Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουν περάσει ήδη 5 μήνες από την αρχική ανακοίνωση του Tegra K1 SoC στην έκθεση CES 2014, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να το δούμε ενσωματωμένο σε συσκευή που να κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.Σε μια αγορά όπου οι εξελίξεις σημειώνονται με καταιγιστικό ρυθμό, η Nvidia παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο SoC (System on Chip) στο οποίο έδωσε την ονομασία Tegra K1.

Το νέο αυτό chip είναι εφοδιασμένο με 4 πυρήνες Cortex-A15 χρονισμένους στα 2.3GHz, αλλά και μια Kelper GPU 192 πυρήνων.

Και παρόλο που μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια απτή εικόνα σχετικά με τις επιδόσεις του εν λόγω επεξεργαστή πέρα των ισχυρισμών της Nvidia, η κινεζική ιστοσελίδα Evolife κατάφερε να πάρει στα χέρια της μια συσκευή με το εν λόγω SoC και να τρέξει ορισμένα benchmarks.

Δυτστυχώς δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ποια ήταν η συσκευή αυτή, ούτε ακόμη αν επρόκειτο για κάποιο smartphone ή tablet, ωστόσο όπως έγινε γνωστό ήταν βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 KitKat, διέθετε 4GB RAM αλλά και οθόνη ανάλυσης 320ppi.

Όπως θα δείτε και στις παρακάτω μετρήσεις το Κ1 αποδεικνύεται σημαντικά ταχύτερο τόσο από τον Tegra 4 όσο και από τον Snapdragon 801 και πλέον αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις πρώτες συσκευές με αυτό στην αγορα.

Posted Image

Link.png Site: VR-Zone

• Super Moderators
Δημοσ.

Να, αυτος ας πουμε ειναι ωραιος ανταγωνισμος

Να τον βλέπαμε και σε κάποια συσκευή, καλά θα ήταν...

• Like 9
Δημοσ.

Να τον βλέπαμε και σε κάποια συσκευή, καλά θα ήταν...

Ανακοίνωσε η xiaomi tablet με αυτόν...

• Like 5
Δημοσ.

Επιτελους θα δωσω 700-800 ευρω για να παρω το κινητο για να μπαίνω fb πιο γρηγορα κατα 0.000001 του δευτερολεπτου

Μα αυτό δεν ήταν το όνειρο σου??? Αυτό που ήθελες σαν καταναλωτής ρε παιδί μου!!!

• Like 6
Δημοσ.

Επιτελους θα δωσω 700-800 ευρω για να παρω το κινητο για να μπαίνω fb πιο γρηγορα κατα 0.000001 του δευτερολεπτου

φυσικα αυτος που θελει απλα fb παει στα media-plaisio και βρισκει ωραιο ταμπελτακι με 70 ευρο

τωρα βεβαια υπαρχουν και αλλοι που παίρνουν ipad για να μπενουν fb και να παίζουν angry birds (μανα φιλου)

νευριαζω, και μετα λεω οκ, δικα τους λεφτα, ας τα σπαταλισουν οπως θελουν.

• Like 6
Δημοσ.

τα νούμερα αυτά δεν μου λένε τίποτα μέχρι να τον δούμε σε συσκευή για να δούμε πως συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ταυτόχρονα η Nvidia αποφάσισε πως αποσύρετε απο την mobile αγορά. Οι tegra δεν είχαν επιτυχία κυρίως λόγο τιμής. Η Qualcomm είναι πια η Intel της mobile αγοράς. 

Δημοσ.

το συμαντικοτεο δεν το αναφέρουν τι Κατανάλωση έχει? γιατί και τα προηγούμενα καλά ήταν αλλά την μπαταρία την είχαν για πρωινό

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω η μετάφραση αυτού που λέει στη φώτο είναι "η Apple μας έχει ξεκ@λιάσει, τρέχουμε και δεν φτάνουμε".

Αν η Apple κρατήσει την παράδοση του Χ2 στην απόδοση και στο επόμενο chip της. θα είναι ισάξιο ή πιο γρήγορο από αυτό που βλέπουμε στην nvidia και σίγουρα δε θα καίει τόσο πολύ. Στο νετ έχω διαβάσει ότι το dtp του είναι 5-10watt που είναι πολύ για smartphone.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω η μετάφραση αυτού που λέει στη φώτο είναι "η Apple μας έχει ξεκ@λιάσει, τρέχουμε και δεν φτάνουμε".

Αν η Apple κρατήσει την παράδοση του Χ2 στην απόδοση και στο επόμενο chip της. θα είναι ισάξιο ή πιο γρήγορο από αυτό που βλέπουμε στην nvidia και σίγουρα δε θα καίει τόσο πολύ. Στο νετ έχω διαβάσει ότι το dtp του είναι 5-10watt που είναι πολύ για smartphone.

Ευτυχώς που διαβάζουμε τέτοια posts που και που και γελάμε λιγάκι...

• Like 20

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...