Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το επιχείτημα στο επιστρέφω: Ποιος φταίει πιο πολύ αν ενώ σε έχουν προειδοποιήσει οι κλέφτες για την έλλειψη ασφάλειας του σπιτιού σου, εσύ δεν κάνεις τίποτα οπότε ξανάρθουν οι κλέφτες και σου πάρουν μέχρι και τα σώβρακα;;;

Αυτό συνέβη με την Apple τώρα...Αυτή βαραίνει ακέραιη η ευθύνη, γιατί στην τελική οι χάκερ/κλέφτες (για σένα) κάνουν αυτό που προστάζει η φύση τους...Εσύ και η Apple οφείλεται να λάβετε τα μέτρα σας...

Αυτό που σου έγραψε και ο cheonweb από πάνω, σοβαρά τι εννοείς με αυτό? πέρα από την apple και τα apple id και όλα αυτά. Δηλαδή δικαιολογούμε τους κλέφτες γιατί έτσι προστάζει η φύση τους, τους δολοφόνους το ίδιο κοκ, κάτι τέτοιο εννοείς?

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ σωστοί οι hackers. 

Βρήκαν τρύπα στην ασφάλεια. Προσπαθήσανε να την δηλώσουν στην εταιρία που την αφορά και αυτή τους έγραψε. Οπότε, την δώσανε στο κοινό.

Ο μόνος λόγος να μην τους δικαιολογήσω είναι ότι πιστεύουν στον Βούδα και δεν είναι αρμόζουσα η εν είδει εκδίκησης άρνησή τους για συνεννόηση πλέον

Κανένα δεδομένο δεν θα είχε καρέκλα να τρίζει εάν εξαρχής η Apple είχε έρθει σε συνεννόηση με τους ανθρώπους αυτούς. Εάν έπαιρνε στα σοβαρά υπόψη τα ευρήματά τους. Σφάλμα (σχεδόν μέγα) της Apple. Δεν ξέρω τι θα κάνουν, αλλά ελπίζω να ετοιμάσουν καλή απάντηση. 

Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες θα πρέπει να ανησυχούν λιγότερο από όλους τους άλλους... εκτός και εάν κάποιος ανήκει σε αυτούς που έχουν ακόμα λεφτά στην τράπεζα και όπου με "λεφτά στη τράπεζα" δεν εννοώ τα max 4k€ από την μισθοδοσία. Σιγά μην κάτσει κανείς να κυνηγήσει 3, 4 και 5κ€. 

Δημοσ.

Νομίζω πώς βρισκόμαστε σε ένα forum που ασχολείται με την τεχνολογία.

Νομίζω πώς τις ειδήσεις πρέπει να τις συζητάμε μέσα σε ένα πλαίσιο τεχνολο-επιστημονικο-κουλτούρας.

Νομίζω πώς οι ηθικο-θρησκευτικο-κοινωνικο-μπλαμπλα δοξασίες μπορούν να βρουν τη θέση που τους αρμόζει σε άλλα forum.

Νομίζω πώς πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ιδέες που πολώνουν (και μας αποπροσανατολίζουν-ως συνήθως) και να συζητήςουμε την ουσία της είδησης μέσα από τον ορθολογισμό που πρέπει να χαρακτηρίζει τους εραστές της τεχνολογίας.

• Like 1
Δημοσ.

Τα κινητα μετα την ενεργοποιηση δεν εχουν σημα...δεν μπορει να συνδεθει σε δικτυο κινητης οποτε παλι αχρηστο ειναι το τηλεφωνο...

• Like 2
Δημοσ.

Τα κινητα μετα την ενεργοποιηση δεν εχουν σημα...δεν μπορει να συνδεθει σε δικτυο κινητης οποτε παλι αχρηστο ειναι το τηλεφωνο...

Κάτι είναι κι αυτό, ελπίζω να μη το προσπεράσουν!

Δημοσ.

Με τα παραδείγματα και τους παραλληλισμούς έχουμε ξεφύγει απ' τα δεδομένα της συγκεκριμμένης περίπτωσης. Για να συνεχίσουμε πρέπει να ορίσουμε και να ξεχωρίσουμε τις έννοιες της ενεργητικής και της παθητικής ασφάλειας. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα. Δεν έχουμε και τις απαιτούμενες λεπτομέρειες για να το αναλύσουμε παραπάνω. Είπαμε τις γνώμες μας, κάποιο χαίρονται που έκανε λάθος η Apple, εγώ θεωρώ την κλεψιά ανήθικη πράξη, είτε έχεις προειδοποιήσει είτε όχι... τέλος.

Πάντως το "οι χάκερ/κλέφτες (για σένα) κάνουν αυτό που προστάζει η φύση τους..."  είναι λίγο επικίδυνη σκέψη.

Δεν είναι επικίδυνη σκέψη, ρεαλιστική είναι. Ειδικά στην προκείμενη περίτπωση όπου υπήρχε και προειδοποίηση πριν το "έγκλημα". Η Apple φταίει που υπήρχε εξαρχής αυτό το "σημαντικό" κενό ασφαλείας και που δεν έπραξε τίποτα όταν ήρθαν και την προειδοποίησαν διότι αυτό δείχνει ότι πρόκειται για "hacktivists" και "ethical hackers"... Όπως έγραψα και προηγουμένως, με αυτόν τον τρόπο γελοιποιούν την "αυστηρή μαμά" Apple με το "ασφαλές" iOS.... Ο "πρίγκηπας" φάνηκε γυμνός!

Αυτό που σου έγραψε και ο cheonweb από πάνω, σοβαρά τι εννοείς με αυτό? πέρα από την apple και τα apple id και όλα αυτά. Δηλαδή δικαιολογούμε τους κλέφτες γιατί έτσι προστάζει η φύση τους, τους δολοφόνους το ίδιο κοκ, κάτι τέτοιο εννοείς?

Μακριά από εμένα αυτές οι περίεργες σκέψεις, γιατί σε λίγο θα το πας και στο κλασσικό "ψευτοδίλλημα" θύμα-βιαστή! Όχι, αυτό που είπα νομίζω ξεκάθαρα, ότι την ακέραιη (100%) της ευθύνης για αυτή τη διαρροή την έχει η Apple που παρά την έγκαιρη προειδοποίηση των χάκερς δεν έκανε τίποτα για να κλείσει το vulnerability. Απλά πράγματα.

Το να κατηγορείτε εσείς τους χάκερς που έκαναν αυτό το "χουνέρι" στην Apple, ενώ δεν το κάνει η ίδια εταιρία γιατί αναγνωρίζει την υπαιτιότητα και την ηλιθιότητα της στην αντιμετώπιση του προβλήματος, εσείς φαίνεστε απλά σαν "βασιλικότεροι του βασιλέως"

• Like 1
Δημοσ.

απο το κομπλεξ του χακερ "εγω προσπαθησα να σας ειδοποιησω αλλα με αγνοησατε, δειτε τι θα παθετε τωρα" καταλαβαινει κανεις οτι ειναι 15χρονος ή 20χρονος ακομα παρθενος.

Ελπιζω το νομικο τμημα της apple να παρει απο την οικογενεια του, οτι εχει και δεν εχει και με αυτα να πανε διακοπες Καραϊβικη.

Ευτυχως στα πολιτισμενα κρατη η κλοπη και η κλεπταποδοχη τιμωρειται και απο το νομο και την κοινη γνωμη.

Ο Ελληνας ενταξει παντα κρυφοχαιρεται με τον κλεφτη, μεχρι να την φαει και αυτος...

• Like 2
Δημοσ.

Μακριά από εμένα αυτές οι περίεργες σκέψεις, γιατί σε λίγο θα το πας και στο κλασσικό "ψευτοδίλλημα" θύμα-βιαστή! Όχι, αυτό που είπα νομίζω ξεκάθαρα, ότι την ακέραιη (100%) της ευθύνης για αυτή τη διαρροή την έχει η Apple που παρά την έγκαιρη προειδοποίηση των χάκερς δεν έκανε τίποτα για να κλείσει το vulnerability. Απλά πράγματα.

Το να κατηγορείτε εσείς τους χάκερς που έκαναν αυτό το "χουνέρι" στην Apple, ενώ δεν το κάνει η ίδια εταιρία γιατί αναγνωρίζει την υπαιτιότητα και την ηλιθιότητα της στην αντιμετώπιση του προβλήματος, εσείς φαίνεστε απλά σαν "βασιλικότεροι του βασιλέως"

Οκ, δεκτή η άποψη σου και χαίρομαι που ξεκαθάρισε αυτό το σημείο :-)  Νομίζω ότι συμφωνώ πιο πολύ με την άποψη του mdr21 γενικά

• Like 1
Δημοσ.

απο το κομπλεξ του χακερ "εγω προσπαθησα να σας ειδοποιησω αλλα με αγνοησατε, δειτε τι θα παθετε τωρα" καταλαβαινει κανεις οτι ειναι 15χρονος ή 20χρονος ακομα παρθενος.

Ελπιζω το νομικο τμημα της apple να παρει απο την οικογενεια του, οτι εχει και δεν εχει και με αυτα να πανε διακοπες Καραϊβικη.

Ευτυχως στα πολιτισμενα κρατη η κλοπη και η κλεπταποδοχη τιμωρειται και απο το νομο και την κοινη γνωμη.

Ο Ελληνας ενταξει παντα κρυφοχαιρεται με τον κλεφτη, μεχρι να την φαει και αυτος...

Άμα την φας και εσύ, θα δεις ότι θα σε κάνει σοφότερο και πιο αποστασιοποιημένο. Χαίρεται όμως μέχρι τότε ο Ελλήνας, αλλά χαίρεσαι και εσύ γιατί ελπίζεις στο να πιάσουν τον 20χρονο παρθένο και να του πάρουν ότι έχει μαζί με τα υπάρχοντα της οικογενείας του. Ευτυχώς ο κομπλεξισμός και η μνησικακία (όχι αποκλειστικό προνόμιο του Έλληνα) δεν έχουν εκλείψει ακόμα...Έχεις ακούσει για καταδίκη κάποιου όπου και κατάσχεσαν την περιουσία των γονιών για το έγκλημα του παιδιού τους; Μήπως να τον εκτελέσουμε κιόλας για να ξεπλυθεί η ντροπή που προκάλεσε στο "άγιο" όνομα της Apple;

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που ακολουθεί δεν είναι trolling.

Ολοκληρη εταιρια κολοσος ειναι. Τους ζητας συγνωμη που τους εκλεψες;

Λέω να πάω να σκοτώσω μερικές γιαγιάδες. Στο κάτω κάτω έχουν ήδη ζήσει 80 χρόνια ενώ άλλοι πεθαίνουν νέοι σε τροχαίο, σιγά μη τους ζητήσω και συγγνώμη.

Δεν εξισώνω βέβαια την κλοπή με το φόνο, αλλά το "αυτός έχει πολλά άρα καλά κάνουν και του παίρνουν" είναι περίπου τόσο ώριμο όσο το να σε βαρέσει ο διπλανός μπακούρης νεάντερταλ με το ρόπαλο για να σύρει τη γυναίκα σου στη σπηλιά του.

Το κενό ασφαλείας δε θα έπρεπε να υπάρχει καν, δεδομένου ότι τόσο καιρό η apple μας τα έχει κάνει τσουρέκια για την ασφάλεια του iOS. Τη βλέπουμε την ασφάλεια σήμερα.

Φταίει 100000% η Apple. Γιατί; Γιατί η Apple φτιάχνει το iOS και όχι ο hacker.

Δεν είναι η δουλειά του hacker να καλύψει μια εταιρία που τον έγραψε, αλλά είναι δουλειά της Apple να μην αφήνει τέτοια κενά ασφαλείας.

Σε έναν ιδανικό κόσμο δε θα υπήρχε. Στον πραγματικό κόσμο υπάρχει και αυτό, και πολλά άλλα όπως το heartbleed (εκεί δεν είδα να εκτοξεύονται πύρινα δόρατα, μάλλον επειδή δεν είναι τόσο fun όταν δεν κράζεις "the man").

Όταν λες "δεν είναι δουλειά του να καλύψει μια εταιρία που τον έγραψε", μέχρι που ισχύει αυτή η νοοτροπία; Αν εσύ έρθεις να μου πεις ότι έχω αφήσει τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, εγώ "σε γράψω" και εσύ κολλήσεις αφίσα έξω απ το σπίτι μου για να ενημερώσεις όλο τον κόσμο, ποιός από τους δύο είναι για δέσιμο; (και με τις δύο έννοιες)

Φυσικά και θα έπρεπε η Apple να αντιμετωπίσει το θέμα. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι το να λέμε πως το να μη σκίσεις κάποιον επειδή βρήκες την ευκαιρία λόγω του οποιουδήποτε λάθους και να έχει κάνει είναι "κάλυψη" στην οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα, υπάρχει πολύς δρόμος.

Αυτό συνέβη με την Apple τώρα...Αυτή βαραίνει ακέραιη η ευθύνη, γιατί στην τελική οι χάκερ/κλέφτες (για σένα) κάνουν αυτό που προστάζει η φύση τους...Εσύ και η Apple οφείλεται να λάβετε τα μέτρα σας...

Και κράτησα το καλύτερο για το τέλος. Συγγνώμη γιατί αυτό που θα πω είναι ακραίο, αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατή κλωτσιά χρειάζεται για να δουλέψει η μανιβέλα.

Αν κάποτε έχεις αγοράκι και κάποιος το βιάσει, η ευθύνη ακέραια βαραίνει εσένα που δεν ήσουν εκεί να το προστατέψεις. Γιατί στην τελική οι παιδεραστές/ανώμαλοι (για σένα) κάνουν αυτό που προστάζει η φύση τους... Εσύ και η μάνα του παιδιού οφείλετε να λάβετε τα μέτρα σας...

• Like 2
Δημοσ.

Πολλά τα προβλήματα μετά το doulci unlock η αππλε μηρηστικε τι γίνετε και κάποιοι χρήστες μετά από update του iPhone αφού είχαν κάνει doulci unlock δεν έχουν πρόσβαση στο iTunes δλδ δεν μπορούν να κάνουν downloads ένας από αυτούς είμαι και εγώ όπως έγραψα έκανα 2 iPhone τα έκανα update και δεν μπορώ να κατεβάσω!!

• Like 1
Δημοσ.

Tι παραδείγματα ειναι αυτα γράφετε για γιαγιάδες, βιασμούς παιδιών, κλέφτες κτλπ.

Έκανε καλα αυτός που ανακάλυψε το κενό ασφαλείας ή όχι τελικά;

Εγω λεω παλι να το πιασουν και να τον στειλουν στο guadanamo να τον δερνουν απο το πρωϊ μεχρι το βραδυ τον παλιανθρωπο...

Ακου εκει πηρε τηλ για να αποκαλύψει το κενό ασφαλείας ειχε θράσος κιολας...

Επρεπε να συντάξει μια ομάδα και να αρχίσει να κλέβει ανενόχλητος!

Δημοσ.

Παιδιά δεν θα κράτηση για πολύ είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν τα iPhone/iPad τα οποία έκαναν unlock από το doulci αν δείτε και στο internet και στο twitter ++ ότι το σιτε μπορεί να είναι down για πολλές μέρες λόγο του ότι χτες το βράδυ ομάδα hackers έκανε επίθεση στο server του doulci !! Αναγκάστηκαν να ρίξουν τν server

Δημοσ.

Tι παραδείγματα ειναι αυτα γράφετε για γιαγιάδες, βιασμούς παιδιών, κλέφτες κτλπ.

Έκανε καλα αυτός που ανακάλυψε το κενό ασφαλείας ή όχι τελικά;

Εγω λεω παλι να το πιασουν και να τον στειλουν στο guadanamo να τον δερνουν απο το πρωϊ μεχρι το βραδυ τον παλιανθρωπο...

Ακου εκει πηρε τηλ για να αποκαλύψει το κενό ασφαλείας ειχε θράσος κιολας...

Επρεπε να συντάξει μια ομάδα και να αρχίσει να κλέβει ανενόχλητος!

Όταν διαβάσεις αυτά που έγραψα πιο ήρεμα, θα καταλάβεις ότι δεν έχω θέμα με τον οποιοδήποτε που ανακάλυψε κενό ασφαλείας.

Θέμα έχω με αυτόν που σα νέος texas ranger αποφάσισε να κάνει κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στον απλό χρήστη που δεν ξέρει από τέτοια και απλά θέλει το αδιανόητο: να πληρώσει στο apple store και να πάει στην καφετέρια να μοστράρει το καινούριο του iPhone.

Επίσης θέμα έχω με αυτόν που ανεγκέφαλα επικροτεί τέτοιες κινήσεις γιατί stick it to the man και ζήτω οι hackers, εννοείται όχι αυτοί που θα κάνουν κάτι που θα καταλήξει στο να υποκλέψει κάποιος τη δική μου πιστωτική έτσι; Οι άλλοι, αυτοί που δε με αγγίζει αυτό που κάνουν.

Τα περι guantanamo κλπ δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρονται.

Επίσης, μπορεί να σ' ενδιαφέρει να διαβάσεις αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

@def

Δεν νομίζω να είναι ούτε βιαστές και ούτε κλέφτες υλικών μη αναντικατάστατων (i.e. you wouldn't steal a handbag, you wouldnt steal a car, you wouldn't steal a baby, you wouldn't shoot a policeman and steal his helmet, you wouldn't go at the toilet in his helmet etc.) . 

Επίσης, βρήκανε μία "δίοδο" και ενημερώσανε την Apple. Μέχρι εδώ κάνανε ότι κάνει κάθε ένας, το πολύ, γκρίζος. Η Apple έκανε ότι κάνει συνήθως μία εταιρία; Όχι (από ό,τι λένε). Οπότε, γιατί να αντιδράσουν κάπως διαφορετικά; 

Επίσης, όσοι προσέχουν δεν τους πιάνουν αυτά τα θέματα. Συνήθως ένα απλό timestamp token είναι ΟΚ για τις συναλλαγές με τις τράπεζες. Συν ότι εάν κανείς δίνει σε online services τον λογαριασμό/κάρτα μισθοδοσίας τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθεί. 

Μπορεί αυτό που κάνανε να επηρεάζει κόσμο που δεν φταίει σε τίποτα. Όμως, και πριν τον επηρέαζε και δεν το ήξερε. Τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να στείλουν ενημερωτικό email σε όλους τους icloud λογαριασμούς με ένα info notice για τους κινδύνους; Μιλήσανε στην Apple. Για δικό της ζήτημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...