DRIFT_KING Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, Σκεφτόμουν,έχοντας το παρακάτω UPS από το pc μου το οποίο πια δεν είναι χρήσιμο γιατί δεν το σηκώνει λόγω μεγαλύτερου τροφοδοτικού,μήπως θα μπορούσα με καμιά πατέντα να το μετατρέψω για το ps3 και την τηλεόρασή μου? http://www.pc-mastor.gr/product.php?id_product=149 Υ.Γ Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να τελειώσω τους 24ωρους αγώνες του GT5.
arc Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δεν χρειάζεσαι ειδική πατέντα. Στην έξοδο του, κότσαρε ένα Τ και βάλε άφοβα τηλεόραση και ps3
DRIFT_KING Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι πίσω έχει μόνο τέτοιες υποδοχές.Τι μπορώ να βάλω,υπάρχει αντάπτορας για κανονική πρίζα?
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/trofodosia/polipriza/Equip-Surge-Protector-for-UPS-3-sockets-333280.htm http://www.plaisio.gr/thleoraseis/accessories/polipriza-asfaleias/Equip-Surge-Protector-For-UPS-4-Sockets-333281.htm αν και μου φαίνεται ληστεία στα 10 ευρώ αυτό το πράμα. Θυμάμαι πριν χρόνια είχα πάρει στα μισά λεφτά από ένα συνοικιακό μαγαζάκι με υπολογιστές. Εκτός αν σου περισσεύει κάποιο πολυπριζο με καλώδιο και πας να βρεις φίσα C14 (νομίζω αυτός είναι ο τύπος) και αντικαταστήσεις το φις του πολύπριζου με το νέο που θα ταιριάζει στο UPS.
DRIFT_KING Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Ωραία,ευχαριστώ! Κάτι βασικό,η τηλεόρασή μου είναι αυτή. http://www.sony.gr/support/el/product/KDL-40EX720#SoftwareAndDownloads Το ps3 είναι ένα slim 320gb (τα watt είναι ίδια σε όλα?).Θα τα σηκώσει και τα δύο αν πέσει το ρεύμα?Αν ναι,για πόσα λεπτά? Εδώ ξανά το ups που έχω. http://www.pc-mastor.gr/product.php?id_product=149
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Η τηλεόραση γράφει 64W. To PS3 δε ξερω (πρέπει να γράφει κάπου σε κάποιο αυτοκόλλητο, αν όχι τα Watt θα λέει Ampere) αλλά σε μία σελίδα βλέπω approx 250W. Το πόση ώρα θα κρατάει δε μπορεί κανένας να σου πει. Μόνο αν το δοκιμάσεις θα το δεις. Γιατί παίζονται πάρα μα πάρα πολλά που αλλάζουν τα δεδομένα σε κάτι τέτοιο. πχ: 1) φθορά μπαταρίας ups 2) ακριβώς η κατανάλωση του PS3 που αποκλείεται όλη την ώρα να καίει το ίδιο... εκτιμώ πως δε θα βγάλει πάνω από 20 λεπτά. Το UPS δεν είναι για αυτονομία, αλλά για να προλάβεις να κλείσεις τον υπολογιστή. Πράγμα που το καθιστά άχρηστο για χρήση σε τηλεόραση. Για τέτοιες συσκευές θες μόνο σταθεροποίηση τάσης και κάποια προστασία από υπερτάσεις (σου παρέχει το UPS αν είναι καλό). Τώρα αν εσύ θες μόλις κοπεί το ρεύμα να κάνεις κάποιο save στο παιχνίδι σου τότε οκ. Αν σκέφτεσαι πως θα παίζεις για όλη τη διάρκεια της διακοπής, δε παίζει...
arc Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Για το βύσμα εξόδου κάνε μια βόλτα απο το συνοικιακό ηλεκτρολογείο σου και θα βρεις ευκολα μετατροπεα. Στη χειρότερη μπορεί να σου φτιάξει ο ηλεκτρολόγος ένα πακετάκι. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να πάρεις ένα φθηνό πολύπριζο και να αλλάξεις μόνος σου τη φύσα (βύσμα) ώστε να ταιριάζει με το ups. Αν μπεις σε κόπο να το φτιάξεις μόνος σου (στο λεω πάλι ειναι πολύ απλό) φτιάξε δυο τεμάχια ώστε να χρησιμοποιήσεις και τις δυο εξόδους, ώστε να μοιράζεις το φορτίο. Για το αν το σηκώνει και πόση ώρα εξαρτάται απο την ισχύ που τραβάνε οι συσκευές σου και την κατάσταση της μπαταρίας. Ο καλύτερος τρόπος ειναι η δοκιμή. Βάζεις και τις δυο συσκευές σε πλήρη λειτουργία ... και κλείνεις την παροχή ρεύματος του ups (το βγάζεις απο την πρίζα). Αν κλείσει ακαριαία αμέσως (ή κάψει την ασφάλεια του ups) τότε το Ups ειναι μικρό και δε σηκώνει τη ζητουμενη ισχύ. Αν σου κρατήθεί αναμμένο, έστω και για δευτερολεπτα, τότε η μπαταρία εχει πεθάνει και θέλει αλλαγή (για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια χρειάζεσαι μεγαλύτερο ups). Κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του ups θεωρώ οτι σίγουρα θα σηκώνει τηλεόραση και ps3. Σε κάθε περιπτωση πρέπει να εχεις κατα νου οτι το Ups δεν μπορεί να παιξει το ρόλο «παίζω παιχνίδια μεχρι να αδειάσει η μπαταρία» αλλά αντίθετα θα σε προστατεύει απο διακυμάνσεις ρεύματος και μικρές διακοπές. Εννοείται οτι αν πέσει το ρεύμα για πάνω απο μερικά δευτερολεπτα, το καλύτερο που εχεις να κάνεις ειναι να κλείσεις (κανονικά) τις συσκευές. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί ειναι οτι φορτώνουν το Ups τους, χωρίς να υπολογίζουν πόση ισχύ μπορεί να παρέχει. Θυμάμαι περιπτωση που με φώναξαν να δω καινουργιο Ups γιατί έκλεινε αμέσως σε διακοπές ρεύματος. Πήγα και είδα οτι πάνω του (αν θυμάμαι ήταν 600αρι) είχαν συνδέσει την Άρτα και τα Γιάννενα με σειρά απο πολύμπριζα (δυο υπολογιστές, δυο οθόνες, εκτυπωτη laser, router, ηχεία 5.1 και μια λάμπα). Ενας μπακαλίστικος τρόπος ειναι να βλέπεις το νουμερο του ups (π.χ. 800) να αφαιρείς 20% (άρα πάμε 640) και αυτό ειναι το νουμερα απο τα συνολικά watt που μπορεί να σηκώσει. Επισης αν εχει 2 εξόδους μοιράζουμε τις πριζες για λόγους καταμερισμου φορτίου (τα σοβαρά ups εχουν ξεχωριστό κύκλωμα ανα έξοδο και δεν ειναι απλά γεφυρωμένες)
.::NikoS::. Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Αυτό με τον καταμερισμό του φορτίου ανά έξοδο, νομίζω είναι περιττό για τέτοια UPS. Γεφυρωμένα πρέπει να είναι εσωτερικά.
DRIFT_KING Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Η τηλεόραση γράφει 64W. To PS3 δε ξερω (πρέπει να γράφει κάπου σε κάποιο αυτοκόλλητο, αν όχι τα Watt θα λέει Ampere) αλλά σε μία σελίδα βλέπω approx 250W. Το πόση ώρα θα κρατάει δε μπορεί κανένας να σου πει. Μόνο αν το δοκιμάσεις θα το δεις. Γιατί παίζονται πάρα μα πάρα πολλά που αλλάζουν τα δεδομένα σε κάτι τέτοιο. πχ: 1) φθορά μπαταρίας ups 2) ακριβώς η κατανάλωση του PS3 που αποκλείεται όλη την ώρα να καίει το ίδιο... εκτιμώ πως δε θα βγάλει πάνω από 20 λεπτά. Το UPS δεν είναι για αυτονομία, αλλά για να προλάβεις να κλείσεις τον υπολογιστή. Πράγμα που το καθιστά άχρηστο για χρήση σε τηλεόραση. Για τέτοιες συσκευές θες μόνο σταθεροποίηση τάσης και κάποια προστασία από υπερτάσεις (σου παρέχει το UPS αν είναι καλό). Τώρα αν εσύ θες μόλις κοπεί το ρεύμα να κάνεις κάποιο save στο παιχνίδι σου τότε οκ. Αν σκέφτεσαι πως θα παίζεις για όλη τη διάρκεια της διακοπής, δε παίζει... Κοίταξα το ps3 και δεν γράφει τίποτα άλλο εκτός των 220-240v~1A 50-60Hz. Βρήκα ένα καλώδιο που είχε μέσα και μάλλον θα κόψω αυτό για να ενώσω ένα μικρό πολύπριζο με το ups. Συγκεκριμένα,το ups το θέλω για τυχόν μικρές διακοπές (max 1-2 λεπτά) και όχι να παίζω ενώ έχει πέσει το ρεύμα. Για το βύσμα εξόδου κάνε μια βόλτα απο το συνοικιακό ηλεκτρολογείο σου και θα βρεις ευκολα μετατροπεα. Στη χειρότερη μπορεί να σου φτιάξει ο ηλεκτρολόγος ένα πακετάκι. Αν πιάνουν τα χέρια σου, μπορείς να πάρεις ένα φθηνό πολύπριζο και να αλλάξεις μόνος σου τη φύσα (βύσμα) ώστε να ταιριάζει με το ups. Αν μπεις σε κόπο να το φτιάξεις μόνος σου (στο λεω πάλι ειναι πολύ απλό) φτιάξε δυο τεμάχια ώστε να χρησιμοποιήσεις και τις δυο εξόδους, ώστε να μοιράζεις το φορτίο. Για το αν το σηκώνει και πόση ώρα εξαρτάται απο την ισχύ που τραβάνε οι συσκευές σου και την κατάσταση της μπαταρίας. Ο καλύτερος τρόπος ειναι η δοκιμή. Βάζεις και τις δυο συσκευές σε πλήρη λειτουργία ... και κλείνεις την παροχή ρεύματος του ups (το βγάζεις απο την πρίζα). Αν κλείσει ακαριαία αμέσως (ή κάψει την ασφάλεια του ups) τότε το Ups ειναι μικρό και δε σηκώνει τη ζητουμενη ισχύ. Αν σου κρατήθεί αναμμένο, έστω και για δευτερολεπτα, τότε η μπαταρία εχει πεθάνει και θέλει αλλαγή (για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια χρειάζεσαι μεγαλύτερο ups). Κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του ups θεωρώ οτι σίγουρα θα σηκώνει τηλεόραση και ps3. Σε κάθε περιπτωση πρέπει να εχεις κατα νου οτι το Ups δεν μπορεί να παιξει το ρόλο «παίζω παιχνίδια μεχρι να αδειάσει η μπαταρία» αλλά αντίθετα θα σε προστατεύει απο διακυμάνσεις ρεύματος και μικρές διακοπές. Εννοείται οτι αν πέσει το ρεύμα για πάνω απο μερικά δευτερολεπτα, το καλύτερο που εχεις να κάνεις ειναι να κλείσεις (κανονικά) τις συσκευές. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί ειναι οτι φορτώνουν το Ups τους, χωρίς να υπολογίζουν πόση ισχύ μπορεί να παρέχει. Θυμάμαι περιπτωση που με φώναξαν να δω καινουργιο Ups γιατί έκλεινε αμέσως σε διακοπές ρεύματος. Πήγα και είδα οτι πάνω του (αν θυμάμαι ήταν 600αρι) είχαν συνδέσει την Άρτα και τα Γιάννενα με σειρά απο πολύμπριζα (δυο υπολογιστές, δυο οθόνες, εκτυπωτη laser, router, ηχεία 5.1 και μια λάμπα). Ενας μπακαλίστικος τρόπος ειναι να βλέπεις το νουμερο του ups (π.χ. 800) να αφαιρείς 20% (άρα πάμε 640) και αυτό ειναι το νουμερα απο τα συνολικά watt που μπορεί να σηκώσει. Επισης αν εχει 2 εξόδους μοιράζουμε τις πριζες για λόγους καταμερισμου φορτίου (τα σοβαρά ups εχουν ξεχωριστό κύκλωμα ανα έξοδο και δεν ειναι απλά γεφυρωμένες) Όπως είπα και πιο πάνω,θα το φτιάξω μόνος μου (αφού είναι εύκολο).Τα χρώματα (του καλωδίου του ups και του πολύπριζου) θα είναι ίδια λογικά ε? Ο σκοπός του ups θα είναι κυρίως για μικρές διακοπές,αφού αυτές είναι που ενοχλούν σε αγώνες μεγάλης διάρκειας (στο gt5) και δεν γίνεται να κάνεις save στη μέση του αγώνα.Οπότε σε περίπτωση διακοπής ενώ παίζω και είναι σημαντικός αγώνας και έχω διανύσει μεγάλο μέρος του,θα περιμένω να επανέρθει το ρεύμα και αν αυτό δεν γίνει θα περιμένω μέχρι να μείνει και το ups. To ups στη φωτο δεν είναι δικό μου.Το δικό μου έχει 3 υποδοχές αντι για 2 που φαίνεται στη φωτο,κατα τα άλλα έτσι μοιάζει.
.::NikoS::. Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 Δημοσ. 26 Μαΐου 2014 1 αμπερ στα 230V είναι 230W Οπότε καλά διάβασα εκεί που το είδα δε κατάλαβα τι ακριβώς θα κάνεις. Καλώδιο βρήκες Site: τέτοιο και θα το κόψεις για να χρησιμοποιήσεις το μισό με το βύσμα που θες; Η ένωση πως θα γίνει; Αν δεν έχεις δυνατότητα να το κολλήσεις και να το καλύψεις με θερμοσυστελλόμενο τον κάθε αγωγό χωριστά και έπειτα όλο μαζί σε μεγαλύτερο θερμοσυστελλόμενο ώστε να είναι πλήρως προστατευμένο, τότε χρησιμοποίησε κλέμα. Τα χρώματα είναι στάνταρ που χρησιμοποιούνται παντου. Κίτρινο = γείωση μπλε = ουδέτερος καφέ ή μαύρο = φάση Πάντως καλύτερα πήγαινε να βρεις ένα βύσμα για να μην υπάρχει ένωση καλωδίου εκτεθειμένη. Δεν είναι ότι καλύτερο και είναι επικίνδυνο!
DRIFT_KING Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Nαι το καλώδιο είναι σαν και αυτό που δείχνεις,λέω να κόψω την πλευρά που θα μπει στο ups και εκεί να συνδέσω ένα πολύπριζο που και αυτό θα έχει κοπεί. Μάλλον θα πω γκάφα αλλά σκεφτόμουν σαν τρόπο σύνδεσης να γδύσω τα καλώδια και να στρίψω τα σύρματα με τα αντίστοιχα χρώματα και μετά να μονώσω με ταινία την κάθε 2αδα ξεχωριστά και μετά όλα μαζί.Δεν θα γίνει δουλειά έτσι?Θα έχει μεγάλη αντίσταση και δεν θα περνάει ρεύμα?
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μην το κανεις καν. Το ρευμα δε θα εχει ιδιαιτερο προβλημα. Ναι αυξανεται η αντισταση, υπαρχουν απωλειες κλπ αλλα το κυριοτερο ειναι οτι ειναι επικινδυνο για σενα. Βρες βυσμα να βαλεις κατευθειαν στο πολυπριζο ως καλυτερη λυση για χειροποιητο ή παρε ετοιμο. Στη χειροτερη ενωσε τα μεσα σε κλεμα αλλα και παλι ΔΕΝ το συνιστω γιατι δεν ειναι για τετοια χρηση που μπορει ευκολα να φυγουν τα καλωδια και να εκτεθουν σε γυμνα χερια. Και φυσικα δεν εχω καμια ευθυνη σε οτι πας να κανεις. Κανονικα δε θα πρεπε να το συζηταμε καν γιατι αν δε το κατεχεις μπορει να σκοτωθεις.
arc Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το να γδύσεις καλώδια και να το τυλίξεις γύρω γύρω ... μην το σκέφτεσαι καν. drift επειδή βλέπω οτι δεν εχεις ουτε τα βασικά, καλύτερα πάρε έτοιμη λύση. Είναι πιο φρόνιμο να πληρώσεις λίγο παραπάνω από το να σε χτυπήσει το ρεύμα ή να βάλεις φωτια. 1
DRIFT_KING Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Μην το κανεις καν. Το ρευμα δε θα εχει ιδιαιτερο προβλημα. Ναι αυξανεται η αντισταση, υπαρχουν απωλειες κλπ αλλα το κυριοτερο ειναι οτι ειναι επικινδυνο για σενα. Βρες βυσμα να βαλεις κατευθειαν στο πολυπριζο ως καλυτερη λυση για χειροποιητο ή παρε ετοιμο. Στη χειροτερη ενωσε τα μεσα σε κλεμα αλλα και παλι ΔΕΝ το συνιστω γιατι δεν ειναι για τετοια χρηση που μπορει ευκολα να φυγουν τα καλωδια και να εκτεθουν σε γυμνα χερια. Και φυσικα δεν εχω καμια ευθυνη σε οτι πας να κανεις. Κανονικα δε θα πρεπε να το συζηταμε καν γιατι αν δε το κατεχεις μπορει να σκοτωθεις. Eπειδή έχω αυτό το καλώδιο. Αν ενώσω κανονικά έτσι όπως φαίνεται στη φωτο το αριστερό άκρο του σε μια από τις υποδοχές του ups,τι καλώδιο θα χρειαστώ για να ενώσω το άλλο άκρο με αρσενικό ίδιο καλώδιο που θα καταλήγει σε πρίζα θηλυκό? Δηλαδή θέλω ένα αντίθετο (δλδ διαφορετικό και από τις δυο πλευρές) καλώδιο από αυτό.Πώς θα το ψάξω.Υπάρχει κάτι τέτοιο? Το να γδύσεις καλώδια και να το τυλίξεις γύρω γύρω ... μην το σκέφτεσαι καν. drift επειδή βλέπω οτι δεν εχεις ουτε τα βασικά, καλύτερα πάρε έτοιμη λύση. Είναι πιο φρόνιμο να πληρώσεις λίγο παραπάνω από το να σε χτυπήσει το ρεύμα ή να βάλεις φωτια. Επειδή ασχολούμαι με μοντελισμό έχω κολλητήρι και κολλάω βύσματα μπαταριών κλπ.Απλά δεν ξέρω αν πετύχει επειδή αυτά τα καλώδια έχουν χοντρά σύρματα.
.::NikoS::. Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Το καλώδιο που έχεις στο μυαλό σου δε νομίζω να υπάρχει. Εγώ ξαναλέω αλλά κανείς δεν με ακούει. Αν θες τόσο πολύ να το κάνεις μόνος σου πήγαινε σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικό υλικό να βρεις ένα Site: βύσμα C14 να αντικαταστήσεις το απλό σούκο ενος πολύπριζου με εκείνο. Το να προσπαθεις να γλυτώσεις 2-3 ευρώ για το φις, κάνοντας τσαπατσοδουλειές με ενώσεις, μονωτικές ταινίες και διακινδυνεύοντας τη ζωή σου το βρίσκω εντελώς χαζό. Κολλήσεις σε τέτοια καλώδια φυσικά και γίνονται, αλλά ίσως όχι με το κολλητήρι που έχεις. (λογικά για τη χρήση που κάνεις θα είναι με πολύ λεπτή μύτη και σχετικα λίγα watt)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα