Προς το περιεχόμενο

iPad air WiFi vs Cellular

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την όμάδα,

σκεφτόμουν να ψωνίσω ενα ipad air-το οποιο δεν ειναι και φθηνούλι-και ήθελα να μάθω πρακτικά αν ειναι τόσο καλύτερο να εχει και cellular σύνδεση[??]

Δλδ μεταξύ του: A. wifi+cell 16gb [478e] B. wifi only 32gb [496e] καλοβλέπω το δεύτερο,2πλάσια χωρητικότητα χωρίς κάρτα ομως..

Παιχνίδια δεν παιζω,το θέλω για επαγγελματικούς λόγους,για portfolios και για ορισμένα apps xρήσιμα στη δουλειά μου.

..και κάτι αλλο που δεν ξέρω αν γίνεται να απαντηθει,αν επιτρέπεται δλδ..Τα skroutz-o-μάγαζα που το έχουν φθηνότερα ειναι αξιόπιστα?? ξέρουμε κανένα "εγγυημένα" σωστο?

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Α.  http://www.skroutz.gr/s/4010261/Apple-iPad-Air-Retina-Display-Wifi-and-Cellular-16GB.html

Β.  http://www.skroutz.gr/s/4041147/Apple-iPad-Air-Retina-Display-Wifi-32GB.html

Δημοσ.

Αν μπορείς να το "ταΐζεις" Internet από το κινητό σου, δεν το συζητάμε, πας για το 32. Τα 16 είναι οριακά και θα σε αναγκάσουν να φροντίζεις το free space σου. Συν ότι θες κι άλλη κάρτα-συμβόλαιο-λεφτά για το cellular.

Δημοσ.

ευχαριστώ CheOnWeb,

δεν έχεις άδικο,τα 16 ειναι οριακά μιας και σκοπεύω να βάλω κάμποσα μέσα.Απο την άλλη αυτο το "κάρτα-συμβόλαιο-λεφτά" λεω να το αποφύγω.. :P

Λογικά,οπως μου ειπε και μια φίλη,κλείνεις ενα ρ/β π.χ και πας τον πελάτη σε ενα καφέ,του π@@στη,θα εχει wifi!

απλά,για σημαντικές κινήσεις μου ρωτάω πάντα εδω μέσα.. ;)

τώρα το μόνο που μένει ειναι α.να βρώ ενα φθηνό πλην αξιόπιστο μαγαζί και β. να βάλω το χέρι στην τσέπη οταν..κοιμηθουν τα καβούρια,η 500αρου τσουζει λίγο.. :P [χιουμοράκι κάνω,άλλωστε οτι πληρώνεις παίρνεις]

Υ.Γ για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους θέλω μόνο mac,το ξέρω πως και της Samsung[και άλλων] ειναι μια χαρά!

Δημοσ.

JoEone, δεν είναι θέμα ποιο είναι καλύτερο, είναι καθαρά θέμα χρήσης. Σκέψου αν χρειάζεσαι περισσότερο το cellular ή τον επιπλέον χώρο. Την πρώτη λειτουργία μπορείς να την αντικαταστήσεις με σχεδόν όλα τα smartphones αφού μπορούν να μοιράσουν internet για τη 2η όπως το πάρεις έτσι θα μείνει. Για μένα, ειδικά αφού λες ότι θα το φορτώσεις με υλικό καλύτερα το 32gb και για όσες φορές δεν υπάρχει wifi διαθέσιμο δίνεις internet από το κινητό σου

• Like 2
Δημοσ.

Όντως μπορείς να μοιράσεις wifi από το κινητό, σκέψου, όμως και πόση αυτονομία θα έχεις με την μπαταρία του κινητού σου όταν θα είναι hotspot. Επίσης, εφόσον το θες για επαγγελματκούς λόγους, φαντάζομαι ότι θα σου τύχει επαγγελματικό τηλεφώνημα στο οποίο ίσως να θέλεις να ανατρέξεις στο ipad. Στην περίπτωση αυτή, το hotspot δεν θα παίξει.

Δες λίγο και ipad mini retina 32gb cellular

Επίσης, το wifi δεν έχει gps.

Καλύτερα να μετανιώσεις που θα πάρεις cellular, παρά να μετανιώσεις που δεν πήρες

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Λίιιιιιιιιιγο off-topic αλλά... υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί σε ipad το κλασσικό usb stick που να δίνει internet, τύπου vodafone?? Δεν το έχω ψάξει, απλά το είχα απορία γιατί σκεφτόμουν κι εγώ το ipad wifi (cellular σίγουρα όχι). Με την ευκαιρία είπα να ρωτήσω κι εγώ λοιπόν :)

Καλό το hot spot που αναφέρετε, αλλά σε εταιρείες όπως η αξιαγάπητη vodafone πληρώνεις επιπλέον την υπηρεσία αυτή...

Δημοσ.

Όχι, δεν συνδέεται usb stick για internet.

Η καλύτερη σύνδεση είναι να κάνεις hotspot το κινητό και ειδικά αν "μοιράζει" την σύνδεση του μέσω bluetooth δεν έχει και τόσο μεγάλη κατανάλωση της μπαταρίας (του κινητού), αντί για wifi hotspot.

Εγώ τουλάχιστον, έτσι το μοιράζω από το iPhone και βολεύει μια χαρά.

Δημοσ.

Eιναι καθαρα θεμα δικων σου αναγκων. Αν βλεπεις οτι θα χρειαζεσαι συχνα το 3g τοτε το tethering που σου προτεινουν απο πανω ναι μεν θα δουλευει αλλα γενικως θα σου κανει τη ζωη δυσκολη , γιατι θα χρειαζεσαι παντα 2η συσκευη με γεματη μπαταρια κλπ κλπ. Αλλο να εχεις ανεξαρτητο 3g στο ipad και να ξεμπερδευεις και αλλο να πρεπει να εχεις 3g στο κινητο και να το κανεις access point, στη συνεχεια να συνδεεις το ipad στο κινητο κι ολα αυτα με την αναλογη απωλεια σε ταχυτητα.

Αν παλι κρινεις οτι τα επιπλεον 16gb αποθηκευτικου χωρου ειναι πιο σημαντικο απο ενα αυτονομο 3g, τοτε πας στην wifi εκδοση με τη μεγαλυτερη χωρητικοτητα.

Εσυ θα καθορισεις τις προτεραιοτητες σου και θα πραξεις αναλογως, οχι εμεις.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως μπορείς να μοιράσεις wifi από το κινητό, σκέψου, όμως και πόση αυτονομία θα έχεις με την μπαταρία του κινητού σου όταν θα είναι hotspot. Επίσης, εφόσον το θες για επαγγελματκούς λόγους, φαντάζομαι ότι θα σου τύχει επαγγελματικό τηλεφώνημα στο οποίο ίσως να θέλεις να ανατρέξεις στο ipad. Στην περίπτωση αυτή, το hotspot δεν θα παίξει.

Δες λίγο και ipad mini retina 32gb cellular

Επίσης, το wifi δεν έχει gps.

Καλύτερα να μετανιώσεις που θα πάρεις cellular, παρά να μετανιώσεις που δεν πήρες

Βάσικα έριξα και μια ματιά στο mini retina.

Ο κύριος επαγγελματικός λογος ειναι για portfolio.Κάτι που δεν χρειάζεται να ειμαι online..

Λεω να μείνω στο air with 32 gb,wifi only,άλλωστε ειμαι σχεδόν "ταβάνι" στο ποσό που μπορώ να διαθέσω.

ειμαι μεταξυ δυο καταστημάτων

Ο πρώτος το εχει ετοιμοπαράδοτο:  http://tokinito.gr/page/default.asp?id=64&la=1&prID=530

και το δεύτερο: http://www.emark.gr/index.php?route=product/product&product_id=22097

Τα γνωρίζει καποιος σαν μαγαζια? Μάλλον θα παρω απο το πρώτο..

Δημοσ.

Ενδιαφέρον αυτό με το bluetooth για τη μπαταρία.

Από ταχύτητα είναι οκ?

Δημοσ.

miDi_MiLiZ σίγουρα,εγω πρέπει να αποφασίσω!

το cellular δεν με "παιρνει" και λόγω χρημάτων,ειμαι οριακά και δεν θέλω να πληρώνω πάγια κλπ.Δεν πιστεύω να μείνω χωρις wifi σε ενα καφέ.Ακομα και να συμβει οπως προειπα φωτο θα δειχνω,δεν χρειάζεται καν να ειμαι online την συγκεκριμένη στηγμη.

Λογικά θα το παραγγείλω απο Τρίτη,μέχρι τότε θα συνεχείσω την έρευνα αγοράς ;) 

Δημοσ.

miDi_MiLiZ σίγουρα,εγω πρέπει να αποφασίσω!

το cellular δεν με "παιρνει" και λόγω χρημάτων,ειμαι οριακά και δεν θέλω να πληρώνω πάγια κλπ.Δεν πιστεύω να μείνω χωρις wifi σε ενα καφέ.Ακομα και να συμβει οπως προειπα φωτο θα δειχνω,δεν χρειάζεται καν να ειμαι online την συγκεκριμένη στηγμη.

Λογικά θα το παραγγείλω απο Τρίτη,μέχρι τότε θα συνεχείσω την έρευνα αγοράς ;)

Το cellular δεν το θες για τα καφε. Το θες αν πας ταξιδια πχ. Το θες αν βρισκεσαι πολλες ωρες εκτος σπιτιου σε random σημεια (πχ λογω δουλειας).

Δεν ειναι αναγκη να πληρωνεις παγια. Υπαρχουν καρτο-3g που οποτε θες "τους βαζεις καρτα" για να εχεις 3g για μια μερα/μια βδομαδα/ενα μηνα ή οσο θες τελος παντων. Πχ η wind με ~5 ευρω σου δινει 1gb για 1 μηνα. Μπορει τους 10 μηνες του χρονου να μην εχεις αναγκη το 3g, αλλα τους 2 μηνες που θα το εχεις αναγκη , θα ειναι πολυ βολικο σε σχεση με την διαδικασια του tethering. Στο λεω εγω που τα εχω δοκιμασει και τα 2, αλλα κανω συχνα ταξιδια και πολλες φορες δεν υπαρχει η πολυτελεια καποιου free wifi, ουτε και φυσικα η ανεση του να στηνω το κινητο να κανει tethering. Ετσι με βολεψε το cellular.

• Like 2
Δημοσ.

Ενδιαφέρον αυτό με το bluetooth για τη μπαταρία.

Από ταχύτητα είναι οκ?

Από όσο έχω διαβάσει το όριο του Bluetooth είναι τα 3mbit, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός...

Εμένα για απλό browsing με κάλυπτε (δεν έβλεπα βιντεάκια κτλ)

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να ρωτήσω το εξής. Θα πάω Αμερική σε λίγο καιρό και σκέφτομαι να πάρω ένα iPad Air Wifi. Θα πρέπει να κοιτάξω τίποτα συγκεκριμένο μοντέλο όπως με το μοντέλο του Cellular (για να πιάνει το 4G στην Ελλάδα) ή λόγω ότι είναι με Wifi μόνο, όποιο μοντέλο και να πάρω είναι λές και το αγόραζα απο Ελλάδα?

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να ρωτήσω το εξής. Θα πάω Αμερική σε λίγο καιρό και σκέφτομαι να πάρω ένα iPad Air Wifi. Θα πρέπει να κοιτάξω τίποτα συγκεκριμένο μοντέλο όπως με το μοντέλο του Cellular (για να πιάνει το 4G στην Ελλάδα) ή λόγω ότι είναι με Wifi μόνο, όποιο μοντέλο και να πάρω είναι λές και το αγόραζα απο Ελλάδα?

Σας ευχαριστώ.

Τα ipad πωλούνται ξεκλείδωτα, ειδικά αφού θα πάρεις το wifi δεν θα έχεις κανένα θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...