Athanasios2104 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ψάχνω για kit με μπρος & πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος που να έχουν ένα ικανοποιητικό display (όχι κάτι extreme, άλλα μικρό και λειτουργικό), δεδομένου ότι το genuine σύστημα της VW είναι πολύ ακριβό για μένα. Μέχρι στιγμής ένας φίλος μου σύστησε το Valeo "Beep & Park 5", αλλά δεν ξέρω αν η μικρή οθόνη ταιριάζει με το εσωτερικό του Golf 7. Ιδανικά θα ήθελα να την βάλω στη μικρή γωνία δίπλα από τον καθρέφτη του οδηγού (που είναι το μικρό τριγωνικό γυαλί για όποιον ξέρει από Golf 7). Γνωρίζετε κάποιο άλλο kit να προτείνετε;
kalogeros Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δεν έχω κάτι σχετικό να προτείνω, αλλά θέλω να κάνω μία ερώτηση. Γιατί να βάλεις αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά;
Athanasios2104 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 με βοηθάνε σε αρκετές περιπτώσεις, όχι μόνο για παρκάρισμα άλλα και για κλειστές γωνίες, όταν ο άλλος είναι διπλοπαρκαρισμένος πάνω στη στροφή και τα άλλα ωραία που τα ξέρουμε όλοι ειδικά στο golf 7 που τα καθίσματα είναι πιο βυθισμένα και η μούρη φουσκωτή και δεν βλέπεις την άκρη
haris_216 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Γενικά μιλώντας (και όχι ειδικά για το αυτοκίνητό σου για το οποίο δεν γνωρίζω) οι συνηθισμένοι αισθητήρες (αυτά τα στρογγυλά που βλέπουμε στους προφυλακτήρες) έχουν μεγάλες "ανοχές". Δηλαδή αρχίζουν τα beep beep και στα 30cm αρχίζουν το συνεχόμενο που σημαίνει ότι είτε 30cm είσαι μακριά από το εμπόδιο είτε 5cm είναι το ίδιο. Ίσως να το ψειρίζω πολύ αλλά για μένα ένας σύστημα παρκαρίσματος θέλω να μου δείχνει πολύ μικρότερες αποστάσεις. Όταν οι αποστάσεις είναι 0,5-1,00 μέτρο θεωρώ ότι δεν χρειάζομαι καν το σύστημα (εντάξει κάποιοι το χρειάζονται έτσι κι αλλιώς!!!). Γιατί δεν σκέφτεσαι, ειδικά για πίσω (και γιατί όχι και για μπροστά) να έβαζες κάποιο σύστημα με καμερα να σου δείχνει ακριβώς τι παίζει; Ενημερωτικά (για να δεις πόσο σημαντική είναι) σε 1-2 χρόνια τα καινούργια αυτοκίνητα που θα εισάγονται στην αμερική πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάμερα οπισθοπορείας.
Athanasios2104 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 400 ευρώ είδα κάτι κάμερες, για να προβάλλουν στο infotainment και όχι σε ξεχωριστή οθόνη γενικά το display θέλω να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται. Δεν θέλω να κοτσάρω οθόνες εδώ κι εκεί. άλλα και πάλι, θέλω και από μπροστά αισθητήρες για τους λόγους που ανέφερα
Papakaliati Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το παρκινγ ασσιστ της bmw, και τα υπολοιπα φανταζομαι, σου δειχνουνε με μεγαλη ακριβεια τις αποστασεις και δεν ειναι απλα 5 βαβμιδες και γεμιζουνε, στο δειχνουνε πιο dynamic. Στο δικο μου γεμιζει τελειως οταν ειναι περιπου λιγο λιγοτερα απο 10 εκατοστα νομιζω. Το θεμα ειναι να το βλεπεις σε οθονη και οχι με ηχο μονο. Λιγοτερο δεν εχει και νοημα, γιατι αμα σου εδειχνε και τα 5 εκατοστα θα ητανε αργα, και δεν θα ηθελες να το αφησεις εκει , οχι για σενα, αλλα για τους αλλους κυριως Και το μπροστα εχει μεγαλο νοημα οταν κοβεις για να το παρκαρεις, οχι για να βλεπεις την αποσταση στο μπροστα αμαξι οταν εχεις ηδη παρκαρει
haris_216 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δεν θα διαφωνήσω. Απλά ο TS ψάχνει για aftermarket kit, αν κατάλαβα καλά και όχι για μαμίσιο, για λόγους κόστους. Και δυστυχώς αυτά (aftermarket) έχουν τις "παιδικές ασθένειες" που ανέφερα.
Athanasios2104 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δεν θα διαφωνήσω. Απλά ο TS ψάχνει για aftermarket kit, αν κατάλαβα καλά και όχι για μαμίσιο, για λόγους κόστους. Και δυστυχώς αυτά (aftermarket) έχουν τις "παιδικές ασθένειες" που ανέφερα. ακριβώς, πχ το genuine της VW έχει 460 ευρώ + κανενά 150αρι στο νερό για περαστικά, ~600 ευρώ δηλαδή, όταν με 150 μπορείς να πάρεις ένα aftermarket και ναι μεν δεν θα έχεις την ένδειξη στην εργοστασιακή οθόνη, άλλα θα κάνεις την δουλειά σου (με 450 ευρώ λιγότερα) απλά κάποια kit-ακια έχουν αποδειχθεί μια χαρά, όπως πχ της Valeo. Και αυτό ρωτάω, αν γνωρίζετε άλλα kits, για να δω τιμή και τι display έχουνε.
kalogeros Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 με βοηθάνε σε αρκετές περιπτώσεις, όχι μόνο για παρκάρισμα άλλα και για κλειστές γωνίες, όταν ο άλλος είναι διπλοπαρκαρισμένος πάνω στη στροφή και τα άλλα ωραία που τα ξέρουμε όλοι ειδικά στο golf 7 που τα καθίσματα είναι πιο βυθισμένα και η μούρη φουσκωτή και δεν βλέπεις την άκρη Κατανοητό και απολύτως σεβαστό αυτό που λες, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι θα βαράει κάθε φορά που πλησιάζεις όχημα από πίσω, όπως π.χ. όταν σταματάς σε φανάρι ή όταν έχεις μπλέξει σε μποτιλιάρισμα. Πιθανολογώ ότι οι περιπτώσεις που θα συμβεί αυτό που αναφέρω θα είναι απείρως περισσότερες από τους διπλοπαρκαρισμένους πάνω στη στροφή, οπότε θα πρέπει να σκεφτείς μήπως τελικά το μπλιμπλίκι, αντι να σε εξυπηρετήσει, σου σπάσει τα νεύρα. Εκτός και εάν υπάρχει κάποιος διακόπτης που να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το πότε θα δουλεύει ο μπροστά αισθητήρας.
Athanasios2104 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εκτός και εάν υπάρχει κάποιος διακόπτης που να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το πότε θα δουλεύει ο μπροστά αισθητήρας. είτε διακόπτης, είτε όπως το σύστημα της Valeo - ο μπροστά αισθητήρας λειτουργεί για λίγα δευτερόλεπτα αφού έχεις βάλει ήδη όπισθεν. αν και σε άλλα αυτοκίνητα που έχουν μπροστινούς αισθητήρες (πχ. mercedes) δεν είναι ενοχλητικό, γιατί έχει μεγαλύτερη ανοχή.
