Chris2756 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Αρχικα να αναφερω οτι δεν ειμαι αρχαριος χρηστης. Ειμαι σε ενα επιπεδο που μπορω να μονταρω ανετα ενα-ν Η/Υ απο εξαρτηματα να περασω λειτουργικο, ντριβερς διαφορα προγραμματα κτλ κτλ, χωρις να ειμαι και ιδιμων του ειδους. Επισης δεν ειμαι φανατιλας παραθυρακιας η λινουξακιας. Απλος χρηστης PC και Home Cinema.Επισης, συχαινομαι οτιδηποτε σου γινεται κολλητσιδα και δεν σε αφηνει να το απεγκαταστησεις χωρις να εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις σε ενα σωρο ερωτησεις του τυπου ( για ποιο λογο θελεις να βγαλεις το προγραμμα, τι σε δυσκολεψε κτλ κτλ κι εχουν και ενα σωρο προεπιλλεγμενες απαντησεις) λειπουν μονο οι "ετσι γουσταρω και ετσι μαρεσει" Λοιπον διαβασα σε καμποσα σαιτς για το ποσο καλα απροβλημαρτιστα ελαφρα ευκολα κτλ κτλ ειναι τα ubuntu και μπορει ολες αυτες οι αποψεις ναναι σωστες. Αποφασισα λοιπον να δοκιμασω την Ελληνικη εκδοση αφοπυ ειδα οτι υπαρχει μια αρκετα μεγαλη κοινοτητα προθημη να βοηθησει σε τυχον προβληματα.Ακολουθοντας τις οδηγιες κατεβασα την τελευταια εκδοση και δοκιμασα να την γραψω σε cd 700 mb και σε αρχειο ISO. Δεν χωραει ομως γιατι ειναι 964mb κατι και ετσι το εγραψα σε DVD .Θελησα να τα εγκαταστησω παραλληλα με τα windows xp σε ενα παλαιο σχετικα PC με AMD Athlon64, nvidia7600, 80gb hdd, Asus mobo, 2gb ram. Eτσι ωστε να εχω τα ubuntu για ιντερνετ δουλειες και τα wintows για κανα παιχνιδακι. Αν και η εγκατασταση ειταν σχετικα ευκολη, αργησε πολυ να φορτωσει ο εκγαταστατης. Ο συνολικος χρονος εγκαταστασης ειναι πιο συντομος απο τα win. Και δεν ειχα προσβαση σε ολες τις επιλλογιες π.χ. εισοδο χωρις κωδικο. Επρεπε να γραψω ονομα ονομα κομπιουτερ και κωδικο αλλιως δεν μου επετρεπε να συνεχισω παρολλο που υπηρχαν οι επιλλογιες. Αρκετα φιληκη η επιφανεια εργασιας, δεν ειναι πιο δυσκολη για εναν αρχαριο απο αυτην των windows.Eκανα τις οποιες ρυθμισεις και αρχισα να ψαχνω το λειτουργικο. Αρκετα κολληματα και ρεσταρτς, ειδικα οταν εμπαινα στο ιντερνετ. Επισης οταν εμπαινα στα windows μετα απο 5-6 λεπτα εκανε ρεσταρτ το πι σι και μπουταριζε απο ουμπου. Ευτυχως εχω κι αλλο πι σι και ψαχνοντας στο ιντερνετ βρισκω λυσεις σχεδον για ολα αυτα τα προβληματα. Ακομα ψαχνω και διορθωνω 5 μερες μετα την εγατασταση. Πιστευω πως οποιος θελει να σχοληθει πρεπει να το κανει σοβαρα και να αφιερωσει χρονο για να μαθει τα ubuntu. Δεν νομιζω οτι ειναι λειτουργικο για καποιον αρχαριο που εχει ενα πισακι και κανει την δουλιτσα του. Καλο θαναι να υπαρχει και δευτερο κομπιουτερ ωστε να κανει καποιος τις δοκιμες του. Τελος υπαρχουν αρκετες ασυμβατοτητες σε hardware τουλαχιστον σε παλαιοτερες συσκευες που δοκιμαζω εγω, οπως και σε παιχνιδια που τα περισσοτερα ειναι φτιαγμενα να παιζουν σε windows. Aν καποιος εχει ορεξη και χρονο να ασχοληθει ειναι κατι καινουργιο και αξιζει τον κοπο. Αν καποιος θελει την ηρεμια του και δεν γουσταρει πισιστκες περιπετειες ας μην δοκιμασει καλλιτερα. Λεω απλα την γνωμη μου,απευθυνομενος σε απλους χρηστες που θελουν να δοκιμασουν και οχι σε επαγγελματιες ( που πρεπει να παιζουν στα δακτυλα και τα 2 αν οχι περισσοτερα λειτουργικα) αλλα ουτε και σε φανατικους, μακρυα απο μενα αυτο το ειδος. Βεβαιως ανοικτος σε καθε καλοπροαιρετη δημοσια η ιδιοτικη συζητηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 1.τα cd εχουν πεθανει απο..τι μερα εχουμε σημερα? τεταρτη..εε απο εδω και 20 χρονια. 2."επρεπε να γραψω το ονομα του Η/Υ"... και σε εγκατασταση windows πρεπει να γραψεις ονομα Η/Υ αλλα δεν βλεπω κανεναν να τσιναει. Αν σου χε οοοοολες τις επιλογες κατα την εγκατασταση θα ελεγες "η εγκατασταση πηρε περισσοτερη ωρα απο εκεινη των windows"...απο πουθενα δεν θα μπορουσαμε να σε πιασουμε... 3. για τα προβληματα που αναφερεις ..πιστευω να καταλαβες οτι φταιει το πισι και οχι καποιο απο τα λειτουργικα που χεις σε αυτο..αρα κακως τα αναφερεις. δεν σχολιαζω τις 1-2 τελευταιες παραγραφους γιατι θα σε πικρανω 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Αρχικα να αναφερω οτι δεν ειμαι αρχαριος χρηστης. Ειμαι σε ενα επιπεδο που μπορω να μονταρω ανετα ενα-ν Η/Υ απο εξαρτηματα να περασω λειτουργικο, ντριβερς διαφορα προγραμματα κτλ κτλ, χωρις να ειμαι και ιδιμων του ειδους. Επισης δεν ειμαι φανατιλας παραθυρακιας η λινουξακιας. Απλος χρηστης PC και Home Cinema.Επισης, συχαινομαι οτιδηποτε σου γινεται κολλητσιδα και δεν σε αφηνει να το απεγκαταστησεις χωρις να εισαι υποχρεωμενος να απαντησεις σε ενα σωρο ερωτησεις του τυπου ( για ποιο λογο θελεις να βγαλεις το προγραμμα, τι σε δυσκολεψε κτλ κτλ κι εχουν και ενα σωρο προεπιλλεγμενες απαντησεις) λειπουν μονο οι "ετσι γουσταρω και ετσι μαρεσει" Λοιπον διαβασα σε καμποσα σαιτς για το ποσο καλα απροβλημαρτιστα ελαφρα ευκολα κτλ κτλ ειναι τα ubuntu και μπορει ολες αυτες οι αποψεις ναναι σωστες. Αποφασισα λοιπον να δοκιμασω την Ελληνικη εκδοση αφοπυ ειδα οτι υπαρχει μια αρκετα μεγαλη κοινοτητα προθημη να βοηθησει σε τυχον προβληματα.Ακολουθοντας τις οδηγιες κατεβασα την τελευταια εκδοση και δοκιμασα να την γραψω σε cd 700 mb και σε αρχειο ISO. Δεν χωραει ομως γιατι ειναι 964mb κατι και ετσι το εγραψα σε DVD .Θελησα να τα εγκαταστησω παραλληλα με τα windows xp σε ενα παλαιο σχετικα PC με AMD Athlon64, nvidia7600, 80gb hdd, Asus mobo, 2gb ram. Eτσι ωστε να εχω τα ubuntu για ιντερνετ δουλειες και τα wintows για κανα παιχνιδακι. Αν και η εγκατασταση ειταν σχετικα ευκολη, αργησε πολυ να φορτωσει ο εκγαταστατης. Ο συνολικος χρονος εγκαταστασης ειναι πιο συντομος απο τα win. Και δεν ειχα προσβαση σε ολες τις επιλλογιες π.χ. εισοδο χωρις κωδικο. Επρεπε να γραψω ονομα ονομα κομπιουτερ και κωδικο αλλιως δεν μου επετρεπε να συνεχισω παρολλο που υπηρχαν οι επιλλογιες. Αρκετα φιληκη η επιφανεια εργασιας, δεν ειναι πιο δυσκολη για εναν αρχαριο απο αυτην των windows.Eκανα τις οποιες ρυθμισεις και αρχισα να ψαχνω το λειτουργικο. Αρκετα κολληματα και ρεσταρτς, ειδικα οταν εμπαινα στο ιντερνετ. Επισης οταν εμπαινα στα windows μετα απο 5-6 λεπτα εκανε ρεσταρτ το πι σι και μπουταριζε απο ουμπου. Ευτυχως εχω κι αλλο πι σι και ψαχνοντας στο ιντερνετ βρισκω λυσεις σχεδον για ολα αυτα τα προβληματα. Ακομα ψαχνω και διορθωνω 5 μερες μετα την εγατασταση. Πιστευω πως οποιος θελει να σχοληθει πρεπει να το κανει σοβαρα και να αφιερωσει χρονο για να μαθει τα ubuntu. Δεν νομιζω οτι ειναι λειτουργικο για καποιον αρχαριο που εχει ενα πισακι και κανει την δουλιτσα του. Καλο θαναι να υπαρχει και δευτερο κομπιουτερ ωστε να κανει καποιος τις δοκιμες του. Τελος υπαρχουν αρκετες ασυμβατοτητες σε hardware τουλαχιστον σε παλαιοτερες συσκευες που δοκιμαζω εγω, οπως και σε παιχνιδια που τα περισσοτερα ειναι φτιαγμενα να παιζουν σε windows. Aν καποιος εχει ορεξη και χρονο να ασχοληθει ειναι κατι καινουργιο και αξιζει τον κοπο. Αν καποιος θελει την ηρεμια του και δεν γουσταρει πισιστκες περιπετειες ας μην δοκιμασει καλλιτερα. Λεω απλα την γνωμη μου,απευθυνομενος σε απλους χρηστες που θελουν να δοκιμασουν και οχι σε επαγγελματιες ( που πρεπει να παιζουν στα δακτυλα και τα 2 αν οχι περισσοτερα λειτουργικα) αλλα ουτε και σε φανατικους, μακρυα απο μενα αυτο το ειδος. Βεβαιως ανοικτος σε καθε καλοπροαιρετη δημοσια η ιδιοτικη συζητηση Really ? Δυσλεκτικός ? Plz και ενα Review σε OSX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Επρεπε να γραψω ονομα ονομα κομπιουτερ και κωδικο αλλιως δεν μου επετρεπε να συνεχισω παρολλο που υπηρχαν οι επιλλογιες. Και που ειναι το κακο? Αρκετα κολληματα και ρεσταρτς, ειδικα οταν εμπαινα στο ιντερνετ. Επισης οταν εμπαινα στα windows μετα απο 5-6 λεπτα εκανε ρεσταρτ το πι σι και μπουταριζε απο ουμπου Aρα υπαρχει θεμα hardware οπως και σε παιχνιδια που τα περισσοτερα ειναι φτιαγμενα να παιζουν σε windows Α, και ειναι υποχρεωμενο το ubuntu να υποστηριζει παιχνιδια για windows? Το λεει το manual ? * Που καταντησα να υπερασπιζομαι το ubuntu... 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Moderators Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 * Που καταντησα να υπερασπιζομαι το ubuntu... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 θανο , μονο αυτο το ορθογραφικο βρηκες δηλ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) θανο , μονο αυτο το ορθογραφικο βρηκες δηλ ? Χαχαχα τα ματια μου βγήκαν , τι λες τώρα . Καινούργιες λέξεις βρήκα , όχι ορθογραφικά . Επεξ/σία 29 Μαΐου 2014 από ThanosA 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Και στη δουλειά και στο σπίτι, όλοι οι υπολογιστές έχουν διανομή βασισμένη στο Ubuntu. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε το ElementaryOS, επειδή το Ubuntu πέφτει βαρύ στα pc μου, δεν μπορώ να συνηθίσω το unity και δεν δουλεύει το πληκτρολόγιο στα lg λάπτοπ που έχω με την έκδοση 14.04 (μέχρι να το φτιάξουν). Οι γνώσεις μου στο τερματικό (εκτός αν βρω οδηγίες στο internet), περιορίζονται στις εντολές sudo apt-get update και sudo apt-get upgrade (ή dist-upgrade). Όσοι δουλεύουν τα pc, όχι μόνο δεν ψάχνουν, αλλά τελείωσε το θέμα "ιοί", όλα δουλεύουν πιο σωστά και πιο γρήγορα, και όλοι είναι ενθουσιασμένοι. Πλέον τα windows μου φαίνονται τόσο απελπιστικά αργά, που σε ένα λάπτοπ που τα έχω αφήσει, μπαίνω μόνο για να αναβαθμίσω το κινητό μου μέσω Kies. Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να τρέχει με τον υπολογιστή σου. Υπάρχουν ένα σωρό διανομές διαθέσιμες. Κάποια θα σε καλύπτει πλήρως. Στα "αρχαία" pc που έχουμε εμείς, τα κάναμε καινούργια με το LXLE. Σφαίρα και πλήρες λειτουργικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 @ts Είναι ΤΟ ubuntu (όπως ΤΟ office, κλπ). Εχω βάλει διανομές linux (δεν ειναι μόνο το ubuntu) σε δεκάδες μηχανάκια και το μετάνιωσα στο λιγότερο των 5% των περιπτώσεων. Ειδικά σε περιπτώσεις απλών χρηστών (no gaming ) βρήκα την ησυχία μου (και αυτοί την ασφάλεια τους). Από εκεί που το τηλέφωνο μου βάραγε για ηλίθιους λόγους (αχ κόλλησα ιο, αχ άλλαξε η μηχανή αναζήτησης, κλπ) πλέον στα ίδια άτομα βαρά για σοβαρούς λόγους (που θα βάραγε και αν είχαν windows) και για πολύ ιδιάζουσες περιπτώσεις (π.χ. ειναι αναγκαίο το Χ πρόγραμμα για τη Ψ δουλεια και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση). Να είναι καλά αυτοί που ξοδεύουν άπειρες ώρες στον κώδικα του Linux. Το ubuntu και γενικότερα το linux είναι ένα εναλλακτικό εργαλείο. Δεν είναι «θέλω να γίνω windows». Αν εσένα δεν σε βολεύει ή αν θες να σκέφτεσαι μόνο σαν windows είναι επιλογή σου. Εγω προτιμώ να εχω εργαλεία και να χρησιμοποιώ όποιο βολεύει καλύτερα. Έχω υπολογιστές με windows, όπως εχω και υπολογιστές με linux. Κάθε ένα κάνει τη δουλειά του. Σίγουρα υπάρχουν θεματάκια, όπως σε οτιδήποτε είναι περίπλοκο και μεγάλο (όπως ένα λειτουργικό σύστημα). Αν δεν εχεις διάθεση να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις τι μπορεί να σου προσφέρει και αν σκέφτεσαι μόνο με τη λογική των windows ... μείνε με windows. H γνώμη σου εννοείται οτι ειναι σεβαστή αλλά δέχεται μπόλικης κριτικής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 μεγάλη εμπυρεια η ανάλυση σου...σηκώνει μπύρα! Τι επιλλογιες έχουμε; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 μεγάλη εμπυρεια η ανάλυση σου...σηκώνει μπύρα! Τι επιλλογιες έχουμε; i saw what you did there μεγάλη εμπυρεια η ανάλυση σου...σηκώνει μπύρα! Τι επιλλογιες έχουμε; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 i saw what you did there Ρε σεις εμενα σπυρια και ανεμοβλογια μου θυμισε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Συμφωνώ απόλυτα με τον arc. Απλά το μόνο που θα ήθελα να προτείνω είναι να βάλουμε ένα banner στο linux section που να λέει: Το Linux ΔΕΝ είναι δωρεάν windows, ΔΕΝ δουλεύει σαν τα windows και όσες γνώσεις και να έχετε θα χρειαστείτε χρόνο για να το μάθετε.- ΥΓ Αν το pc σας έχει πρόβλημα με το hardware δεν φταίει το linux. Δεν θέλω να πω τίποτα για τον ts, αλλά παρατηρώ ότι το φαινόμενο είναι γενικό. Μόνο που δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με το MacOS. Εκεί βλέπεις είναι μόδα και όσο κόπο και να χρειάζεται κανείς δεν λέει κουβέντα για να μην τον κράξουν. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να μην ξεκινούσε το steam την προσπάθεια μετακίνησης του στο linux. Εγώ γουστάρω που είμαστε στο 2% παγκοσμίως. Όχι γιατί θέλω να το παίζω εναλλακτικός αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το linux να μην γίνει μόδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εκεί βλέπεις είναι μόδα και όσο κόπο και να χρειάζεται κανείς δεν λέει κουβέντα για να μην τον κράξουν. Εκει τα σκας χοντρα γι'αυτο... Εγώ γουστάρω που είμαστε στο 2% παγκοσμίως. Όχι γιατί θέλω να το παίζω εναλλακτικός αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι καλύτερο για το linux να μην γίνει μόδα. Oταν τα ελεγα καποτε, με ελεγαν υπαλληλο της MS, οτι κανω κακο στην κοινοτητα και αλλα ωραια... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Για μένα δοκίμασε και το mint που έχει ένα αρκετά αξιόλογο σύστημα καθώς και το kubuntu για να δεις και το KDE4 περιβάλλον εργασίας. Για παιχνίδια απλά βάλε το steam που έχει πληθώρα games Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα