sakisosf Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Παιδιά έχω μια μητρική η οποία έχει μόνο SATA 2 και έχω μόνο έναν δίσκο πάνω,έναν 1TB Black WD.Είμαι αρκετά ικανοποιημένος μπορώ να πω απλά σκέφτομαι να βάλω SSD για να αποκτήσω λίγο καλύτερο performance στα Windows.Αλλά έχω 2 ερωτήματα: 1.Οι SSD έχουν bad sectors κτλ;; 2.Τι χωρητικότητες και σε τι τιμές να κοιτάξω;; 3.Ξεχωρίζει κάποια εταιρεία ως προς το performance;; Με ενδιαφέρει πρώτα από όλα η ταχύτητα και μετά η τιμή!
~mxls~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 1. Καινούργιο δε θες να πάρεις; Όχι. 2. Πόσα € μπορείς να διαθέσεις; 3. Ξανα το 2
sakisosf Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 1. Καινούργιο δε θες να πάρεις; Όχι. 2. Πόσα € μπορείς να διαθέσεις; 3. Ξανα το 2 Για καινούργιο μέχρι 60-70 ευρώ,για μεταχειρισμένο 40.
~mxls~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Στα 120GB παίζεις. Δικια μου πρόταση θα'ταν ο 840 evo της Samsung. Κάπου εκεί στα 70 πρέπει να'ναι. Εννοείται στον ssd περνάς μόνο OS και όποια apps χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. mp3,ταινίες κτλ στον hdd.
sakisosf Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Στα 120GB παίζεις. Δικια μου πρόταση θα'ταν ο 840 evo της Samsung. Κάπου εκεί στα 70 πρέπει να'ναι. Εννοείται στον ssd περνάς μόνο OS και όποια apps χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. mp3,ταινίες κτλ στον hdd. Θα έχει διαφορά από τον 1ΤΒ Black που έχω τώρα;;Επίσης θα έχω μείωση ταχύτητας επειδή οι SSD είναι SATA3 ενώ εγώ έχω SATA2;;
~mxls~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Ναι υπάρχει αισθητη διαφορά και σε SATAII. Ποια είναι η μητρική σου;
~mxls~ Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Όντως SATA II η μητρική σου. Κοιτα, μιλάμε για μισή (θεωρητικά) μέγιστη δυνατή τιμή bandwidth (300MB/s έναντι 600ΜΒ/s για SATA III) αλλά η αναβάθμιση αξίζει σε κάθε περίπτωση. Και από τη στιγμη που ο HDD σου έχει αρκετή χωρητικότητα, περνάς εκεί ότι αρχεία σου χρειάζονται. Επίσης θα πρέπει να επιλέξεις AHCI mode από το BIOS menu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα