Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

 

Έχω αρκετές γνώσεις προγραμματισμού και στο παρελθόν έχω φτιάξει κάποια site με Wordpress. Ωστόσο, τώρα θέλω να φτιάξω κάτι ξεχωριστό και γι'αυτό θα ήθελα την γνώμη απο κάποιον που διαθέτει περισσότερη εμπειρία απο εμένα πάνω στο αντικείμενο.

θέλω να φτιάξω ένα site αγγελιών, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει εγγραφή με username και password. Στην συνέχεια, να μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες και περιγραφές. Προφανώς θα υπάρχουν και σελίδες (κατηγορίες) όπου κάποιον θα μπορεί να κάνει αναζήτησει κάποιου αντικειμένου.

Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος θα μπορούσε να με καθοδηγήσει με το συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, να μου εξηγήσει τον τρόπο καθώς και την διαδυκασία που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο site. 
 

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Ανδρέας

Δημοσ.

Μου φαίνεται λίγο περίεργο να έχεις "αρκετές γνώσεις προγραμματισμού" και παρ' όλα αυτά να ζητάς γενικές κατευθύνσεις για το πως να αρχίσεις με ένα site αγγελιών.

 

Αν πχ "έχεις τον τρόπο σου" με την php, γιατί δεν φτιάχνεις ένα wordpress plugin που να σου κάνει τη δουλειά που θέλεις, αντί να μπεις απότομα στα βαθιά;

  • Like 1
Δημοσ.

Ίσως να υπέρβαλα λίγο λέγοντας "αρκετές γνώσεις προγραμματισμού", αντί για "κάποιες γνώσεις προγραμματισμού". Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου!
Θα μπορούσες μήπως να μου πεις με λίγα λόγια ποια θα ήταν η κατεύθυνση για τα βαθιά;



 

Δημοσ.

Θα μπορούσες μήπως να μου πεις με λίγα λόγια ποια θα ήταν η κατεύθυνση για τα βαθιά;

Αρχικά θα πρέπει να σχεδιάσεις τη ΒΔ σου. Και μετά να την υλοποιήσεις, πιθανότατα σε MySQL.

 

Έπειτα θα πρέπει να σχεδιάσεις τις διαδικασίες διαχείρισης της βάσης, ανάλογα με τις ανάγκες της εφαρμογής σου. Και να τις κωδικοποιήσεις, πιθανότατα σε php ή μία άλλη server-side γλώσσα.

 

Μετά να σχεδιάσεις το interface. Καλό θα ήταν να το μοντελοποιήσεις πρώτα με στατική html, διότι με αυτόν τον τρόπο θα οριστικοποιήσεις και τα styles σου (css) και θα τελειώνεις (ανώδυνα?) με αυτό το κομμάτι.

 

Έπειτα, ουσιαστικά αρχίζεις να γράφεις την εφαρμογή σου, χρησιμοποιώντας τη server-side γλώσσα που είπαμε παραπάνω, η οποία (εφαρμογή) θα χρησιμοποιεί τις ρουτίνες διαχείρισης της βάσης για να παράγει δυναμικά το περιεχόμενο του interface σου.

Δημοσ.

Σίγουρα όλο και κάτι θα υπάρχει έτοιμο σε Wordpress, απλά ήθελα να ενημερωθώ γενικότερα. Σας ευχάριστω πολύ όλους για τις απαντήσεις που δώσατε στα ερωτήματα μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...