zul Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Καλημέρα.Έχω ενα laptop Acer αγορασμένο το 2008.Πέρυσι το καλοκαίρι μαύρισε ξαφνικά η εικόνα όταν το άνοιγα, το πήγα για service και μου είπαν οτι κάηκε η κάρτα γραφικών...Τέλοσπάντων έδωσα 130euro και την άλλαξα, γιατί θεώρησα ότι δεν άξιζε να αγοράσω άλλο.Τελευταία όμως εμφανίστηκε το εξής πρόβλημα, κατά την εκκίνηση(ανοιγει κανονικά), κάποια σημεία στην οθόνη εμφανίζονται σκοτεινά και κάποια φωτεινά σαν λεκέδες περίπου.Στην αρχή έκανα κανονικά τη δουλειά μου, αλλά πλέον η οθόνη δειχνει μόνο αυτά τα περίεργα σχήματα σαν λεκέδες και δεν ανοιγει ο υπολογιστης μεχρι την επιφάνεια εργασίας... Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι??Αξίζει να τον επισκευάσω ή θα μπω στη διαδικασία να τον πληρώνω συνέχεια??Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...
SPANK Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Για αρχή δοκίμασε ενα εξωτερικό monitor να δεις αν ειναι απο κάρτα γραφικών η απλως η οθόνη του laptop , κατα την γνώμη μου ομως οτι και να εχει τώρα δεν αξίζει να δώσεις αλλα χρήματα
Euclides Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Καλημέρα.Έχω ενα laptop Acer αγορασμένο το 2008.Πέρυσι το καλοκαίρι μαύρισε ξαφνικά η εικόνα όταν το άνοιγα, το πήγα για service και μου είπαν οτι κάηκε η κάρτα γραφικών...Τέλοσπάντων έδωσα 130euro και την άλλαξα, γιατί θεώρησα ότι δεν άξιζε να αγοράσω άλλο.Τελευταία όμως εμφανίστηκε το εξής πρόβλημα, κατά την εκκίνηση(ανοιγει κανονικά), κάποια σημεία στην οθόνη εμφανίζονται σκοτεινά και κάποια φωτεινά σαν λεκέδες περίπου.Στην αρχή έκανα κανονικά τη δουλειά μου, αλλά πλέον η οθόνη δειχνει μόνο αυτά τα περίεργα σχήματα σαν λεκέδες και δεν ανοιγει ο υπολογιστης μεχρι την επιφάνεια εργασίας... Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι??Αξίζει να τον επισκευάσω ή θα μπω στη διαδικασία να τον πληρώνω συνέχεια??Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη... Αν από πέρυσι το καλοκαίρι που υποτίθεται ότι σου άλλαξε κάρτα γραφικών, η επισκευή κράτησε μέχρι σήμερα, τότε μόνο κάρτα γραφικών δεν σου άλλαξε. Πέρα που το πιθανότερο είναι να μην έχεις κάρτα γραφικών, αλλά ενσωματωμένη στην motherboard GPU. To πιθανότερο είναι να σου έκανε Reballing, ίσως απλά Reflow. Εντοιαύτη περιππτώση, είτε πρόβλημα οθόνης έχεις, είτε GPU, το κόστος επισκευής ξεπερνά κατά πολύ τα 100€. Μπορείς να τον πουλήσεις για ανταλλακτικά καμιά 40ριά €, και με 300€ να αγοράσεις ένα refurbished που να πετάει. Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα sites για να δεις που κυμαίνονται οι τιμές: http://www.dell.com/uk/dfh/p/inspiron-laptops?~ck=anav http://www.itsco.de/thinkpad_t_serie-notebook_lenovo_thinkpad_t410_intel_core_i5-520m_vpro_2x_24ghz_2537_i102_10637_0.htm
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Σε τι σέρβις το πήγες; Αν ήταν της acer σιγά μη του κάνανε reballing ή reflow Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι καν στην κάρτα.
zul Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις.Το πήγα σε ένα μαγαζί στην Παλλήνη, πάνω στη Μαραθώνος.Κάνανε καιρό να μου το φτιάξουν γιατί αργούσε λέει να έρθει απο Αγγλία η καρτα γραφικων, τι να πω...Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι πάλι 17αρι laptop και θα μου έρθει ο κούκος αηδόνι, αν κοιτάξω κατι καλο .Μπορώ τουλάχιστον να αφαιρεσω το σκληρό και να τον δουλεύω σαν εξωτερικό σκληρό δισκο??
Roger Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Αν από πέρυσι το καλοκαίρι που υποτίθεται ότι σου άλλαξε κάρτα γραφικών, η επισκευή κράτησε μέχρι σήμερα, τότε μόνο κάρτα γραφικών δεν σου άλλαξε. Πέρα που το πιθανότερο είναι να μην έχεις κάρτα γραφικών, αλλά ενσωματωμένη στην motherboard GPU. To πιθανότερο είναι να σου έκανε Reballing, ίσως απλά Reflow. Εντοιαύτη περιππτώση, είτε πρόβλημα οθόνης έχεις, είτε GPU, το κόστος επισκευής ξεπερνά κατά πολύ τα 100€. Μπορείς να τον πουλήσεις για ανταλλακτικά καμιά 40ριά €, και με 300€ να αγοράσεις ένα refurbished που να πετάει. Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα sites για να δεις που κυμαίνονται οι τιμές: http://www.dell.com/uk/dfh/p/inspiron-laptops?~ck=anav http://www.itsco.de/thinkpad_t_serie-notebook_lenovo_thinkpad_t410_intel_core_i5-520m_vpro_2x_24ghz_2537_i102_10637_0.htm Kαταρχην ,πως ειμαστε σιγουροι κυριε ειδημονα οτι ο τεχνικος δεν αλλαξε καρτα γραφικων,ειμασταν εκει?οχι Κατα δευτερον ,το προβλημα αυτην την στιγμη μπορει να μην βρισκεται στην καρτα αλλα αλλου και η καινουργια καρτα να μην εχει κανενα προβλημα. Μην προδικαζεις,γιατι πολυ απλα δεν ξερεις τι εχει κανει το service.
Spads Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2014 Ευχαριστω για τις απαντησεις.Το πήγα σε ένα μαγαζί στην Παλλήνη, πάνω στη Μαραθώνος.Κάνανε καιρό να μου το φτιάξουν γιατί αργούσε λέει να έρθει απο Αγγλία η καρτα γραφικων, τι να πω...Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι πάλι 17αρι laptop και θα μου έρθει ο κούκος αηδόνι, αν κοιτάξω κατι καλο .Μπορώ τουλάχιστον να αφαιρεσω το σκληρό και να τον δουλεύω σαν εξωτερικό σκληρό δισκο?? Καλησπέρα και από μένα φίλε μου. Δεν χρειάζεται να προτρέχουμε και να κατηγορούμαι τους τεχνικούς. Αν όντως σου έχουνε αλλάξει κάρτα γραφικών το διάστημα για να την πάρει στα χέρια του ο τεχνικός είναι 7-10 ημέρες από Αγγλία και 20-27 μέρες από κίνα ..οπότε η αργοπορία είναι κάπως σχετική.. γιατί δεν οφείλεται αποκληστικά στον τεχνικό αλλά στη μεταφορική.. Οσον αφορά για το τι μπορείς να κάνεις τωρα είναι να δοκιμάσεις όπως πολύ σωστά σου ειπε και καποιος πιο πανω εξωτερικη οθόνη για να δεις ότι δεν οφείλεται στην οθόνη σου το πρόβλημα και ότι είναι πρόβλημα παλι της κάρτας γραφικών.. στην συνεχεια εσυ επιλέγεις αν δωσεις κάποια λεφτα για reflow ,reballing klp..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα