Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. θέλω να ανεβάσω κάποια βιντεάκια στο youtube αλλά δεν γνωρίζω τπτ από video editing. 

το μόνο το οποίο δοκίμασα ήταν το windows movie maker.

γενικά βλέπω κάποια βίντεο στο youtube όπως το κανάλι αυτού του παιδιού https://www.youtube.com/channel/UCBJycsmduvYEL83R_U4JriQ

που είναι πραγματικά έργα τέχνης!

τι προγράμματα χρησιμοποιούν? για αρχή θα ήθελα να φτιάξω κάποια απλά βίντεο με εικόνες και μουσική στο background. να εμφανίζεται ένα κείμενο σε κάποιες εικόνες όπου θα ήθελα να δώσω πληροφορίες στους viewers. οι εναλλαγές στις εικόνες να μην γίνονται απότομα αλλά να υπάρχουν διάφορα πρότυπα να επιλέξω. γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα? ανεξαρτήτου κόστους. θα μου το δώσει ο θείος.

και φαντάζομαι οδηγίες χρήσης σε κάποιο lynda βίντεο βρω.

ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας.

υ.γ. κάπου διάβασα ότι το corel video studio είναι από τα πιο εύκολα. ισχύει?

Δημοσ.

Να θυμάσαι ότι τα έργα τέχνης τα κάνουν άνθρωποι. Αν ξέρεις να φτιάξεις ωραία βιντεάκια θα τα φτιάξεις με ό,τι πρόγραμμα και να σου δώσουν. Το καλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό που ξέρεις να δουλεύεις καλύτερα. Επειδή όμως εσύ δεν ξέρεις κάποιο, σωστά σκέφτεσαι να ξεκινήσεις με κάποιο απλό.

Έχεις ψάξει τα εργαλεία που σου δίνει το ιδιο το YouTube; Ίσως ειπναι μια λύση αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Άλλη περίπτωση είναι να κάνεις εικόνα-ήχο στο Movie Maker και να βάλεις τα κειμενάκια που θες με τα εργαλεία του YouTube.

Τώρα για πληρωτέα, ξέρω το "TmpgEnc Video Mastering Works 5" που είναι απλός editor και πανίσχυρος encoder αλλά το πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό για "νέους" editors είναι το "Final Cut Pro X" που αν το μάθεις μπορείς να φτάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τα άλλα που γνωρίζω είναι άκρως επαγγελματικά και δεν θα σε βολέψουν αλλά μπορείς να ψάξεις στο Internet για trials διαφόρων προγραμμάτων και να δεις ποιο σε βολεύει.

Δημοσ.

το final cut pro x μήπως είναι μόνο για mac?

τα εργαλεία του youtube να σου πω την αλήθεια δεν τα έχω δει. θα τα ψάξω και αυτά. απλά είναι τόσες πολλές οι σουίτες που δεν ξέρω σε ποια να επικεντρωθώ ώστε να βγάλω κάτι της προκοπής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το final cut pro x μήπως είναι μόνο για mac?

Κανονικά ναι, αλλά έχω δει να "κυκλοφορεί" version για Windows αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.

Θα έλεγα να εξαντλήσεις τις δυνατότηες του Windows Movie Maker και όταν προκύψει η ανάγκη για κάτι παραπάνω, ψάχνεσαι για άλλο πρόγραμμα.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

To final cut είναι μόνο για mac και δεν καμία σκέψη μέχρι τώρα για μεταφορά σε win πλατφόρμες.

Αντίστοιχο για win είναι το adobe premiere ή τα προγράμματα της avid. Γενικά όμως όλα αυτά τα προγράμματα είναι αρκετά δύσκολα στην εκμάθηση.

Για έναν νέο χρήστη προτείνω κάτι σε sony vegas ή cyberlink power director ή corel media studio.

Από μόνο του όμως ένα πρόγραμμα video editing δεν φτάνει. Απαραίτητα πρέπει να συνοδεύεται και από το photoshop και με το after effects και κάποιο 3d πρόγραμμα έχεις μια πλήρη σουίτα δημιουργίας.

Όσον αφορά τα βίντεο του mkb, δεν κατάλαβα που βρίσκεται το έργο τέχνης. Μάλλον το έχει ανεβάσει στη σοφίτα.

Το editing είναι πολύ απλό (cut only) σε δύο βίντεο που είδα (iphone 6 και oppo find 7) με ένα logo στην αρχή και στο τέλος. Αυτό το κάνεις άαααανετα στο movie maker.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...