DarkoneGr Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Γεία σας και χαρά σας Έχω 2 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους , 1 tb ο καθένας. Στον πρώτο έχω τα windows μόνο και στον δεύτερο μόνο αρχεία ( ταινίες,εικόνες, μουσική κλπ...) . Επειδή σε πολλά θέματα στη σελίδα βλέπω ότι << το backup είναι άγιο >> και άλλα τέτοια ( χωρίς να αναφέρω τα χιλιάδες προβλήματα με data loss ) , είπα και εγώ ο καημένος να μπώ στο παιχνίδι.Θα ήθελα ,αν γίνεται, να μετακινήσω τα πάντα όλα στον πρώτο σκληρό και μετά να φτιάξω ένα backup και να το βάλω στον δεύτερο.( Εξωτερικό σκληρό δεν μπορώ να πάρω ακόμα no money, no honey )Έτσι αν γίνει κάτι στον πρώτο σκληρό να έχω τα αρχεία και windows ασφαλή στον δεύτερο. Πρόγραμμα που να κάνει αυτό που θέλω βασικά έχω βρει μόνο το Site: Clonezilla . Τα άλλα που έχω βρεί δεν κάνουν για αυτήν την δουλειά ( δηλαδή bare metal storage , διορθώστε με αν κάνω λάθος ) . Άρα λοιπόν ρωτάω αν γίνεται αυτό που θέλω και αν υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα για αυτήν την δουλεία. Οι εναλλακτικές προτάσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SPANK Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Βασικά θα σου έλεγα να μην κανεις backup και clone τα windows δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τοσο πολυ. Κράτα κανονικα τα windows με τα βασικά προγράμματα σου στον 1ο δίσκο και στον 2ο backup οπως κανεις και τωρα ολα τα υπόλοιπα , για να ειμαστε πιο σίγουροι κανουμε και ενα backup σε καποιο εξωτερικό
DarkoneGr Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το Ghost και το True Image τα είχα σκεφτεί παιδιά ,αλλά δεν ειναι δωρεάν και επειδή δεν θέλω να τα πάρω απο τον θείο , είπα να προτιμήσω την free and open source λύση. Βασικά θα σου έλεγα να μην κανεις backup και clone τα windows δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τοσο πολυ. Κράτα κανονικα τα windows με τα βασικά προγράμματα σου στον 1ο δίσκο και στον 2ο backup οπως κανεις και τωρα ολα τα υπόλοιπα , για να ειμαστε πιο σίγουροι κανουμε και ενα backup σε καποιο εξωτερικό Ωραία πές ότι δεν κάνω Backup τα Windows. Τα αρχεία που έχω στον δεύτερο δεν είναι κάποιο backup ,είναι τα αυθεντικά. Οπότε αν κατάλαβε καλά λες να τα έχω και στους 2 δίσκους?
xp-user Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το καλυτερο ειναι να εχεις τα αναντικαταστατα αρχεια σου και στους 2 δισκους.Και για ακομα μεγαλυτερη ασφαλεια σε ενα τριτο εξωτερικο μακρυα απο τον υπολογιστη σου
DarkoneGr Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το καλυτερο ειναι να εχεις τα αναντικαταστατα αρχεια σου και στους 2 δισκους.Και για ακομα μεγαλυτερη ασφαλεια σε ενα τριτο εξωτερικο μακρυα απο τον υπολογιστη σου Άρα είναι αυτό που είπα πριν , να έχω τα κρίσιμα αρχεία και στους 2 σκληρούς μου. Υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα για αυτήν την δουλειά , που να μεταφέρει μεγάλο όγκο δεδομένων? Γιατί το απλό copy-paste ( ακόμα και αν έχω το Teracopy αντί για το default των Windows ) μου φαίνεται λίγο χαζό και επίφοβο.
DarkoneGr Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Τσέκαρα αυτά που έχεις γράψει , το πρόβλημα είναι ότι ο ένας δίσκος μου είναι wd και ο άλλος seagate. Επίσης συμφωνείς να κάνω full clone ή μόνο τα αρχεία που πραγματικά χρειάζομαι όπως λέει ο SPANK και ο xp-user?
kostandinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Τσέκαρα αυτά που έχεις γράψει , το πρόβλημα είναι ότι ο ένας δίσκος μου είναι wd και ο άλλος seagate. Επίσης συμφωνείς να κάνω full clone ή μόνο τα αρχεία που πραγματικά χρειάζομαι όπως λέει ο SPANK και ο xp-user? σε αυτον που εχει το λειτουργικο ποιος ειναι ? αυτο θα κατεβασεις για να το εγκαταστησης, αν βρει αλλο δισκο θα βγαλει σφαλμα , full clone ή μόνο τα αρχεία που πραγματικά χρειάζομαι , και τα δυο ξεχασα να σε ρωτησω , ποιο λειτουργικο συστημα εχεις ? γιατι αν εχεις τα win 7 , εχουν δικο τους προγραμμα .
DarkoneGr Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Λάθος μου και οι 2 seagate είναι. full clone ή μόνο τα αρχεία που πραγματικά χρειάζομαι , και τα δυο Με μπέρδεψες Και τα 2 δεν γίνεται , διότι το full clone περιλαμβάνει τα απαραίτητα αρχεία.Έχω τα 7 αλλά δεν πολυεμπιστεύομαι το δικό τους πρόγραμμα , δεν ξέρω . Έχεις προσωπική εμπειρία με αυτό?
SPANK Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις τι ενοείς στον 2ο δίσκο εχεις τα αυθεντικά ... Όπως σου ειπα παραπάνω και ειπε και ενας φίλος εκτος απο τα αρχεία που εχεις στον 2ο δίσκο (μουσική , φωτογραφίες , ταινίες , προσωπικά αρχεία κτλπ) καλο ειναι να τα εχεις και σε ενα εξωτερικό δίσκο μόνα τους δεν ειναι ανάγκη να τα εχεις και στους 2 εσωτερικούς τα ίδια πράγματα
kostandinos Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Λάθος μου και οι 2 seagate είναι. Με μπέρδεψες Και τα 2 δεν γίνεται , διότι το full clone περιλαμβάνει τα απαραίτητα αρχεία. Έχω τα 7 αλλά δεν πολυεμπιστεύομαι το δικό τους πρόγραμμα , δεν ξέρω . Έχεις προσωπική εμπειρία με αυτό? Να το εμπιστευτης,ειναι αξιοπιστο , οταν παρεις το image , με το προγραμμα των windows , στο τελος της διαδικασιας,θα σε ρωτησει , αν θελεις,να φτιαξεις CD , αποδεξου το , και ακολουθησε τις οδηγιες. (και οι 2 seagate είναι.) τοτε παρτα με το seagate , την ιδια δουλεια κανουν
DarkoneGr Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις τι ενοείς στον 2ο δίσκο εχεις τα αυθεντικά ... Λοιπον τώρα έχω: Δίσκος 1= Windows μόνο Δίσκος 2= Προσωπικά Αρχεία Στην αρχή σκεφτούμουν να γίνει έτσι: Δίσκος 1 = Windows και αρχεία Δίσκος 2 =Windows και αρχεία. Αλλά μου είπατε ότι δεν αξίζει ,δεκτό. Άρα πως πρέπει να γίνει ? Μήπως έτσι : Δίσκος 1= Windows και αρχεία και Δίσκος 2= αρχεία . Το λέω αυτό γιατί τώρα εξωτερικό σκληρό δεν έχω. Έλπίζω να καταλάβετε τι εννοώ τώρα. Και αν κατάλαβα σωστά καταλήξαμε : Discwizard vs Windows Image Tool. Αφού δεν θέλω πολλά features να πάω για το εργαλείο των Windows ? Ή αν κάνω backup μόνο τα αρχεία δεν χρειάζομαι εξειδικευμένο πρόγραμμα και ένα απλο copy-paste φτάνει ?
SPANK Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Εγω λεω το ποιο απλο Δίσκος 1= Windows μαζι με τα βασικά προγράμματα , Δίσκος 2= Προσωπικά Αρχεία μονο και τιποτα αλλο και αγοράζεις επιπλέον και εναν εξωτερικό δίσκο οπου θα εχεις backup ολα τα προσωπικά σου αρχεία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα