DarkoneGr Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Εγω λεω το ποιο απλο Δίσκος 1= Windows μαζι με τα βασικά προγράμματα , Δίσκος 2= Προσωπικά Αρχεία μονο και τιποτα αλλο και αγοράζεις επιπλέον και εναν εξωτερικό δίσκο οπου θα εχεις backup ολα τα προσωπικά σου αρχεία Ok κατάλαβα τώρα. Άρα μαζεύω χρήματα για εξωτερικό σκληρό. Και μου φαίνεται όταν θα έρθει η ώρα θα ανοίξω θέμα για να επιλέξουμε σκληρό Αλλά αυτό είναι άλλης κερασιάς κεράσια. Πάντως σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε. I can always count on you.
Euclides Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Δημοσ. 27 Μαΐου 2014 Γεία σας και χαρά σας Έχω 2 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους , 1 tb ο καθένας. Στον πρώτο έχω τα windows μόνο και στον δεύτερο μόνο αρχεία ( ταινίες,εικόνες, μουσική κλπ...) . Επειδή σε πολλά θέματα στη σελίδα βλέπω ότι << το backup είναι άγιο >> και άλλα τέτοια ( χωρίς να αναφέρω τα χιλιάδες προβλήματα με data loss ) , είπα και εγώ ο καημένος να μπώ στο παιχνίδι. Θα ήθελα ,αν γίνεται, να μετακινήσω τα πάντα όλα στον πρώτο σκληρό και μετά να φτιάξω ένα backup και να το βάλω στον δεύτερο.( Εξωτερικό σκληρό δεν μπορώ να πάρω ακόμα no money, no honey ) Έτσι αν γίνει κάτι στον πρώτο σκληρό να έχω τα αρχεία και windows ασφαλή στον δεύτερο. Πρόγραμμα που να κάνει αυτό που θέλω βασικά έχω βρει μόνο το Site: Clonezilla . Τα άλλα που έχω βρεί δεν κάνουν για αυτήν την δουλειά ( δηλαδή bare metal storage , διορθώστε με αν κάνω λάθος ) . Άρα λοιπόν ρωτάω αν γίνεται αυτό που θέλω και αν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα για αυτήν την δουλεία. Οι εναλλακτικές προτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Για να τα βάλουμε σε σειρά. Πόσα GB χρησιμοποιούνται από τον πρώτο δίσκο με το λειτουργικό, και πόσα από τον δεύτερο.
Euclides Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Δημοσ. 28 Μαΐου 2014 Οκ. Από τον πρώτο χρησιμοποιείς 150 GB, και από τον δεύτερο γύρω στα 300 GB. 150 GB είναι πάρα πολλά μόνο για το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχεις μαζέψει σκουπίδια, είτε ότι έχεις και data στον δίσκο που υποτίθεται ότι είναι μόνο το σύστημα. Αυτό που σου προτείνω είναι: 1. Να καθαρίσεις τον δίσκο που έχεις το σύστημα από σκουπίδια (Disk Cleanup, CCleaner, tmp Files Cleaner). 2. Να μεταφέρεις τα αρχεία δεδομένων (My Documents, My Pictures, My Video, My Music) από τον δίσκο συστήματος στον δίσκο δεδομένων. 3. Με έναν Parition Manager να μειώσεις το partition του συστήματος (όσο είναι κατειλημμένο +50%) 4. Στον ελεύθερο χώρο που θα δημιουργηθεί φτιάξε ένα partition για τα δεδομένα. 5. Μεταφέρεις όλα τα δεδομένα σου από τον δεύτερο δίσκο στο partition που δημιούργησες. 6. Χρησιμοποιείς τον δεύτερο δίσκο σαν backup.
DarkoneGr Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2014 Αυτό σημαίνει ότι είτε έχεις μαζέψει σκουπίδια, είτε ότι έχεις και data στον δίσκο που υποτίθεται ότι είναι μόνο το σύστημα. Ναι η αλήθεια είναι ότι έχω δυο τρία πράγματα επιπλέον ,που μεταφέρονται εύκολα όμως στον δευτερο σκληρό. 3. Με έναν Parition Manager να μειώσεις το partition του συστήματος (όσο είναι κατειλημμένο +50%) Δηλαδή αν πούμε περίπου ότι τα Windows και τα προγράμματα που έχω πιάνουν χώρο 70 Gb να κάνω τον partition του συστήματος περίπου 200 Gb ( βάζω λίγο παραπάνω ποτέ δεν ξέρεις) ? 5. Μεταφέρεις όλα τα δεδομένα σου από τον δεύτερο δίσκο στο partition που δημιούργησες. Θέλει ειδικό πρόγραμμα για μεταφορά ή είναι αρκετό αυτό που έχω Site: Teracopy ? Δηλαδή συνολικά η εικόνα θα είναι κάπως έτσι ? = 1 Δίσκος= 200 Gb Συστήματος ,700 Gb partition για δεδομένα 2 Δίσκος= Μόνο ως Backup για δεδομένα
panos0100 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2015 γεια σας παιδια, λοιπον εχω εναν δισκο 750gb και εναν αλλον παλι 750gb ο ενας αρχισε να κανει κατι περιεργα και λεω μην χαλασει. Τα περιεργα ειναι οτι μετα απο παιχνιδι κατι εναν εντονο θορυβο αλλα δεν ειναι ο κλασικος του διαβασματος, ετρεξα το διαγνωστικο της wd δεν βρηκε κατι. Τωρα αυτο που θελω ειναι να παρω τα 364gb που ειναι πιασμενα και να τα βαλω σε εναν εξωτερικο, ομως θελω να το κανω στην μορφη σαν μια φωτογραφια, δηλαδη να βαλω μετα τον εξωτερικο δισκο και μεσω bios να πατησω το recovery και να αρχισει να βαζει ολα τα windows μαζει με τα παιχνιδια ολα μαζει και να ξεκινησει οπως το αφησα, εχω δει οτι γινεται δεν ξερω αν μπωρει να γινει αυτη η διαδικασια και σε αλλον υπολογιστη δηλαδη να βαλεις τον εξωτερικο και μετα να πατησεις recovery και να σου τον κανει τον δισκο οπως τον αφησες στον υπολογιστη σου, με λιγα λογια θελω να κανω αυτον τον τροπο back up γιατι εχω βαρεθει να σβηνω και να βαζω αρχεια και αν βαλω καινουρια αρχεια εε θα σβηνω το παλιο back up και θα κανω αλλο καινουριο. Θελω να μου πειτε ποιο προγραμα ειναι καταληλο γι αυτη την δουλεια και να ειναι μεσω bios απλα να παταω να φτιαχνει το αρχειο και μετα να βαζω τον εξωτερικο αφου πηρε το εικονικο αρχειο και μεσω bios να φτιαχνει τα windows οπως τα αφησα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα