Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, αποψε κολλησα εναν ιο απο (προσοχη! ανοιξτε με δικη σας ευθυνη!) (μαλλον δεν ανοιγει αμεσως, πρεπει να κατεβασεις ενα .exe και να το ανοιξεις, αλλα το λεω καλου κακου) εδω.

Ειχα το AVG το δωρεαν και το Malwarebytes Anti-Malware. Το AVG αρχισε αμεσως και μου βγαλε καμποσα σφαλματα απανωτα (5-6), τα οποια υποτιθεται διορθωσε. Εκανα κι ενα σκαν με το mbam, αλλα δε βρηκε τιποτα.

Αρχισε κι εκανε ο ιος διαφορα τρελα, μου εγκατεστησε κατι προγραμματα, ενα "RegClean Pro" που ετρεχε στο task manager, ενα "Δωρεάν εκκαθάριση μητρώου!" στην επιφανεια εργασιας και κατι αλλα που δε θυμαμαι πως τα λεγανε (τα εσβησα με delete, αλλα με καθε επανεκκινηση το "Δωρεάν εκκαθάριση μητρώου!" ξαναδημιουργουνταν και το RegClean Pro ξαναβγαινε στον task manager). Δε με αφηνε να γραψω ονομα φακελου σε ελληνικα, μου αλλαξε την αρχικη σελιδα του firefox σε αυτη:

http://www.default-search.net/?sid=476&aid=147&itype=u&ver=12349&tm=359&src=hmp

και τη γρηγορη αναζητηση του firefox επισης στην ιδια σελιδα.

Προσπαθησα μερικες φορες να κανω επαναφορα συστηματος, αλλα μου λεγε οτι απετυχε (και απο safe mode).

Τελικα εκανα φορματ και ξαναεγκατεστησα τα windows.

Το θεμα μου ειναι οτι εχω το σκληρο μου χωρισμενο σε δυο partitions, που στο ενα ειναι τα windows. Και καθε φορα που κανω φορματ, το κανω μονο σε αυτο το partition με τα windows.

Επειδη δεν ξερω πολλα απο υπολογιστες και τον ψιλοφοβηθηκα τον συγκεκριμενο ιο, επειδη εκανε διαφορα κολπα, ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε με σιγουρια  να μου πειτε, αν παιζει να εγκατεστησε ο ιος τιποτα στο αλλο partition του εσωτερικου σκληρου, η στον εξωτερικο σκληρο. Και γενικα αν χρειαζεται να κανω τιποτα αλλο.

Ξαναεβαλα το Malwarebytes Anti-Malware, ξαναεκανα σκαν, αλλα δε βρηκε τιποτα. Αλλα γενικα εχω την εντυπωση οτι ολα αυτα τα δωρεαν antivirus δεν κανουν τιποτα σοβαρο.

Επισης, αμα ηξερε κανεις να μου πει πως θα βρω αυτο το προγραμμα που εψαχνα να κατεβασω απο την αρχη (internet download manager) δωρεαν, γιατι το βρισκω μονο σε shareware, ακομα καλυτερα (αν υπαρχει σε δωρεαν εκδοση, γιατι μπορει και να μην υπαρχει).

Επεξ/σία από ennoeitai
Δημοσ.

Πήρες δυο μαθήματα:

1. Δεν κατεβάζουμε ΠΟΤΕ απο softonic.com
  2. Δεν κάνουμε εγκατασταάσεις απλά πατώντας next-next-next. Κοιτάμε και επιλέγουμε τα τικ ώστε να μην μπαινουν επιπλέον προγράμματα, πέρα απο αυτό που θέλουμε

Το πρόγραμμα βρίσκεται στη διεύθυνση του προγραμματιστή http://www.free-internet-download-manager.com/

Αυτά που σου εγκατασταθηκαν δεν μπήκαν στο αλλο partition. 

• Like 5
Δημοσ.

Απο τη περιγραφή, δεν μου φαίνεται για σοβαρός  ιός. Πιο πολύ σε adware-rogueware μου κάνει. Εγκαθιστά προγράμματα που δεν κάνουν τίποτα και ζητάν λεφτά, για να μη κάνουν πάλι τίποτα.

Συνήθως αυτού του είδους μολύνσεις δεν πηδάνε σε άλλα partition. Για να είσαι σίγουρος όμως κάνε ενα scan με το adwcleaner και με το Emsisoft Emergency Kit. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς και στο μέλλον για κανένα scan μια στο τόσο.

• Like 3
Δημοσ.

Πήρες δυο μαθήματα:

• Δεν κατεβάζουμε ΠΟΤΕ απο softonic.com
  • Δεν κάνουμε εγκατασταάσεις απλά πατώντας next-next-next. Κοιτάμε και επιλέγουμε τα τικ ώστε να μην μπαινουν επιπλέον προγράμματα, πέρα απο αυτό που θέλουμε
Το πρόγραμμα βρίσκεται στη διεύθυνση του προγραμματιστή http://www.free-internet-download-manager.com/

Απο τη περιγραφή, δεν μου φαίνεται για σοβαρός  ιός. Πιο πολύ σε adware-rogueware μου κάνει. Εγκαθιστά προγράμματα που δεν κάνουν τίποτα και ζητάν λεφτά, για να μη κάνουν πάλι τίποτα.

Συνήθως αυτού του είδους μολύνσεις δεν πηδάνε σε άλλα partition. Για να είσαι σίγουρος όμως κάνε ενα scan με το adwcleaner και με το Emsisoft Emergency Kit. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς και στο μέλλον για κανένα scan μια στο τόσο.

Οκ, σας ευχαριστω πολυ παιδια!

Καλα μου κανει εντυπωση, το softonic σαν να θυμαμαι οτι ητανε καλο σαιτ (παιζει να μη θυμαμαι και καλα).

Δημοσ.

Πήρες δυο μαθήματα:

1. Δεν κατεβάζουμε ΠΟΤΕ απο softonic.com
  2. Δεν κάνουμε εγκατασταάσεις απλά πατώντας next-next-next. Κοιτάμε και επιλέγουμε τα τικ ώστε να μην μπαινουν επιπλέον προγράμματα, πέρα απο αυτό που θέλουμε

Σωστότατος.

Θα προσθέσω και κάτι ακόμα.

Προσέχουμε αν αυτό που κατεβάζουμε είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, ή download tool που μαζί με αυτό που θέλουμε θα κατεβάσει και ένα κάρο σκουπίδια.

Δημοσ.

Σωστότατος.

Θα προσθέσω και κάτι ακόμα.

Προσέχουμε αν αυτό που κατεβάζουμε είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, ή download tool που μαζί με αυτό που θέλουμε θα κατεβάσει και ένα κάρο σκουπίδια.

Αυτο γενικα το'χω στο μυαλο μου, αλλα αυτο το "προγραμμα" μαλλον ειναι μονο ιος.

Γενικά όταν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα πριν το εγκαταστήσεις να κανείς  έλεγχο με το virus total

https://www.virustotal.com/

τθανκς

Ευτυχως που μου ειπατε 2-3, γιατι δεν ξερω την τυφλα μου απο αντιβαιρους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...