Προς το περιεχόμενο

Facebook χαζές απορίες

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Στο Facebook ένα τρίτο πρόσωπο που δεν έχουμε επαφή δεν μπορεί να μου στείλει προσωπικό μήνυμα. Έψαξα στα settings αλλά δεν βρήκα την επιλογή για να το ενεργοποιήσω. Καμιά ιδέα;

Ευχαιρστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 518
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 21/9/2018 στις 1:46 ΜΜ, mindreader είπε

To εχουμε ξανασυζητησει το θεμα, αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω, πως γινεται να στελνεις μηνυμα εστω σε προφιλ που δεν ειναι 'φιλος', και να μην το διαβαζει.
Μιλω για ενεργο προφιλ, με δραστηριοτητα.
Δεν τα βλεπει; Δεν μπορω να καταλαβω.
Γιατι μπορω να καταλαβω την μη απαντηση.
Αλλα την μη αναγνωση;
Γιατι οπως εχετε πει, οταν αναγνωστει ενα μηνυμα, εχει διπλα το χαρακτηρισικο v-τσεκαρισματος, κι ετσι ξερω οτι διαβαστηκε.

Οχι απαραιτητα,υπαρχει και η σχετικη επιλογη οταν λαβει το μηνυμα ο χρηστης,που αποτρεπει την κοινοποιηση της αναγνωσης.

• Like 1

14 ώρες πριν, talibanakos είπε

Οχι απαραιτητα,υπαρχει και η σχετικη επιλογη οταν λαβει το μηνυμα ο χρηστης,που αποτρεπει την κοινοποιηση της αναγνωσης.

Κατι παρομοιο με τα emails δηλαδη; Οπου καποιοι ζητουν επιβεβαιωση αναγνωσης, αλλα εσυ μπορεις να μην το επιβεβαιωσεις;

Μόλις τώρα, mindreader είπε

Κατι παρομοιο με τα emails δηλαδη; Οπου καποιοι ζητουν επιβεβαιωση αναγνωσης, αλλα εσυ μπορεις να μην το επιβεβαιωσεις;

Δεν ειναι ιδια η λογικη,αλλα ναι,καπως ετσι.

Δοκιμασε με καποιον φιλο σου,διεγραψε τον και πεστου να σου στειλει μηνυμα,για να δεις τι επιλογες εχεις.

• Like 1

Παντως οπως καταλαβα, στελνοντας ενα μηνυμα σε τριτο προφιλ, δεν ειναι καθολου εγγυημενο οτι θα το διαβασει ο αλλος...μπορει να πάει ακλαυτο...

14 λεπτά πριν, mindreader είπε

Παντως οπως καταλαβα, στελνοντας ενα μηνυμα σε τριτο προφιλ, δεν ειναι καθολου εγγυημενο οτι θα το διαβασει ο αλλος...μπορει να πάει ακλαυτο...

Πλεον νομιζω οτι βγαζει ειδοποιηση οταν ερχεται φιλτραρισμενο μηνυμα.

Θα πρεπει ομως να το δοκιμασεις και με το messenger,και με το facebook app,και με το fb lite για να εισαι σιγουρος για τις αντιδρασεις.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
Στις 23/9/2018 στις 5:18 ΜΜ, talibanakos είπε

Πλεον νομιζω οτι βγαζει ειδοποιηση οταν ερχεται φιλτραρισμενο μηνυμα.

Θα πρεπει ομως να το δοκιμασεις και με το messenger,και με το facebook app,και με το fb lite για να εισαι σιγουρος για τις αντιδρασεις.

Δεν ειμαι fan του fb, για να κανω τεσταρισματα, αλλα εδω υπαρχουν ατομα που το τρωνε με το κουταλι.
Ξημεροβραδιασμα, ολες τις ωρες, απο διαφορες συσκευες...
Δεν μπορει να μας πει καποιος, τι ισχυει;

Στις 21/9/2018 στις 1:46 ΜΜ, mindreader είπε

To εχουμε ξανασυζητησει το θεμα, αλλα δυσκολευομαι να καταλαβω, πως γινεται να στελνεις μηνυμα εστω σε προφιλ που δεν ειναι 'φιλος', και να μην το διαβαζει.
Μιλω για ενεργο προφιλ, με δραστηριοτητα.
Δεν τα βλεπει; Δεν μπορω να καταλαβω.

26 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δεν ειμαι fan του fb, για να κανω τεσταρισματα, αλλα εδω υπαρχουν ατομα που το τρωνε με το κουταλι.
Ξημεροβραδιασμα, ολες τις ωρες, απο διαφορες συσκευες...
Δεν μπορει να μας πει καποιος, τι ισχυει;

Παλια τα μυνηματα αυτα εμπαιναν σε υποφακελο και ο αλλος τα εβλεπε μονο αν εμπαινε απο PC και εμπαινε στον φακελο με τα μηνυματα (και απο τυχη εβλεπε στον υποφακελο το νουμερο αδιαβαστων μηνυματων).

Πλεον ερχεται connect request (η κατι αναλογο δεν θυμαμαι ακριβως) οταν σου στελνει καποιος ασχετος μυνημα οποτε ειναι πιο δυσκολο να μην το δεις.

Γενικα στη εφαρμογη messenger για κινητα χανονται πιο ευκολα τετοια μηνυματα.

• Like 1

5 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Εγω δεν εχω "χασει" μηνυμα παντως εδω και καιρο.

• Like 1

9 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Εγω δεν εχω "χασει" μηνυμα παντως εδω και καιρο.

Εχεις ομως δεχτει μηνυμα, στο κινητο, απο μη-φιλο; Εδω ειναι το κρισιμο ερωτημα. Και που σου ερχεται ειδοποιηση; Μαζι με τα μηνυματα φιλων, ή δεν το βλεπεις καν, μονο με εκτενες σκαλισμα, καπου καταχωνιασμενο;

5 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Παλια τα μυνηματα αυτα εμπαιναν σε υποφακελο και ο αλλος τα εβλεπε μονο αν εμπαινε απο PC και εμπαινε στον φακελο με τα μηνυματα (και απο τυχη εβλεπε στον υποφακελο το νουμερο αδιαβαστων μηνυματων).

Πλεον ερχεται connect request (η κατι αναλογο δεν θυμαμαι ακριβως) οταν σου στελνει καποιος ασχετος μυνημα οποτε ειναι πιο δυσκολο να μην το δεις.

Χονδρικα, αν θυμασαι, απο ποτε περιπου εφαρμοστηκε αυτη η αλλαγη;

2 ώρες πριν, mindreader είπε

Εχεις ομως δεχτει μηνυμα, στο κινητο, απο μη-φιλο; Εδω ειναι το κρισιμο ερωτημα.

Ναι.

Και που σου ερχεται ειδοποιηση;

Μου βγαζει ειδοποιηση "ταδε wants to connect with you".

• Like 1

Εχεις ομως δεχτει μηνυμα, στο κινητο, απο μη-φιλο; Εδω ειναι το κρισιμο ερωτημα. Και που σου ερχεται ειδοποιηση; Μαζι με τα μηνυματα φιλων, ή δεν το βλεπεις καν, μονο με εκτενες σκαλισμα, καπου καταχωνιασμενο;

Χονδρικα, αν θυμασαι, απο ποτε περιπου εφαρμοστηκε αυτη η αλλαγη;

Δεν εχει πολυ καιρο, σιγουρα μεσα στο 18 και αν θυμαμαι καλα στο 2ο μισο.

• Like 1

1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Ναι.

Μου βγαζει ειδοποιηση "ταδε wants to connect with you".

Οποτε, ειναι σαν να στελνεις αιτημα φιλιας. thanks. Φαινεται οντως το βελτιωσαν οπως λεει κι ο salvation81.

59 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Δεν εχει πολυ καιρο, σιγουρα μεσα στο 18 και αν θυμαμαι καλα στο 2ο μισο.

Οποτε ειναι 'φρεσκια' εξελιξη. Προς το καλυτερο φυσικα. thanks!

Κατα καιρους, περνω σχεδον επαναληπτικα, μια στο τοσο, απο συγκεκριμενα προφιλ. Φυσικα, με τη μικρη εμπειρια μου, εχω παρει γραμμη πως χειριζεται το fb το θεμα αυτο, για να σε 'μπλεξει' πιο πολυ στα γραναζια του: σου εχει συνηθως μια μπαρα (σε υπολογιστη τουλαχιστον), που σου δειχνει κατι σαν προτεινομενα προφιλ, για επικοινωνια, φιλια κλπ (αν εχω καταλαβει και αν τα λεω καλα, δεν ειμαι ειδικος...)

Παμε παρακατω τωρα....

Σημερα, για ενα απο τα πολλα προφιλ που κατα καιρους επισκεπτομαι, αλλα διχως καμια αλλη επικοινωνια εκατερωθεν, και ουτε αιτημα φιλιας, βλεπω αυτο:

new-friend-suggestion.jpg

οπου διπλα απο την ανω-κατω τελεια, ειχε το ονομα απο το εν λογω προφιλ.

Ερωτηση:

ειναι κι αυτο μια απο τις αυτοματοποιημενες διαδικασιες του fb? Ή ενήργησε με καποιο τροπο ο ανθρωπος που εχει το αλλο προφιλ? (πχ ανταποδιδει επισκεψεις σε εμενα, διχως να το ξερω, ή αν υπαρχει αλλη διαδικασια, περα απο το αιτημα φιλιας, που αυτο δεν ειναι αιτημα φιλιας).

Τι ειναι εν τελει αυτο; Και σημαινει κατι, ή τιποτε;

Διαβασα καποια αρθρα σχετικα.

https://www.quora.com/What-is-the-means-of-you-have-a-new-friend-suggestion”-on-Facebook-notifications

Συμφωνα με τα οσα λεει εδω, μαλλον ειναι αυτοματοποιημενο μηνυμα μεν, αλλα βασιζεται σε καποια patterns/εκδοχες.

Επι του προκειμενου ομως:
- 'Friends of Friend' / κοινοι φιλοι δεν υπαρχουν
- 'College & year of Study ' κοινες σπουδες δεν υπαρχουν
- location κοινο, ναι υπαρχει
- family/relatives κοινα δεν υπαρχουν
- interest, δεν καταλαβαινω τι μπορει να εννοουν.

Εδω παντως λεει καθαρα ενας, οτι ειναι εντελως μηνυμα του fb, και ο κατοχος του προφιλ δεν εκανε καποια ενεργεια.

https://www.facebook.com/help/community/question/?id=1723884620973542

Κι εδω λενε οτι δεν παιζει καν το location!!!
https://www.theguardian.com/technology/2016/jun/29/how-does-facebook-suggest-potential-friends-not-location-data-not-now

Βγαλε ακρη!

Μαλλον επειδη κοιταζω το συγκεκριμενο προφιλ;
Κοιταζω ομως, περιοδικα, με την ιδια συχνοτητα, δεκαδες προφιλ.
Δηλαδη, δεν ειναι οτι κοιταζω το συγκεκριμενο συχνοτερα απο τα αλλα!
Γιατι το fb προτεινει, μονο του, αυτο το συγκεκριμενο, ως friend suggestion?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...