν 3200 ευρω και ο λογιστης ειε οτι ο φορος που θα φαμε ειναι 200 ευρω ,γι αυτο και εβαλα μικροτερου κυβισμου.Επισης εβαλα εδω εδω http://www.gocar.gr/calculators/tekmiria.html αμαξι 1400 και μοντελο πανω απο του 2003 και μου βγαζει τεκμηριο 3640 ευρω που απο οτι καταλαβαινω θα πληρωνω και μεγαλυτερο φορο.

Δυστυχως δεν γνωριζω απο λογιστικα και ουτε εχω ασχοληθει και πολυ απο οσα διαβαζω αυτο καταλαβαινω

Δημοσ.

ειμαι φοιτητης και δεν κανω φορολογικη δηλωση οποτε για να μν χρεωθω φορο το αμαξι θα ειναι στο ονομα τς μητερας μου η οποια και εχει πολυ χαμηλο εισοδημα 6200 ευρω , αρχικα επειδη κοιτουσα για 1600αρι του 2003 το τεκμηριο γι αυτο ηταν 3200 ευρω και ο λογιστης ειε οτι ο φορος που θα φαμε ειναι 200 ευρω ,γι αυτο και εβαλα μικροτερου κυβισμου.Επισης εβαλα εδω εδω http://www.gocar.gr/calculators/tekmiria.html αμαξι 1400 και μοντελο πανω απο του 2003 και μου βγαζει τεκμηριο 3640 ευρω που απο οτι καταλαβαινω θα πληρωνω και μεγαλυτερο φορο.

Δυστυχως δεν γνωριζω απο λογιστικα και ουτε εχω ασχοληθει και πολυ απο οσα διαβαζω αυτο καταλαβαινω

Λαθος σου...Οποιοσδηποτε πανω από 18 ετων από φετος νομιζω πρεπει να κανει φορολογικη δηλωση εστω μηδενικη.

Εκανα του γιου μου που είναι 21 και το 2012  και 2013  που είναι σε δημοσιο ΙΕΚ

Φυσικα το αμαξι του όπως και της κορης μου είναι στο ονομα μου και δεν εχω πρόβλημα τεκμιριων λογω εισοδηματος

Για τα τεκμήρια χωρις να είμαι σιγουρος αν τα καλυπτει με το εισοδημα της δεν νομιζω να εχει πρόβλημα  αλλα ψαξτο πιο καλα.

Δημοσ.

Λαθος σου...Οποιοσδηποτε πανω από 18 ετων από φετος νομιζω πρεπει να κανει φορολογικη δηλωση εστω μηδενικη.

Εκανα του γιου μου που είναι 21 και το 2012  και 2013  που είναι σε δημοσιο ΙΕΚ

Φυσικα το αμαξι του όπως και της κορης μου είναι στο ονομα μου και δεν εχω πρόβλημα τεκμιριων λογω εισοδηματος

Για τα τεκμήρια χωρις να είμαι σιγουρος αν τα καλυπτει με το εισοδημα της δεν νομιζω να εχει πρόβλημα  αλλα ψαξτο πιο καλα.

εννοω εχω μηδενικη δηλωση απλα λαθος εκφραστικα (δεν εχω κατι στο ονομα μου), για τα τεκμηρια τ ισχυει σε σχεση με τ εισοδημα δηλαδη τ εννοω σε αμαξι 1600 κυβικα και μοντελο 2003(τεκμηριο 3200 ευρω) θα πληρωναμε φορο 200 ευρω σε αμαξι 1400 κυβικα και μοντελο του 2005 εφοσον το τεκμηριο ειναι παλι υψηλο 3640 παλι δεν θα πληρωνουμε φορο ασχετως αν εχει μικροτερα κυβικα?

Δημοσ.

εννοω εχω μηδενικη δηλωση απλα λαθος εκφραστικα (δεν εχω κατι στο ονομα μου), για τα τεκμηρια τ ισχυει σε σχεση με τ εισοδημα δηλαδη τ εννοω σε αμαξι 1600 κυβικα και μοντελο 2003(τεκμηριο 3200 ευρω) θα πληρωναμε φορο 200 ευρω σε αμαξι 1400 κυβικα και μοντελο του 2005 εφοσον το τεκμηριο ειναι παλι υψηλο 3640 παλι δεν θα πληρωνουμε φορο ασχετως αν εχει μικροτερα κυβικα?

Για τα τεκμήρια σου ειπα αλλα εχω επιφυλάξεις και παιζου ρολο οι φορολογισιμοι ιπποι και όχι τα κυβικα εστωκαι αν εχουν σχεση μεταξυ τους

Δημοσ.

Για τα τεκμήρια σου ειπα αλλα εχω επιφυλάξεις και παιζου ρολο οι φορολογισιμοι ιπποι και όχι τα κυβικα εστωκαι αν εχουν σχεση μεταξυ τους

θα ξαναρωτησω τν λογιστη τοτε.για το fiat τι τιμη θεωρεις οτι τ αξιζει γιατι τα 2500 θεωρω πως ειναι αρκετα γι ατην ηλικια τ?

τωρα ειδα και αυτο τ αυτοκινητο τι λετε??

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5133881/

Δημοσ.

θα ξαναρωτησω τν λογιστη τοτε.για το fiat τι τιμη θεωρεις οτι τ αξιζει γιατι τα 2500 θεωρω πως ειναι αρκετα γι ατην ηλικια τ?

τωρα ειδα και αυτο τ αυτοκινητο τι λετε??

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5133881/

Αν τα χλμ είναι πραγματαικα είναι πολύ λγα για 12 ετων αυτοκινητο αλλα το θεωρω λογω ηλικιας ακριβο

Αν όμως σου αρεσει  δες το και πηγαινε το σε μαστορα εμπιστισυνης να του ριξει μια ματια

Επισης αν κανεις πανω από 10000-12000 χλμ τον χρονο και εχεις σκοπο να κρατησεις το αμαξι πανω από 3-4 χρονια σκεψου και το υγαρεριο

Εγω εχω σε δυο ΤΤ Audi των παιδιων του 1999 και 2001και το δικο μου Honda CRV του 2008

Δημοσ.

Αν τα χλμ είναι πραγματαικα είναι πολύ λγα για 12 ετων αυτοκινητο αλλα το θεωρω λογω ηλικιας ακριβο

Αν όμως σου αρεσει  δες το και πηγαινε το σε μαστορα εμπιστισυνης να του ριξει μια ματια

Επισης αν κανεις πανω από 10000-12000 χλμ τον χρονο και εχεις σκοπο να κρατησεις το αμαξι πανω από 3-4 χρονια σκεψου και το υγαρεριο

Εγω εχω σε δυο ΤΤ Audi των παιδιων του 1999 και 2001και το δικο μου Honda CRV του 2008

αμα ειναι να καταληξω αναμεσα σε ibiza η punto δεν νομιζω να αξιζει να του βαλω υγραεριο γιατι ειναι ηδη παλια και δεν νομιζω να τα κρατησω πανω απο 5ετια , αν πηγαινα στν αρχικη μ σκεψη π ηταν ενα audi σε πολυ καλη τιμη(3200-3300)με λιγα χιλιομετρα αλλα 1600αρη τοτε αργοτερα θα του εβαζα γιατι θα τ κρατουσα πανω απο 5ετια δεν ειναι αμαξια που τα αλλαζεις συχνα. οσο αναφορα τα χιλιομετρα πανω απο 10000 δεν νομιζω να κανω τ χρονο

Απλα ο λογος που πηγα απο το audi στ fiat ειναι κατα πρωτον ο οικονομικος καθως στο audi μονο και μονο που θα καθεται θελει 265(τελη)+200εφορια+300 ασφαλιστρα=765 ευρω και ολα αυτα χωρις σερβις του ενω το φιατ θελει 135τελη+300 ασφαλιστρα=435 . οπως βλεπεις υπαρχει σημαντικη διαφορα αλλα το ενα ειναι αυτοκινητο που θα τ κρατησω παραπανω ενω τ αλλο κουβας που δεν νομιζω να το κρατησω πανω απο 3-4ετια.

Ειναι η πρωτη φορα που κοιταω την αγορα αμαξιου και δεν ξερω ποια ειναι καλυτερη επιλογη απο την μια λεω το φιατ αλλα φοβαμαι πως μετα απο 1-2 χρονια θα μ φαινεται οτι θα ειναι ψοφιο και ισως να μ κακοφανει και να μετανιωσω την αγορα του απο την αλλη αν παω σε κατι μεγαλυτερο αξιζει να πληρωνω κερατιατικα... Μπορει να βλεπεςι μπερδεμενες τς σκεψεςι μου απλα θελω οσο τν δυνατο να κανω την καλυτερη δυνατη επιλογη

• Like 1
Δημοσ.

και τα 2 αυτοκινητα που κοιτας θεωρω οτι δεν ειναι καλες επιλογες, το συγκεκριμενο μοντελο πουντο το ειχα (αγορασμενο καινουριο) και μου ειχε βγαλει τα εξης μεχρι τα 60.000 που το εδωσα: σπασμενη βαση μηχανης, αλλαγη σαζμαν, εγκεφαλο, επισης δεν τραβουσε μια (ειδικα σε ανηφορες αστα να πανε-αφου εισαι θεσ/νικη σκεψου στην καρδία ανηφορα κατεβαζα 3η και παλι με το ζορι) και εκαιγε παρα πολυ για αυτα που προσφερε.....

το ιμπιζα το εχει ενας φιλος (απο καινουριο) πολυ καλυτερες επιδοσεις απο το πουντο, καταναλωση ομως αστα να πανε και πολυ ακριβα ανταλακτικα για ζημιες που του εχει βγαλει.....

γνωμη μου (λογω προσπικης εμπειρειας) δες και κατι παλιοτερο ισως και με περισοτερα χλμ αλλα δοκιμασμενο στον χρονο (toyota, suzuki, hyundai, kia) που και λιγοτερες βλαβες θα σου βγαλει αλλα το κυριοτερο οταν σου βγαλει βλαβη να ειναι μικρο το κοστος επισκευης

• Like 2
Δημοσ.

και τα 2 αυτοκινητα που κοιτας θεωρω οτι δεν ειναι καλες επιλογες, το συγκεκριμενο μοντελο πουντο το ειχα (αγορασμενο καινουριο) και μου ειχε βγαλει τα εξης μεχρι τα 60.000 που το εδωσα: σπασμενη βαση μηχανης, αλλαγη σαζμαν, εγκεφαλο, επισης δεν τραβουσε μια (ειδικα σε ανηφορες αστα να πανε-αφου εισαι θεσ/νικη σκεψου στην καρδία ανηφορα κατεβαζα 3η και παλι με το ζορι) και εκαιγε παρα πολυ για αυτα που προσφερε.....

το ιμπιζα το εχει ενας φιλος (απο καινουριο) πολυ καλυτερες επιδοσεις απο το πουντο, καταναλωση ομως αστα να πανε και πολυ ακριβα ανταλακτικα για ζημιες που του εχει βγαλει.....

γνωμη μου (λογω προσπικης εμπειρειας) δες και κατι παλιοτερο ισως και με περισοτερα χλμ αλλα δοκιμασμενο στον χρονο (toyota, suzuki, hyundai, kia) που και λιγοτερες βλαβες θα σου βγαλει αλλα το κυριοτερο οταν σου βγαλει βλαβη να ειναι μικρο το κοστος επισκευης

Ετσι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.

οταν εννοεις παλιο τι εννοεις κανα swift του 92 η κανα corola ? δεν λεω για τ corola εχω ακουσει τα καλυτερα δεν με τρελαινει τοσο ...

σορρυ που σας εχω πρηξει αλλα εχω πελαγωσει και δεν θελω να κανω καποια βιαστικη κινηση που θα μετανιωνω αργοτερα και ε οσα μ ειπες για τ φιατ με τρομαξες.

Τι γνωμη εχετε για τα opel και συγκεκριμενα μ αρεσε πολυ αυτο

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5137479/

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4795431/

ελπιζω αυτα να ειναι λιγοτερο προβληματικα και πιο αξιολογη επιλογη

Δημοσ.

σιγουρα ποολυ καλυτερη επιλογη το αστρα το μονο μειον ειναι οτι τσιμπανε λιγο σε ανταλακτικα

οταν εννοεις τσιμπανε νταξει σαφως και θα ειναι πιο ακριβα απο τ ιμπιζα και το φιατ . εμενα με ενδιαφερει να ειναι απλα πιο αξιοπιστο πιο πολυ και γενικα δεν γνωριζω αν βγαζουν προβληματα.(απο αποψη αξιοπιστιας εχω ακουσει πως ειναι περιπου σαν τα ford το αναφερω επειδη κοιτουσα και ford fiesta 1400

Δημοσ.

λοιπον παιδια μαλλον αφηνω το Punto και κοιταω γιa κατι λιγο καλυτερο που θα μπορει ν πηγαινει με περισσοτερη ανεση ενα ταξιδι και δεν θα ειναι τοσο ψοφιο ωστε να τ μετανιωνω αργοτερα. Λοιπον μενω στο ibiza αλλα στα 1400 κυβικα με 101 αλογα και ενα αλλο π μ εχει αρεσει πολυ ειναι το opel astra sport 1400 , σε αυτα τα παω 

opel : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4795431/

ibiza: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5049767/ 

ποιο πιστευετε οτι ειναι πιο αξιολογο? ποιο κατα την γνωμη σας βγαζει λιγοτερα προβληματα?σε αυτα τα χιλιομετρα π εχουν τ προβληματα βγαζουν συνηθως αν γνωριζετε? εγω κλεινω προς το opel μ φαινεται εμφανισιακα πιο ομορφο αλλα και ποιοτικα καλυτερο αλλα αμα ειναι μοντελο που βγαζει προβληματα αρκετα σε συγκριση με το ibiza τοτε θα παω σε ibiza.Θα παρακαλουσα να με διαφωτησετε οσο μπορειτε

Δημοσ.

astra vs ibiza ....σιγουρα αστρα!

το εχει ενας φιλος μου το συγκεκριμενο (5πορτο αλλα δεν εχει διαφορες μηχανικες με αυτο  που εβαλες)

σκυλι μαυρο ειναι κ δεν το προσεχουν καθολου (το χρησιμοποιουν κ λιγο σαν αγροτικο...) 

Δημοσ.

astra vs ibiza ....σιγουρα αστρα!

το εχει ενας φιλος μου το συγκεκριμενο (5πορτο αλλα δεν εχει διαφορες μηχανικες με αυτο  που εβαλες)

σκυλι μαυρο ειναι κ δεν το προσεχουν καθολου (το χρησιμοποιουν κ λιγο σαν αγροτικο...) 

απο οτι διαβαζω τ συγκεκριμενο μοντελο astra με κινητηρα Z14XE βγαζει προβληματα με τν εγκεφαλο συχνα πυκνα κατι και το οποιο με φοβιζει,το ιμπιζα π λες αλλοι μ λενε ειναι μια χαρα πραγματικα δεν ξερω οπως λες ειναι μ σου τυχει τ θεμα ειναι κ να τυχει σκοπος ειναι διορθωνεται και να μν ειμαι συνεργειο συνεχεια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...