Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση SSD σε MBP Mid 2012

koslibpro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,

εχω ενα Macbook Pro Mid 2012 κι εχω αγορασει κι εναν SSD crucial M550 128Gm (δεν τον εχω βαλει ακομα).
Κοιτουσα περι οδηγιων για το τι χρειαζεται να κανω κλπ,κι επεσα εδω: http://apple.stackexchange.com/questions/119723/changing-ssds-and-keeping-everything .

Τι καταλαβα: αλλαζω τον δισκο,βαζω τον ssd, μπουταρω το μηχανημα και μου εμφανιζει αυτη την οθονη που υπαρχει επιλογη για restore απο time machine.

Καλα καταλαβα? μου φαινεται καπως περιεργο αυτο,γιατι απο που θα κανει load εστω κι αυτη την οθονη?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλημέρα...

Έχεις τις ακόλουθες επιλογές...

1. Χρησιμοποιείς πρόγραμμα όπως το carbon copy, συνδέεις τον SSD σε εξωτερική θήκη, κάνεις clone τον HDD στον SSD. Στην συνέχεια αντικαθιστάς τους σκληρούς και είσαι έτοιμος.

2. Αντικαθιστάς πρώτα τον SSD (συνεπώς είναι άδειος και δεν φορτώνει τίποτα στην εκκίνηση), αυτό όμως σημαίνει πως θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα usb stick είτε με το λειτουργικό (για clean install) είτε για το disc utility, ώστε να σου δώσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το disc utility και συνεπώς το time machine. Αυτό γίνεται και με το cd του mac os αλλά εικάζω πως δεν έχεις...

Γενικότερα, συστήνεται το clean install και στη συνέχεια να περάσεις τα υπόλοιπα είτε χειροκίνητα είτε από time machine / migration assistant.

Πες μας τί σε βολεύει για περαιτέρω οδηγίες ;)

Ωραία... Λοιπόν, θα χρειαστείς ένα usb stick 8Gb (αν δεν έχεις CD με το λειτουργικό).

Ακολούθησε τις οδηγίες του τύπου στο ακόλουθο video, τα λέει ωραία :)

Αφού κάνεις αυτό, αντικατέστησε τον HDD με τον SSD, τοποθέτησε το stick στο mbp, άνοιξε το μηχάνημα, κράτησε το 'alt' μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη με τις bootable επιλογές κι επέλεξε το usb stick. Θα σου ανοίξει το disc utility. Υπάρχει περίπτωση να μην σου βλέπει τον SSD, οπότε μέσω του disc utility, θα πρέπει να κάνεις format σε mac os journaled (extended)... Συνεχίζεις με το clean install και όταν γίνει το setup απλά είτε κάνεις backup χειροκίνητα (είτε μέσω time machine) είτε μέσω του migration assistant (αυτό είχα επιλέξει εγώ).

Σημείωση: Αν κάνεις απευθείας time machine, δεν χρειάζεται να φτιάξεις usb με όλο το λειτουργικό, αρκεί ένα μικρό flashaki ώστε να περάσεις το disc utliity (διαφορετική διαδικασία). Αλλά με αυτό τον τρόπο, όταν το είχα κάνει, είχα boot time 45sec στο macbook pro late 08. Όταν έκανα clean install και migration assistant to boot time ήταν (και είναι) 25sec. ;)

Προσοχή: Το παραπάνω video αφορά σε εγκατάσταση mountain lion. Αν έχεις mavericks κλπ, επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, ας σου πει και κάποιος άλλος ή ψάξε και μόνος σου στο youtube αντίστοιχα videos, αν και είμαι σίγουρος πως η διαδικασία είναι ίδια. 

Αυτά... 

Mavericks εχω, οποτε θα ακολουθησω την διαδικασια του φιλου παραπανω.
Θα σας ενημερωσω οταν επιχειρησω την αλλαγη για τυχον αποριες κλπ!

ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...