Parolos4 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Συνδρομητής Forthnet εδώ και 6 χρόνια, πρώτη φορά έχω πρόβλημα με τη σύνδεση από τότε που άλλαξα ρούτερ (Thomson TG585 v8). Το πρόβλημα είναι οι "αποσυνδέσεις" , και το βάζω σε εισαγωγικά διότι το λαμπάκι broadband του ρούτερ δε σβήνει, αλλά η ταχύτητα αρκετές φορές την ημέρα είναι μηδαμινή, δε φορτώνει καν σελίδες μερικές φορές ή φορτώνει πάρα πολύ αργά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για 30" π.χ., ή για αρκετή ώρα, συνήθως το βράδυ η ταχύτητα είναι ελάχιστη που δε φορτώνει καν βίντεο στο youtube. Στο online gaming το lagg είναι αρκετό, ενώ στα ξαφνικά πολλές φορές με πετάει από το σέρβερ. Επικοινώνησα με τη Forthnet και μέτρησαν τη γραμμή εκείνη τη στιγμή στα 12Mbps (παντα είχα 15), και το snr 6,8 όπως μου είπαν. Με λίγα λόγια όλα φαίνονται φυσιολογικά, ενώ δεν είναι.. Τι να πω κάποιος μου κάνει πλάκα και αυξομειώνει τη γραμμή για να γελάει?? Επίσης χαρακτηριστικό, στο κατέβασμα, που ενώ παλαιότερα έπιανε π.χ. το 1MB/s σταθερά, ξαφνικα τώρα παρόλο που πιάνει max το 1MB/s, έχει διάφορες διακυμάνσεις και πέφτει ακόμη και στα 10kb/s για λίγο και ξανανεβαίνει. Όλα δείχνουν πρόβλημα σταθερότητας. Το παράξενο είναι το βράδυ αργά που η σύνδεση παραείναι αργή σε σταθερό βαθμό. Α, επίσης η καλωδίωση είναι η ίδια που είχα πάντα, δοκίμασα και το ρούτερ χωρίς splitter, αλλά καμία διαφορά. Χαρακτηριστικές oι μετρήσεις αυτή τη στιγμή (το πέτυχα στο αργό του στη δεύτερη) από το http://speedtest.forthnet.gr/ : Άλλη μία ενδεικτική:
poulinos Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 για αρχη θα ζηταγα fast path για να δω αν θα παιξει καλυτερα.β.θα εκανα Hard reset το ρουτερ ή θα δοκιμαζα με αλλο ρουτερ.επισης τυπικα δοκιμη με αλλο pc και επισης πιο νεους drivers για την καρτα δικτυου οπως και θα εκλεινα και Firewall για δοκιμη.επισης firmware update για το ρουτρ.τα βασικα ειναιτα πρωτα που εγραψα.τα αλλα ειναι για τα ματια του κοσμου και απλα για να πουμε οτι τα δοκιμασαμε ολα.
Parolos4 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Θέμα υπολογιστή δεν είναι, γιατί τα ίδια κάνει και από το κινητό. Κάτι που ξέχασα είναι οτι μερικές φορές δεν έχει καν ίντερνετ και με πετάει σε διεύθυνση από το ρούτερ http://dsldevice.lan/μπλα μπλα μπλα Network Error... Your requested host could not be reached. Click on the link below to retry.
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 ριξε ενα Hard reset.β.ποιο firmware εχεις?το τελευταιο νομιζω ειναι το 8.2.7.8 αν θυμαμαι καλα.υπαρχει στο site της forthnet.Οταν σου βγαζει το device lan σβηνει καποιο λαμπακι μηπως?χαρακτηριστικα γραμμης?γραψτα μας να τα δουμε και αυτα θα τα βρεις στο 192.168.1.254 brodband connection ,dsl connection ,view more και μετα Details σε εκεινη την σελιδα σου λεει και ποση ωρα ειναι up τo broadband(sync dsl) οπως και ποσα disconnects εχει κανει.(Loss of signal).το ιδιο και στο internet services σου λεει ποση ωρα ειναι Up το ιντερνετ οποτε και εκει μπορεις να δεις αν εχει πεσει το ιντερνετ.
Parolos4 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Νομίζω τα λαμπάκια είναι κανονικά αναμένα όπως πρέπει, την επόμενη φορά ελπίζω να προλάβω να τα δω. Θα ψάξω τώρα για το firmware. Τα χαρακτηριστικά είναι αυτα: Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.228 / 14.836 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 12.875 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 180,09 / 1,08 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 18,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 4.829 / 0 FEC Errors (Up/Down): 265.760 / 27.874.157 CRC Errors (Up/Down): 5.124 / 244.310 HEC Errors (Up/Down): 208.011.264 / 3.276.038 Περίεργο Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 19 ώρες είναι η σύνδεση ενεργή (από χτες που χάθηκε) κι έκανα restart το ρούτερ. Πριν από 1 ωρα μου έβγαλε πάντως το device μπλα μπλα.. λογικά θα έπρεπε να το καταγράψει ως Loss. To firmware το κοίταξα κι έχω το τελευταίο .Software Release: 8.2.7.8 editΤώρα το ξαναέριξα μια ματιά στα χαρακτηριστικά: Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 18,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,0 μάλλον εδώ το sn μας κάνει τη δουλειά.
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Νομίζω τα λαμπάκια είναι κανονικά αναμένα όπως πρέπει, την επόμενη φορά ελπίζω να προλάβω να τα δω. Θα ψάξω τώρα για το firmware. Τα χαρακτηριστικά είναι αυτα: Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.228 / 14.836 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 12.875 Data Transferred (Sent/Received) [MB/GB]: 180,09 / 1,08 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 18,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Περίεργο Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 19 ώρες είναι η σύνδεση ενεργή (από χτες που χάθηκε) κι έκανα restart το ρούτερ. Πριν από 1 ωρα μου έβγαλε πάντως το device μπλα μπλα.. λογικά θα έπρεπε να το καταγράψει ως Loss. To firmware το κοίταξα κι έχω το τελευταίο .Software Release: 8.2.7.8 edit Τώρα το ξαναέριξα μια ματιά στα χαρακτηριστικά:Line Attenuation (Up/Down) [dB]:8,5 / 18,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 6,0 μάλλον εδώ το sn μας κάνει τη δουλειά. ολα φαινονται φυσιολογικα(το μονο λιγο παραξενο ειναι οτι συγχρονιζεις λιγο χαμηλα για την αποσταση που εισαι).το margin +-1 ειναι απολυτως φυσιολογικο.οποτε οτι απο 6,5 πηγα στο 6 δεν ειναι καθολου παραξενο.αλλο ρουτερ για δοκιμη δεν εχεις?hard reset το κανες καμια δυο φορες μπας κα στρωσει?εισαι με καλωδιο ή με ασυρματο με το pc?Μηπως στα κανει αυτα με το ασυρματο μονο και φταιει κανα καναλι οποτε θελει να βαλεις αλλο καναλι στο ρουτερ?επισης βγαλε τα παντα πανω απο την γραμμη και ασε το ρουτερ στην κεντρικη πριζα για να δουμε τι γινεται εκει και για να δουμε ποσο θα συχρονισεις και εκει.εκτος αν πιανουν τα χερια σου για δοκιμη σε κατανεμητη ή χωνευτη.επισης μηπως εχεις κανα συναγερμο χωρις φιλτρο?το λεω πιο πολυ για το θεμα που συγχρονιζεις χαμηλα παρα για το προβλημα που εχεις.αρα δεν σου εχασε συγχρονισμο αφου loss of signal εισαι μηδεν.απλα μειωθηκε λιγο το margin που οπως ειπαμε ειναι νορμαλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα