chalksot Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Τελικά βρε παιδιά, σε case που το τροφοδοτικό τοποθετείται στο πίσω και κάτω μέρος, ο ανεμιστήρας του θα πρέπει να "βλέπει" και να φυσάει προς τα κάτω (τον πάτο του κουτιου), ή προς τα πάνω και στο εσωτερικό του case? Έχω διαβάσει ένα σωρό διαφορετικές γνώμες και μπερδεύτηκα. Το case μου είναι το Coolermaster K380 με δύο ανεμιστήρες Φ120 (έναν μπροστά και έναν πίσω) και το PSU το Corsair VS450. 1
SPANK Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Εγω το δικό μου το εχω να κοιτάει ο ανεμιστήρας προς τα κατω
micahel Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 κατω, καποια κουτια εχουν και τρυπες σαν κανονικο ανεμηστιρα για αυτο
AntiCambeR Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Το ιδιο αναρωτιομουν και εγω οταν αλλαξα κουτι που το τροφοδοτικο βιδωνει στο κατω μερος του κουτιου.Κοιταξα μερικες φωτογραφιες στο ιντερνετ και απ'οτι ειδα ο ανεμιστηρας πρεπει να κοιταει κατω.Ετσι το εχω βαλει και πιστευω οτι ειναι το σωστο. Οταν το τροφοδοτικο ειναι τοποθετημενο στο πανω αριστερα σημειο του κουτιου ο ανεμιστηρας κοιταει κατω,ενω οταν το τροφοδοτικο ειναι κατω αριστερα ο ανεμιστηρας κοιταει κατω.Στην 2η περιπτωση λογικα ακριβως κατω απο το τροφοδοτικο στο κουτι υπαρχει κενο(οχι τελειως)το οποιο ειναι καλυμενο με φιλτρο για τις σκονες.
kataramenos32 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Προσωπικά σε zalman z11 plus το έχω προς τα πάνω. Αν και δεν ξέρω σίγουρα αν είναι σωστό
micahel Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 kataramenos κατω μπενει και εγω z11 εχω, για να περνει κρυο αερα, αν ειναι πανω ο ανεμηστιρας περνει ζεστω μεσα απο το κουτι, βεβεα λειτουργει σαν εναν ακομα που βγαζει αλλα δεν κανει τοσο καλο στο τροφοδοτικο
dimitrisOP Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 εγω αν το βαλω με τον ανεμιστηρα πανω κανει θορυβο αμα το βαλω κανονικα ειναι τελειως αθορυβο
palamas Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 συνηθως αν το case εχει ''τρυπούλες'' στη θεση του psu τοτε τοποθετείται με το fan κάτω... σε άλλες περιπτωσεις τοποθετείται προς το κουτι... αλλα ειναι δικη σου επιλογη κυριως
Hyphen Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Προσωπικά σε zalman z11 plus το έχω προς τα πάνω. Αν και δεν ξέρω σίγουρα αν είναι σωστό να σου πω την γνωμη μου , επειδη αυτος ρουφαει αφου τον εχεις προς τα πανω αν ρουφαει ζεστο αερα απο την vga και δεν λεει. ενω απο κατω ρουφαει κρυο αερα...
chalksot Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Ναι, έτσι βγάζει νόημα, έχετε δίκιο, γιατί το case έχει τρυπούλες από κάτω, αλλά και ποδαράκια 2cm περίπου για να διευκολύνει τη ροή του εξερχόμενου αέρα προς το δάπεδο ή το έπιπλο.
dimitrisOP Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 ολα τα case με τροφοδοτικο κατω εχουν τρυπες για αερα
chalksot Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 ολα τα case με τροφοδοτικο κατω εχουν τρυπες για αερα Τότε, εάν όπως λέει ο Hyphen, υπάρχουν και ανεμιστήρες που ρουφάνε. από τις κάτω τρύπυς μπορεί και να εισέρχεται και να εξέρχεται αέρας. Επομένως εάν η θερμοκρασία δωματίου είναι μικρότερη από αυτήν του εσωτερικού του κουτιού (που συνήθως αυτό συμβαίνει), τότε συμφέρει να προσλαμβάνεις από κάτω προς τα μέσα αέρα με τον ανεμιστήρα του PSU, παρά το αντίθετο. Βέβαια, από την άλλη μεριά αυτή τη δουλειά μπορούν να την κάνουν οι 2 fans του case, μπροστά και πίσω, οπότε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα