Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο την στιγμη που ο κοσμος εκανε πιπιλα τις εννοιες FPS - αναλυση και τα σχετικα εχει χαθει γενικοτερα η εννοια του gaming.

Κάποιος θα μπορούσε να σου αντιπαραθέσει ότι ακριβώς σε αυτό το σημείο αρχίζουν να διαφαίνονται οι πραγματικές hardcore τάσεις σε εκείνους τους gamers.

Διότι οι κατηγορίες είναι στη πραγματικότητα 3:

- περιστασιακός/casual gamer

- o κανονικός gamer

- σκληροπυρηνικός/hardcore gamer

Απλά πολλοί θεωρείτε τον κανονικό gamer και τον hardcore ώς το ίδιο, που δέν είναι.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ας πουμε εγω που κανω πλατ ενα παιχνιδι τι βδομαδα ή και παραπανω εχω φοβερο PC αλλα θεωρω οτι τα γραφικα δε παιζουν ρολο και παιζω τα παντα (απο την πιο κουφη κινεζια μεχρι το κλασσικο shoot em up) σε κονσολα τι ειμαι, δε με νοιαζει ιδιαιτερα, αλλα για να σου απαντησω αυτα τα ατομα λεγονται ελιτιστες, και δεν εχουν καμμια σχεση με την εννοια gaming, φυσικα υπαρχουν και ελιτιστες gamers.

Ελιτιστης ειναι μια κατηγορια απο μονη της και αφορα τα παντα, ακομα και περα απο το gaming και ο ελιτστης μπορει να απλα να απαιτει να παιξει angry birds σε προβολεα laser με i7 και 32GB Ram επειδη απλα μπορει και να μην παιζει κατι αλλο.

Βασικα δεν θεωρω οτι χρειαζεται η κατηγοριοποιηση, συνηθως κατηγοριοποιουμε με βαση τον εαυτο μας, για να αισθανθουμε καλυτερα για κατι που κανουμε, αλλα κουβεντα να γινεται.

• Like 1
Δημοσ.

Ο hardcore gamer δεν είναι κατ'ανάγκη ελιτιστής.

Είναι υπερβολικός.

Είναι αυτός που ασχολείται μόνο με ένα παιχνίδι κάθε μέρα, όλη μέρα.

Είναι αυτός που η ζωή του είναι το gaming και παίζει 8-ωρα και 10-ωρα καθημερινώς

Είναι αυτός που ξεπετάει τα παιχνίδια σαν τα πετσετάκια.

Είναι αυτός που ψηρίζει και τη παραμικρή λεπτομέρεια στα παιχνίδια και ασχολείται με frames, αναλύσεις.

Είναι αυτός που αν το παιχνίδι παίζει με 59 fps αντί 60, κάνει αναβάθμιση

Η κατηγοριοποίηση ουδεμία σχέση έχει με συναισθηματισμούς. Πού το διάβασες αυτό?

Η ταμπελοποίηση τώρα είναι ίσως αυτό που ήθελες να πείς, και αποτελεί κατηγοριοποίηση χαμηλού επιπέδου, αλλά δεν ταιριάζει εδώ.

Εκτός και αν θεωρείς κατηγοριοποιήσεις όπως

Περιστασιακός καπνιστής

Συστηματικός καπνιστής

Μανιώδης καπνιστής

Περιστασιακή γυμναστική

Συστηματική γυμναστική

Υπερβολική γυμναστική

ότι έχουν κάτι να κάνουν με συναισθηματισμούς

Δημοσ.

Συγνώμη κιόλας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των γύρω μου αρνείται πεισματικά να παίξει οτιδήποτε άλλο εκτός απο sports games. Αυτό είναι casual gaming. Μπρο μια φορά στο τόσο με παρέα και τσιγαράκι, όταν απορρίπτω όλα τα υπόλοιπα είδη, και έχω μείνει στο "San Andreas" για να σπάσω λίγη πλάκα, δεν είναι gamer απλά. Hardcore σίγουρα όχι, καθέτως-πλαγίως-οριζοντίως.

Και γιατί είναι λάθος τα στοιχεία που παρέθεσα; (Digital sales και imports είναι αδύνατον να προσδιορίσουμε ακριβώς με στοιχεία, αν και ξαναλέω περάστε μια βόλτα απο μεγάλα ελληνικά gaming καταστήματα για να δείτε τι πουλάει και τι όχι.) Περιγράφουν ξεκάθαρα την κατάσταση που έχουμε συζητήσει πολλάκις εδώ μέσα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Κουβέντα θέλω να γίνει κυρίως και όχι ερωτηματολόγια επιπέδου διπλωματικής, ακριβώς γιατί τα στοιχεία είναι συναρτώμενα απο υποκειμενικούς παράγοντες όπως του τι θεωρούμε πραγματικό gaming και τι όχι. Γι' αυτό και κάθε φορά δεν θα βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα, αλλά η γενική ιδέα και οι τάσεις των πωλήσεων αντικατοπτρίζουν έναν μέσο όρο.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αυτός που ψηρίζει και τη παραμικρή λεπτομέρεια στα παιχνίδια και ασχολείται με frames, αναλύσεις.

βασικά αυτός είναι graphic whore

• Like 5
Δημοσ.

Δεν μιλησα για συναισθηματισμους.

Μερικοι ανθρωποι αρεσκονται στο να δημιουργουν φανταστικες κατηγοριες, ωστε να βαζουν τους εαυτους τους πανω πανω στην πυραμιδα.

Πχ παιζω τα χ παιχνιδια επειδη δε τα παιζει κανεις αλλος αρα ειμαι Ο gamer.

Για μενα υπαρχουν δυο κατηγοριες οι gamer και οι μη gamer.

Aυτος που παιζει ενα παιχνιδι ή που παιζει το χρονο 4 παιχνιδια το πολυ δεν ειναι gamer, απλα κανει διαλλειμα απο ολα τα υπολοιπα και το λεω γιατι θεωρω τουλαχιστον εγω και μπορει να κανω λαθος οτι για να πει καποιος ειμαι gamer πρεπει να εχει μια βασικη παιδεια γυρω απο το θεμα, συνυπολογιζοντας και την ηλικια του καθενως.

Δηλαδη αν ενα παιδι της γεννιας μου μου πει ειμαι gamer και δεν εχει παιξει ποτε tetris ή pacman ή sonic (παραδειγμα) και παιζει μονο Pro ή Fifa δε μπορω να τον πω gamer, oσο hardcore και να ειναι σε αυτο που κανει οσο γαματος και να ειναι, δεν ειναι gamer.

Τωρα για τον τιτλο του θεματος, ναι πιστευω οτι υπαρχει πραγματικο gaming στην ελλαδα, απλα δεν υπαρχει οργανωμενο gaming, με κοινοτητες που οργανωνει πρωταθληματα, παζαρια κτλ.

Δεν εχουμε δλδ τοσο το nerdiko στοιχειο.

Aποψη μου φυσικα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτός είναι ο πλούσιος gamer! :P 

• Like 3
Δημοσ.

Sorry κι όλας, αλλά πιο hardcore είναι αυτός που θα τερματήσει το πρώτο metroid, παρά αυτός που παίζει οτι βάλει στο PC του maxed out με 60fps.

Και το λέω αυτό, κυρίως σαν PC gamer.

edit: βασικά δεν είναι πιο hardcore, ο πρώτος είναι hardcore, o 2ος απλά έχει την άνεση

• Like 1
Δημοσ.

Και ακριβώς επειδή όπως βλέπετε είναι αδύνατο να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας από μία κοινή βάση, με κοινά αποδεκτούς βασικούς ορισμούς, η παρούσα συζήτηση είναι καταδικασμένη να κόβει κύκλους.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια! :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Και οποιος βλεπει μονο ταινιες της marvel πχ ειναι σινεφιλ, η ερωτηση ειναι αν υπαρχει "πραγματικο" gaming στην Ελλαδα υπονοώντας αν υπαρχει gaming κουλτουρα και γνωσεις απο πισω. Αλλιως gamer ειναι και αυτος που παιζει μονο angry birds στο iphone ας πουμε.

Δεν είναι σινεφίλ,είναι φαν της Marvel. Ότι ισχύει για το σινεμά ισχύει και για το gaming. Δηλαδή όπως εγώ το βλέπω είναι να αφιερώνεις ώρες για gaming, να έχει γνώσεις πάνω σε αυτό, να παίζεις μια ποικιλία παιχνιδιών, να δοκιμάζεις καινούργια κτλ.

Τώρα οι όροι hardcore-casual δεν μου αρέσουν και δεν τους χρησιμοποιώ, γιατί τα δεδομένα της ζωής ενός ανθρώπου αλλάζουν με αποτέλεσμα να αλλάζουν και οι προταιρεότητές του. Σε σχέση με το αν υπάρχει πραγματικό gaming στην Ελλάδα υπάρχει, αλλά σε μικρό βαθμό. Πάντως οι περισσότροι φίλοι μου παίζουν lol και άντε και κάνα AC, δύο μόνο ξέρω που ασχολούνται εντατικά.

Εγώ προσωπικά ασχολούμουν μέχρι πέρυσι περίπου 2-3 ώρες την ημέρα, όμως λόγο υποχρεώσεων έχουν γίνει 3-4 την εβδομάδα το πολύ. Από παιχνίδια παίζω κυρίως rpg, θα παίξω όμως και shooters και action και platforms και πολλά άλλα, σε μικρότερο βαθμό όμως. Θεωρώ τον ευατό μου κάποια που αγαπάει τα video games και διασκεδάζει παίζοντας τα. Μακάρι να μπορούσα να παίξω περισσότερο αλλά αυτό τον καιρό χρόνος δεν υπάρχει :(

Δημοσ.

Το ξεκινησατε λιγο στραβα το topic. Δεν νομιζω οτι ο casual η ο hardcore gamer κρινονται απο το ποια παιχνιδια παιζουν. Δεκτο, υπαρχουν παιχνιδια που δεν προσφερονται για hardcore gaming, τα λεγομενα "cinematic adventure" παιχνιδια, αλλα ως εκει. Hardcore gamer ειναι αυτος που θα πιασει ενα παιχνιδι, ειτε το Pro / Fifa , ειτε το Gran turismo / Forza / LOL και θα παιζει 8ωρα για χρονια, μεχρι να μαθει και την παραμικρη λεπτομερεια απεξω. Αυτος βλεπει το gaming περισσοτερο ως ανταγωνιστικο αθλημα, μιας και κυριως προτιμαει το multiplayer και να ανταγωνιζεται με αλλους παιχτες και οχι με τον υπολογιστη.

Ο πιο casual gamer ειναι αυτος που θα παρει ενα παιχνιδι (ακομα και τα ιδια παιχνιδια με τον hardcore) και απλα θα κανει 1 χαλαρο playthrough το main campaign, και σε ενα 5ωρο θα παει στο επομενο παιχνιδι (χαρακτηριστικο παραδειγμα το skyrim). Κυριως προτιμαει παιχνιδια με story driven single player, μιας και θελει να ζησει την ιστορια και οχι να κανει "αθληση". Αν παιζει multiplayer, το κανει συνηθως με φιλους του και δεν το παιρνει πολυ στα σοβαρα, αλλα το κανει για το χαβαλε του.

Υπαρχουν και αυτοι που προτιμανε και τα δυο. Παραδειγμα, ο εαυτος μου. Απολαμβανω αρκετα single player παιχνιδια για την ιστορια τους, αλλα κατα κυριο λογο παιζω competitive multiplayer games. DotA για παραδειγμα επαιζα για μια δεκαετια. Ε ενας καθαρα casual gamer δεν υπαρχει περιπτωση να πιασει ενα παιχνιδι και να παιζει 8 ωρες τη μερα για 10 χρονια. Ακομα και το ιδιο παιχνιδι (dota) θα το επαιζε με φιλους χαλαρα τα Σαββατοκυριακα

Δημοσ.

Μια χαρα ανταγωνιστικος μπορεις να εισαι και VS CPU. Για την ακριβεια το hardcore gaming ετσι ξεκινησε. Με high scores. Το να παιζω μαζι με αλλους δεν ειναι απαραιτητα ποιο hardcore απο καποιον που προσπαθει να πιασει high score (παραδειγμα) στο Ikaruga. Τα single player παιχνιδια εχουν καποιους κανονες με τους οποιους πρεπει να συμορφωθεις και να μαθεις προκειμενου να πετυχεις καθε φορα ολο και μεγαλυτερο score. Επειδη λοιπον το πλαισιο στο οποιο παιζουμε ειναι ιδιο για ολους τοτε το θεμα high score αποκτα μια ακομα μεγαλυτερη hardcoreίλα απο πισω. Το καλυτερο με το single player παιχνιδι? Ειναι παντοτινο. Δεν φθηνει ποτε και παραμενει παντα το ιδιο για ολους. 

Δημοσ.

Αν παίζεις 8ωρα κάθε μέρα δεν είσαι hardcore gamer. Είτε pro gamer είσαι είτε άνεργος/άεργος :P

Πάντως, στραβά ή ίσια δεν ξέρω αν ξεκίνησε ή πάει το topic. Πιο πολύ το αντιλαμβάνομαι εν μέρει ως venting του Τηλέμαχου - το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό και ευπρόσδεκτο - και εν μέρει ως κατάθεση προσωπικών απόψεων για το πώς αντιλαμβάνεται και προσδιορίζει ο καθένας μας τον εαυτό του ως μέρος της gaming κουλτούρας. 

Διαφορετικά, θα έπρεπε να το πάμε όπως είπε ο Πάνθηρας λίγες σελίδες πίσω αν θα θέλαμε να βγάλουμε σοβαρά συμπεράσματα βάσει αντιπροσωπετικών, όσο είναι δυνατόν, δεδομένων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...