Προς το περιεχόμενο

Mac και home cinema

KAKADI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν μόλις δοκίμασα μια άλλη tv με σύνδεση hdmi με το macbook. Το ίδιο αποτέλεσμα. Κακής ποιότητας ήχος απ τα ηχεία της tv. Δε ξέρω τι να πω πολυ πιθανόν να ειναι τα drivers..

Δοκίμασα και το toshiba της αδερφής μου με το ίδιο υλικό και είχε καλό ήχο.

Κρίμα παντως..

Τι να κάνω θα παρω κανά htpc με windows. Έχετε να προτείνετε κάτι; Γτ απο windows και τις υλοποιησεις τους εδώ και μερικά χρόνια έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Ότι προτείνεται καλύτερα να ειναι ήδη πακέτο αν γίνεται αν και δε ξέρω αν πωλούνται fix htpc..

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα mac ειναι φτιαγμενα για εικονα και ηχο , εκει ειναι η ειδικευση τους . Ηχο μεσα απο το Hdmi μην περιμενεις τιποτα σοβαρο . REMUX κατεβαζεις ? Οπτικη ινα πανω στο ηχοσυστημα δοκιμασες ?

Fix pc μην κανεις το λαθος , ανοιξε ενα thread στις αναβαθμισεις και τα παιδια θα σου προτινουν οτι καλυτερο για το budget σου και την χρηση που θελεις να κανεις . Μιας και που εχεις mac προτινω και καποια υλοποιηση συμβατη με hackintosh για αργοτερα .

Παιδιά δε γίνεται.. Οι ταινίες μου μονο που ειναι full hd πιάνουν 2tb χώρο. Κείνα θελα δε γίνεται να τις έχω μέσα στο mac.

Οπότε παμε για htpc με windows; Πω πω πακετοοοο.. Και να ρωτήσω. Τι τιμή να περιμένω να μου πουν; Υπόψη. Ότι θέλω 3d καργα και να ειναι το σύστημα στημένο για ultra hd που ειναι η τεχνολογίας που έρχεται..

Φαντάζομαι πως κάπου εδώ φτάσαμε στο χιλιαρικο έτσι;

Λοιπόν άκου, επειδή και εγώ έχω πολλές ταινίες, το δικό μου το setup έχει ως εξής. Τρέχω το Plex και το PlexConnect script στο MacMini και οι ταινίες μου βρίσκονται σε ένα Δικτυακό σκληρό (Lacie Netspace 2TB) που είναι mounted στο Mac. Από εκεί και πέρα βλέπω όλη τη βιβλιοθήκη μου στο Apple TV 3 και είμαι μια χαρά. Φυσικά το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα USB σκληρό πάνω στο Mac (μεγέθους όσο χρειάζεσαι) αντί για δικτυακό σκληρό. Στο ίδιο setup έχω και τη βιβλιοθήκη του iTunes. 

Λοιπόν μόλις δοκίμασα μια άλλη tv με σύνδεση hdmi με το macbook. Το ίδιο αποτέλεσμα. Κακής ποιότητας ήχος απ τα ηχεία της tv. Δε ξέρω τι να πω πολυ πιθανόν να ειναι τα drivers..

Δοκίμασα και το toshiba της αδερφής μου με το ίδιο υλικό και είχε καλό ήχο.

Μας μπερδεψες...

Τωρα μιλας για ηχο απο τα ηχεια της tv, πριν ελεγες κατι αλλο.

Αυτο με το calibration θα το δοκιμάσω.

Πέρα απ αυτο όμως θα σου πω τη σύνδεσμολογια που ακολούθησα.

Το mac με την τηλεόραση με hdmi, η tv με τον ενισχυτη με οπτική ίνα.

Εννοείται πως δουλεύω και γω με dts. Το αποτέλεσμα όμως ειναι αισχρό ακουστικά και δεν έχω ιδέα τι φταίει.

Επαναλαμβανω:

το προβλημα με τον ηχο λυνεται, προφανως ειναι κατι λαθος στις ρυθμισεις σου.

Αλλωστε οταν μιλαμε για ηχο ταινιας που γινεται passthrough ψηφιακα στον ενισχυτη/tv, τοτε δεν παιζει ΚΑΝΕΝΑ ρολο ο υπολογιστης, ολα τα κανει ο ενισχυτης, οποτε δεν εχει σχεση αν ειχες συνδεσει το macbook ή το toshiba. Η ποιοτητα θα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ιδια. 

Οποτε ή κανεις κατι λαθος ή τα αυτια σου σε γελανε.

Τελος, δοκιμασε και κανα αλλο προγραμμα αντι για το vlc.

Α ναι ! Στο VLC , στο audio tab checkare use SPDIF when available για να εχεις DTS .

+1

To θεμα του ηχου δεν αποτελει προβλημα, γιατι ο ηχος περναει ψηφιακα χωρις καμμια επεξεργασια απο το mac στον ενισχυτη και αυτος αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση του dts.

(φανταζομαι εχεις επιλεγμενη την επιλογη "use SPDIF when available")

Κατι κανει λαθος ο φιλος kakadi.

Παιδιά αυτή τη ν επιλογή την έχω επιλεγμένη. Και απ τα ηχεία της tv αλλα και απ τον ενισχυτη στα η ηχεία περνώ άλλοιομενο αποτέλεσμα..

Όμως είπα θα δοκιμάσω με οπτική ίνα μόλις μπορέσω..

Με άλλο player δεν έχω δοκιμάσει να σας πω μιας και θεωρούσα το vlc αρκετά καλό.

Δε με γελάνε τα αυτιά μου. Αυτο που ακούω ειναι μπουκωμένος ήχος.

Αν δοκιμάσω με οπτική ίνα και δε διορθωθεί θα παρω κάτι dedicated για το όλο σύστημα και θα τελειώσει το θέμα.

Στο MacBook ακουγεται μια χαρά ο ήχος παντως άρα κάτι παίζει με τη σύνδεση. Και δε νομίζω να ειναι το pass through γιατι με media player ομοίως συνδεδεμένο μια χαρά ήχο έχω.

Τέλος πάντων σορρυ αν σας κούρασα αλλα προβληματιζομαι.. Το toshiba ακουγόταν μια χαρά παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...