Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακάρι να δούμε μεγάλες εταιρίες να υποστηρίζουν την νέα πλατφόρμα της AMD. Θεωρώ πως το vfm τους είναι πολύ ανώτερο απο τις λύσεις της intel στην κατηγορία αυτή, ειδικά αν θες να κάνεις και ελαφρύ gaming χωρίς να χρειάζεται να βάλεις το επιπλέον κόστος μιας dedicated gpu. 

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζεις ότι τα U είναι επιλεγμένα & τα καλύτερα κομμάτια από το wafer, ώστε να μπορούν να κατέβουν τόσο χαμηλά σε κατανάλωση; Λίγα σε ποσότητα, μεγάλα σε κόστος. H AMD με αυτές τις APU το κάνει με όλα τα λειτουργικά κομμάτια του wafer.

τι θα πει επιλεγμενα λες και ειναι απο την αρια φυλη...

εγω βλεπω τα specs στα ρολογια και στους χρονισμους και βλεπω οτι η amd καταφερε να φτιαξει τετοιο apu 2 χρονια μετα

ααα και επισης για να μη ξεχνιομαστε:

Ivy U απο το Q2 του 2012 ειναι στα 22nm

οι kaveri (καποια στιγμη μεσα στο 2014) θαναι ακομα στα 28nm

:lol:

Δημοσ.

τι θα πει επιλεγμενα λες και ειναι απο την αρια φυλη...

εγω βλεπω τα specs στα ρολογια και στους χρονισμους και βλεπω οτι η amd καταφερε να φτιαξει τετοιο apu 2 χρονια μετα

ααα και επισης για να μη ξεχνιομαστε:

Ivy U απο το Q2 του 2012 ειναι στα 22nm

οι kaveri (καποια στιγμη μεσα στο 2014) θαναι ακομα στα 28nm

:lol:

Αν δεν έχεις ιδέα για wafers και για binning μην γράφεις βλακείες.

Πέρα από τα nm, κοίτα και αν είναι high-K, LP, HP, SOI κτλ.

Δημοσ.

προφανως για αυτα που αναφερεις δεν ειχε ιδεα η amd εδω και χρονια αφου δε μπορουσε να φτιαξει ενα mobile apu της προκοπης διατηρωντας το παραλληλα και σε  τετοια tdp επιπεδα

Δημοσ.

Οι Kaveri είναι για desktop / laptop / sff pc καταστάσεις. 

Αν μιλάμε για τάμπλετ, η σειρά των Beema είναι πολύ καλή και για ακόμα χαμηλότερες καταναλώσεις υπάρχουν οι Mullins.

Δημοσ.

προφανως για αυτα που αναφερεις δεν ειχε ιδεα η amd εδω και χρονια αφου δε μπορουσε να φτιαξει ενα mobile apu της προκοπης διατηρωντας το παραλληλα και σε  τετοια tdp επιπεδα

Η κατανάλωση δεν είναι θέμα μόνο νανομέτρων και μεθόδου κατασκευής. Είναι και θέμα σχεδιασμού του ίδιου του επεξεργαστή. Μόλις πρόσφατα αποφάσισαν να σταματήσουν (τουλάχιστον προσωρινά) το κυνήγι των επιδόσεων και να αφοσιωθούν σε επεξεργαστές με χαμηλή κατανάλωση και μικρού-μικρομεσαίου κόστους.

Δημοσ.

Εγω θέλω τα πορωμένα τις intel να φάει κανα στραπάτσο η amd και να μας αφήσει χρόνους να αρχίσουν να πληρωνουν βαλτομενες τεχνολογίες στην τριπλάσια τιμή λόγο έλλειψης ανταγωνισμού!

• Like 3
Δημοσ.

Εγω θέλω τα πορωμένα τις intel να φάει κανα στραπάτσο η amd και να μας αφήσει χρόνους να αρχίσουν να πληρωνουν βαλτομενες τεχνολογίες στην τριπλάσια τιμή λόγο έλλειψης ανταγωνισμού!

Γιατί, τι γίνεται ήδη σιγά σιγά; Δες πόσο κάνει ο 4670Κ και πόσο έκανε ο 2500Κ όταν είχε βγει.

Δημοσ.

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν φτηνούς και καλούς επεξεργαστές. Οι υπόλοιποι αν γουστάρετε κάντε και δωρεές και promοtion στην intel...

Δεν είμαστε όλοι για high end... Ειδικά αυτές τις εποχές...

• Like 2
Δημοσ.

Η κατανάλωση δεν είναι θέμα μόνο νανομέτρων και μεθόδου κατασκευής. Είναι και θέμα σχεδιασμού του ίδιου του επεξεργαστή. Μόλις πρόσφατα αποφάσισαν να σταματήσουν (τουλάχιστον προσωρινά) το κυνήγι των επιδόσεων και να αφοσιωθούν σε επεξεργαστές με χαμηλή κατανάλωση και μικρού-μικρομεσαίου κόστους.

Η κατανάλωση δεν είναι θέμα μόνο νανομέτρων και μεθόδου κατασκευής. Είναι και θέμα σχεδιασμού του ίδιου του επεξεργαστή.

Ετσι μετα την επιτυχια των Faildozers και τη συγχωνευση με την ati η amd στραφηκε θελοντας και μη κυριως σε εναλλακτικους τομεις.

Απο το 2011 η Amd παλευει να εδραιωθει κατα σειρα με τους zacate-brazos-llano οπου εφηυρε τον ορο apu αλλα και εκει ερχεται 2η και καταιδρωμενη... διοτι οι baytrail συνδυαζουν ηδη και τα 3 παραπανω στοιχεια και βελτιωνονται σε καθε γενια  τη στιγμη που  η amd υπολειπεται σε τουλαχιστον ενα απο αυτα και χωρις οι υπαρχουσες υλοποιησεις της να κερδιζουν την εμπιστοσυνη και σημαντικο τμημα της αγορας...

φιχεδ*

Δημοσ.

φιχεδ*

Τι fixed ρε συ, το γκάστρωσες το σχόλιό μου.

Το GPU κομμάτι είναι καλύτερο στους AMD, και σε όποια προγράμματα (πέρα από games) υποστηρίζεται σωστά η GPU, οι AMD βγαίνουν μπροστά. Λίγα ναι μεν αυτά τα προγράμματα, όμως σιγά σιγά εκεί πάει το πράγμα.

• Like 2
Δημοσ.

Πιάσε διάβασε τι καινοτομίες φέρνουν οι Kaveri. Ολίγον τι ψόφιες επιδόσεις το CPU κομμάτι, όμως οι καινοτομίες είναι καινοτομίες. Καινοτομίες που ελπίζουμε να συνδυαστούν μελλοντικά με (πολύ) καλύτερες επιδόσεις, γιατί θα καταλήξουμε να πληρώνουμε τους i3 κανά 200άρι.

Δημοσ.

γιατί θα καταλήξουμε να πληρώνουμε τους i3 κανά 200άρι.

α γειασου! ο ανταγωνιζμος που λεγαμε...

καλα το φανταστηκα στεαφανος χιος σπικινγκ

Δημοσ.

θα το κανουμε παλι flame topic amd vs intel?σβηστηκαν τα ασχετα ποστς και τα quote των ασχετων posts.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...