Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Σκοπεύω να κάνω μια αγορά από Καναδά όμως ανησυχώ για τα έξοδα του τελωνείου. Τα μεαφορικά είναι ήδη 50$ και το κόστος του αντικειμενου είναι στα 75$ .
Έχω ξανά αγοράσει εκτος ΕΕ (Κορεα και Κίνα) αντικείμενα αξιας 160€ και μου τα έχουν στείλει κατευθείαν στο ταχυδρομιο της περιοχής μου χωρίς έξοδα τελωνείου και τέτοια. Οποτε τώρα που είναι για δέμα από Καναδά μήπως ξέρει κανεις τι μπορεί να παίξει;

* υπόψιν ότι το δέμα θα είναι πολύ ελαφρύ

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος, μην διαλεξεις courier αλλα απλο ταχυδρομια και εαν το δεμα ειναι μικρο (σε ογκο) τοτε εχεις αρκετες πιθανοτητες να μην σε πιασουν. Επισης μπορεις να ζητησεις στον αποστελεα να δηλωσει μικροτερη αξια αλλα οχι κατι τραγικο (δλδ μην ειναι ηλεκτρονική συσκευη και δηλωσεις αξια 3 ευρω) .

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση ότι βρήκες ενδιαφέρουσα τιμή στον Καναδά που είναι από τις ακριβότερες αγορές στον πλανήτη.

Ψάξε περισσότερο μήπως βρεις αυτό που θέλεις σε άλλη αγορά.

Πάντως, το θέμα τελωνείου είναι υπαρκτό και στη χειρότερη θα πληρώσεις ΦΠΑ.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση ότι βρήκες ενδιαφέρουσα τιμή στον Καναδά που είναι από τις ακριβότερες αγορές στον πλανήτη.

Ψάξε περισσότερο μήπως βρεις αυτό που θέλεις σε άλλη αγορά.

Πάντως, το θέμα τελωνείου είναι υπαρκτό και στη χειρότερη θα πληρώσεις ΦΠΑ.

Δεν σε αδικώ, ήταν η τελευταία μου λύση. Είναι απο ενα διαδικτυακό κατάστημα με πολύ ιδιαιτερα ρούχα και υπάρχει μονο στον καναδά.

Δημοσ.

Το στέλνεις με απλό ταχυδρομείο και λες να το σημειώσουν ως δώρο οπότε οι πιθανότητες να στο σταματήσουν στο τελωνείο μειώνονται στο ελάχιστο. Αν το στείλεις πάντως με κούριερ είναι δεδομένο πως θα περάσει τελωνείο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι μιλάμε για καναδό (και όχι κινέζο) πωλητή, και βάζει αυτός τους όρους της πώλησης και όχι ο αγοραστής.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι μιλάμε για καναδό (και όχι κινέζο) πωλητή, και βάζει αυτός τους όρους της πώλησης και όχι ο αγοραστής.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ζητάς από τον άλλο να διαπράξει κακούργημα κάνοντας ψευδή δήλωση στο έντυπο αποστολής. Και το άλλο πρόβλημα είναι ότι γίνεσαι συνεργός στο κακούργημα αφού εσύ το επιδιώκεις. 

• Like 2
  • 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα...

Εαν μια θεια μου που μενει Καναδα μου στειλει 4 σκαμπο θα πληρωσω τελωνειο?Τι ισχυει σ αυτη τη περιπτωση?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, marten είπε

Παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα...

Εαν μια θεια μου που μενει Καναδα μου στειλει 4 σκαμπο θα πληρωσω τελωνειο?Τι ισχυει σ αυτη τη περιπτωση?

Εάν η θεία σου δηλώσει στο δέμα αξία κάτω από 45€, δεν πρέπει να έχει θέμα με το τελωνείο, αλλά αν εκτιμήσει ο τελωνειακός παραπάνω την αξία τους, θα πληρώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, makfil είπε

Εάν η θεία σου δηλώσει στο δέμα αξία κάτω από 45€, δεν πρέπει να έχει θέμα με το τελωνείο, αλλά αν εκτιμήσει ο τελωνειακός παραπάνω την αξία τους, θα πληρώσεις.

Γιατί να δηλώσει την αξία? 

Επειδή δεν γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει, Δηλαδή δεν παίζει σενάριο να  στέλνει στο πατρικό της Ελλαδα 4 δικά της σκαμπο? 

Επεξ/σία από marten
Δημοσ.

Όλα τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες υπόκεινται σε έξοδα εκτελωνισμού.

Στην περίπτωση που πρόκειται για ταχυδρομικό δέμα  μεταξύ ιδιωτών, δηλαδή ο παραλήπτης δεν έχει πληρώσει γι' αυτό, ισχύει η ατέλεια των 45€ αντί των 22€.

Δημοσ.
7 minutes ago, makfil said:

Όλα τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες υπόκεινται σε έξοδα εκτελωνισμού.

Στην περίπτωση που πρόκειται για ταχυδρομικό δέμα  μεταξύ ιδιωτών, δηλαδή ο παραλήπτης δεν έχει πληρώσει γι' αυτό, ισχύει η ατέλεια των 45€ αντί των 22€.

Νομιζω οτι θα πληρωσει ουτως η αλλως,αλλιως ο καθενας θα μπορουσε να πει οτι το στελνει στον μπατζανακη του,και δεν θα πληρωνε κανεις φορους.

Το εψαχνα προσφατα γιατι ηθελα να φερω κατι μεταχειρισμενο απο Αμερικη και δεν υπηρχε τροπος χωρις να πληρωσεις.

Ειναι πολυ φλου ο νομος και φυσικα φλου σε βαρος σου.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, azuli είπε

Νομιζω οτι θα πληρωσει ουτως η αλλως,αλλιως ο καθενας θα μπορουσε να πει οτι το στελνει στον μπατζανακη του,και δεν θα πληρωνε κανεις φορους.

Το εψαχνα προσφατα γιατι ηθελα να φερω κατι μεταχειρισμενο απο Αμερικη και δεν υπηρχε τροπος χωρις να πληρωσεις.

Ειναι πολυ φλου ο νομος και φυσικα φλου σε βαρος σου.

Κάνεις λάθος σ' αυτό το θέμα, γιατί ο αποστολέας σ' αυτή την περίπτωση  είναι συγγενής και γράφει όλα τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κλπ) και έτσι αποδεικνύεται ότι ο παραλήπτης δεν έχει πληρώσει για το περιεχόμενο του δέματος.

Στην περίπτωσή σου, αγόρασες από  από μαγαζί (δεν έχει σχέση αν είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο) και πλήρωσες, οπότε δεν σε πιάνει η ατέλεια των 45€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε στην περίπτωση των 4 σκαμπο θα πληρώσω σύνολο 45 ευρό, 4Χ45, ή και τίποτα? 

Α και κάτι άλλο... πόσο θα ειναι περίπου τα έξοδα μεταφοράς? 

Επεξ/σία από marten

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...