Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ultima 9,syberia, silent hill, fahreneit clive barker's undying (ναι ειμαι σπλατερ χορορ φαν στο gaming )

Μόλις περιέγραψες την επιτομή του είδους! Απίστευτα games! Ειδικά το Undying του πολυλατρεμένου Clive , ο οποίος και κακώς σταμάτησε να ασχολείται , φαντάζεσαι ένα RPG/Adventure Hellraiser???

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

αν θυμαμαι πηγε να βγαλει ενα horror /rpg με ριζες εκει αλλα ηταν τελικα μεγαλη μουφα (jericho επρεπε να παω στον κο γουγλη το ειχα διαγραψει!)

το undying για μενα ειχε εξελιχτει σε εφιαλτη κανονικο οπου θυμαμαι οτι βρηκα λυση να "εξολοθερυω" τους σκελετους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον υπνο μου!!! με αποτελεσμα να ξυπνησω και να συνεχισω να το παιζω... αρρωστια μεγαλη

Το φιφα ειναι απλα ενα καλο ποδοσφαιρακι το προ ομως ειναι θρησκεία ειναι αρρώστια πως να το κανουμε..

δεν μπορω να διαφωνησω γιατι δεν επαιξα ποτε (την τελευταια φορα ηταν το kick off στην "τραπεζι" εκδοση με εικοσαρικα!!)

οπως ειπα ισως φταιει οτι δεν βλεπω μπαλα αρα δεν με ενδιαφερουν και ως παιχνιδια .

Δημοσ.

αν θυμαμαι πηγε να βγαλει ενα horror /rpg με ριζες εκει αλλα ηταν τελικα μεγαλη μουφα (jericho επρεπε να παω στον κο γουγλη το ειχα διαγραψει!)

το undying για μενα ειχε εξελιχτει σε εφιαλτη κανονικο οπου θυμαμαι οτι βρηκα λυση να "εξολοθερυω" τους σκελετους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον υπνο μου!!! με αποτελεσμα να ξυπνησω και να συνεχισω να το παιζω... αρρωστια μεγαλη

δεν μπορω να διαφωνησω γιατι δεν επαιξα ποτε (την τελευταια φορα ηταν το kick off στην "τραπεζι" εκδοση με εικοσαρικα!!)

οπως ειπα ισως φταιει οτι δεν βλεπω μπαλα αρα δεν με ενδιαφερουν και ως παιχνιδια .

Εμένα προσωπικά μου άρεσε διότι το σενάριο ήταν true Clive Barker, ωραίες ιδέες γενικά με αρρωστημένα bosses , το απόλαυσα!

Στο XBOX360 φυσικά

Δημοσ.

Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι πραγματικό gaming, και απο πότε το gaming ξεκίνησε απο την Lucas Arts;

Συγνώμη αλλά αυτή η λογική είναι πολύ κλειστή και απλά είναι ραμμένη σε προσωπικά γούστα. 

Gaming είναι τα πάντα από το Τennis for two και το Pong, μέχρι το Watch Dogs και το Wolfenstein και υπάρχουν τόσες διαφορετικές εμπειρίες και εκατοντάδες είδη που δεν τολμώ καν να αρχίσω να απαριθμώ.

Το ότι ορισμένα παιχνίδια παίζονται και από άτομα που δεν ασχολούνται με άλλα games δεν τα κάνει λιγότερο παιχνίδια.

Βρίσκω πραγματικά αστείο το γεγονός ότι ορισμένα casual puzzle games θεωρούνται ο καρκίνος του gaming, ενώ σε βάζουν να σκεφτείς και τεστάρουν τις ικανότητές σου 10 φορές περισσότερο απο ένα σύγχρονο action adventure που κάνει το platforming μόνο του, έχει auto aim, και οι γρίφοι λύνονται μόνοι τους.   

• Like 7
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το οτι το PES πουλαει μονο στην Ελλαδα,ειναι εινα φαινομενο που προσπαθουμε να το εξηγησουμε και να το αναλυσουμε και ταιριαζει απολυτα με τον τιτλο του τοπικ οσον αφορα το gaming στην Ελλαδα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι πραγματικό gaming, και απο πότε το gaming ξεκίνησε απο την Lucas Arts;

αναφορα εκανα εκει γιατι αυτα ειναι γνωστα ακομα και στις νεες γενιες. . επισης μιλαμε για gaming οχι για ενα παραρτημα του gaming!

επισης εκανα αναφορα σ cut the rope (αυτο ηρθε στο μυαλο μου εκεινη τη στιγμη σορρυ )

αλλα αν θεωρειτε οτι gaming ειναι μονο το pes και το fifa τοτε ας αποχωρησω ως γεροξεκουτης.. μαλλον δεν καταλαβα

Δημοσ.

αλλα αν θεωρειτε οτι gaming ειναι μονο το pes και το fifa τοτε ας αποχωρησω ως γεροξεκουτης.. μαλλον δεν καταλαβα

Μάλλον δεν κατάλαβες. Νομίζω ότι η διαφωνία είναι στο ότι το φιφα και προ και γενικά τα ποδοσφαιράκια και αθλητικά δεν συμπεριλαμβάνονται τόσο από αρκετούς (και από σένα όπως διαβάζω) στον όρο του gaming. 

Δεν διάβασα από κανέναν ότι gaming είναι μόνο pes + fifa. Θα ήταν λάθος φυσικά.

για τον φιλο που με ρωτα γιατι δεν καταλαβαινω την διαμαχη προ-φιφα ειναι γιατι και τα 2 ειναι ποδοσφαιρακια (ναι με glorious γραφικα πια) αλλα ποδοσφαιρακια τιποτα αλλο. 

Και δίνεις την απάντηση μόνος σου...

Αν κάτσεις να το ψάξεις, οι διαφορές ανάμεσα στα παιχνίδια είναι πάρα πολλές, παρόλο που πρόκειται για 2 ποδοσφαιράκια. 

Επίσης να πω και κάτι άλλο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο οκ? Γιατί δεν έχουμε κατακλειστεί με football games από διάφορες εταιρίες? Είναι μόνο τα δικαιώματα? Όχι. Λίγο που το έχω ψάξει, το να φτιάξει κάποιος ένα σωστό και καλό ποδοσφαιράκι είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. 

Δε λέω το να βάλει ωραία γραφικά και δικαιώματα, αλλά το να συγχρονίσει 22 άτομα στον ίδιο χώρο με τρόπο στρατηγικό και με σωστή λειτουργία της ΑΙ και απόκριση των physics. 

Γενικά θα μπορούσα να κάνω αναλύσεις επί ώρες αλλά φοβάμαι ότι θα βγω εκτός θέματος και δεν είναι σωστό για το τόπικ. 

Πάντως δεν χωράει θέμα ότι τα ποδοσφαιράκια είναι λιγότερο ή περισσότερο gaming κατάσταση. Μην τρελαθούμε...

Επισκέπτης
Δημοσ.

τα ποδοσφαιαρακια ΕΙΝΑΙ μερος του gaming ,απλα εκνευριζομαι (μην φανταστεις κατι σοβαρο ) οταν καποιος παιζει μονο ποδοσφαιρακια .

τοτε με πιανει η γκρινια και δεν τον θεωρω gamer ... μπορει να ειναι σουπερ στο φιφα/προ αλλα μονο εκει; ειναι σαν να αγορασες μια φεραρι να την πηγαινεις μεχρι το σουπερμαρκετ και πισω στο σπιτι. (μπορει να φανει γελοιο το παραδειγμα αλλα ετσι μου φαινεται στο μυαλο μου)

επισης οι οροι casual/hardcore gamer (ασχετο αλλα επειδη χρησιμοποιησα νωριτερα τον hardcore ορο) πια ειναι λιγο ακυροι.. δεν μπορεις να πεις casual καποιον που θα φαει 10 ωρες πανω απο το cut the rope ή hardcore καποιον που τερματισε το tomb raider se 3 ωρες. (ταπεινη αποψη βαρατε )

απλα στην ελλαδα το gaming δεν εχει λαβει ΚΑΘΟΛΟΥ την σημασια που του αξιζει οταν ενω σου ζαλιζουν τον ερωτα με προ/φιφα (αλλαζω την σειρα μην με βρισει κανας φαν) και μετα σου λενε το gta ειναι ΚΑΚΟ και θα σκοτωσεις κοσμο!(ειδησεις αντενα πριν καναμηνα ενω στο πρωινο ο χλεχλες μονο σαμπανια δεν ανοιξε που επαιξε το νεο φιφα!)

δεν μπορω να κατηγορησω τους gamers οσο κατηγορω τα καταστηματα που πχ για να βρεις το nino-kuni πρεπει να κανεις ταμα στους μισου αγιους της εκκλησιας ενω τα ποδοσφαιρακια παιζει να στα χωσουν στο κωλο ετσι και πεις "ψαχνω ενα παιχνιδι για δωρο"

απο την αλλη στην ελλαδα δεν υπαρχει και εκπαιδευση πανω στο gaming εστω και σε χαλαρο. μπαινεις σε ενα online και ετσι και παρουν ειδηση οτι εισαι νουμπας (γιατι ως βλακας αποφασισες να παιξεις online 1 χρονο μετα ) σε τσακιζουν .

δυστυχως για τα επομενα 5-6 χρονια δεν πιστευω οτι θα εξελιχτει η γενικοτερη κουλτουρα πανω στο gaming ( εδω δεν εχει εξελιχτει η κουλτουρα πανω στα κομικς!)

απλα περιμενω πως και πως η ανιψια μου να μεγαλωσει να την καταστρεψω με final fantasy , shadow of the colossus και οτι αλλο πιστευω οτι ως παιχνιδι δεν ειναι απλα button smacking αλλα μια ιστορια που θα πει κατι.. ελπιζω να βγαζω νοημα !!!!

Δημοσ.

απλα στην ελλαδα το gaming δεν εχει λαβει ΚΑΘΟΛΟΥ την σημασια που του αξιζει οταν ενω σου ζαλιζουν τον ερωτα με προ/φιφα (αλλαζω την σειρα μην με βρισει κανας φαν) και μετα σου λενε το gta ειναι ΚΑΚΟ και θα σκοτωσεις κοσμο!(ειδησεις αντενα πριν καναμηνα ενω στο πρωινο ο χλεχλες μονο σαμπανια δεν ανοιξε που επαιξε το νεο φιφα!)

Χαχα, όντως ειπώθηκε ΠΑΛΙ κάτι τέτοιο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα παλι ειπωθηκε λογω καποιοων πυροβολισμων σε αμερικη, ενταξει η κοινωνια ΔΕΝ μπορει να καταλαβει οτι η ιδια φταει για την βλακεια του κοσμου και βρισκει ευκολα θυαματα τα παιχνιδια και τις ταινιες!! ανθρωπινο ειδος...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται περίεργο καθόλου όμως. Games είναι και τα sports, games και τα rpg. Για το PS2 είναι πολύ λογικό αν σκεφτείς ότι πολλοί το χρησιμοποιούν ακόμα σε όλο τον κόσμο ως main consola, και αυτό γιατί έχει τέτοια γκάμα παιχνίδια και πια σε πολύ προσιτές τιμές που μπορείς να παίξεις τα πάντα! Όταν το παιδάκι ή ο παππούς δίνει PS2 - PSP στον εγγονό, του παίρνει το PES, το οποίο είναι αρκετά φθηνότερα σχετικά με τα PES των άλλων κονσολών. 

Δημοσ.

Και για να κλείσω θεωρώ ότι από τη στιγμή που κάποιος βρίσκει ευχαρίστηση και νόημα μέσα από κάποια games (όποια και να είναι αυτά) και δεν το θεωρεί χάσιμο πολύτιμου χρόνου για μένα είναι gamer. Τώρα hardcore, softcore δεν ξέρω.

Αυτό ερχόμουν να γράψω, αλλά με πρόλαβες σχεδόν ένα μήνα πριν :P

Δεν είναι τα είδη παιχνιδιών που κάνουν τον gamer (εκτός αν όντως το μόνο που παίζει είναι ένα ποδοσφαιράκι, αλλά συνήθως αυτοί κατατάσσονται στην κατηγορία των ατόμων που τα υπόλοιπα τα θεωρούν είτε για παιδάκια είτε χάσιμο χρόνου), αλλά ο τρόπος που προσεγγίζει κι αντιλαμβάνεται το συγκεκριμένο μέσο. 

Ηξερα πάρα πολλούς τέτοιους σε σχολείο και σχολή αργότερα, που είχαν ένα PS2 κι έπαιζαν μόνο προ κι αν τύχαινε να σε ακούσουν να μιλάς με κάναν άλλον για το MGS ή το SotC ή το BG έπαιρναν ύφος "πότε θα μεγαλώσετε;"

Τέτοια άτομα υπάρχουν παντού, ειδικά σε χώρες ή περιοχές όπου η σχέση με την τεχνολογία, γενικότερα, δεν είναι και η καλύτερη και οποιαδήποτε εξέλιξη κι οτιδήποτε καινούργιο το βλέπουν κουτοπόνηρα.

Τέλος, οι έχοντες κάποια στοιχειώδη τεχνολογική και gaming παιδεία προφανώς δεν αγοράζουν από τα μεγαλοκαταστήματα της Ελλάδας. Κρίνοτας από καμιά 10αριά άτομα στον κύκλο μου που ασχολούνται αρκετά με το χόμπι, η μόνη αγορά που έχει γίνει από Ελλάδα την τελευταία 5ετία ήταν το PS4 από τον Κώτσο λόγω της προσφοράς. Ολα τα υπόλοιπα είναι είτε από εξωτερικό είτε από digital stores (Steam, Live, PSN), αυτά δεν τα μετράνε. 

Και μια υποσημείωση: στην Ελλάδα παίζει και πολύ νοίκιασμα από videoclub. Κι εγώ το κάνω στις γιορτές που γυρίζω για παιχνίδια που δε με ενδιαφέρουν πολύ και τελειώνουν σε 2 μέρες. Αν πας σε ένα Seven άνα πάσα στιγμή σχεδόν όλες οι νέες κυκλοφορίες είναι νοικιασμένες (ή εγώ είμαι συνήθως άτυχος :P )

Αντε, και μια δεύτερη υποσημείωση ως προσθήκη για το αρχικό σχόλιο-απάντηση στο quote. 

Ισως μια λίγο διαφορετική προσέγγιση να βοηθούσε στο να ξεμπλέξουμε το πώς ορίζουμε τον gamer. Θα έλεγε κανείς σινεφίλ άτομο που βλέπει μόνο ένα είδος ταινιών ή μόνο Fast and Furious (ή κάτι ανάλογο) και δεν ασχολείται είτε απαξιωτικά είτε από αδιαφορία με οτιδήποτε άλλο βγαίνει στο σινεμά; Υποθέτω πως όχι. Παρόμοια και για τη λογοτεχνία. Δεν "ασχολείσαι με τη λογοτεχνία" αν το μόνο που έχεις διαβάσει είναι Dan Brown και Twilight. 

Και επειδή αυτά είναι λίγο ακραία παραδείγματα και μπορεί κάποιοι να νομίσετε ότι εξισώνω το FIFA με το Twilight, το ίδιο δεν μπορεί να θεωρηθεί, κατά τη γνώμη μου, σινεφίλ κι ένα άτομο που βλέπει μόνο Bergman και τίποτα άλλο. 

• Like 2
Δημοσ.

Μπορεις να παιζεις manager και pro(και εγω επαιζα παλια) αλλα αν παιζεις μονο αυτα και κανα GTA ε δεν εισαι σοβαρος gamer sorry δηλαδη..

ειδα τις ωρες που εχω παιξει FM 14, υπολογισα πανω κατω λιγο λιγοτερες για το FIFA 14 (online κυριως και λιγο με εναν φιλο solo γιατι η παρεα γενικα γουσταρει προ (οχι γιατι τους αρεσει περισσοτερο αλλα γιατι δεν μπαινουν στη διαδικασια να χανουν (αρα να μην παιζουν) μεχρι να το μαθουν. Αν και πλεον εχει γινει τοσο μουφα που το παρατησαν και αυτο και λιωνουν 2Κ) ειδα και game time στο GTA V (single, και online εδω και κανα μηνα) και βγαινουν περιπου 4 ωρες / ημερα. 

Ουτε για την κοπελα μου τα παρατησα -το αντιθετο πηγε να συμβει και απο τη μερια μου και απο τη μερια της, δλδ ειτε να την παρατησω εγω γιατι μου πρηζε τ'@@ που παιζω ειτε αυτη γιατι ζει στο μαγικο της κοσμο στον οποιο πρεπει στα 30 μου να μην παιζω απλα για να θεωρουμε "ωριμος"- ουτε μπορεις να με χαρακτηρισεις κατι αλλο εκτος απο gamer.

Gamer ειναι αυτος που εχει βρει 2-3 παιχνιδια να σκαλωνει και να περναει (πολυ) ευχαριστα την ωρα του. Αλλος θα σκαλωσει με το LOL αλλος με το FM και λογικα η μια πλευρα θα ψαχνει να βρει για ποιο γαμ*** λογο σκαλωνει η αλλη με "αυτη τη μουφα". Γουστα ειναι αυτα. Εγω πχ βαριεμαι ΟΙΚΤΡΑ τους διαλογους στο Mass Effect (και γενικα). Ε δεν θα κραξω τον κολλητο μου που εχει ολη τη σειρα στο τοπ της προτιμησης του. Βαριεμαι οικτρα το περπατημα σε open world. Αλλος το γουσταρει με χιλια, να εξερευνει και να βλεπει τα τοπια. Ε δεν θα πω οτι ειναι μουφα το Skyrim επειδη βαριεμαι το περπατημα. Ειναι παιχνιδαρα αλλα δεν ειναι του γουστου μου.

Το μονο που δε σηκωνει γουστο ειναι το Pro/Fifa. Συμβουλη οσοι γουσταρετε Pro. Πειτε στο θειο να σας  παρει δωρο το FIFA 14 (αν και offtopic, ΓΙΑ PC. Δεν εχω αποψη για κονσολα και απο λιγο που το εχω δει εχουν μεγαλη διαφορα) και δωστε του χρονο. Το καλυτερο ποδοσφαιρακι ολων των εποχων. Σου αφηνει την αισθηση που σου αφηνε το παλιο καλο ISS 2 και το PES 5. Απλα με τελεια γραφικα. 

Gamer με απειρες ωρες σε GTA series, FM series και FIFA/PRO και ευτυχησμενος που το χομπυ μου μου εδωσε τη δυνατοτητα να αφιερωσω πολυ λιγοτερες αλλα το ιδιο ποιοτικες σε διαμαντια οπως το Max Payne (1,2,3) το Borderland 2 το Limbo το Mark Of the Ninja και αλλα.

• Like 1
Δημοσ.

Gamer με απειρες ωρες σε GTA series, FM series και FIFA/PRO και ευτυχησμενος που το χομπυ μου μου εδωσε τη δυνατοτητα να αφιερωσω πολυ λιγοτερες αλλα το ιδιο ποιοτικες σε διαμαντια οπως το Max Payne (1,2,3) το Borderland 2 το Limbo το Mark Of the Ninja και αλλα.

Το ίδιο λες με τον ADHD, βέβαια, αν και φαίνεται να διαφωνείς σε πρώτη ανάγνωση. Κάνω λάθος;

Δημοσ.

μα, ΜΟΝΟ αυτα παιζω στην ουσια. 

μιλαμε για 750 ωρες μανατζερ, καμια 500αρια φιφα και 100 μεχρι τωρα στο V.

οι 10-15 ωρες που αφιερωσα σε καθε ενα απο αλλα τι να μετρησουν.

Αν παντως εννοουσε αυτο που καταλαβες εσυ, γραψε λαθος :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...