Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειλικρινά δυσκολεύτηκα να αποφασίσω αν θα απανήσω ή όχι. Έχεις ρίξει πολύ το επίπεδο με τις προκαταλήψεις σου.

Η έρευνα και η υγεία και η παιδεία δεν γίνονται από υπολογιστές. Έτσι, θα πρέπει κάποιος άνθρωπος να ΘΕΛΕΙ να κάνει/παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. 

Εστιάζοντας στην έρευνα, θα πρέπει ένας άνθρωπος να ΘΕΛΕΙ να ερευνήσει ένα αντικείμενο. Να τον εξιτάρει. Να του αρέσει. Να να να να...

Πρόλογος μεν, άσχετος δε. Και τι σχέση έχουν οι υπολογιστές; Θα το μάθουμε παρακάτω, υποθέτω...

Το κράτος όπως πας να το εννοήσεις στις παραπάνω λέξεις είναι ένα απολυταρχικό καθεστώς που επιβάλει την ενασχόληση με συγκεκριμένα θέματα επειδή κρίνει ότι την χρειάζεται.

...Από την έκφραση "υγιές κράτος" το κατάλαβες αυτό;;;; ...Κατάλαβα...

Είναι ακριβώς αυτό που σου έλεγα με τα αμάξια και τα κάρα. Εάν τότε σταμάτησε η έρευνα για καλύτερα υποζύγια για τα άλογα ήταν επειδή οι άνθρωποι θέλανε να ασχοληθούν με την νέα μορφή μετακίνησης.

Άϊντε πάλι τα αμάξια και τα κάρα.......
Ποιος σε εμποδίζει αγόρι μου να συνεχίσεις την έρευνα για τα αμάξια;
Από που προκύπτει αυτό και το αναμασάς σαν επιχείρημα;

Εάν κανείς βρει το φάρμακο για τον καρκίνο, σιγά μην δεν θέλει να το γνωστοποιήσει και σιγά μην συνεννοηθούνε ένας σκασμός κόσμος για να το κρατήσει κρυφό.

Δεν κατάλαβα, απαντάς στον εαυτό σου τώρα; Επειδή εσύ τα έφερες αυτά στην κουβέντα εξ αρχής.

Έτσι, αυτό που λες είναι όντως εφικτό ΕΑΝ αυτά που περιγράφεις γίνονται από Η/Υ.

Ναι έτσι. Έτσι ακριβώς. Με την προϋπόθεση ότι ισχύουν τα παραπάνω βέβαια... και οι υπολογιστές είχαν κάποια σχέση... αλλά πάλι... μήπως... δεν ξέρω, μπερδεύτηκα!

Οπότε, δεν οδηγάει καμία εταιρία την έρευνα. Η όρεξη του ανθρώπου την οδηγάει και το τι του αρέσει. Όμως, δεν είναι ξέχωρη και σε άλλο σύμπαν από την αγορά, γιατί την αγορά την φτιάχνει πάλι ο άνθρωπος. Οπότε, δεν υπάρχει ο κακός δαίμονας που λέγεται εταιρία... αλλά μία αλληλεπίδραση ανθρώπου και αγοράς, επειδή μέσα σε αυτή ζει.

"Οπότε";;; Όπως λέμε "συνεπάγεται"; Από τι; Από τα ...εχμ... παραπάνω;

Άρα, το να θέλει κανείς να αποκτήσει υλικά αγαθά είναι παράλογο;

Όχι, ποιος το είπε; Από που προκύπτει;

Μπορεί για μερικούς... αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να ζουν ως μοναχοί/ερημίτες κτλ. Για την ακρίβεια, υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν ότι η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αρχίζουμε πάλι να μην σκεφτόμαστε συνέχεια τα υλικά αγαθά, όπως θα έκανε κάποιος που είναι πιο κοντά στη φύση και θα σκέφτεται συνέχεια τα υλικά αγαθά γιατί αλλιώς θα ψοφήσει.

Εάν εσύ απολαμβάνεις να μην έχεις return από τις πράξεις σου που να αντιστοιχεί στις πράξεις σου, τότε κάνε το. Δέξου όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να κάνουν πράγματα και εάν αυτά πετύχουν να θέλουν το μέγιστο κέρδος που μπορούν να τους αποφέρουν.

Εγώ απολαμβάνω κάτι τέτοιο;;; Από που προκύπτει; (<-- θα κατάλαβες ότι έχω αρχίσει να το κάνω copy/paste!)
Και απο που προέκυψαν οι ερημίτες και η φύση;
Και πότε δεν δέχτηκα "ότι υπάρχουν άνθρωποι κλπ κλπ"; Ίσα-ίσα, είπα ότι αυτό είναι το trend...

Φαντάσου πόσα καταλαβαίνεις αν ακούς μόνο τη φωνή σου.

Για την ακρίβεια... για αυτό το σκεπτικό χρωστάμε τα όσα βλέπουμε γύρω μας... εάν δεν υπήρχε αυτό δεν θα είχαμε ολοένα και καλύτερη τεχνολογία και η σελίδα του insomnia θα φόρτωνε μετά από 2 ώρες εάν είχαμε internet.

Αααα, στην απληστία οφείλεται όλη αυτή η πρόοδος; Εμ πες μου το να το ξέρω!

Τώρα, μέχρι εδώ δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να διαστρεβλώνεις αυτά που είπα για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Να σε ενημερώσω λοιπόν ότι, το να προσπαθείς να μειώσεις τον συνομιλητή σου για να τον καταστήσεις αναξιόπιστο είναι ένα πολύ παλιό κολπάκι που έχει και όνομα. Όχι τίποτε άλλο, για να μην νομίζεις ότι πρωτοτυπείς κιόλας.

Αυτά που με ενδιαφέρουν, τα έψαξα και τα βρήκα. Εσύ, που στηρίζεις την "άλλη όχθη" όπως την αποκαλείς, μπορείς να φέρεις παραδείγματα ιδρυμάτων που ΟΔΗΓΑΝΕ τις τεχνολογικές εξελίξεις και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με την ΑΓΟΡΑ;

Όχι, γιατί να ψάξω να βρω; Επειδή σου κάπνισε εσένα να παρουσιάσεις μονομερώς τα πράγματα, εγώ θα πρέπει να το ρίξω στην έρευνα; Το μόνο που είπα είναι ότι, εφόσον δεν "μετράς" και τις δύο πλευρές, αλλά παρουσιάζεις μόνο αυτή που σε συμφέρει και απ' αυτήν μόνο τα πλεονεκτήματα, αυτό λέγεται στην καλύτερη προκατάληψη. Άρα, δεν στέκει.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπότε, δεν οδηγάει καμία εταιρία την έρευνα. Η όρεξη του ανθρώπου την οδηγάει και το τι του αρέσει. Όμως, δεν είναι ξέχωρη και σε άλλο σύμπαν από την αγορά, γιατί την αγορά την φτιάχνει πάλι ο άνθρωπος. Οπότε, δεν υπάρχει ο κακός δαίμονας που λέγεται εταιρία... αλλά μία αλληλεπίδραση ανθρώπου και αγοράς, επειδή μέσα σε αυτή ζει. 

Την αγορά την φτιάχνει ο άνθρωπος? χμμμ.. Σε τελική φάση ναι , γιατί ο άνθρωπος επιλέγει τι θα αγοράσειι και τι όχι , αλλά πόση χειραγώγηση υπάρχει από εταιρείες?  Πόσο βομβαρδισμός απο διαφημίσεις και promotion για κάθε τι καινούργιο εμφανίζεται και είναι τόσο ουάου για να πάμε να το αγοράσουμε? βέβαια οι μ@λ@κες εμείς είμαστε που θα τα αγοράσουμε (γιατί κανένας δεν σ έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό ) αλλά δε μπορούμε να πούμε ότι δεν φταινε και οι εταιρείες και ότι ίσως ναι, να είναι κακός δαίμονας τελικά.Σκέψου πως αν πας να αγοράσεις ένα καινούργιο λάπτοπ το μόνο λειτουργικό που θα δεις να έχουν το 99% των περιπτώσεων είναι win8..αυτό κινείται στην αγορά , αλλά δε νομίζω να το ξεκινήσαμε εμείς αυτό όμως, ετσι?

Για την έρευνα και εκεί ο άνθρωπος επιλέγει για τι θέλει να ερευνήσει και τι όχι, αλλά( το παράδειγμα που έδωσε ο geomagas με το φάρμακο είναι ακριβώς αυτό που θέλω να πω).

Και κάτι τελευταίο , απ ότι είδα οι ερευνητές όπως τους παρουσιάζεις αφιερώνουν και εργάζονται τόσο χρόνο πάνω στην ερευνά τους με σκοπό το χρήμα..ας δώσω ένα τεχνολογικό παράδειγμα ( μια κ είμαστε σε τεχνολογικό forum) , όλα τα open source project..με αυτά τι γίνεται?  ή αυτοί είναι που δεν παν supermarket? έτσι όπως με με το open source , έτσι και σε άλλους κλάδους υπάρχουν αυτοί που ερευνούν και ψάχνονται γιατί το γουστάρουν τέρμα και επειδή θέλουν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα κάτι , τα λεφτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα γι αυτούς (αν και συνήθως όλες αυτες οι έρευνες για να γίνουν χρείαζονται 'γερή' χρηματοδότηση,όπότε ή τα έχουν τα φράγκα ή έχουν βρει χρηματοδότες)  

Υ.Γ sorry αν το post μπερδεύει λίγο , αλλά είναι και κάποιας ώρας :P

Δημοσ.

Και τι μας λες AllisChaos? Πως επειδή υπάρχουν άτομα που δουλεύουν αφιλοκερδώς (εθελοντές) πρέπει να επιβάλουμε στους πάντες να δουλεύουν εθελοντικά? Η πως το συμφέρον, όποιο και να είναι αυτό δεν οδηγεί τους ανθρωπους?

Μήπως αυτοί που αναπτύσσουν αφιλοκερδώς ένα πρόγραμμα , δε θέλουν να αναγράφεται και το ονομά τους πουθενά?  Μήπως εκείνη τη στιγμή ικανοποιούν την προσωπική τους ευχαρίστηση , ενώ στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε περισσότερους αγρότες πχ. ? Και τι να το κάνω εγώ δηλαδή το Open source όταν πεινάνε άνθρωποι στους δρόμους? ΝΑ σηκωθεί το τεμπέλαρος από την καρέκλα να πάει να ταίσει κανένα φτωχό και να ράψει καμιά κάλτσα. Άντε με τους εγωίσταρους.

Αλλά εντάξει, μόνο άμα ο άλλος πληρώνεται , γίνεται ανήθικη η εργασία.

ΚΑι για τη χειραγώγηση, όχι μόνο από τις εταιρείες, αλλά και τις οικογένειες. Να λέμε τα σύκα σύκα. Από παιδιά σου τριβελίζουν το μυαλό με τη μικροαστική ηθική τους. Κατάρα στις οικογένειες. Κανένα παιδί δεν είναι υπεύθυνο. Φταίνε κατά πρώτο λόγο η οικογένεια και μετά οι εταιρείες.

Δημοσ.

Όχι, γιατί να ψάξω να βρω; Επειδή σου κάπνισε εσένα να παρουσιάσεις μονομερώς τα πράγματα, εγώ θα πρέπει να το ρίξω στην έρευνα; Το μόνο που είπα είναι ότι, εφόσον δεν "μετράς" και τις δύο πλευρές, αλλά παρουσιάζεις μόνο αυτή που σε συμφέρει και απ' αυτήν μόνο τα πλεονεκτήματα, αυτό λέγεται στην καλύτερη προκατάληψη. Άρα, δεν στέκει.

Εστιάζω μόνο στο τελευταίο, επειδή για τα υπόλοιπα το μόνο που κάνεις είναι να αρνείσαι να απαντήσεις προβάλλοντας ότι δήθεν δεν καταλαβαίνεις. Από την στιγμή που υπάρχουν (ή έτσι κατάλαβα εγώ at least, εάν κάνω λάθος δείξε το μου) που καταλαβαίνουν τι γράφτηκε τότε είτε ρώτα με τι εννοούσα είτε αυτό που κάνεις είναι το "χαμηλό επίπεδο". 

Για το τελευταίο, επειδή δεν είναι όπως θα σου άρεσε δεν σημαίνει ότι εγώ δεν είδα και την άλλη πλευρά. Εάν αυτό ήταν μέσα στο τι πίστευες εξ αρχής τότε οφείλεις να δείξεις το λάθος μου φέρνοντας παραδείγματα. Εάν δεν ξέρεις (όπως παραδέχεσαι) για την άλλη μεριά, τότε είτε μαθαίνεις είτε δέχεσαι ότι δεν υπάρχει άλλη μεριά. 

Το "δεν ξέρω αλλά είσαι λάθος" είναι μία εντελώς στείρα αντιμετώπιση (που διαφαίνεται και στις υπόλοιπες απαντήσεις σου), συνηθισμένη σε συγκεκριμένες καταστάσεις και από συγκεκριμένες ομάδες και δεν οδηγεί πουθενά. Εν ολίγης, εάν θες να καταρρίψεις ότι δεν υπάρχει άλλη μεριά και αυτό που παραθέτω είναι το success strategy ΔΕΙΞΕ ΤΟ. Αλλιώς, θα ήταν πιο έντιμο να μην λες τίποτα περί αυτού (κατά την γνώμη μου). 

Την αγορά την φτιάχνει ο άνθρωπος? χμμμ.. Σε τελική φάση ναι , γιατί ο άνθρωπος επιλέγει τι θα αγοράσειι και τι όχι , αλλά πόση χειραγώγηση υπάρχει από εταιρείες?  Πόσο βομβαρδισμός απο διαφημίσεις και promotion για κάθε τι καινούργιο εμφανίζεται και είναι τόσο ουάου για να πάμε να το αγοράσουμε? βέβαια οι μ@λ@κες εμείς είμαστε που θα τα αγοράσουμε (γιατί κανένας δεν σ έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό ) αλλά δε μπορούμε να πούμε ότι δεν φταινε και οι εταιρείες και ότι ίσως ναι, να είναι κακός δαίμονας τελικά.Σκέψου πως αν πας να αγοράσεις ένα καινούργιο λάπτοπ το μόνο λειτουργικό που θα δεις να έχουν το 99% των περιπτώσεων είναι win8..αυτό κινείται στην αγορά , αλλά δε νομίζω να το ξεκινήσαμε εμείς αυτό όμως, ετσι?

Για την έρευνα και εκεί ο άνθρωπος επιλέγει για τι θέλει να ερευνήσει και τι όχι, αλλά( το παράδειγμα που έδωσε ο geomagas με το φάρμακο είναι ακριβώς αυτό που θέλω να πω).

Και κάτι τελευταίο , απ ότι είδα οι ερευνητές όπως τους παρουσιάζεις αφιερώνουν και εργάζονται τόσο χρόνο πάνω στην ερευνά τους με σκοπό το χρήμα..ας δώσω ένα τεχνολογικό παράδειγμα ( μια κ είμαστε σε τεχνολογικό forum) , όλα τα open source project..με αυτά τι γίνεται?  ή αυτοί είναι που δεν παν supermarket? έτσι όπως με με το open source , έτσι και σε άλλους κλάδους υπάρχουν αυτοί που ερευνούν και ψάχνονται γιατί το γουστάρουν τέρμα και επειδή θέλουν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα κάτι , τα λεφτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα γι αυτούς (αν και συνήθως όλες αυτες οι έρευνες για να γίνουν χρείαζονται 'γερή' χρηματοδότηση,όπότε ή τα έχουν τα φράγκα ή έχουν βρει χρηματοδότες)  

Υ.Γ sorry αν το post μπερδεύει λίγο , αλλά είναι και κάποιας ώρας :P

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η χειραγώγηση είναι κάτι ξένο από εσένα; Πόση χειραγώγηση δεν κάνεις εσύ σε υποψήφιες γκόμενές σου; Ή μήπως εκεί δεν μετράει; Πόση χειραγώγηση δεν κάνεις εσύ στους φίλους σου για να διατηρήσεις ή αυξήσεις τον ρόλο σου σε μία παρέα; Ή πάλι εκεί δεν μετράει; 

Και στην τελική, είναι δείγμα μειωμένης νοημοσύνης να γνωρίζει κανείς ότι τον χειραγωγούν, να το δέχεται και μετά να παραπονιέται. 

Εφόσον το ξέρεις τότε γιατί το δέχεσαι και μετά παραπονιέσαι; Μην το κάνεις και end of story. Εφόσον το κάνεις τότε το θες. Άρα, ο ερευνητής και η αγορά αλληλεπιδρούν και δεν υπάρχει η κακή αγορά που θα κατευθύνει την έρευνα δίνοντας λεφτά μόνο σε αυτούς που ερευνούν θέματα που δεν θα ξυπνήσουν τους υποτελείς της έτσι ώστε να κυβερνά πάντα μαζί με τους Illuminati και τους Ελοχίμ. 

Καλό σενάριο για ταινία, αλλά παραμένει στην σφαίρα του φανταστικού όπως οι διαδικασίες σπασίματος ενός κωδικού που "σπάει" (LOL) τα ψηφία ενός κωδικού ένα-ένα. 

Και τι μας λες AllisChaos? Πως επειδή υπάρχουν άτομα που δουλεύουν αφιλοκερδώς (εθελοντές) πρέπει να επιβάλουμε στους πάντες να δουλεύουν εθελοντικά? Η πως το συμφέρον, όποιο και να είναι αυτό δεν οδηγεί τους ανθρωπους?

Μήπως αυτοί που αναπτύσσουν αφιλοκερδώς ένα πρόγραμμα , δε θέλουν να αναγράφεται και το ονομά τους πουθενά?  Μήπως εκείνη τη στιγμή ικανοποιούν την προσωπική τους ευχαρίστηση , ενώ στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε περισσότερους αγρότες πχ. ? Και τι να το κάνω εγώ δηλαδή το Open source όταν πεινάνε άνθρωποι στους δρόμους? ΝΑ σηκωθεί το τεμπέλαρος από την καρέκλα να πάει να ταίσει κανένα φτωχό και να ράψει καμιά κάλτσα. Άντε με τους εγωίσταρους.

ΚΑι για τη χειραγώγηση, όχι μόνο από τις εταιρείες, αλλά και τις οικογένειες. Να λέμε τα σύκα σύκα. Από παιδιά σου τριβελίζουν το μυαλό με τη μικροαστική ηθική τους. Κατάρα στις οικογένειες. Κανένα παιδί δεν είναι υπεύθυνο. Φταίνε κατά πρώτο λόγο η οικογένεια και μετά οι εταιρείες.

Ακριβώς. Και το συμφέρον είναι κακό μόνο όταν δεν εστιάζει στο ",". Αλλιώς, το συμφέρον είναι καλό. 

Γιατί δεν υπάρχει συμφέρον όταν φέρεσαι καλά. Δεν το κάνεις, π.χ., για να νιώθεις ωραία. Ή, δεν υπάρχει συμφέρον όταν ψάχνεις κάτι νέο. Δεν το κάνεις, π.χ., για να βρεις κάτι νέο και να αποκτήσεις παραπάνω από όσα έχεις. 

Όχι. Ποτέ. 

Δημοσ.

Εστιάζω μόνο στο τελευταίο, επειδή για τα υπόλοιπα το μόνο που κάνεις είναι να αρνείσαι να απαντήσεις προβάλλοντας ότι δήθεν δεν καταλαβαίνεις. Από την στιγμή που υπάρχουν (ή έτσι κατάλαβα εγώ at least, εάν κάνω λάθος δείξε το μου) που καταλαβαίνουν τι γράφτηκε τότε είτε ρώτα με τι εννοούσα είτε αυτό που κάνεις είναι το "χαμηλό επίπεδο".

Σε τι να απαντήσω δηλαδή; Στις παρανοήσεις σου;

Όποιος θέλει να δει τι πραγματικά είπα, το thread είναι εδώ, και ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Εσύ πρέπει να απολογηθείς στο πως έφτασες να παρανοήσεις (κατά λάθος?) αυτά που είπα.

Για το τελευταίο, επειδή δεν είναι όπως θα σου άρεσε δεν σημαίνει ότι εγώ δεν είδα και την άλλη πλευρά. Εάν αυτό ήταν μέσα στο τι πίστευες εξ αρχής τότε οφείλεις να δείξεις το λάθος μου φέρνοντας παραδείγματα. Εάν δεν ξέρεις (όπως παραδέχεσαι) για την άλλη μεριά, τότε είτε μαθαίνεις είτε δέχεσαι ότι δεν υπάρχει άλλη μεριά.

Δεν με ενδιαφέρει αν την είδες ή όχι, με ενδιαφέρει ο τρόπος που τα παρουσιάζεις. Και είναι υποκειμενικός και προκατειλημμένος. Δεν οφείλω να δείξω τίποτα απέναντι σε ένα τόσο φτηνό επιχείρημα. Έχουμε και κάποιο αυτοσεβασμό. Αλλά παρόλα αυτά σου έδειξα ακριβώς ποιο είναι το λάθος σου: Είσαι προκατειλημμένος! Λέμε!

Το "δεν ξέρω αλλά είσαι λάθος" είναι μία εντελώς στείρα αντιμετώπιση (που διαφαίνεται και στις υπόλοιπες απαντήσεις σου), συνηθισμένη σε συγκεκριμένες καταστάσεις και από συγκεκριμένες ομάδες και δεν οδηγεί πουθενά. Εν ολίγης, εάν θες να καταρρίψεις ότι δεν υπάρχει άλλη μεριά και αυτό που παραθέτω είναι το success strategy ΔΕΙΞΕ ΤΟ. Αλλιώς, θα ήταν πιο έντιμο να μην λες τίποτα περί αυτού (κατά την γνώμη μου).

"Δεν ξέρω αλλά είσαι λάθος"???? Θα μάθουμε και Ελληνικά τώρα... Λοιπόν:

Το μόνο που είπα είναι ότι, εφόσον δεν "μετράς" και τις δύο πλευρές, αλλά παρουσιάζεις μόνο αυτή που σε συμφέρει και απ' αυτήν μόνο τα πλεονεκτήματα, αυτό λέγεται στην καλύτερη προκατάληψη. Άρα, δεν στέκει.

^^^ Αυτό δεν σημαίνει ούτε "δεν ξέρω" ούτε "είσαι λάθος". Σημαίνει ότι δεν καταδέχομαι να σχολιάσω κάτι που είναι καταφανώς προκατειλημμένο, πόσο μάλλον να αναλώσω το χρόνο μου σε "έρευνες" για να σου αποδείξω ότι το πυροτέχνημά σου είναι εσφαλμένο.

Άλλη (κατά λάθος?) παρανόηση κι αυτή. Και μιας που ανέφερες την εντιμότητα, να σε ενημερώσω ότι, το να κάνεις argument flooding είναι άλλη μία μορφή προπαγάνδας. Αν θέλεις να κάνεις λοιπόν προπαγάνδα, do your homework first, γιατί είσαι πολύ απροκάλυπτος. ;)

Καμία σχέση με αυτό που είπε. Του βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπε.

I see a pattern there...

Δημοσ.

Είπα εγώ να δουλεύουν όλοι αφιλοκερδώς?  ανέφερα ένα παράδειγμα στο ότι πολλές έρευνες δεν γίνονται πάντα σαν απότερο σκοπό το χρήμα.

Νομίζω πως  ότι και να κάνεις, πρέπει να το ευχαριστιέσαι, οπότε ναι , γουστάρουν να γράφουν κώδικα οι συγκεκριμένοι και το ευχαριστιούνται, ενοχλούν κανέναν? αυτό με τους αγρότες δεν το κατάλαβα, δλδ μας λες ότι πρέπει να γίνουμε ότι έχει ανάγκη η αγορά-το κράτος-ο κόσμος? θα ασχολειθώ με κατι επειδή μου αρέσει. Τώρα το ότι είναι τεμπέλαρος και δεν σηκώνεται να ταίσει κανένα φτωχό αυτό δε ξέρω απο που το συμπέρανες.

Συμφωνό.

Πάντως Το ξαναλέω , δεν είπα ούτε όποιος δουλεύει κ πληρώνεται είναι ανήθικος ούτε οτι πρέπει να γίνονται όλα εθελοντικά , αναφέρθηκα πιο πολύ στον timonkaipumpa που κάποια στιγμή έγραψε πως όλοι αυτοί οι ερευνητές δουλεύουν κ ψάχνονται τόσο με απώτερο σκοπό το χρήμα (ή κάτι για το Internet που είχε πει και πήγαινε πάλι προς τα κει) και του είπα πως δεν είναι πάντα έτσι. Εννοείται ότι ο άνθρωπος πάντα θα κάνει ότι κάνει για να ικανοποιήση  ανάγκες του , είται έιναι να βγάλει λεφτά ειται,ειται,είται...

Για την χειραγώγηση θα επανέλθω μετά γιατί πρέπει να φύγω.

Καμία σχέση με αυτό που είπε. Του βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπε.

I see a pattern there...

Exactly!!

Δημοσ.

"Δεν ξέρω αλλά είσαι λάθος"???? Θα μάθουμε και Ελληνικά τώρα... Λοιπόν:

^^^ Αυτό δεν σημαίνει ούτε "δεν ξέρω" ούτε "είσαι λάθος". Σημαίνει ότι δεν καταδέχομαι να σχολιάσω κάτι που είναι καταφανώς προκατειλημμένο, πόσο μάλλον να αναλώσω το χρόνο μου σε "έρευνες" για να σου αποδείξω ότι το πυροτέχνημά σου είναι εσφαλμένο.

Προφανέστατα τα bolds τα κάνεις γαργάρα...

Μία ακόμα ένδειξη της στείρας (και συνηθισμένης) αντιμετώπισης από μερικούς.

Whatever... 

Δεν μπορώ να καταλάβω για κάποιον πόσο δύσκολο του είναι να καταλάβει τα αυτονόητα...

ΕΓΩ έκανα την έρευνά μου και παρουσιάζω αυτό που ξέρω. Δεν θα κάτσω να κάνω μάθημα στον καθένα, όσο και εάν το αποζητάει. Από αυτά που βρήκα, παρουσιάζω τα αποτελέσματα. 

Όποιος έχει αντίρρηση ΒΑΣΙΜΗ και όχι αερολογίες γιατί έτσι του κάπνισε να λέει πάντα "όχι", παραθέτει τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ. Εάν δεν έχει τέτοια και απλά λέει "διαφωνώ", τότε δεν μιλάει.. αερίζεται. Διαφώνησε όσο θες... δείξει όμως το γιατί και δείξε το χειροπιαστά. 

Και είναι κρίμα σε σοβαρά threads να παρουσιάζονται τέτοιες αερίζουσες συμπεριφορές απλά και μονο για πουν "όχι". 

Δημοσ.

Προφανέστατα τα bolds τα κάνεις γαργάρα...

Τα κάνω γαργάρα ενώ σου απάντησα και σ' αυτό; Και "προφανέστατα" κιόλας;;;;

Για ξανακοίτα καλύτερα! Εκτίθεσαι!

Δημοσ.

Δε μπορώ να παρακολουθήσω το thread οπότε περιορίζομαι σε tactical επεμβάσεις.

Και στην τελική, είναι δείγμα μειωμένης νοημοσύνης να γνωρίζει κανείς ότι τον χειραγωγούν, να το δέχεται και μετά να παραπονιέται. 

Εφόσον το ξέρεις τότε γιατί το δέχεσαι και μετά παραπονιέσαι; Μην το κάνεις και end of story. Εφόσον το κάνεις τότε το θες. Άρα, ο ερευνητής και η αγορά αλληλεπιδρούν και δεν υπάρχει η κακή αγορά που θα κατευθύνει την έρευνα δίνοντας λεφτά μόνο σε αυτούς που ερευνούν θέματα που δεν θα ξυπνήσουν τους υποτελείς της έτσι ώστε να κυβερνά πάντα μαζί με τους Illuminati και τους Ελοχίμ. 

Νομίζω ότι εδώ είσαι λάθος. Μπορεί να είναι δείγμα μειωμένης αυτοπεποίθησης, αλλά το "νοημοσύνης" είναι ελιτίστικο and will make you no friends. Εφόσον η νοημοσύνη δε συνδέεται με το point που θέλεις να κάνεις, καλύτερα να μείνει απέξω.

Το παράπονο είναι μια μορφή ψυχολογικής άμυνας, είναι τελείως ανθρώπινο και αναμενόμενο παρόλο που με binary logic είναι τελείως περιττό.

Η αγορά σαφώς θα κατευθύνει στην έρευνα, με την έννοια ότι η αγορά χρηματοδοτεί με βάσει το τι φαντάζεται πως μπορεί να δρέψει ως καρπούς της έρευνας. Αλλά αυτό είναι γεγονός πως απέχει έτη φωτός από το να πούμε ότι ελέγχει την έρευνα. Ίσα ίσα, η πιο "εκρηκτική" έκφανση της σύνδεσης έρευνας/αγοράς είναι όταν η έρευνα παράγει αποτελέσματα που οδηγούν σε disruptive δραστηριότητες.

Και το γεγονός ότι η κουλτούρα μας ορίζεται σε τεράστιο βαθμό από ακριβώς αυτές τις disruptive δραστηριότητες (κινητά έχουμε όλοι με ο,τι αυτό συνεπάγεται) είναι απόδειξη πως ο έλεγχος είναι μοιραία κάτι που προσπαθεί να επιβληθεί κατόπιν εορτής. Πρόσφατο παράδειγμα: internet media vs Big Content. Σύγχρονο παράδειγμα που ακόμα δεν έχει πάρει βράση: drones, self-driving cars.

Δημοσ.

Δε μπορώ να παρακολουθήσω το thread οπότε περιορίζομαι σε tactical επεμβάσεις.

Νομίζω ότι εδώ είσαι λάθος. Μπορεί να είναι δείγμα μειωμένης αυτοπεποίθησης, αλλά το "νοημοσύνης" είναι ελιτίστικο and will make you no friends. Εφόσον η νοημοσύνη δε συνδέεται με το point που θέλεις να κάνεις, καλύτερα να μείνει απέξω.

Το παράπονο είναι μια μορφή ψυχολογικής άμυνας, είναι τελείως ανθρώπινο και αναμενόμενο παρόλο που με binary logic είναι τελείως περιττό.

Η αγορά σαφώς θα κατευθύνει στην έρευνα, με την έννοια ότι η αγορά χρηματοδοτεί με βάσει το τι φαντάζεται πως μπορεί να δρέψει ως καρπούς της έρευνας. Αλλά αυτό είναι γεγονός πως απέχει έτη φωτός από το να πούμε ότι ελέγχει την έρευνα. Ίσα ίσα, η πιο "εκρηκτική" έκφανση της σύνδεσης έρευνας/αγοράς είναι όταν η έρευνα παράγει αποτελέσματα που οδηγούν σε disruptive δραστηριότητες.

Και το γεγονός ότι η κουλτούρα μας ορίζεται σε τεράστιο βαθμό από ακριβώς αυτές τις disruptive δραστηριότητες (κινητά έχουμε όλοι με ο,τι αυτό συνεπάγεται) είναι απόδειξη πως ο έλεγχος είναι μοιραία κάτι που προσπαθεί να επιβληθεί κατόπιν εορτής. Πρόσφατο παράδειγμα: internet media vs Big Content. Σύγχρονο παράδειγμα που ακόμα δεν έχει πάρει βράση: drones, self-driving cars.

Απαντάω με αρίθμηση γιατί θα με βολέψει... ελπίζω το αυτό και για εσένα. 

1) Η νοημοσύνη σαφώς και σχετίζεται με το point μου εκεί. Εφόσον γνωρίζει κανείς ότι τον χειραγωγούν, έχει την νοημοσύνη να το κάνει. Εφόσον το δέχεται, έχει την νοημοσύνη να σταθμίσει πράγματα και να πάρει απόφαση. Εφόσον μετά παραπονιέται, έχει την νοημοσύνη να σταθμίσει τις πράξεις του, να δει τα αποτελέσματα, να αξιολογήσει τον εαυτό του και το τι έκανε, να βγάλει συμπέρασμα και να παραπονεθεί. 

Δεν ξέρω εάν είναι ή δεν είναι "ελιτιστικό". Δεν με νοιάζει κιόλας. Όπως δεν με νοιάζει εάν κάνω ή όχι φίλους σε ένα forum... θαρρώ πως θα προσέβαλα την δική μου νοημοσύνη εάν με ένοιαζε να κάνω φίλους σε έναν χώρο που χρησιμοποιώ ψευδώνυμο. Χώρια από αυτό, δεν με νοιάζει κιόλας (που είναι το βασικότερο για εμένα). 

2) Το παράπονο δεν είναι αναμενόμενο. Είναι όντως μία μορφή άμυνας ΑΛΛΑ την επιλέγει κανείς για την κάνει. Όντως είναι περιττό με plain logic (και όχι binary). Έτσι, κανείς διαλέγει να παραπονεθεί. Το διαλέγει γιατί σταθμίζει ότι αυτό θα του κάνει καλύτερη άμυνα. Αυτή η επιλογή δείχνει πράγματα για τον αμυνόμενο, πόσο μάλλον δε σε καταστάσεις όπου ήξερε που μπλεκόταν. 

3) Αυτό που δεν αναφέρεις είναι ότι την αγορά την καθορίζουν οι καταναλωτές. Είχε βγει το BEos. Αρκετά καλή τεχνολογία για τότε. Το χρησιμοποίησε κανείς; Τα Wendys ήταν από τα καλύτερα μαγαζιά για burgers στην Ελλάδα (αμερικάνικα είναι, αλλά σε σύγκριση με McDonalds και Goody's απλά ήταν έτη φωτός μπροστά). Οι καταναλωτές δεν τα προτιμούσανε και πλέον δεν υπάρχει ούτε ένα. Το mp3 είναι χάλια σε σύγκριση με το flac. Όμως οι καταναλωτές το προτιμούν (σιγά-σιγά αλλάζει, αλλά σιγά-σιγά). 

Με μερικά παραδείγματα μπορεί να μην συμφωνείς, αλλά ελπίζω να βλέπεις το point μου. Εάν όχι, μπορώ να ξανά-προσπαθήσω... απλά ρώτα με. 

Ο μετέπειτα έλεγχος είναι λογικό μιας και η αγορά προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος της. Το ίδιο κάνουμε και εμείς σε σχέσεις μεταξύ ανθρώπων. 

Άρα; Πιο είναι το δικό σου point; Γιατί θαρρώ πως δεν το πολύ-έπιασα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...