veteranos123 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Κατανοητό και απολύτως σεβαστό αυτό που λες, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι θα βαράει κάθε φορά που πλησιάζεις όχημα από πίσω, όπως π.χ. όταν σταματάς σε φανάρι ή όταν έχεις μπλέξει σε μποτιλιάρισμα. Πιθανολογώ ότι οι περιπτώσεις που θα συμβεί αυτό που αναφέρω θα είναι απείρως περισσότερες από τους διπλοπαρκαρισμένους πάνω στη στροφή, οπότε θα πρέπει να σκεφτείς μήπως τελικά το μπλιμπλίκι, αντι να σε εξυπηρετήσει, σου σπάσει τα νεύρα. Εκτός και εάν υπάρχει κάποιος διακόπτης που να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το πότε θα δουλεύει ο μπροστά αισθητήρας. είτε διακόπτης, είτε όπως το σύστημα της Valeo - ο μπροστά αισθητήρας λειτουργεί για λίγα δευτερόλεπτα αφού έχεις βάλει ήδη όπισθεν. αν και σε άλλα αυτοκίνητα που έχουν μπροστινούς αισθητήρες (πχ. mercedes) δεν είναι ενοχλητικό, γιατί έχει μεγαλύτερη ανοχή. Εμείς πέρσι στην σχολή έτυχε να βάλουμε ένα απλό σύστημα παρκαρίσματος σε ένα αμάξι μόνο στον πίσω προφυλακτήρα και ο καθηγητής του εργαστηρίου μας είπε να πάρουμε ρεύμα από την λάμπα της όπισθεν για να ανάβει ο αισθητήρας μόνο όταν έχουμε όπισθεν και όχι συνέχεια.
Papakaliati Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Εμείς πέρσι στην σχολή έτυχε να βάλουμε ένα απλό σύστημα παρκαρίσματος σε ένα αμάξι μόνο στον πίσω προφυλακτήρα και ο καθηγητής του εργαστηρίου μας είπε να πάρουμε ρεύμα από την λάμπα της όπισθεν για να ανάβει ο αισθητήρας μόνο όταν έχουμε όπισθεν και όχι συνέχεια. Ετσι λιγο πολυ λειτουργουνε σε ολα τα αμαξια, με την επιπλεον δυνατοτητα να το ανοιξεις μονος σου με ενα κουμπι , μονο ομως αμα πας κατω απο καποια χιλιομετρα ( μεχρι 30 , 40 νομιζω, αμα πας παραπανω δεν ανοιγει το συστημα) 1
isim Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Κατα την γνωμη μου καλυτερο απο εργοστασιακο δεν υπαρχει. Κακος δεν το εβαλες οταν εβαλες την παρηγγελια. Καταρχας το Park assist εχει αισθητηρες και στα πλαγια για να ξερει που εχει αρκετο χωρο για να παρκαρει. Δεν ξερω αν εχεις δει καποιο σχετικο βιντεο αλλα σε βοηθαει να παρκαρεις αν δεν το εχεις πχ γυναικα.
Athanasios2104 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Κατα την γνωμη μου καλυτερο απο εργοστασιακο δεν υπαρχει. Κακος δεν το εβαλες οταν εβαλες την παρηγγελια. Καταρχας το Park assist εχει αισθητηρες και στα πλαγια για να ξερει που εχει αρκετο χωρο για να παρκαρει. Δεν ξερω αν εχεις δει καποιο σχετικο βιντεο αλλα σε βοηθαει να παρκαρεις αν δεν το εχεις πχ γυναικα. Το γνωρίζω, άλλα 777 ευρώ.... Όπως και τα Xenon που δίνει η VW είναι απίστευτα φανάρια σε σχέση με κάθε after-market HID, άλλα 1.412 ευρώ... Όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις για τον προαιρετικό εξοπλισμό, βάζεις από τη μία τις ανάγκες σου, από την άλλη το πορτοφόλι, τα ζυγίζεις και προχωράς. Ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση, με 100 - 150 ευρώ μπορώ να βάλω κατώτερης ποιότητας σύστημα, άλλα για τη στιγμή που παρκάρω ή για καμιά περίεργη μανούβρα, θα κάνει τη δουλειά και ας μην το δείχνει στο Infotainment. Πάντως, για να μην ξεφεύγουμε, αν έχετε συγκεκριμένες after-market μάρκες να προτείνετε, είμαι όλος αυτιά. Για αυτό άνοιξα και το topic άλλωστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα