iraklis 1980 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 καλημερα παιδια. θε θελα την βοηθεια σας.θα θελα να στησω ενα ασυρματο οικιακο δικτυοχωρις ιντερνετ μεσω ενος wirelless access point που αγορασα προχτες.δε θελω να το στησω το δικτυο μεσω του μοντεμ ρουτερ που ηδη εχω γιατι σε περιπτωσηπου καποιος μου σπασει το κωδικο για να παρει ιντερνετ θα εχει προσβαση και στα κοινοχρηστα αρχεια μου.ακομα και οι κωδικοι προστασιας που τυχον βαλω στους φακελους πλεον πιστευω οτι ευκολα σπανε αν καποιος το θελησει...ετσι θελω να εχω 2 ξεχωριστα δικτυα ενα για το ιντερνετ και ενα για το οικιακο μου δικτυομπορειτε να μου δωσετε καποθιες οδηγειες πως μπορω μεσω του access point να στησω το δικτυο μου?καρτες wifi εχω για την συνδεση απο hardware ειμαι κομπλε...μπορω να φτιαξω οικιακο δικτυο ασυρματο και με το παλιο μοντεμ ρουτερ που εχω στην ακρη ειναι 300αρι ενω το access point που εχω ειναι 150αρι????
discoboyminimal Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 ο 'εχθρος' δεν βλεπει ενα δικτυο με 'ιντερνετ' και ενα χωρις. βλεπει να εκπεμπονται 2 δικτυα απο σχετικα κοντινο μερος διοτι θα εχουν τα ιδια db σηματος. τωρα, ειτε ειναι κρυφα και τα 2 τα δικτυα ειτε ειναι φανερα, αν θελει να σου κανει κακο και να σ κλειψει - σβησει - τροποποιησει αρχεια ειναι το μονο ευκολο.δεν θα σε σωσει το οτι θα εχει 2 διαφορετικα δικτυα, εξαλου με καποιο τροπο δεν θα εχουν ολοι στο τοπικο δικτυο προσβαση στο ιντερνετ? με εναν καλο και πολυπλοκο κωδικο προσβασεις δεν χρειαζεσαι 2 δικτυα..εκτος αν θες ασ πουμε να τον καθυστερισεις κατι χρονια παραπανω να σου βρει τον κωδικο..
iraklis 1980 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου. ειχα στο μυαλο μου το δικτυο το δευτερο να μην εκπεμπει το ονομα του. να ειναι κρυφο ας πουμε γιατι οι υπολογιοστες που θα μπουν ειναι στανταρ και κινητες συσκευες δε θα συνδεθουν εκει. η συνδεση μπορει να γινει με το δευτερο μοντεμ ρουτερ ως bridge η ως access point? Επεξ/σία 26 Μαΐου 2014 από iraklis 1980
discoboyminimal Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου. ειχα στο μυαλο μου το δικτυο το δευτερο να μην εκπεμπει το ονομα του. να ειναι κρυφο ας πουμε γιατι οι υπολογιοστες που θα μπουν ειναι στανταρ και κινητες συσκευες δε θα συνδεθουν εκει. τωρα ως πεος το access point η συνδεση πως μπορει να γινει? οι στανταρ υπολογιστες δεν θα εχουν προσβαση στο ιντερνετ απο το φανερο δικτυο? το 'κρυφο' οπως σου ειπα πιο πανω γινεται 'φανερο' πολυ ευκολα, αρα δεν το μετραω σαν μετρο ασφαλειας.το καλο ειναι οτι μειωνεις τους εχθρους του ιντερνετ.βεβαια οχι τους γειτονες. αν μου πεις οτι εχεις μεγαλο trafic στο 1 δικτυο και θες να το σπασεις σε 2 (λαν + ιντερνετ) για να δουλευεις καλυτερα (πχ αναπαραγωγη ταινιων μεσω λαν κλπ) παω πασο.αλλιως δεν θα πηγαινα σε ολη αυτη την φασαρια για το τιποτα αν δεν ειχα προβληματα στην τελευταια σειρα τι εννοεις?
iraklis 1980 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 ναι εχω και αυτο στο μυαλο μου εναν σερβερ με τις ταινιες μου και και ολα τα προγραμματα που χρειαζομαι ετσι ωστε οτι χρειαστω οπου το χρειαστω να το χωρις να το κουβαλαω με στικακια απο το ενα pc στο αλλο. το διωρθωσα πιο πανω εννοουσα αν το δευτερο μοντεμ ρουτερ θα πρεπει να συνδεθει ως access point η ως wirellew bridge
discoboyminimal Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 [1ο modem] >>utp>> [2o modem-wirelles AP] ))wifi1)) [Pc1,2,3,4 κλπ] κατι τετοιο θες?λογικα access point θα το χεις η σκευταισαι [mobile phones , tables κλπ] )) Wifi1 )) [1o modem - internet] (( Wifi-link)) [2o modem - bridge mode] )) Wifi2 )) [pc1,2,3,dlna κλπ] επισης δωσε λιγο τα ονοματα απο το modem , ρουτερ σου , access point , τα οποια εχεις . και πες μου μια στην τελικη τι θες να κανεις γιατι εχω μπερδευτει.. στην ουσια θες ακομα να φτιαξεις ακομα 1 δικτυο lan (χωρις internet)?μονο με την χρηση του acccess point?
discoboyminimal Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 πες μου μια ποια προιοντα εχεις. επισης σκεψου να τα χωρισεις σε 'subnets' .αλλα network αν και στο ιδιο 'router'.
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 εγω προσπαθω να απαντησω τα απλα. α.αν φτιαξεις 2 δικτυα πως θα συνδεεσαι την μια στο δικτυο που θα σου δινει ιντερνετ και την δευτερη στο δικτυο που θα ειναι για εσωτερικο δικτυο? β.εφοσον και το δευτερο δικτυο ειναι wireless οι πιθανοτητες να σπασει ειναι οι ιδιες με το πρωτο οποτε δεν ξρω γιατι το θες ετσι. γ.το Hidden ssid,to mac address filtering ,το σωστο δικτυο ,ο κλειστος dhcp,μειωση mw στο wifi ,μικροτερο subnet και ολα αυτα ειναι δευτερευοντα κλειδωματα. δ.εκτος αν δεν καταλαβα κατι οποτε i apologize Και ολα τα παλια adsl router γινονται access point αρα γινονται και ξεχωριστο δικτυο καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου. ειχα στο μυαλο μου το δικτυο το δευτερο να μην εκπεμπει το ονομα του. να ειναι κρυφο ας πουμε γιατι οι υπολογιοστες που θα μπουν ειναι στανταρ και κινητες συσκευες δε θα συνδεθουν εκει. η συνδεση μπορει να γινει με το δευτερο μοντεμ ρουτερ ως bridge η ως access point? ta modem router δεν μπορουν να παιξουν σαν wireless bridge/repeater.μονο access point μπορει να γινει.το bridge που βλεπεις εχει να κανει με το Modem δηλαδη με το κομματι του συγχρονισμου και οχι με wireless bridge.δηλαδη το bridge εχει να κανει με το Pppoe/pppoa και υπαρχει και bridge.δεν εχει να κανει με το να παιξει σαν repeater>οποτε απο την στιγμη που δεν υπαρχεει πανω καλωδιο συγχρονισμου οτι και να το αφησεις δεν αλλαζει κατι.μερικα adsl router παιζουν σαν repeater μονο με wds το οποιο ειναι μεγαλη ιστορια και στο 99 τις 100 δεν παιζει καν (και ακομα οταν παιζει παιζει με πολλους συμβιβασμους).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα