evoracing Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Καλησπέρα... Έχω τον εκτυπωτή HP Deskjet D2360 και έχω κάνει στο photoshop κάτι εικόνες 10X15cm για κάτι φωτογραφικά χαρτιά. Το θέμα είναι ότι Έχω επιλέξει όλες τις ρυθμίσεις σωστά (η εκτύπωση γίνεται κατευθείαν από το photoshop) αλλά τα περιθώρια ή η θέση εκτύπωσης είναι εντελώς λάθος. Υπάρχει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα ή κάτι που μπορώ να κάνω έτσι ώστε η εκτύπωση να γίνει ακριβός στα περιθώρια του χαρτιού?
CheOnWeb Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δεν το έλυσες το πρόβλημα; http://www.insomnia.gr/topic/514961-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B7/
evoracing Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Αυτό το έκανα οκ απλά γύρο από την εικόνα έβαλα περιθώρια, την εκτύπωσα σε A4 και το έκοψα... Τώρα όμως θέλω να βγει ακριβός στο χαρτί μια εικόνα 10X15 σε χαρτί 10X15...
CheOnWeb Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Αν ο printer υποστηρίζει "Βorderless printing" βρες την σχετική ρύθμιση χωρίς να σημαίνει ότι θα τυπώσει μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό. Άλλωστε κάτι τέτοιο είναι και επικίνδυνο για τον εκτυπωτή. Καλύτερα να τυπώσεις την 10χ15 εικόνα, σε 13χ18 χαρτί και να το κόψεις.
evoracing Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Το έχω επιλέξει αλλά ξεκινάει από ποιο πάνω την εκτύπωση και γενικός είναι εκτός...
CheOnWeb Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Είναι θέμα ρυθμίσεων. Πρέπει να έχεις πει στον εκτυπωτή σε τι χαρτι τυπώνεις κλπ. Με το http://www.irfanview.com/ δοκίμασες;
micos000 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εκτύπωση ακριβείας σε απλό inkjet εκτυπωτή δύσκολα θα πετύχεις και αν το κάνεις μια φορά μπορεί να μην το ξαναπετύχεις δεύτερη φορά. Το πρόβλημα είναι στην τροφοδοσία χαρτιού. Δεν ξέρω τι δοκιμές έχεις κάνει αλλά θα σου πω μερικά πράγματα να τα δεις σε περίπτωση που σου ξέφυγε κάτι. 1. Οι διαστάσεις της εικόνας στο Ps να είναι σωστές 10χ15cm 2. Για εκτύπωση να πας Print with Preview και να μη έχεις τσεκαρισμένο το Scale to Fit media. 3. Αφού πατήσεις Print πήγαινε στις ιδιότητες του εκτυπωτή και επέλεξε φωτογραφικό χαρτί χωρίς περιθώρια με τις σωστές διαστάσεις. 4. Μετά πήγαινε στις υπόλοιπες επιλογές και κάπου έχει (δεν θυμάμαι που) πάλι μια επιογή για χαρτί. Βάλε και εκεί 10χ15 χωρίς καμιά προσαρμογή. 5. Εννοείται ότι το χαρτί θα το βάλεις στο δεξί μέρος και θα βάλεις σωστά τις διαστάσεις στο Input tray του εκτυπωτή (τα αυτάκια για το χαρτί) αν έχει επιλογή για μέγεθος χαρτιού. Εγώ έτσι το κάνω για να τυπώσω φωτογραφίες σε 10χ15 φωτογραφικό χαρτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα