Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα....

Έχω ένα κουίζ με webview σε android και θέλω όταν πατήσω το home button να μην πάω απλώς στην αρχική αλλά να σταματήσει να λειτουργεί και η εφαρμογή γιατί έχω μια αντίστροφη μέτρηση που τρέχει... και μόλις τελειώσει ακούγεται ένας ήχος...

και είναι πολύ ενοχλητικό ενώ έχεις βγει από την εφαρμογή να σου κάνει άσχετους θορύβους το κινητό...

Ξέρει κανείς κάτι;

(είχα το ίδιο πρόβλημα και με το back button αλλά βρήκα τρόπο να το σταματάω... με το home button όμως δεν γίνεται να κάνω κάτι είναι σαν να μην πιάνει τον κώδικα)

• Moderators
Δημοσ.

Για ρίξε μια ματιά εδώ. Αυτό που θυμάμαι εγώ από το εργαστήριο που κάναμε android είναι ότι μπορείς να καλέσεις τη finish, αλλά χωρίς καμία εγγύηση ότι το πρόγραμμά σου θα κλείσει αμέσως.

Δημοσ.

Όχι απλώς δεν την κλείνει κατευθείαν... δεν την κλείνει καθόλου :P

στο back button κάνω αυτό... στο Home δεν γίνεται με τίποτα...

@Override
public boolean onKeyDown(int keyCode, KeyEvent event) {

if ((keyCode == KeyEvent.KEYCODE_BACK)) {
       reload_webview();
       return true;
   }

return super.onKeyDown(keyCode, event);
}

//reload webview
public void reload_webview(){
      myWebView.clearCache(true);
      myWebView.clearHistory();
      myWebView.loadUrl("file:///android_asset/www/index.html");
      finish();
}
  • Moderators
Δημοσ.

Ίσως μπορείς να κάνεις force close; Δεν ξέρω τι επιπλοκές έχει αυτό, αλλά δε βλέπω το backlash που υπάρχει συνήθως στο SO αν κάτι είναι λάθος...

Δημοσ.

Πρόσθεσα αυτό στην onKeyDown

if ((keyCode == KeyEvent.KEYCODE_HOME)) {
             android.os.Process.killProcess(android.os.Process.myPid());
         }

αλλά πραγματικά είναι σαν να μην έγραψα τίποτα σχετικά με το home button...

Δημοσ.

Κάνε override την onPause κι εκεί κάλεσε την finish()

Η onPause καλείται όταν πατάμε το Home;

και η onDestroy στο Back;

Πάντως η finish μόνη της μέσα στην onPause δεν κάνει δουλειά... σε συνδιασμό με τα clear του webview όμως νομίζω ότι είναι οκ... Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Δημοσ.

Τον ήχο πως το κανείς play? Με mediaplayer? (αν ναι τότε πρέπει οκ τον κανείς pause ή αν το κανείς με Handler και postDelayed τότε πρέπει να αφαιρέσεις το runnable που αναπαράγει τον ήχο, από την ουρά του Handler)

Η onPause καλείται όταν Activity χάνει το focus και μπαίνει μπροστά της άλλο παράθυρο ή όταν την κανείς ελαχιστοποίηση. Μετά την onPause καλείται η onStop και αν είναι να τελειώσει η εφαρμογή καλείται η onDestroy. Δες και το documentation της κλάσης Activity για αναλυτικότερες πληροφορίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...