Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρα ανταγωνιστικος μπορεις να εισαι και VS CPU. Για την ακριβεια το hardcore gaming ετσι ξεκινησε. Με high scores. Το να παιζω μαζι με αλλους δεν ειναι απαραιτητα ποιο hardcore απο καποιον που προσπαθει να πιασει high score (παραδειγμα) στο Ikaruga. Τα single player παιχνιδια εχουν καποιους κανονες με τους οποιους πρεπει να συμορφωθεις και να μαθεις προκειμενου να πετυχεις καθε φορα ολο και μεγαλυτερο score. Επειδη λοιπον το πλαισιο στο οποιο παιζουμε ειναι ιδιο για ολους τοτε το θεμα high score αποκτα μια ακομα μεγαλυτερη hardcoreίλα απο πισω. Το καλυτερο με το single player παιχνιδι? Ειναι παντοτινο. Δεν φθηνει ποτε και παραμενει παντα το ιδιο για ολους. 

Mα στα high scores με ανθρωπους ανταγωνιζεσαι, οχι με τον υπολογιστη

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ξεκινησατε λιγο στραβα το topic. Δεν νομιζω οτι ο casual η ο hardcore gamer κρινονται απο το ποια παιχνιδια παιζουν. Δεκτο, υπαρχουν παιχνιδια που δεν προσφερονται για hardcore gaming, τα λεγομενα "cinematic adventure" παιχνιδια, αλλα ως εκει. Hardcore gamer ειναι αυτος που θα πιασει ενα παιχνιδι, ειτε το Pro / Fifa , ειτε το Gran turismo / Forza / LOL και θα παιζει 8ωρα για χρονια, μεχρι να μαθει και την παραμικρη λεπτομερεια απεξω. Αυτος βλεπει το gaming περισσοτερο ως ανταγωνιστικο αθλημα, μιας και κυριως προτιμαει το multiplayer και να ανταγωνιζεται με αλλους παιχτες και οχι με τον υπολογιστη.

Ο πιο casual gamer ειναι αυτος που θα παρει ενα παιχνιδι (ακομα και τα ιδια παιχνιδια με τον hardcore) και απλα θα κανει 1 χαλαρο playthrough το main campaign, και σε ενα 5ωρο θα παει στο επομενο παιχνιδι (χαρακτηριστικο παραδειγμα το skyrim). Κυριως προτιμαει παιχνιδια με story driven single player, μιας και θελει να ζησει την ιστορια και οχι να κανει "αθληση". Αν παιζει multiplayer, το κανει συνηθως με φιλους του και δεν το παιρνει πολυ στα σοβαρα, αλλα το κανει για το χαβαλε του.

Υπαρχουν και αυτοι που προτιμανε και τα δυο. Παραδειγμα, ο εαυτος μου. Απολαμβανω αρκετα single player παιχνιδια για την ιστορια τους, αλλα κατα κυριο λογο παιζω competitive multiplayer games. DotA για παραδειγμα επαιζα για μια δεκαετια. Ε ενας καθαρα casual gamer δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει ενα παιχνιδι και να παιζει 8 ωρες τη μερα για 10 χρονια. Ακομα και το ιδιο παιχνιδι (dota) θα το επαιζε με φιλους χαλαρα τα Σαββατοκυριακα

με βάση τη λογική σου, hardcore console gaming δεν υπήρχε πριν την εποχή του 360 που ουσιαστικά καθιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό το multiplayer στις κονσόλες

δλδ αν έλιωνες σε κανά Resident στο PSONE ή σε κανά Mario64 στο Ν64, δεν ήσουν hardcore επειδή δεν είχες να "πατήσεις" πάνω στο κεφάλι κάποιου "real" αντιπάλου σαν Mario

nope

αντιθέτως έχω συναντήσει κόσμο που στις 3 ώρες που θα μπουν να παίξουν, θα ασχολήθούν ΜΟΝΟ με COD ή ΜΟΝΟ με LOL ή μόνο με FIFA και δεν ενδιαφέρονται για ΚΑΝΕΝΑ άλλο game...ε αυτός για μένα μόνο hardcore δεν είναι

• Like 3
Δημοσ.

Πριν το 360 και πριν καθιερωθει το Multi στις κονσολες υπηρχε το online του καναπε.

Και γω συμφωνω οτι ενας ανθρωπος ειναι πιο απροβλετος απο οτι η CPU και οτι ποτε η CPU δε θα γινει τοσο ανταγωνιστικη οσο ενας ανθρωπος

Η CPU παντα εχει ορια, patterns τα οποια εν τελη τα μαθαινεις.

Δε ξερω αν αυτο σημαινει κατι για τον Hardcore ή τον Casual gamer, απλα κανω μια παρενθεση στο θεμα δυσκολια.

Aλλα συμφωνω με τον Vaul, ο καθενας δινει την εννοια βαση της δικης του αντιληψης.

• Like 1
Δημοσ.

με βάση τη λογική σου, hardcore console gaming δεν υπήρχε πριν την εποχή του 360 που ουσιαστικά καθιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό το multiplayer στις κονσόλες

δλδ αν έλιωνες σε κανά Resident στο PSONE ή σε κανά Mario64 στο Ν64, δεν ήσουν hardcore επειδή δεν είχες να "πατήσεις" πάνω στο κεφάλι κάποιου "real" αντιπάλου σαν Mario

nope

αντιθέτως έχω συναντήσει κόσμο που στις 3 ώρες που θα μπουν να παίξουν, θα ασχολήθούν ΜΟΝΟ με COD ή ΜΟΝΟ με LOL ή μόνο με FIFA και δεν ενδιαφέρονται για ΚΑΝΕΝΑ άλλο game...ε αυτός για μένα μόνο hardcore δεν είναι

Ρε αγορι μου, διευκρινησα οτι δεν ειναι ΜΟΝΟ το multiplayer, αλλα ειναι ενα μεγαλο μερος και αυτος.

Το casual gaming ειναι να παω στη πλατεια να κανω πασουλες με τον τοιχο (single player φαση), το hardcore gaming ειναι να φτιαξω ομαδα να κατεβω στο 5x5 cup. 

Hardcore gamer δεν ειναι αυτος που ασχολειται 2 ωρες με το καθε παιχνιδι, ουτε αυτος που παιζει 3 ωρες , ανεξαρτητους παιχνιδιου. Αναγκαστικα και μη (λογω ελλειψης χρονου ισως)

Δημοσ.

δλδ ένας που κάνει κλαρίνα στο COD και δεν μπορεί να πετύχει δεινόσαυρο είναι πιο hardcore από έναν που έχει λιώσει κάποιο δύσκολο single player παιχνίδι που δεν έχουν καταφέρει πολλοί να τερματίσουν?

• Like 2
Δημοσ.

Να σας πω την αλήθεια, εμένα όλα αυτά τα hardcore vs casual μου φαίνονται λίγο χαζές ματσίλες, του στιλ ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Αυτοί που παίζουν όπως περιγράφει τον "hardcore gamer" ο Ατζαμέστατος είναι πιο κοντά στους αθλητές ως mentality. Ετσι νομίζω ότι θα έπρεπε να τους θεωρούμε. Τα ηλεκτρονικά σπορ είναι κάτι ανερχόμενο ήδη σε αρκετό βαθμό. Από εκεί και πέρα, το να διαχωρίζουμε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κανείς ένα μέσο με βάση τις ώρες που αφιερώνει σε αυτό είναι λίγο ανούσιο. Εξίσου ανόητη κι ανούσια μου φαίνεται η γραμμή μεταξύ multi και single. Επειδή με αυτή τη λογική ένα άτομο που λιώνει όλη μέρα στο LoL ή στο CoD και δεν παίζει σχεδόν τίποτα άλλο είναι "hardcore", αλλά ένα άτομο που έχει τελειώσει φουλ όλα τα Mario, τα Zelda, τα Baldur's Gate και τα Dark Souls, για παράδειγμα, αλλά δεν ενδιαφέρεται καθόλου για competitive multiplayer είναι "casual". Κάτι δε στέκει εδώ  :huh:

• Like 3
Δημοσ.

Να σας πω την αλήθεια, εμένα όλα αυτά τα hardcore vs casual μου φαίνονται λίγο χαζές ματσίλες, του στιλ ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Αυτοί που παίζουν όπως περιγράφει τον "hardcore gamer" ο Ατζαμέστατος είναι πιο κοντά στους αθλητές ως mentality. Ετσι νομίζω ότι θα έπρεπε να τους θεωρούμε. Τα ηλεκτρονικά σπορ είναι κάτι ανερχόμενο ήδη σε αρκετό βαθμό. Από εκεί και πέρα, το να διαχωρίζουμε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κανείς ένα μέσο με βάση τις ώρες που αφιερώνει σε αυτό είναι λίγο ανούσιο. Εξίσου ανόητη κι ανούσια μου φαίνεται η γραμμή μεταξύ multi και single. Επειδή με αυτή τη λογική ένα άτομο που λιώνει όλη μέρα στο LoL ή στο CoD και δεν παίζει σχεδόν τίποτα άλλο είναι "hardcore", αλλά ένα άτομο που έχει τελειώσει φουλ όλα τα Mario, τα Zelda, τα Baldur's Gate και τα Dark Souls, για παράδειγμα, αλλά δεν ενδιαφέρεται καθόλου για competitive multiplayer είναι "casual". Κάτι δε στέκει εδώ  :huh:

Well said, βάλε κάνα CoD player  που το παίζει hard core να παίξει Dark Souls, το οποίο το λέει casual...θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

• Like 2
Δημοσ.

Mα στα high scores με ανθρωπους ανταγωνιζεσαι, οχι με τον υπολογιστη

Nope, ανταγωνιζεσαι εσυ με τον εαυτο σου κατα κυριο λογο και επειτα με αλλους. Πως θα βρεις το Χ τροπο για να αυξησεις το score σου, πως θα γινεις ποιο γρηγορος και ποιο σταθερος στις κινησεις σου για να πετυχεις μεγαλυτερο chain και λοιπα. Αυτα ειναι εμποδια που πρεπει να ξεπερασεις μονος σου μεχρι το σημειο που θα πεις "ενταξει, εφτασα σε αρκετα μεγαλο personal master level" και παιρνεις τη "χαρα" και ικανοποιηση οτι καταφερες κατι με δικη σου προσπαθεια απλα παιζοντας για να γινεις καλυτερος.

Τα high scores εναντιον αλλων απλα βλεπεις ποσο ψηλο ειναι το δικο σου master level για το εκαστοτε παιχνιδι. Προσωπικα μονο σε ενα παιχνιδι ever εγινα (χωρις υπερβολες) master και αυτο ηταν το F-Zero X και κατ' επεκταση το F-Zero GX αλλα σε μικροτερο επιπεδο αλλα και παλι κατα πολυ περισσοτερο απο αλλους masters. Παιχνιδι που αν και ειχε εκπληκτικο multi το ζουμι του ηταν στο single player.  

• Like 2
Δημοσ.

Μπερδεύετε συνέχεια τον gamer με τον hardcore gamer.

Όσο πιό γρήγορα καταλάβετε ότι hardcore σημαίνει σκληροπυρηνικός, το οποίο εξ ορισμού εμπεριέχει την υπερβολή, τόσο πιό γρήγορα θα προχωρήσει η συζήτηση παρακάτω.

Η κοινή βάση σε αυτό το φόρουμ είναι ότι όλοι είμαστε gamers. Αφιερώνουμε συστηματικά χρόνο για gaming.

Αν σε κάποια πτυχή του gaming μας έχουμε υπερβολή, σε εκείνη τη πτυχή είμαστε hardcore και αυτοπροσδιοριζόμαστε αναλόγως (graphic whore, ΜΟΒΑ-cholic, enthusiast PC gamer, κλπ)

Αν στη πλειοψηφία των πτυχών του gaming μας είμαστε υπερβολικοί, τότε αυτοπροσδιοριζόμαστε ώς hardcore gamers.

Τόσο απλά.

Ούτε ποδοσφαιράκια χρειάζεται να βάλετε στη κουβέντα, ούτε COD Vs DarkSouls, ούτε single player vs multi.

Δημοσ.

οτι λεει ο πανθηρας πιο πανω....νομιζω το χανουμε στην συζητηση αυτη κυριως γιατι ο καθενας εχει την δικια του εκδοση στο τι σημαινει hardcore.... πρεπει πρωτα να καταληξουμε εκει ολοι μαζι και μετα να συνεχισουμε....

• Moderators
Δημοσ.

Μπερδεύετε συνέχεια τον gamer με τον hardcore gamer.

Όσο πιό γρήγορα καταλάβετε ότι hardcore σημαίνει σκληροπυρηνικός, το οποίο εξ ορισμού εμπεριέχει την υπερβολή, τόσο πιό γρήγορα θα προχωρήσει η συζήτηση παρακάτω..

Για όρισε το λήμμα «υπερβολή», ώστε να πάμε τη συζήτηση παρακάτω.

Δημοσ.

H υπερβολή δεν μετράται ποσοτικά στη περίπτωσή μας, αλλά ποιοτικά και αφορά τη πτυχή εκείνη που ξεπερνά το σύνηθες ή το ορθό, το οποίο σύνηθες ή ορθό αλλάζει σε βάθος χρόνου.

Το σύνηθες όμως, ακριβώς επειδή είναι σύνηθες, είναι εύκολο να το προσδιορίσεις.

O HadesGR για παράδειγμα, τερμάτισε το Dark Souls 15 φορές, είναι στο NG+ x 16, παράλληλα παίζει ακόμα 3-4 παιχνίδια, λιώνει το Mario Kart 8, βρίσκει χρόνο για να ποστάρει στο games topic και κοιμάται στις 3 το βράδυ για να εξοικονομεί χρόνο για gaming.

Αυτός είναι Hardcore gamer.

Εγώ αναλώνω πάντα κάθε μέρα τουλάχιστον 2 ώρες για gaming, ενώ τρώγομαι αν το παιχνίδι παίζει κάτω από τα 50fps και προγραμματίζω άμεση αναβάθμιση, ενώ αγόρασα 50-άρα TV καθαρά για gaming, έχοντας πάντα 2 τηλεοράσεις στο σαλόνι. Κατα τα άλλα πιό πολύ ώρα τρώω στο 3DS, παρά στο expensive PC + 50'' TV.

Δεν με θεωρώ hardcore gamer, αλλά gaming hardware  performance enthusiast, που είναι μιά πτυχή του gaming στην οποία είμαι hardcore.

• Like 2
Δημοσ.

εμενα προσωπικα με θεωρω casual γιατι αν και εχοντας απο τεχνολογια οτι θα ποθουσαν πολυ(οχι γιατι εχω λεφτα, απλα γιατι γουσταρω, οπως πολλοι εδω μεσα) παιζω σχεδον καθημερινα κοντα στο 2ωρο με καποιες περιπτωσεις να κλεινω και 4-5ωρο, αλλα και παλι δεν με θεωρω Hardcore η οτιδηποτε αλλο....

Δημοσ.

Εγω ειπα οτι ο hardcore για εμενα ειναι αυτος που αποζητα κατι διαφορετικο, κατι αλλο που δεν ειναι φυσικη επεκταση της ετσι και αλλιως ασχολιας του και "χανεται" σε αυτο που κανει. Δεν ειναι απαραιτητο να εχεις τρελα skills για να θεωρεισαι hardcore, μπορει να εισαι και αμπαλος και να εισαι μια χαρα hardcore. Αν (παραδειγμα) βαφεσαι και ντυνεσαι σαν batman για να παιξεις batman ή οτιδηποτε αλλο παιχνιδι που κανεις το οτιδηποτε για να δημιουργησεις ατμοσφαιρα ή να παρεις ενα συγκεκριμενο εξαρτημα (arcade stick συγκεκριμενο παραδειγμα) πριν παιξεις καποιο παιχνιδι εεεε εισαι hardcore.

Δεν εχει να κανει τοσο με το ειδος του ιδιου του παιχνιδιου (οσο φυσικα δεν ειναι επεκταση του παραπανω που λεγαμε) οσο με αυτο. Πλεον ειναι κατα μερος hardcore. Υπαρχουν παιχνιδια που θελω να παιξω μονο οταν ειναι σωστος ο χρονος και η φαση και προσπαθω να το μεγιστοποιησω αυτο και με βοηθηματα εξωτερικα. Υπαρχουν ομως παιχνιδια που απλα θα αραξω και παιξω χωρις να σκεφτω πολλα πολλα.  

Δημοσ.

εμενα προσωπικα με θεωρω casual γιατι αν και εχοντας απο τεχνολογια οτι θα ποθουσαν πολυ(οχι γιατι εχω λεφτα, απλα γιατι γουσταρω, οπως πολλοι εδω μεσα) παιζω σχεδον καθημερινα κοντα στο 2ωρο με καποιες περιπτωσεις να κλεινω και 4-5ωρο, αλλα και παλι δεν με θεωρω Hardcore η οτιδηποτε αλλο....

2 ώρες καθημερινά. με περιστασιακά 4-ώρα ή 5-ωρα, είναι αντικειμενικά συστηματικό gaming.

Κανονικά ώς gamer θα έπρεπε να αυτοπροσδιορίζεσαι....

Ikaruga, τα παραδείγματα που περιέγραψες ώς hardcore, ακριβώς επειδή περιέχουν την υπερβολή, είναι hardcore.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...