KAKADI Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Καλησπέρα παίδες. Λοιπόν έχω το εξής θέμα. Επειδή με τις ταινίες και γενικά το το home theatre είμαι κολλημένος με τη μπάλα προσπάθησα να συνδέσω το MacBook retina 15" 2013 με την τηλεόραση και την τηλεόραση με τον ενισχυτη και κατ επέκταση με τα ηχεία.. Ο ήχος όμως ήταν άσχημος.. Αρκετά δηλαδή. Σημειωτέον έπαιζα με vlc. Επίσης η εικόνα ήταν ένα ελάχιστο κλικ κάτω απ ότι όταν είχα συνδέσει κατευθείαν το σκληρό στο media player της tv. Ξέρει κανεις τι παίζει; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα.. Σκεφτόμουν τη λύση ενός Mac mini για να κάνει μόνιμα αυτή τη δουλειά αλλα το παραπάνω πρόβλημα με έβαλε σε σκέψεις. Έχετε καμμια ιδέα; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Κανω ακριβως το ιδιο . Στο home cinema το εχω συνδεδεμενο με οπτικη ινα και μονο . Με DTS δουλευω . Αναλογικα με ενα καναλι δεν νομιζω να κανεις δουλεια ... Τωρα για την εικονα κανε ενα calibration την τηλεοραση οταν την εχεις συνδεδεμενη απο το OSX . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Αυτο με το calibration θα το δοκιμάσω. Πέρα απ αυτο όμως θα σου πω τη σύνδεσμολογια που ακολούθησα. Το mac με την τηλεόραση με hdmi, η tv με τον ενισχυτη με οπτική ίνα. Εννοείται πως δουλεύω και γω με dts. Το αποτέλεσμα όμως ειναι αισχρό ακουστικά και δεν έχω ιδέα τι φταίει. Με το που σύνδεσα την ίδια ταινία στο mp της τηλεόρασης όλα ήταν πάλι οκ.. Με Mac mini παίζεις εσυ; Με τα 3d τι παίζει; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Οπα , η tv με τον ενισχυτη ?? Απεθυειας οπτικη στο macbook . Με imac ,Με 3d ολα οκ , δουλευει κανονικα . Παντως καλυτερα να χτισεις ενα κανονικο pc και να το εχεις γι'αυτη τη χρηση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Ναι με οπτική ίνα.. Έτσι μεταφέρω τον ήχο. Δε τα συνδέω όλα πάνω στον ενισχυτη Γτ δεν ειναι 3d compatible.. Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Όχι MAC Mini για αυτή την δουλειά.. .εάν θέλεις μόνο να βλέπεις ταινίες. Θα πρότεινα το Apple TV αλλά!!! Θα πρέπει να έχεις βιβλιοθήκη στο iTunes. Δηλαδή, όλες οι ταινίες και οι σειρές σου να είναι στο iTunes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 'Οχι απαραίτητα iTunes, εγώ χρησιμοποιώ το Plex με το Apple TV 3 με το γνωστό PlexConnect script εδω και ένα χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 ΟΚ! Καλό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Παιδιά δε γίνεται.. Οι ταινίες μου μονο που ειναι full hd πιάνουν 2tb χώρο. Κείνα θελα δε γίνεται να τις έχω μέσα στο mac. Οπότε παμε για htpc με windows; Πω πω πακετοοοο.. Και να ρωτήσω. Τι τιμή να περιμένω να μου πουν; Υπόψη. Ότι θέλω 3d καργα και να ειναι το σύστημα στημένο για ultra hd που ειναι η τεχνολογίας που έρχεται.. Φαντάζομαι πως κάπου εδώ φτάσαμε στο χιλιαρικο έτσι; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) Το πρωτο που θα πρεπει να κανεις ειναι να συνδεσεις το macbook pro μεσω οπτικης ινας απευθειας με τον ενισχυτη για να δεις το θεμα του ηχου. Για το θεμα της εικονας, αν εισαι απαιτητικος και θελεις κορυφαια εικονα, μπορεις να δοκιμασεις μεσω windows με madvr κλπ decoders και να φερεις την εικονα στα γουστα σου. Υ.Γ.: Για htpc δεν θα χρειαστεις πανω απο 400-500€. Αλλα δεν υπαρχει λογος να παρεις αλλο μηχανημα λογω των προβληματων που εχεις, εκτος αν δεν σε βολευει για αυτην την χρηση και θελεις ξεχωριστο μηχανημα. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2014 από haHa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Παιδιά δε γίνεται.. Οι ταινίες μου μονο που ειναι full hd πιάνουν 2tb χώρο. Κείνα θελα δε γίνεται να τις έχω μέσα στο mac. Οπότε παμε για htpc με windows; Πω πω πακετοοοο.. Και να ρωτήσω. Τι τιμή να περιμένω να μου πουν; Υπόψη. Ότι θέλω 3d καργα και να ειναι το σύστημα στημένο για ultra hd που ειναι η τεχνολογίας που έρχεται.. Φαντάζομαι πως κάπου εδώ φτάσαμε στο χιλιαρικο έτσι; Sent from my iPhone using Insomnia Γιατι ποιος σου είπε ότι θα τις έχεις μέσα στο Mac.....?Δοκίμασε να μπουταρεις με windows και να κανείς το ίδιο πράγμα πριν πετάξεις τα λεφτά σου σε PC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Θα τη δοκιμάσω τη σύνδεσμολογια έτσι όπως είπες και βλέπουμε.. Το htpc με κολακεύει βέβαια σα λύση αν κάνει τόσο γιατί θα ήθελα μια μόνιμη προσθήκη για το home theatre. Θα εξαρτηθεί απ τις δυνατότητες.. Πάντως media player δε θέλω καθόλου να παρω. Το Mac mini πάντως αν κατάλαβα δε μπορεί να παίξει το ρόλο του htpc ε; Sent from my iPhone using Insomnia Στο MacBook δε βάζω windows μέσα.. Καλύτερα να παρω κάτι ξεχωριστό και μόνιμο για το home cinema. Απλά ήθελα πολυ ένα Mac mini για τι δουλειά αυτή και είχα ενδοιασμούς λόγω της ποιότητας που έπαιρνα απ το MacBook. Τι να κάνω αν δε γίνεται θα παρω κάτι με windows για εκεί. Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Παντως με mac os x θα δυσκολευτεις να παρεις την εικονα που μπορεις να παρεις απο windows λογω των εξτρα decoders(πχ madvr + lav filters), ρυθμισεων κλπ. Αν δεν σε απασχολει η ποιοτητα εικονας, τοτε μενεις με mac os x και vlc. To θεμα του ηχου δεν αποτελει προβλημα, γιατι ο ηχος περναει ψηφιακα χωρις καμμια επεξεργασια απο το mac στον ενισχυτη και αυτος αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση του dts. (φανταζομαι εχεις επιλεγμενη την επιλογη "use SPDIF when available") Υ.Γ.: Για απευθειας συνδεση mac με ενισχυτη, θα χρειαστεις αυτον τον ανταπτορα: http://www.skroutz.gr/s/4371790/Valueline-3-5mm-male-Toslink-female-AC-062.html Λογικα παντως, η συνδεση ηχου που εχεις τωρα (mac - hdmi ->tv-οπτικη->ενισχυτης) δεν θα επρεπε να κανει διαφορα. Ισως ομως η tv να μην μπορει να κανει passthrough τον ψηφιακο ηχο που δεχεται απο εξωτερικη πηγη,δες εδω: https://www.google.cz/search?q=tv+passthough+from+hdmi&oq=tv+passthough+from+hdmi&aqs=chrome.0.69i57.7766j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=tv+passthrough+from+hdmi&spell=1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosA Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το να παρεις ενα mac mini γιαυτη τη δουλεια ειναι υπερβολη . Παιρνεις ενα pc και το κανεις οτι θες οπως θες . Ουτε εξωτερικους σκληρους ουτε τιποτα , βαζεις και ενα zero fan psu και εισαι αψογα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Θα τη δοκιμάσω τη σύνδεσμολογια έτσι όπως είπες και βλέπουμε.. Το htpc με κολακεύει βέβαια σα λύση αν κάνει τόσο γιατί θα ήθελα μια μόνιμη προσθήκη για το home theatre. Θα εξαρτηθεί απ τις δυνατότητες.. Πάντως media player δε θέλω καθόλου να παρω. Το Mac mini πάντως αν κατάλαβα δε μπορεί να παίξει το ρόλο του htpc ε; Sent from my iPhone using InsomniaΣτο MacBook δε βάζω windows μέσα.. Καλύτερα να παρω κάτι ξεχωριστό και μόνιμο για το home cinema. Απλά ήθελα πολυ ένα Mac mini για τι δουλειά αυτή και είχα ενδοιασμούς λόγω της ποιότητας που έπαιρνα απ το MacBook. Τι να κάνω αν δε γίνεται θα παρω κάτι με windows για εκεί. Sent from my iPhone using Insomnia Και εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα os και ότι στο windows υπάρχουν καλύτερα drivers. Αλλά καλό είναι να δοκιμασεις με έναν άλλον υπολογιστή με windows αφού δεν θες να βάλεις boot camp, ώστε να βεβαιώθεις . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα