Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Είμαι πάνω από 1 χρόνο στη Wind. Το πρώτο εξάμηνο κύλησε απροβλημάτιστα και ήταν πραγματικά μια όαση μετά την περιπέτεια της CYTA (μετριότατη υποστήριξη, συν του ότι με τα voip πέφτει το ρεύμα, χάνεις και τα τηλέφωνα... τέλος πάντων). Στην πορεία εμφανίστηκαν θέματα ταχύτητας. Βρίσκομαι στα 2.440 μέτρα από το κέντρο (μετρημένο από τεχνικό της Wind, το line attenuation το επιβεβαιώνει, 34,8 -αν και από χθες "ανέβηκε" στα 35,8, μου είπαν δεν έχει σημασία). Αποσυνδέσεις δεν έχω, αλλά το noise margin ήταν τραγικό κάποια στιγμή Μάρτιο και Απρίλιο (ενίοτε και κάτω από 1, οπότε η γραμμή νέκρωνε τελείως, μία σελίδα έκανε δέκα λεπτά να φορτώσει). Ήρθε τεχνικός, μέτρησε σε χωνευτή και πρίζα, τα ίδια (με ελάχιστα καλύτερες τιμές στο attenuation κάτω, λογικό). Tα γνωστά "καλώδιο απευθείας στην πρίζα, μικρού μήκους", τα έχω κάνει. Συναγερμό δεν έχω (υπάρχει η καλωδίωση, πάντως). Με κάποια ρύθμιση από τα κεντρικά τους, τον Απρίλιο το margin που στο τσακίρ κέφι έπιανε 6, εκτοξεύτηκε στο 9 με 9,2, με αντίστοιχη (επώδυνη, γιατί κινούμαι χαμηλά) απώλεια στο data rate. Εδώ και τέσσερις μέρες το noise margin έκανε πάλι βουτιά, από το 8-9, κάτω από 5 και ενίοτε κάτω από 4. Τηλεφώνησα, κατέγραψαν το αίτημα και πράγματι στη μία μέρα και κάτι (παρότι η ρύθμιση είχε γίνει νωρίτερα, θα το εξηγήσω στη συνέχεια) με ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο με τη γραμμή στο θέμα της ταχύτητας. Εγώ τους είπα πως είχα δηλώσει θέμα με το noise margin, γιατί πάλι έκανε κάτι σκαλωματάκια, αλλά μου είπαν είναι το ίδιο. Εντωμεταξύ, μέσα σε 2-3 ώρες από την καταγραφή του (όποιου, τέλος πάντων) θέματος, το router έκανε μόνο του restart, από τους τεχνικούς της Wind, προφανώς, το SNR πήγε στο 3-3,5, το attenuation τσίμπησε μια μονάδα (34,8-35,8) και το data rate βελτιώθηκε αισθητά (από 4545 σε 5440 και με ένα δικό μου restart πήγε στο 5932). Μου είπαν πως έχω πλέον "6αρι" προφίλ. Θεωρητικά. Το θέμα είναι πως, αυτή τη στιγμή που γράφω, έχω SNR 0,2. Oι σελίδες φορτώνουν κανονικά, πρόβλημα δεν παρατηρώ όπως το Μάρτιο που με τέτοιες τιμές νέκρωναν τα πάντα. Τι να κάνω; Να τους το αναφέρω ή να μην το ψάξω περισσότερο, από τη στιγμή που, άσχετα με το τι λένε τα νούμερα, οι σελίδες φορτώνουν και τη δουλειά μου την κάνω; Ευχαριστώ.
kage Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 vdsl εχει η περιοχη?τσεκαρες το τηλ.σου? margin 0,χ και χωρις ρεσταρτ?!προφανως και δεν ζητας να στο πειραζουν αν καταφερει και συγχρονιζει. τι Output Power δειχνει? δοκιμασε κανενα αλλο (αν υπαρχει απο προηγ.συνδεσεις) εκτος zte modem
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 VDSL έχει, σκέφτηκα κάποια στιγμή να το κάνω, αλλά το τμήμα πωλήσεων (ΟΤΕ και Wind) μου λέει "προχώρα, θα δεις αισθητή διαφορά" ενώ οι τεχνικοί (στους οποίους προς τιμήν της η Wind από μόνη της με προώθησε, του ΟΤΕ βρήκα μέσω γνωστού) μου είπαν "ως εκεί πάει η γραμμή, άδικος κόπος". Αυτή τη στιγμή μου δίνει margin 0,4 με 0,5. Μου φαίνεται τελείως τρελό, ειδικά από τη στιγμή που πριν από ένα μήνα αυτή η κατάσταση νέκρωνε τη γραμμή. Αποσυνδέσεις, όμως, δεν έχει. Το Output Power πού θα το αναζητήσω; Άλλο router δεν υπάρχει (η CYTA με θυμήθηκε μετά από 5 μήνες που διέκοψα και έστειλε άνθρωπο να το πάρει πίσω, πάλι καλά που το είχα φυλαγμένο). Μήπως να αγόραζα ένα; Κι αν ναι, ποιο;
kage Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 status ->aristera meta network->adsl δες αν μπορουν να κανουν αντικατασταση με το επομενο που δεινουν https://www.google.gr/search?q=ZTE+ZXHN+H108L&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a&channel=rcs&gfe_rd=cr&ei=EO-FU_qoHKvc8gftpYHwBg Θεωρητικα ολα τα μοντεμ ειναι καλυτερα απο τα zte.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Είμαι πάνω από 1 χρόνο στη Wind. Το πρώτο εξάμηνο κύλησε απροβλημάτιστα και ήταν πραγματικά μια όαση μετά την περιπέτεια της CYTA (μετριότατη υποστήριξη, συν του ότι με τα voip πέφτει το ρεύμα, χάνεις και τα τηλέφωνα... τέλος πάντων). Στην πορεία εμφανίστηκαν θέματα ταχύτητας. Βρίσκομαι στα 2.440 μέτρα από το κέντρο (μετρημένο από τεχνικό της Wind, το line attenuation το επιβεβαιώνει, 34,8 -αν και από χθες "ανέβηκε" στα 35,8, μου είπαν δεν έχει σημασία). Αποσυνδέσεις δεν έχω, αλλά το noise margin ήταν τραγικό κάποια στιγμή Μάρτιο και Απρίλιο (ενίοτε και κάτω από 1, οπότε η γραμμή νέκρωνε τελείως, μία σελίδα έκανε δέκα λεπτά να φορτώσει). Ήρθε τεχνικός, μέτρησε σε χωνευτή και πρίζα, τα ίδια (με ελάχιστα καλύτερες τιμές στο attenuation κάτω, λογικό). Tα γνωστά "καλώδιο απευθείας στην πρίζα, μικρού μήκους", τα έχω κάνει. Συναγερμό δεν έχω (υπάρχει η καλωδίωση, πάντως). Με κάποια ρύθμιση από τα κεντρικά τους, τον Απρίλιο το margin που στο τσακίρ κέφι έπιανε 6, εκτοξεύτηκε στο 9 με 9,2, με αντίστοιχη (επώδυνη, γιατί κινούμαι χαμηλά) απώλεια στο data rate. Εδώ και τέσσερις μέρες το noise margin έκανε πάλι βουτιά, από το 8-9, κάτω από 5 και ενίοτε κάτω από 4. Τηλεφώνησα, κατέγραψαν το αίτημα και πράγματι στη μία μέρα και κάτι (παρότι η ρύθμιση είχε γίνει νωρίτερα, θα το εξηγήσω στη συνέχεια) με ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο με τη γραμμή στο θέμα της ταχύτητας. Εγώ τους είπα πως είχα δηλώσει θέμα με το noise margin, γιατί πάλι έκανε κάτι σκαλωματάκια, αλλά μου είπαν είναι το ίδιο. Εντωμεταξύ, μέσα σε 2-3 ώρες από την καταγραφή του (όποιου, τέλος πάντων) θέματος, το router έκανε μόνο του restart, από τους τεχνικούς της Wind, προφανώς, το SNR πήγε στο 3-3,5, το attenuation τσίμπησε μια μονάδα (34,8-35,8) και το data rate βελτιώθηκε αισθητά (από 4545 σε 5440 και με ένα δικό μου restart πήγε στο 5932). Μου είπαν πως έχω πλέον "6αρι" προφίλ. Θεωρητικά. Το θέμα είναι πως, αυτή τη στιγμή που γράφω, έχω SNR 0,2. Oι σελίδες φορτώνουν κανονικά, πρόβλημα δεν παρατηρώ όπως το Μάρτιο που με τέτοιες τιμές νέκρωναν τα πάντα. Τι να κάνω; Να τους το αναφέρω ή να μην το ψάξω περισσότερο, από τη στιγμή που, άσχετα με το τι λένε τα νούμερα, οι σελίδες φορτώνουν και τη δουλειά μου την κάνω; Ευχαριστώ. αν και με αρκετo delay. α.οτι αλλαξε το attenuation λιγο προς τα πανω δεν εινα κατι παραξενο.οταν παιζεις με profiles Κτλ πολλες φορες γινεται.το παραξενο ειναι οτι το Margin σου κανει βουτια που δεν ειναι φυσιολογικο.οποτε εκει απλα σου ανεβασαν το Margin με σκοποο να μην πεφτει πολυ χαμηλα και ειτε σου σηκωνει errors ειτε κανει αποσυνδεση.λογικα και τωρα ισως να εχουν φτιαξει κανα custom profile και να παιζει.απλα αν φτανεις παλι κοντα στο 1 margin θα εχεις πολλα errors και πιθανοτατα μειωμενη ταχυτητα συνδεσης.αν πιανοουν τα χερια σου να κανες δοκιμη σε καναν κατανεμητη (αν δεν ηρθε τεχνικος να το κανει) θα ηταν μια καλυ λυση προκειμενου να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει και αν to margin κανει τα δικα του. τωρα αν θα το ψαξεις παραπανω η οχι it's up to you.παντως τοσο drop sto margin δεν ειναι σωστο.+-1 +-2 ναι αλλα οχι τοσο πολυ.αν εβρισκες κανα thomson που ειναι πιο stable ισως να παιζες καλυτερα.κανονικα θα πρεπε να παει βλαβη σε οτε μπας και σου αλλαξουν κανα ζευγαρι και παιξεις αλλα θελει να το κυνηγησει και η wind λιγακι.συν οτι παντα ο οτε μπορει να πει αυτο εχεις δεν γινεται κατι καλυτερο.αν και πλεον οι παροχοι μπορουν να ζητησουν απο τον οτε να αλλαχτει πχ απερχομενο με δικια τους χρεωση αν ο οτε δεν θελει να το φτιαξει απλα ειναι εξοδα για την wind. vdsl εχει η περιοχη?τσεκαρες το τηλ.σου? margin 0,χ και χωρις ρεσταρτ?!προφανως και δεν ζητας να στο πειραζουν αν καταφερει και συγχρονιζει. τι Output Power δειχνει? δοκιμασε κανενα αλλο (αν υπαρχει απο προηγ.συνδεσεις) εκτος zte modem το output power ετσι και αλλιως δεν μπορει να το πειραξει συν οτι απο το zte βλεπω να το δειχνει μηδεν. κατι θα εχουν πειραξει στο profile για να μην χανει συγχρονισμο οταν παει κοντα στο 0.εκτος αν το κανει στιγμιαια οποτε για αυτο δεν πεφτει.αλλα και παλι θα του σηκωνει πολλα errors. VDSL έχει, σκέφτηκα κάποια στιγμή να το κάνω, αλλά το τμήμα πωλήσεων (ΟΤΕ και Wind) μου λέει "προχώρα, θα δεις αισθητή διαφορά" ενώ οι τεχνικοί (στους οποίους προς τιμήν της η Wind από μόνη της με προώθησε, του ΟΤΕ βρήκα μέσω γνωστού) μου είπαν "ως εκεί πάει η γραμμή, άδικος κόπος". Αυτή τη στιγμή μου δίνει margin 0,4 με 0,5. Μου φαίνεται τελείως τρελό, ειδικά από τη στιγμή που πριν από ένα μήνα αυτή η κατάσταση νέκρωνε τη γραμμή. Αποσυνδέσεις, όμως, δεν έχει. Το Output Power πού θα το αναζητήσω; Άλλο router δεν υπάρχει (η CYTA με θυμήθηκε μετά από 5 μήνες που διέκοψα και έστειλε άνθρωπο να το πάρει πίσω, πάλι καλά που το είχα φυλαγμένο). Μήπως να αγόραζα ένα; Κι αν ναι, ποιο; για vdsl μονο απο kv αν βαλεις και οχι απο το αστικο κεντρο που δεν γινεται λογω αποστασης. καλο παντως θα ηταν να αγοραζες κανα αλλο ρουτερ γιατι τα zte sucks απο ολες τις αποψεις.αν εισαι αθηνα και περνας απο χαλανδρι και πανω σιγουρα εχω κατι να σε φιλεψω σε ρουτερ απο τα παλια μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα