Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε αφιερώνει χρόνο για να παίζει video games είναι gamer.

Απλά αν κατηγοριοποιήσουμε το κόσμο αυτό ανάλογα με τις προτιμήσεις του και το χρόνο που διαθέτει, μπορούμε να βάλουμε ότι ταμπέλες θέλουμε.

Από τη στιγμή όμως που αφιερώνει συστηματικά χρόνο για video gaming, είναι gamer.

• Like 1
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις πωλησεις καλως η κακως τις οριζει η πλειοψηφια, ουτε οι hardcore ουτε οι λεφταδες.

Υπαρχουν απειρες φτωχες οικογενειες εκει εξω που μπορει ακομα και τα χριστουγεννα του 2013 να αγορασαν PS2...οπως υπαρχουν και απειροι "καμμενοι" που δε τους νοιαζουν τα γραφικα και θα παρουν το νεο Pro στο ps2/3 και θα λιωσουν, θα κανουν το χαβαλε τους στα διπλα κλπ χωρις την παραμικρη διαφορα με το να το ειχαν παρει στη next-gen κονσολα που εμεις εχουμε.

Μερικες φορες τους ζηλευω κιολας....γιατι απολαμβανουν το παιχνιδι, ενω εγω εχω εξοπλιστει με ολα τα τελευταιας γενιας gadgets αι απο την αλλη εχω πατησει τα 30 και με δεν εχω χρονο+ορεξη να παιξω πανω απο 2 ωρες τη βδομαδα...

Οσον αφορα το Pro VS Fifa, παντα ημουνα υπερ Fifa επειδη οταν ημουνα μικρος επαιζα το πρωτο Fifa, το 94 (τοτε λεγοταν σκετο Fifa Intenational Soccer) στο mega drive ενος φιλου (ειχε και ελλαδα!) και το πρωτο παιχνιδι που πηρα στο πρωτο μου σοβαρο PC (Pentium 90mhz) ηταν το Fifa 96...Απο τοτε καθε χρονια καψιμο στο Fifa με αποκορυφωμα το 99. Στα PS3/360 και στο PS4 παλι Fifa πηρα (την εποχη που πλεον ακομα και η κοινη γνωμη το θεωρουσε καλυτερο) αλλα εχω κουραστει λιγο ρε παιδια, επιστημη το εχουν κανει....δε θελω αλλο simulation, θελω λιγο arcade να ξοδεψω 10 ωρες το μηνα χαλαρα...Το τελευταιο fifa που εκαψα πραγματικα ηταν το 99', και καπου απο το 2003 και μετα αρχισε πολυ να γυρναει σε simulation... οποτε του χρονου λεω για πρωτη φορα να δοκιμασω Pro και ας ειναι χειροτερο! 

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε αφιερώνει χρόνο για να παίζει video games είναι gamer.

Απλά αν κατηγοριοποιήσουμε το κόσμο αυτό ανάλογα με τις προτιμήσεις του και το χρόνο που διαθέτει, μπορούμε να βάλουμε ότι ταμπέλες θέλουμε.

Από τη στιγμή όμως που αφιερώνει συστηματικά χρόνο για video gaming, είναι gamer.

Και οποιος βλεπει μονο ταινιες της marvel πχ ειναι σινεφιλ, η ερωτηση ειναι αν υπαρχει "πραγματικο" gaming στην Ελλαδα υπονοώντας αν υπαρχει gaming κουλτουρα και γνωσεις απο πισω. Αλλιως gamer ειναι και αυτος που παιζει μονο angry birds στο iphone ας πουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι πως μερικά παιχνίδια χρειάζονται μεγάλη δέσμευση για να μπορέσεις να τα απολαύσεις καλύτερα. Κι όσο μεγαλώνουμε γίνεται και το παράδοξο ότι όσο περισσότερα λεφτά έχουμε τόσο λιγότερο χρόνο έχουμε, οπότε κάποια αναγκαστικά τα εγκαταλείπουμε. Γι' αυτό κι εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι με racing sims όταν βρήκα δουλειά, ενώ φαντασιωνόμουν από μικρός πως όταν θα έπιανα δουλειά κανονική θα αγόραζα ένα σωρό εξοπλισμό για racing sims να γουστάρω. 

Οταν έφτασε η στιγμή αυτή συνειδητοποίησα πως σε αυτό το δρόμο θα έπρεπε να παίζω μόνο 1-2 παιχνίδια τακτικά και μόνο σε διακοπές αν έβρισκα χρόνο για οτιδήποτε άλλο. Ε, η επιλογή ήταν πολύ εύκολη, απ' ό,τι φάνηκε, επειδή δεν ήμουν διατεθειμένος να εγκαταλείψω οτιδήποτε άλλο μπορούσε να μου προσφέρει το gaming για να ικανοποιήσω ένα παιδικό απωθημένο. 

Θα πω άλλη μία φορά, όμως, πως ο λόγος που αρκετοί τείνουμε να κάνουμε αυτό το διαχωρισμό μεταξύ ατόμων που παίζουν μόνο ποδοσφαιράκια και "San Andreas" (ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω ότι υπάρχουν νέα παιδιά σήμερα που είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά αυτά με τα οποία ασχολούνται, ακόμα και επιφανειακά), είναι πως υπάρχει αρκετή προσωπική εμπειρία με τέτοια άτομα τα οποία ταυτόχρονα απαξιώνουν όλο το υπόλοιπο gaming. Γι' αυτό είπα και στον άνθρωπο από πάνω ότι μάλλον το ίδιο λέει με τον ADHD. Η ειδοποιός διαφορά είναι στο ότι αυτά τα άτομα θεωρούν όλα τα υπόλοιπα χάσιμο χρόνου ενώ αυτός λέει πόσο τυχερός είναι που του πρόσφεραν ποιοτικές (ανεξαρτήτως ποσότητας) ώρες. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και οποιος βλεπει μονο ταινιες της marvel πχ ειναι σινεφιλ, η ερωτηση ειναι αν υπαρχει "πραγματικο" gaming στην Ελλαδα υπονοώντας αν υπαρχει gaming κουλτουρα και γνωσεις απο πισω. Αλλιως gamer ειναι και αυτος που παιζει μονο angry birds στο iphone ας πουμε.

Και εκείνος που παίζει μόνο angry birds, εφόσον παίζει συστηματικά και όχι περιστασιακά, gamer είναι.

Η gaming κουλτούρα είναι κάτι διαφορετικό και αφορά όλους, συστηματικούς και περιστασιακούς gamers.

Και μάλιστα θα έλεγα ότι η κουλτούρα των video games τώρα αρχίζει να δημιουργείται σιγά σιγά σε όλους, μέσω των φορητών έξυπνων συσκευών που είναι προσβάσιμες σε όλους.

Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι το όλο τόπικ είναι λάθος. Ρωτάει ο τόπικ starter αν υπάρχει πραγματικό gaming στην Ελλάδα. Τί είναι αυτό το πραγματικό gaming? Ποιός είναι ο ορισμός του?

Εδώ καλά καλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ποιός είναι ένας gamer. Πόσο ακόμα να αναλύσουμε τί σημαίνει hardcore και casual gamer, τί σημαίνει "πραγματικό gaming" ή να πάμε στην κουλτούρα gaming που είναι ακόμα πιό σύνθετη.

Αν δεν υπάρχουν ορισμοί αποδεκτοί από όλους, τότε δεν υπάρχει βάση συζήτησης.

Επίσης τα στατιστικά δεδομένα που παρουσιάζονται στο πρώτο πόστ δίνουν λάθος συμπεράσματα, διότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψηφιακές αγορές και αγορές από το εξωτερικό.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
Δημοσ.

Ο ορος gamer υποβαλλει και την υπαρξη gaming συνειδησης, επομενως, οσοι ασχολουνται αποκλειστικα με το Προ, απολαμβάνοντάς το στο επακρο και σε πολυωρα sessions, κραζοντας ολους εμας τους υπολοιπους με το αμιμητο: ''δυο μετρα μαλακας εγινες κι ακομα παιζεις;'', συγνωμη αλλά δεν θα πρεπει να τιμουνται με τον πολυπαθο ( στην Ελλαδα ) τιτλο του gamer..

Δημοσ.

Αυτά είναι προσωπικές απόψεις, όχι ορισμοί.

Τί είναι η gaming συνείδηση και από πού συμπέρανες την συνείδηση αυτού που παίζει soccer games? Ποιά τα δεδομένα σου?

Δημοσ.

εγω την υπαρξη αυτου του θεματος δεν την καταλαβα ποτε, μιας και δε θα συμφωνησει κανεις ποτε....Ο ορος "πραγματικο gaming" δεν υφισταται κατα την αποψη μου γιατι ο καθενας το βλεπει διαφορετικα....οπως τα ειπατε ολοι, αλλοι θεωρουν τον εαυτο τους hardcore γιατι τρωνε 10 ωρες την ημερα σε ενα μονο παιχνιδι και αλλοι γιατι παιζουν κατι που το παιζουν αλλα 2 εκκατομυρια....Δε βρισκω το λογο να παιδευεστε ρε παιδες....Απλα το gaming οπως και τα παντα σε αυτο τον κοσμο, εχει κατηγοριες...

• Like 2
Δημοσ.

Εννοειται οτι ειναι προσωπικη μου αποψη. Ο ορος gaming, οπως τον αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστον, θα επρεπε να περικλειει και σεβασμο σε ολα τα υποειδη του gaming. Και αυτην ακριβως την ελλειψη σεβασμου καυτηριασα, γραφοντας για τον πολυ συχνα συναντωμενο στη χωρα μας, παραπανω αφορισμο. Προφανως αναφερομαι σε οσους ασχολουνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με καποιο παιχνιδι, απορριπτωντας οποιοδηποτε αλλο ως χαζο, συνδεοντας το με απολυτη κατασπαταληση χρονου κ.ο.κ...

Ασχολουμαι με ''ποδοσφαιρακια'' και λοιπα αθλητικα games απο τη δεκαετια του '80 παρεμπιπτοντως.

Δημοσ.

Προσωπικές αποψεις λεμε panther, αλλιως θα πεταγαμε 2-3 wikipedia links και θα έληγε το θεμα στην πρωτη σελιδα..

Δημοσ.

Για εμενα gamer δεν ειναι αυτος που λιωνει. Ειναι αυτος που αποζητα κατι αλλο, εναν διαφορετικο κοσμο, ενα διαφορετικο ειδος προσωπικης προσπαθειας για κατι που τον γεμιζει και δεν εχει καμια σχεση με οτιδηποτε αλλο στη ζωη του. Συνεπως αυτος που λιωνει στο προ δεν ειναι gamer γιατι πολυ απλα ηδη ασχολειται με ποδοσφαιρο/αθλητικα και απλα το προ ειναι επεκταση σε κατι που ηδη κανει. Το ιδιο γι αυτον που παιζει μονο Gran Turismo που λιωνει με τις ωρες στη δοκιμαστικη πιστα με τις ρυθμισεις του καθε αυτοκινητου που απλα ειναι ενας ακομα τροπος να επεκτινει αυτο που ετσι και αλλιως κανει και εκτος παιχνιδιου. 

Ποιο πολυ gamer θεωρω αυτον που παιζει μονο tetris, angry birds ή οποιοδηποτε αλλο "απλο" παιχνιδι παρα αυτον που λιωνει σε προ και GT και γενικα παιχνιδια τα οποια εχουν φτιαχτει για να καπιταλευτουν την ηδη ασχολια καποιου. Δεν ξερω αν βγαζει καποιος το νοημα αυτου που λεω. 

• Like 2
Δημοσ.

Ωραία, χαίρομαι που κατα βάση βλέπω να συμφωνούμε στο αόριστο της όλης κουβέντας.

Στην όλη συζήτηση υπάρχουν 2 δρόμοι: Μία ξεκάθαρη απάντηση σε ένα ξεκάθαρο ερώτημα ή κουβέντα του "καφενέ" και αμπελοφιλοσοφίες με το καθένα να λέει το δικό του.

Αν ο Tilemaxx και ο οποιοσδήποτε θέλει ξεκάθαρη απάντηση, πρώτα από όλα πρέπει να έχει ξεκάθαρη ερώτηση.

Προφανώς ο Tilemaxx ρωτάει αν υπάρχει σημαντικό ποσοστό ατόμων στην Ελλάδα που ασχολούνται συστηματικά με το gaming, αποκλείοντας ως κύριο χόμπυ τα soccer games και τα smartphone games.

Τα δεδομένα που πόσταρε στο πρώτο πόστ είναι λάθος, όπως λάθος είναι και η αναζήτηση αξιόπιστων πληροφοριών εδώ πέρα, διότι δεν είμαστε τυχαίο στατιστικό δείγμα. Ανήκουμε σε συγκεκριμένη κατηγορία.

Αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να ξεκαθαρίσει ποιό είναι το περιεχόμενο της έρευνας. Προτείνω ώς θέμα της έρευνας το

"Οι νέοι και το gaming στην Ελλάδα".

Στατιστικό δείγμα: Τυχαίο δείγμα από την Ελλάδα (να μήν βάλουμε πόλεις και ποσοστά γιατί θα το δυσκολέψουμε).

Ηλικιακή κατηγορία: 15-45

Απαιτούμενος αριθμός απαντήσεων: 385 για Μέγιστο Περιθώριο Λάθους 5% σε πληθυσμό 10,000,000

Ερωτήσεις:

Φύλο

Αν ξέρει τί είναι τα video games (Ναι/Όχι)

Αν θεωρεί τον εαυτό του gamer (Ναι/Οχι)

Σε τί κατηγορία κατατάσει τον εαυτό του (Casual/Hardcore/Δεν ξέρω)

Πόσο συχνά παίζετε? (Καθόλου/Λίγες φορές τον μήνα/Λίγες φορές την εβδομάδα/Κάθε μέρα)

Τί παιχνίδια παίζετε? ( Πολλαπλές επιλογές : Παιχνίδια στο κινητό/τάμπλετ,Ράλι, Ποδοσφαιράκια, RPG, FPS κλπ)

Ποιό είναι το αγαπημένο σας είδος? (Βλέπε κατηγορίες επάνω)

Σε ποιά πλατφόρμα αναλώνετε το περισσότερο χρόνο για παιχνίδια? (PC, κονσόλα, φορητή, smartphone/tablet)

Από πού συνηθίζετε να αγοράζετε παιχνίδια? (Εξωτερικό, Ντόπια αγορά, Καί τα δύο)

Προτιμάτε τις ψηφιακές αγορές ή retail? (Ψηφιακές/retail)

Μετά ο φίλος Tilemaxx παίρνει τα στοιχεία, τα αναλύει στην Excel, βγάζει τους μέσους όρους και έχει δώσει απάντηση στο ερώτημά του.

Τα παραπάνω προσφέρονται και για Διπλωματική

• Like 3
Δημοσ.

Πολυ καλη και συγκροτημενη η κατηγοριοποιηση σου Panther, το θεμα ειναι ποιος εχει το χρονο (και τη διαθεση) να ασχοληθει σε αυτο επιπεδο. Εγω δεν τον διαθετω, για αυτο κι επιλεγω τον 2ο δρομο. Τωρα αν εξ αυτου, καθισταται ο διαλογος καφενειακου ή αλλου επιπεδου, ας το κρινουν οι συμμετεχοντες στο νημα.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που ο κοσμος εκανε πιπιλα τις εννοιες FPS - αναλυση και τα σχετικα εχει χαθει γενικοτερα η εννοια του gaming.

Αποψη μου βεβαια αλλα οκ.

Δεν αναφερομαι μονο στην Ελλαδα.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Απο την στιγμη που ο κοσμος εκανε πιπιλα τις εννοιες FPS - αναλυση και τα σχετικα εχει χαθει γενικοτερα η εννοια του gaming.

Αποψη μου βεβαια αλλα οκ.

Δεν αναφερομαι μονο στην Ελλαδα.

Aυτο.

Ας βγουν πρωτα αυτα εξω απο την εννοια του gaming και μετα το συζηταμε για αυτους που παιζουν μονο pro.:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...