Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε κάνουν αυτές οι οθόνες για το budget και τη χρήση που θες και δε θα χεις και ισορροπία με το υπόλοιπο σύστημα.Θα ασχοληθείς και με εικόνα και γενικά θα'ναι λάθος να κάνεις οικονομία εκεί.

Στο σύστημα και για τη χρήση ταιριάζει μια ποιοτική ακριβότερη οθόνη με καλό panel,ποιότητα κατασκευής,βάθος χρώματος αν γίνεται πχ http://www.e-shop.gr/asus-pa238q-23-dvi-dispport-p-PER.169178(10 bit LUT) ή αν δεν ανεβαίνεις τόσο στα χρήματα μια από τις τελευταίες Dell, πχ U2414H.Γενικά πρέπει να το ψάξεις περισσότερο imo.Εγώ σε τέτοιο σύστημα και για να το χω σωστό και ισορροπημένο ούτε καν θα τις κοιτούσα αυτές που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα post.

• Like 2
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συμφωνώ,αλλα ηδη εχω ξεπερασει κατα πολυ το budget μου,και δεν μου παει η καρδια να κοψω απο αλλου :-) ...Θα αρχισω με καποια ποιο φθηνη,μιας και δεν ειμαι και καποιος απαιτητικός,και σκοπευω για καποια μελλοντική αναβαθμιση μεσα στον επομενο χρονο,οπως και αλλο 1 stick ram..

Μια τελευται απορια εχω ομως....Που προτεινατε σαν cpu cooler αυτο : http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-evo-p-PER.811683 , που κοστιζει 40 ευρω...Δεν θα ηταν καλύτερα να βάλω αυτήν την υδρόψυξη : http://www.e-shop.gr/coolermaster-rl-s12v-24pk-r1-seidon-120v-p-PER.811282  για 5 ευρω παραπανω?

Δημοσ.

Ε ντάξει από τη μία είναι καλό να πάει σε πιο καλή οθόνη, από την άλλη αν δεν τον νοιάζουν και τόσο τα περί οθόνης δεν χάνει ο ίδιος κάτι που γι αυτόν είναι σημαντικό. Από το να κάνει θυσίες στο hardware για να χωρέσει μια πολύ καλή οθόνη μέσα στο budget, καλύτερα να πάει σε μια κανονική LG IPS 24'' και είναι ok. Ειδικά αν έχει μάθει με τέτοιες ''normal'' οθόνες τότε δεν θα έχει πρόβλημα. Στις οθόνες είναι και πως το βλέπει κανείς ανεξεραίτως από το ότι μια καλύτερη αξίζει περισσότερο, ντάξει αυτό εννοείται. Στο hardware όμως δεν υπάρχουν συμβιβασμοί γιατί όλη η απόδοση από εκεί βγαίνει. Σκέψου μια πολύ καλή οθόνη με ένα μέτριο ή ανισορροπημένο σύστημα...Δεν αξίζει...Τώρα αν μπορεί να διαθέσει παραπάνω χρήματα ας πάει σε καλύτερη οθόνη πχ DELL.

Δημοσ.

Ανισορροπημένο σύστημα θα έχει με οθόνες των 130-160 ευρώ (και ΤΝ κιόλας...).Με μια αξιοπρεπή οθόνη θα κερδίσει αισθητά σε εμπειρία,θα έχει άλλο σύστημα ουσιαστικά.Αν έχει μάθει έτσι και κάτσει σε καμμιά της προκοπής μπορεί να δει και τι έχανε όπως και τόσοι άλλοι.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά δεν φτάνουν για παραπάνω τα χρήματα που διαθέτει...Οπότε μένει εκεί...Από την δική μου πλευρά πχ μικρό το κακό..Μπορεί να χάσω καλύτερη εμπειρία, αλλά δεν θα σκάσω γι αυτό αφού δεν μπορώ να πάω σε καλύτερη..Οθόνες είναι..Εκτός και αν ανέβει το budget κι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι και αλλιως εχω συνηθισει σε οχι και τοσο υψηλου επιπεδου οθονες,οποτε δεν θα εχω προβλημα....αλλα αν πιστευεις πως αξιζει 20 ευρω να δωσω παραπανω,να κατεβω 1 ιντσα και να παω εδω

http://www.e-shop.gr/lg-23mp65hq-p23-ips-led-monitor-full-hd-black-p-PER.169985που ειναι ips,θα παω γιατι δεν εχω και τοση εμπειρια και σιγουρα ξερετε καλυτερα ....και το budget ηδη εχει ανεβει 150 ευρω...

Δημοσ.

Μπροστά σε αυτήν θα περνάς ώρες και μάλιστα και για χρήση που έχεις διαφορά με καλύτερη οθόνη.Θα είναι κακή επιλογή να πάρεις φτηνή (για ΤΝ που δα πριν ούτε λόγος).Με κάποιες αλλαγές χωράει καλύτερη οθόνη ή στο κάτω-κάτω αν θέλεις να χεις σωστό σύστημα με συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σου μαζεύεις κάτι παραπάνω ή βάζεις αν έχεις προσωρινά τώρα κάποια και παίρνεις μια κατάλληλη όταν μπορέσεις.

Rowain Τι πάει να πει οθόνες είναι;Κάνετε λάθος όσοι παραβλέπετε το θέμα της οθόνης.Από τα σημαντικότερα μέρη ενός υπολογιστή είναι που αν επενδύσεις σε μια καλή αγορά τη κρατάς καιρό και αναβαθμίζεται το σύστημα ουσιαστικά σε εμπειρία και χρηστικότητα.Εδώ πλέον το παραδέχονται και χρήστες και αυτού εδώ του forum που στο παρελθόν δεν δίναν τόση σημασία (κοινώς κάναν κωλοτούμπα μόλις είδαν τη διαφορά).

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν καταλαβαίνεις ότι δεν παραβλέπω το θέμα της οθόνης, ούτε λέω ότι δεν αξίζει μια πιο καλή οθόνη. Σίγουρα είναι μια καλή επένδυση και αυτήν όπως και το psu, mobo και κουτί και δεν θα το μετανιώσει όποιος προβεί σε αυτήν. Αλλά όταν δεν φτάνει το ρευστό δεν έχεις επιλογή από το να πας σε κάποια πιο μέτρια που θα κάνει τη δουλειά της..Εν ολίγης μπορεί κανείς να κάνει ένα συμβιβασμό στην οθόνη αν δεν έχει μεγάλο θέμα..Φυσικά το καλύτερο είναι μια καλή οθόνη, αλλά δεν έχει την αξία μιας θυσίας στo υλικό του πύργου, γιατί εκεί πας πίσω σε πολλά πράγματα αναλόγως τη χρήση του Η/Υ και την αξιοπιστία/ισορροπία του συστήματος σαν απόδοση και ποιότητα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν φτάνουν τα χρήματα πρότεινα τι μπορεί να κάνει (αν και βρίσκω χαζό να στήνει κάποιος το σύστημα λίγο-λίγο,ή να πουλάει-αλλάζει-αγοράζει μετά γιατί και εκεί χάνει).Διαφωνώ ως προς την αξία θυσίας (ειδικά στο συγκεκριμένο νήμα) γιατί από την οθόνη αποκομίζεις πολλά,περισσότερο από κάποια parts πύργου αν και είναι αναλόγα και τη χρήση και τη περίπτωση.Μια τέτοια περίπτωση είναι και η συγκεκριμένη του ενδιαφερομένου.Σίγουρα είναι και θέμα προτεραιοτήτων αλλά ειδικά αν δίνει κάποιος πολλά χρήματα πρέπει να τα κοιτάει όλα.Παρεμπιπτόντως δεν μιλάμε για μέτριες οθόνες αλλά για κακές όσον αφορά κάποιες οθόνες που προτάθηκαν.

• Like 1
Δημοσ.

Κατέληξα πως θα παρω μια οθονη οχι τοσο καλης ποιότητας με σκοπο βα την αναβαθμίσω οσο συντομότερα...αλλα εχω μια ερωτηση,οθονες οπως αυτη που προτείνει ο rowain,με 6ms απόκριση και grey to grey δεν θα εχουν πρόβληματα ghosting?γιατι οπως ειπα θελω και λιγο gaming....

Δημοσ.

Και εγω με το σκεπτικο το δικο σου ξεκινησα οταν αρχισα να ψαχνομαι για το pc. Τελικα κατεληξα σε Ultrasharp, γιατι οθονη μια φορα αγοραζεις..

Καλο ειναι οτι παιρνεις να το αξιοποιεις οσο μπορεις περισσοτερο.

Οσο για την οθονη της LG, (LG 23MP65HQ-P 23") την εχω δει απο κοντα μαζι με κατι αλλες που ενδιαφερομουν και ειχα καταληξει σε αυτην, καθως στα 150€ ειναι αρκετα value for money.

Παρ'ολα αυτα δεν συγκρινονται με τις Dell που κοιταξα..

• Like 2
Δημοσ.

Άμα είναι να έχεις το σκεπτικό ότι θα πάρεις μια οθόνη όχι τόσο καλής ποιότητας με σκοπό να την αναβαθμίσεις αργότερα, τότε δεν αξίζει να δώσεις ούτε 50€ για μια οθόνη..Πας κατευθείαν για μια ποιοτική..Θα σου φύγουν περισσότερα χρήματα αν δώσεις τώρα 150€ πχ για μια μέτρια οθόνη και μετά 250€ για μια ποιοτική...Αν δεν έχεις ιδιαίτερες προτιμήσεις για τις οθόνες και είσαι οκ με μια μέτρια χωρίς να σκοπεύεις να αναβαθμίσεις, μόνο τότε να πας κατευθείαν για μια πιο χαμηλής ποιότητας οθόνη. Είναι αναλόγως τι θες. Η ποιοτική αξίζει πιο πολύ εννοείται, αλλά μερικοί θεωρούν ότι 250€ για οθόνη είναι πολλά και συμβιβάζονται με μια πιο απλή (που στην ουσία για αυτούς είναι οκ), κάποιοι άλλοι το αντίθετο. Εξαρτάται πως τα βλέπεις τα πράγματα και πόσα διαθέτεις...Εγώ πχ προτιμάω να μην δίνω πολλά € σε οθόνες αν και ξέρω ότι είναι πολύ καλύτερες επενδύσεις οι ποιοτικές οθόνες. Θέλω να τα τρώω αλλού αυτά που μου μένουν...Όχι όμως να πας σε μια μέτρια τώρα και μετά να αναβαθμίσεις...Μια lg IPS όντως κάνει καλή δουλειά για τα χρήματά της.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...